Connect with us

technokrata

Szép izomzatot szeretnél? Adj esélyt az aminosavaknak!

bcaa aminosavak

LifeStyle

Szép izomzatot szeretnél? Adj esélyt az aminosavaknak!

Szép izomzatot szeretnél? Adj esélyt az aminosavaknak!

Vannak, akik a tudatos diéta, míg mások a testépítés eredményeként szeretnének izmos, tónusos testet, és meg is tesznek érte mindent az edzőteremben, azonban nem elégedettek azzal, amit látnak. Ekkor segíthet a BCAA étrend-kiegészítő!

Aki egy kicsit is ismeri az emberi szervezet működését, tisztában van vele, hogy az izomzat növelése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani az ételek fehérjetartalmára, hiszen ezek a tápanyagok építik fel többek között a szöveteket, és a regenerációhoz is nélkülözhetetlenek. A BCAA pedig az egyik fehérjeépítő aminosav, amire a testünknek szüksége van. Pillants be a kulisszák mögé, ismerd meg az alapvető fontosságú vegyületek szerepét!

Célzottan segítsd a szervezetedet!

Úgy érzed, mindent megtettél, mégsem látod erőfeszítéseid eredményét? Ne keseredj el, hívd segítségül a célzott táplálékkiegészítőket! A BodySelect aminosav tartalmú étrend-kiegészítői a rendszeresen sportoló egyének számára kínálnak támogatást a céljaik eléréséhez.

Lehet, hogy számodra már lerágott csont, de az ismétlés a tudás anyja, úgyhogy vegyük át a fehérjék szerepét! Ezek a makrotápanyagok nélkülözhetetlenek a szervek és szövetek felépítéséhez, továbbá számos élettani folyamat fontos résztvevői. A szervezetünk se megtermelni, se raktározni nem képes, így táplálékainkból kell biztosítani.

A proteinek 22-féle aminosavból épülnek fel, amelyek közül 9 esszenciális – izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenil-alanin, treonin, triptofán, valin, hisztidin -, vagyis alapvető fontosságú, mivel a szervezet nem képes a lebontott fehérjékből újra szintetizálni, így azt a táplálékokból kell magunkhoz venni. És vannak ún. feltételesen esszenciális aminosavak, amelyekből bizonyos körülmények között nem képes a szervezet elegendőt biztosítani.

Hogyan segít a BCAA?

Gyakran érzed kimerültnek magad edzés után, hogy jártányi erőd sincs, vagy épp hiába diétázol, és edzel, a zsírpárnák makacsul ragaszkodnak a hasadhoz? Talán nem árulunk el titkot, de ilyenkor jöhet jól a BCAA-t tartalmazó étrend-kiegészítő.

Ez a nem túl szép elnevezésű aminosav csoport – teljes magyar nevén nevezve sem sokkal szebb, elágazó láncú aminosavak – 3 fehérjeösszetevőt takar, a leucint, az izoleucint és a valint. A leucin növeli a fehérjeszintézist, segíti az izmok fejlődését és regenerálódását. Az izoleucin megelőzi az izomzat leépülését, a valin pedig segít leküzdeni a fáradtságot.

A BCAA-kra fontos szerep hárul az izomtömeg növelése, az állóképesség és a regeneráció javítása során, továbbá az izomvesztés elkerülésében.

Kell-e Neked BCAA?

A fentiekből látható, hogy BCAA-ra mindenkinek szüksége van, aki sportol, hiszen a funkcióik rendkívül fontosak, de a fogyórázóknak is jól jön, mert megakadályozza az izomzat lebontását.

A táplálékok közül a legjobb forrásai a tejsavó, a húsok, a halak, a tojás, valamint a diófélék, a magvak, a hüvelyesek. Mesterséges pótlására a BCAA 2:1:1 táplálékkiegészítő szolgál.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés