Connect with us

technokrata

A Microsoft nyomást gyakorolt a Palm cégre

Dotkom

A Microsoft nyomást gyakorolt a Palm cégre

Egy felsővezető vallomása szerint a Microsoft megakadályozta a hozzáférést egy, a Palm számára stratégiai fontosságú fejlesztőprogramhoz, hogy ezzel a .Net használatára bírja rá.

Az antitröszt-per keretében tanúként hallgatták ki Michael Mace-t, a Palm cég egyik felsővezetőjét. Mace a kihallgatáson elmondta, a Microsoft korábban megtagadta a hozzáférést egy VSIP nevű fejlesztőeszközhöz, és ezzel azt kívánta elérni, hogy a Palm a szoftveróriás .Net internetes szoftverét használja, ráadásul a Microsoft által meghatározott feltételeknek megfelelően.

A VSIP lehetővé teszi a szoftverfejlesztők számára, hogy Windows operációs rendszer alá írt programjaikat átkonvertálhassák a Palm tenyérgépes operációs rendszerén való használatra. Mivel a program alkalmazása számtalan előnnyel járt volna a Palm számára, a kéziszámítógépeket gyártó cég 2 éven át próbált hozzáférést nyerni a szoftverhez, ám a Microsoft ezt nem tette lehetővé. Mace közölte, a Microsoft megpróbált egyezkedni is a Palmmal, a VSIP-ért cserébe azt kívánta a vállalattól, hogy az vegye használatba a szoftvergyár .Net technológiáit.

Mace állítása szerint a szoftveróriás hozzáállása csak azután változott meg, hogy tudomást szerzett arról, hogy a Palm cég egyik vezetőjét is tanúként fogják kihallgatni az antitröszt-perben. A Microsoft ezután elérést biztosított a VSIP-hez a Palm számára, amely természetesen örömmel tölti el a PDA-gyártót, ám a vezetés továbbra sem tartja megfelelőnek a redmondi székhelyű szoftvercég ezen ügyben tanúsított viselkedését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés