Connect with us

technokrata

Mi alapján válasszunk tabletet a tanuláshoz?

Samsung Galaxy Tab A9 tablet

LifeStyle

Mi alapján válasszunk tabletet a tanuláshoz?

Mi alapján válasszunk tabletet a tanuláshoz?

Becsengettek, a gyerekek visszaültek az iskolapadba, és sok főiskolás, egyetemista is megkezdte tanulmányait. Nem meglepő módon egyre többen döntenek úgy, hogy a tanuláshoz egy tabletet is beszereznek. De vajon milyen szempontok alapján válasszunk?

Nézzük a paramétereket!

Először is fontos, hogy a gép jó minőségű legyen, megbízható gyártó terméke, hiszen ez garantálja majd az időtállóságot. A Samsung Galaxy Tab A9 az egyik legújabb modellje a híres dél-koreai vállalatnak, mindenképp érdemes megnézni közelebbről ezt a terméket. A CoolMobile.hu oldaláról is megrendelhetjük, többféle szín is kivitel közül is választhatunk.

De mielőtt döntenénk, gondoljuk át, milyen célból fogjuk használni leginkább a szerkezetet? Kollégisták esetében gyakori, hogy a buszra, vonatra keresnek egy olyan készüléket, amelyen lehet filmet is nézni a hosszú út alatt, esetleg e-bookot olvasni.

Ilyenkor például célszerű megtekinteni, mekkora a kijelző, és mennyi ideig bírja az aksi – ezek lesznek a legfontosabb szempontok a választáskor. A Samsung Galaxy Tab A9 esetében nem lesz okunk panaszra, hiszen a kijelző 8,7 hüvelykes, TFT LCD technológiájú, és a képfelbontás pedig 800×1340 pixel.

Természetesen a súly is számíthat, ugyanis senki nem szeret cipekedni: lényeges, hogy minél könnyebb legyen az eszköz. Az említett táblagép mindössze 332 gramm, pedig az akkumulátor nem kicsi: 5100 mAh-s.

Minden szempontot vizsgáljunk meg vásárlás előtt!

A gyártók – főleg az olyan neves cégek, mint a Samsung – nem csak egyféle nézőpontot vesznek figyelembe. Lehet, hogy kisebb gyermekek is használják majd a tabletet az otthoni tanuláshoz – nekik más paraméterek fognak számítani.

Egy általános iskolás vagy egy gimnazista tanuló esetében az lehet fontos, hogy alkalmas-e a táblagép a kompetenciák fejlesztésére. Ezek a nebulók számtalan otthoni feladatot kapnak, amelynek az interneten kell utánanézni – akár kémia-, akár történelem-, akár magyaróráról van szó.

Nekik az lehet a döntő, van-e Wi-Fi csatlakoztatási lehetőség, illetve működik-e a tablet mobilnettel is. A Samsung Galaxy Tab A9-nél adott mindkét lehetőség: alapértelmezett nála ugyanis Nano-SIM és eSIM támogatás is.

Fényképezés, zenehallgatás

Még egy dolgot szokás megnézni tabletvásárláskor: milyen a kamera és a beépített hangszóró. Bár sokszor ott a mobil, mégis fontos lehet néha a tanulás során mindkettő. Például le kell fotózni a könyv egy ábráját, vagy oktatóvideót kell megnézni.

Ha több gyerkőc is tanul egyszerre egy szobában, akkor hasznos, ha fülhallgatót használnak gépezés közben, hogy ne zavarják a másikat: az említett készülék el van látva van jack csatlakozóval is, így akár ezen keresztül is hallgatható  haang. Ha pedig videohívásra használnánk, akkor a hátlapi 8, és az előlapi 2 MP-es kamera tökéletes a célra.

Fontos még, hogy minden esetben válasszunk tokot is az eszközhöz, hiszen így lesz maximális a védelem: ez a kiegészítő is kapható a CoolMobile.hu oldalán.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés