Connect with us

technokrata

Rejtett karakteres társasjátékok, ahol nem tudhatod, ki van veled!

rejtett karakteres társasjátékok

LifeStyle

Rejtett karakteres társasjátékok, ahol nem tudhatod, ki van veled!

Rejtett karakteres társasjátékok, ahol nem tudhatod, ki van veled!

A rejtett karakteres társasjátékokban a szerepeket nem lehet tudni, így azt sem, hogy ki kivel van. Rendkívül izgalmas légkört teremt ez, főleg, hogy az egyéni stratégiák is elfedhetik a hovatartozást. Ezek a játékok jól fejlesztik a társas kapcsolatokhoz kötődő készségeket és a logikus gondolkodást, sőt, még jó alternatívát jelentenek a virtuális térből, a technológia világából való kikapcsolódásra is.

Rejtélyes világok

A rejtett karakteres társasok különleges élményét az az izgalom adja, ami az egyes karakterek lassú, fokozatos felfedése közben alakul ki. A szereplők megismerésével derül ki, hogy ki melyik csapattal van pontosan, az egész játékmenet a szereplők elfedésére épít, a cél pedig nem más, mint ebben a nehezített helyzetben győzelemre juttatni a csapatunkat.

A társasjáték webshopban elérhető legjobb rejtett karakteres játékokról állítottunk össze egy listát, mely elkalauzol bennünket ebbe a különleges, titkokkal teli világba.

Bang!

A sort egy vadnyugati stílusú kártyajátékkal nyitjuk, melyben minden résztvevő kap egy karaktert, amit természetesen nem fedhet fel a többiek előtt. Így lesz, aki seriff lesz, más renegát, helyettes vagy bandita.

A játék során úgy kell a megfelelő ellenfelet kiiktatni, hogy közben nem derül ki a saját személyiségünk. Váltakozó szövetségek és izgalmas fordulatok teszik felejthetetlenné ezt a kártyajátékot.

Aranyásók

Az Aranyásók szintén egy kártyajáték, mely rendkívül gyorsan és könnyen megtanulható. A játék során aranyásók bőrébe bújhatnak a résztvevők, és a cél minél több aranyat gyűjteni. Az igazi fordulatot az hozza a játékmenetbe, hogy nem mindenki a közös célért dolgozik, ugyanis van, aki szabotőrként azon igyekszik, hogy megakadályozza az arany fellelését. A minél több kincs összegyűjtése mellett a szabotőr leleplezése is feladat.

Resistance Avalon

Ez a stratégiai játék a középkorban játszódik, és minden játékosnak titkos szerepe van. A fordulatos társas során azonosítani kell a főgonosz, Mordon szolgáit, és megakadályozni őket a küldetésük véghezvitelében.

Nem csupán a megfelelő döntéseknek és a helyes stratégia megválasztásának van kulcsfontosságú szerepe, hanem a kommunikációnak is.

Citadella

Ez egy rendkívül összetett játék, melyben a játékosok rejtett szerepeket kapnak, miközben azon kell fáradozniuk, hogy befolyásra tegyenek szert és felépítsék saját városukat.

Minden körben más-más szerepet lehet választani, és eszerint tudják a játékosok kialakítani a stratégiát is. Fontos szerephez jut a játékmenet során az intrika.

Izgalmas, fordulatos társas, melynek különlegességét a váltakozó szereposztás adja.

Más játékok

Még számos igen jó, rejtett karakteres társasjáték érhető el a társasjáték webshopokban, mint például A túlvilág vándorai, a Narcos, a Betrayal at House on the Hill vagy a Kifürkészhetetlen.

A szórakoztató játékmenetek, a stratégiai gondolkodás szükségessége és a váratlan fordulatok remek választássá teszik mindegyiket egy baráti összejövetelhez vagy családi programhoz.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés