Connect with us

technokrata

A fóti Gyermekközpont lakóinak gyűjtöttek az ABB Kft. munkatársai

Büszkeség

A fóti Gyermekközpont lakóinak gyűjtöttek az ABB Kft. munkatársai

A fóti Gyermekközpont lakóinak gyűjtöttek az ABB Kft. munkatársai

Az ABB Kft. adománygyűjtést szervezett hazai kollégái körében, amelyből a fóti Károlyi István Gyermekközpont számára vásároltak az intézmény kívánságlistáján szereplő eszközöket.

A munkatársak által összegyűjtött összeghez az ABB hazai leányvállalata nagyságrendileg hasonló mértékben járult hozzá, így összesen megközelítőleg 300 000 forint értékben adtak át ajándékokat. A gyermekotthonnak vásárolt kerékpár és három nagy teljesítményű porszívó elősegítik az intézmény napi működésének javítását és a gyermekek mindennapjainak jobbá tételét. Az ABB Fóton is rendelkezik egy telephellyel és szervizműhellyel, ezért a Gyermekotthonnak gyűjtött adománnyal a helyi közösséget is szeretnék támogatni.

„Nagyon köszönjük az ABB dolgozóinak és a cégnek az ajándékokat. A gyermekek nevében is mondhatom, hogy ezek az eszközök nagy örömet és segítséget jelentenek számunkra a mindennapokban.”

 – mondta el Páger Pál Attila, a Gyermekközpont igazgatója az ajándékok átvételekor.

„Az ABB számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás és a jótékonykodás. Büszkék vagyunk arra, hogy kollégáinkkal közösen, hasznos dolgokkal járulhatunk hozzá a fóti Gyermekotthonban élő gyermekek napjainak szebbé tételéhez”

– mondta el Kalapáti Dóra, az ABB Kft. kommunikációs vezetője.

A Károlyi István Gyermekközpont, korábbi nevén Fóti Gyermekváros, 1957-ben jött létre az állami gondoskodásba kerülő gyermekek gondozására és nevelésére. Az intézmény célja, hogy családias környezetben biztosítson teljes körű ellátást és nevelést a rászoruló gyermekek számára. A központban jelenleg közel száz gyermek és fiatal él, akik számára a mindennapi életvitelhez szükséges készségek elsajátítását és gyakorlását segítik elő.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Büszkeség

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés