Connect with us

technokrata

Erősebb és gyorsabb, mint az asztali számítógép

munkaállomás

E-gazdaság

Erősebb és gyorsabb, mint az asztali számítógép

Erősebb és gyorsabb, mint az asztali számítógép

Nagyon sok olyan szakma van, ahol elengedhetetlen, hogy legyen egy kiváló képességű, teljesítményű számítógépünk. Amikor a munkaállomások és az asztali számítógépek előnyeit vizsgáljuk, a döntés végső soron attól függ, hogy milyen típusú munkát végzünk.

Mi is az a munkaállomás?

Azoknak, akiknek nagy teljesítményű, sok tárhelyet és nagy sebességet nyújtó gépre van szükségük, a munkaállomás kiváló választás. Ilyen termékeket találunk a BestMarkt munkaállomás kínálatában is.

Alapvetően a munkaállomás egy olyan nagy teljesítményű számítógép, mely nagy munkaterhelésre képes. Hasonlít ugyan egy asztali géphez, van gépháza, egér és billentyűzet is tartozik hozzá. A különbséget a belső jelenti.

A nagy központi feldolgozóegység, a CPU és a hatalmas tárhely révén a munkaállomás egyszerre több alkalmazást is képes futtatni, sokkal gyorsabb sebességgel. Ezt az adatigényes, technikai munkafolyamatokhoz, például a vizuális effektek rendereléséhez és a CAD-hez tervezték.

Ilyen iparágakban előnyös

A média, a szórakoztatóipar, az építészet, a mérnöki tudományok – csak néhány azon iparágak közül, ahol létfontosságú, hogy milyen gyors és milyen nagy teljesítményű egy számítógép. De említhetnénk az adatokkal foglalkozó tudósokat is, akik összetett adatfeldolgozáshoz használhatják.

A megfelelő modell kiválasztásakor itt is számos lehetőség áll rendelkezésre, csakúgy, mintha laptopot vagy asztali gépet szeretnénk. Fontos, hogy milyen típusú munkát is szeretnénk végezni vele, hisz például a komplex grafikák elkészítéséhez nem ugyanazok a paraméterek szükségesek, mint az adatelemzéshez.

A lehetőségek itt is széles skálán mozognak. A BestMarkt kínálatában többféle gyártó termékeit megtaláljuk, úgymint a Dell, az Asus vagy épp a HP. A processzor típusa, a memória kapacitása mind-mind fontos tényezők, ez alapján is tudjuk szűrni a találatokat.

Grafika, memória, feldolgozási teljesítmény

2D-s, illetve 3D-s grafikákkal való munka esetén mindenképp figyeljünk a grafikai teljesítményre, hisz ezek a munkaállomások egy vagy akár több professzionális szintű videókártyát is képesek támogatni.

A számításigényes alkalmazásokhoz mérvadó a feldolgozási teljesítmény, minél gyorsabban futnak az ilyen típusú alkalmazások, annál hatékonyabb lesz a munka. Érdekesség, hogy már egy belépőszintű munkaállomás is kétszerakkora memóriával konfigurálható, mint egy asztali számítógép. Ez a mérnökök, formatervezők számára jelent ideális megoldást.

Végül pedig itt van a merevlemezek kérdése, a több terrabájtos belső tárhely mellett ezek a termékek szinte bármekkora anyag tárolására alkalmasak, érdemes alaposan körüljárni az igényeinket vásárlás előtt.

A munkaállomások sok szempontból jelenthetnek jobb választást az asztali számítógépeknél, leginkább akkor, ha a munkánk során szükségünk van a nagyobb teljesítményre, tárhelyre, sebességre.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés