Connect with us

technokrata

Gyakori hibák az autóápolásban

Gyakori hibák autóápolásban

LifeStyle

Gyakori hibák az autóápolásban

Gyakori hibák az autóápolásban

A gépjárművek rendszeres takarításáról ugyanúgy kell gondoskodni, mint otthonunk tisztán tartásáról. Ebben segítséget nyújthatnak a különféle tisztítószerek, a szivacsok és a polírozók, vagy akár a gumiápolók is.

Nézzük meg, hogy milyen gyakori hibákat érdemes elkerülni, és milyen kellékeket, tisztítószereket kínál a T-Depo, ha az autóápolás kerül napirendre.

Házimunkának minősül az autóápolás?

Határozottan igen, hiszen iszonyatos munka, emellett időigényes is. Itt is fontos ismerni a különféle lépéseket, és azt is hogy miként induljunk el. Az autót alaposan ki kell takarítani, még a legkisebb réseket is, hiszen az idő múlásával egyre nehezebb lesz majd tisztán tartani.

Útmutató a helyes autóápoláshoz

Egy sor logikus lépésből áll össze a teljes folyamat, de az egyszerűség kedvéért mi most foglalkozzunk csak az autó külsejével. Autórajongók számára valószínűleg ez nem lesz megterhelő, hiszen szívvel-lélekkel fogják ezt a feladatot is elvégezni. Fontos, hogy mindig minőségi termékeket vásároljunk, hiszen csak azok segítségével lehet profi munkát kiadni a kezünkből.

Mi történik akkor, ha helytelenül tisztítjuk meg a kocsit?

Rossz módszerekkel és silány minőségű tisztítószerekkel és egyéb kiegészítőkkel komoly károkat okozhatunk, például a jármű fényezésében. Csak mikroszálas törlőkkel érdemes dolgozni, hiszen azok nem fogják összekarcolni a fényezést. Törekedjünk arra, hogy a jármű pontosan olyan maradjon, mint amikor kihoztuk a szalonból.

Mit ne tegyünk?

Közvetlen napfényben soha ne álljunk neki autót mosni, hiszen a meleg nagyon gyorsan szárítja a tisztítószert és a vizet is. Vízfoltok és csíkok is megjelenhetnek a karosszérián, ha erre nem figyelünk oda. Igyekezzünk egy garázsban végezni a munkát, és csak akkor, amikor kellően lehűlt a gépjármű.

Minden egyes munkafolyamathoz más-más eszközöket használjunk, hogy ne fordulhasson elő keresztszennyeződés. A törölközőket, rongyokat, keféket és még a vödröt is igyekezzünk egy-egy adott területen alkalmazni. Ha a ronggyal előzőleg a kerekeket takarítottuk, akkor ne essünk neki ugyanazzal az ablakok tisztításának. A T-Depo kínálatában számtalan eszközt és tisztítószert is találhatunk, érdemes körülnézni a webáruházban.

Fentről lefelé dolgozzunk, hiszen a kerekek és a lenti részek a legpiszkosabbak. Ez a legfontosabb technikai rész, amit mindenképpen be kell tartani. Először csapassuk le a kerekekről a sarat és esetleg az olajat, hiszen ez az autónak a legmocskosabb része, majd fentről lefelé mossuk át az autót. Utolsónak hagyjuk a kerekek és az abroncsok tisztítószeres takarítását.

Használjunk valamilyen kenőanyagot vagy ápolószert annak érdekében, hogy a karosszéria ragyogjon. A festéknek és a fényezésnek is nagy szüksége van a megfelelő ápolásra.

Akik rongyot vagy valamilyen lakásból kihozott használt anyagot vetnek be a takarításhoz, az épp olyan, mintha egy csiszolópapírral állnának neki az autó takarításának. Szerezzünk be plüss mikroszálas törölközőket, ha lehet többet is. Az egyikkel tisztítsunk, a másikat pedig majd a víz felitatására használjuk.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés