Connect with us

technokrata

A Hankook iON evo SUV nyári gumiabroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos CUPRA Tavascan modellt

Garázs

A Hankook iON evo SUV nyári gumiabroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos CUPRA Tavascan modellt

A Hankook iON evo SUV nyári gumiabroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos CUPRA Tavascan modellt

Sportra hangolva: a Hankook iON evo SUV prémium gumiabronccsal látja el az új CUPRA Tavascant.

A kifejezetten teljesen elektromos járművekhez fejlesztett nyári gumiabroncsot a dimamikus SUV-kupék vezetési sajátosságaira szabták, így a kényelem feladása nélkül biztosít sportos vezetési élményt. A Hankook prémium gumiabroncs, amely az eredeti felszereltséget jelző „+” jelöléssel rendelkezik, a CUPRA Tavascan modellhez 19 colos méretben vegyes szerelésben, míg 20 és 21 colos méretekben pedig első-hátsó tengelyre elérhető. A 21 colos gumiabroncs speciális sportkialakításban is kapható, amit az oldalfalon található „e-Performance” felirat jelöl. A sportos jellegnek megfelelően az abroncs még jobb tapadást és rövidebb féktávot biztosít, a magas tapadású keveréknek köszönhetően.  A Hankook egy 19 colos, szintén kifejezetten elektromos járművekhez tervezett, négyévszakos gumiabroncsot is kínál a modellhez eredeti felszerelésként.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a CUPRA-val szoros együttműködésben tökéletes abroncsot fejlesztettünk ki a márka új, tisztán elektromos hajtású csúcsmodelljéhez”

– mondta Klaus Krause, a Hankook alelnöke és az Európai Technológiai Központ vezetője.

„Egyértelmű célunk volt, hogy az SUV kupé nagy lendületét továbbítsuk az útra, ugyanakkor a lehető legalacsonyabb gördülési ellenállást érjük el a maximális hatótávolság érdekében, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a kényelem terén.”

Zajcsökkentés a legmagasabb szinten

A CUPRA Tavascan modellhez készülő iON evo SUV fő fejlesztési célja a menetzaj lehető legnagyobb mértékű csökkentése volt. A Hankook prémium gumiabroncs 66 decibel alatti zajszintjével a fejlesztési célérték alatt marad, hogy ne lépje túl a 68 decibeles összjármű-határértéket. A Hankook a minimális futófelületi zajt többek között az Opti Pitch technológiával érte el, amely optimalizálja a futófelületi blokkok számát és méretét.

Testreszabott, elektromos vezetési élmény

A CUPRA-val szorosan együttműködve a Hankook az iON evo SUV-t kifejezetten a dinamikus SUV-kupé sportos jellemzőihez tudta igazítani. A mérnököknek számos technikai újítás révén sikerült csökkenteniük a gördülési ellenállást, és elérni a rendkívül alacsony gördülési jellemzőket, valamint a nagy rugalmasságot. A hagyományos gumiabroncsokhoz képest ez az EV-tulajdonosok számára nagyobb hatótávolságot jelent egy akkumulátortöltésre vetítve, még sportos vezetési stílus esetén is. Az új Hankook iON evo SUV abroncsot ráadásul kifejezetten az összkerékhajtású CUPRA Tavascan azonnali maximális nyomatékleadásához tervezték, ami jelentős szerepet játszik az álló helyzetből történő gyorsulásban.

Technikai csomag az elektromos járművek speciális igényeihez

A Hankook iON evo SUV nagyobb teherbírásával kezeli a CUPRA Tavascan járműtömegét, amit a nagyméretű  akkumulátor okoz. A rendkívül tartós aramidszálak ellenállnak a nagy nyomatékból eredő deformációnak, különösen indításkor és gyorsuláskor. A magas természetes gyantatartalmú futófelületi keverék kiváló tartósságot biztosít a prémium abroncsnak, ugyanakkor csökkenti a kopást a hagyományos anyagkeverékhez képest.

A magas szilikatartalom jobb tapadást biztosít nedves utakon – ami szintén fontos szempont a CUPRA Tavascan sportos kialakítása miatt – megelőzve, a veszélyes vízrétegek képződését az út és a gumiabroncsok között. A keverék másik különleges tulajdonsága magas növényi olaj tartalom. Ettől az iON evo SUV fenntarthatóbb, valamint pozitív hatással van a futófelületi rétegek tartósságára. Ez lehetővé teszi az egyenletes teljesítményt kisebb anyaghasználattal. Emellett a gumiabroncsok alacsony tömege szintén pozitívan hat a gördülési ellenállásra.

Egy másik fontos részlet, amely jól példázza az átgondolt fejlesztést: az iON evo SUV modell aerodinamikai kialakítása, annak érdekében, hogy a megnövekedett hatékonyság és hatótávolság minden potenciálját kihasználják. A gumiabroncsok mintázatát a lehető legkisebb légellenállás érdekében optimalizálták, egészen az abroncs oldalfalán található feliratokig.

SEALGUARD® technológia a defektmentes, problémamentes utazásért

További kényelmi és biztonsági funkcióként a CUPRA Tavascan gumiabroncsai a Hankook SEALGUARD® technológiával rendelkeznek, amely automatikusan lezárja az öt milliméteres vagy annál kisebb átmérőjű lyukakat a gumiabroncs futófelületén. A Hankook SEALGUARD® technológia lehetővé teszi, hogy akár még egy szög befúródása után is tovább haladjon a jármű, ahelyett, hogy az út szélén kellene elvégezni egy potenciálisan veszélyes gumiabroncscserét.

A CUPRA Tavascan Hankook-gumiabroncsainak méretei
Méret Típus Technológia Profil
235/55 R19 101T Nyári ET SEALGUARD® Hankook iON evo SUV
255/50 R19 103T Nyári HT SEALGUARD® Hankook iON evo SUV
235/55 R19 101T Négyévszakos ET SEALGUARD® Hankook Kinergy 4S 2 SUV
255/50 R19 103T Négyévszakos HT SEALGUARD® Hankook Kinergy 4S 2 SUV
255/45 R20 101T Nyári ET/HT SEALGUARD® Hankook iON evo SUV
255/40 R21 102T XL Nyári ET/HT SEALGUARD® Hankook iON evo SUV
255/40 R21 102T XL Nyári sport ET/HT SEALGUARD® Hankook iON evo SUV
ET= első tengely HT= hátsó tengely

További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés