Connect with us

technokrata

Az ABB DCS javítja a holland hulladékenergiát feldolgozó erőmű körforgásos gazdaságra gyakorolt hatását

E-Környezetvédelem

Az ABB DCS javítja a holland hulladékenergiát feldolgozó erőmű körforgásos gazdaságra gyakorolt hatását

Az ABB DCS javítja a holland hulladékenergiát feldolgozó erőmű körforgásos gazdaságra gyakorolt hatását

Az ABB Ability™ rendszer 800xA® 6.1.1-es megnövelt adatelemzési képességű verziójával jobb termelékenység érhető el.

Az ARN BV (ARN) vezető hulladékkezelő és újrahasznosító vállalat, amelynek hulladékenergiát feldolgozó üzeme Nijmegenben, a hollandiai Gelderland tartományban található.

Az üzem üzleti és háztartási létesítményekből származó maradék hulladékot alakít át energiává, műtrágyává és más újrafelhasználható anyagokká. Az ARN hulladékból energiát feldolgozó üzemei szerte Hollandiában és Európában hozzájárulnak a körforgásos gazdaság előmozdításához. Az ARN 1987-ben épült üzeme évente 300 000 tonna háztartási és üzleti hulladékot dolgoz fel, illetve a közcélú hálózat számára mintegy 150 000 MWh villamos energiát állít elő. Emellett évi 800 terajoule (TJ) hőt termel a közeli víztisztító telep számára, valamint távfűtéssel szolgálja ki Waalfront és Waalsprong települések háztartásait.

Az üzem 2008 óta használja az ABB Ability™ 800xA® folyamatautomatizálási rendszerét. 2023 júniusában az ABB a folyamatautomatizálási vezérlőrendszer (DCS) frissítése lett elvégezve.

„Évtizedek óta támogatjuk az ARN hulladékenergiát feldolgozó üzemét, és szoros kapcsolatokat alakítottunk ki vezetői és mérnöki szervezeteikkel”

– mondta Alexander Gilles, az ABB ügyfélmenedzsere.

„Régóta fennálló kapcsolatunk, valamint az üzem automatizálása terén a múltban elért eredmények miatt az ARN úgy döntött, hogy a DCS rendszerét a legújabb verzióra frissíti.”

Egy könnyű döntés

Több mint 40 év alatt az ABB vezető pozíciót épített ki, illetve tart fenn az folyamatautomatizálási rendszerek (DCS) piacán; ehhez megőrzi az ügyfelei addigi irányítástechnikai beruházásait és azokhoz új képességeket kínál. Az ABB 35 ezer feletti számban telepített DCS-t több mint 100 országban.

Az ARN-nel szorosan együttműködésben az ABB 24 órán belül frissítette a teljes DCS rendszert. Az ABB Ability™ 800xA® 6.1.1-es verziója a felhasználók számára megkönnyíti az adatok kezelését, a biztonsági problémák rendezését, a műszaki kialakítás továbbfejlesztését, a kommunikáció magasabb szintre emelését, valamint növelte az I/O-k kapacitását. „Az ARN számára könnyű döntés volt a legújabb DCS rendszerünkre való frissítés, amely több Windows operációs rendszert is támogat, ráadásul rugalmas frissítési lehetőségekkel rendelkezik” – állította Gilles. „Az új verzióval az ARN szakaszonként, rendszeres időközönként és online frissítheti a DCS rendszerét, miközben jelentősen csökkenti az erre fordítandó időt és munkát.” Ez a szoftververzió lehetővé teszi az ARN tűzjelző rendszerével és PLC rendszereivel való teljes integrációt, ami világosan rámutat, hogy az ABB Ability™ 800xA® rendszer megoldása nem csupán egy elosztott vezérlőrendszer, hanem az együttműködésnek is utat nyit, miközben javítja a kezelői teljesítményt és az eszközök kihasználtságát. Az ABB Care szolgáltatásra kötött megállapodás révén az ARN éjjel-nappal figyelemmel kísérheti az eszközeit, szoftvereit és a kiberbiztonságot, amivel biztosítottá válik az eszközök fokozott rendelkezésre állása, nagyobb teljesítménye és hosszabb életciklusa.

„Nagyra értékeljük az ABB ismereteit és szakértelmét abban, hogy a DCS miként segíthet a termelékenység javításában”

– jelezte Bas Willemssen az ARN részéről.

„Ez a projekt megszilárdította képességünket, hogy fontos és fenntartható módon szolgáljuk Hollandiát.”

A teljes szolgáltatási csomag részeként az ABB értékelte a jelenlegi üzemeltetési technológia (OT) kiberbiztonsági előírásoknak való megfelelését, így a NIS2 és ABB ICS kiberbiztonsági referenciaarchitektúrát, ami modellértékű a kiberbiztonsági kockázatok mérséklésében. Az értékelést követően az ABB egy ajánlásokat ismertető jelentést készített, amely az OT jelenlegi helyzetével és annak azonosított hiányosságaival összefüggő tanácsokat tartalmazott. Ez a frissítéssel együtt valósul meg, egyúttal tekintetbe véve egy, az iparági szabványoknak megfelelő kiberbiztonsági megoldás kialakítását.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés