Connect with us

technokrata

GPS-független autonóm beltéri drónok forradalmasítják az ellenőrzést a cargo-partner raktárában

Ipar

GPS-független autonóm beltéri drónok forradalmasítják az ellenőrzést a cargo-partner raktárában

GPS-független autonóm beltéri drónok forradalmasítják az ellenőrzést a cargo-partner raktárában

A Spiral dróntechnológiai bemutatóval mutatkozott be Európában, a cargo-partner „iLogistics” központjában.

Az automatizált beltéri drónmegoldások terén vezető Spiral Inc. 2024. szeptember 12-én új irodát nyitott Bécsben Spiral Europe FlexCo néven (ügyvezető igazgatója: Miyu Nishihira). A hetekben a vezető dróngyártó a bécsi nemzetközi repülőtérhez közeli Fischamendben lévő ikonikus fából készült raktárban, a cargo-partner „iLogistics” központjában tartott szemléletes drónbemutatót. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ryuta Mizuuchi is a Japán ausztriai nagykövet, aki hangsúlyozta a két ország közötti szoros kapcsolatok fontosságát és a technológiai együttműködés jelentőségét.

A Spiral Inc. egy 2016-ban alapított japán vállalat, amelyben a Nippon Express Holdings is rendelkezik befektetéssel. A cargo-partner, amely 2024 januárja óta a Nippon Express Csoport tagja, amelynek európai jelenlétét jelentősen erősíti hatékony közép- és kelet-európai hálózatával.

Ez a bővítés egyben határozott első lépés is a Spiral innovatív MarkFlex®Air (MFA) navigációs rendszerének az európai piacra történő bevezetésben. A nem GPS-es környezetek kihívásaira tervezett MFA-technológia autonóm drónmegfigyeléssel támogatja az olyan nagyméretű beltéri infrastruktúrákat mint a gátak, alagutak, csatornarendszerek és egyéb földalatti szerkezetek. A GPS-től független Spiral drónok távoli vagy kritikus helyeken (például repülőterek) közelében is működhetnek, ahol a GPS-jelek általában megbízhatatlanok.

Miyu Nishihira, a Spiral Europe FlexCo ügyvezető igazgatója elmondta:

„Izgatottan vártuk, hogy fejlett MFA navigációs rendszerünket Európába is elhozhassuk. Ausztria hegyvidékei és központi fekvése tökéletes csomópontot jelent európai terjeszkedésünkhöz. A biztonság fokozásával, a növekedés elősegítésével és az infrastrukturális innováció ösztönzésével szeretnénk hozzájárulni az építőipar fenntarthatóságához.”

„A cargo-partner büszke arra, hogy minden tevékenységünk ötvözi az innovációt és a fenntarthatóságot. A bemutató tökéletes példája volt a Nippon Express Group, a Spiral Europe és a cargo-partner egyesített képességeinek”

– nyilatkozta Martin Schenzel, a cargo-partner Ausztriai ügyvezetője.

Az infrastrukturális biztonság és hatékonyság növelése

A Spiral csúcstechnológiája kielégíti az építőipar biztonságosabb és hatékonyabb ellenőrzés iránti igényeit. A kézi ellenőrzések minimalizálásával a Spiral drónjai megoldást kínálnak a szakképzett munkaerő hiányára, miközben javítják a munkavállalók biztonságát és a projekthatékonyságot. Az MFA rendszer, amely a kiterjesztett valóság (AR) segítségével teszi lehetővé az egyszerű, autonóm navigációt, valós idejű videómegfigyelést és adatgyűjtést tesz lehetővé – mindezt  egy felhőalapú rendszerben – a gyors, adatvezérelt döntéshozatal érdekében.

A projekt következő fázisában az innovatív drónmegoldás a tervek szerint kibővíti szenzortechnológiáját – feladattól függően többek között gázérzékelőkkel, kémiai érzékelőkkel vagy mikrofonokkal.

Japánban már bizonyított

A japán Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Idegenforgalmi Minisztériummal és a legnagyobb japán építőipari vállalatokkal közösen sikerre vitt kísérleti projektekkel és tapasztalatokkal a háta mögött a Spiral kellőképpen felkészült a tevékenysége kiterjesztésére. A Global Incubator Network Austria (GIN) GO AUSTRIA programjában a Spiral jelentős piaci lehetőségeket tárt fel az európai vállalkozók különféle alagút-építési projektjei terén, és ennek eredményeként hozza létre bécsi bázisát.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés