Connect with us

technokrata

A Kingston Technology hamarosan bemutatja az Intel 800-as szériás lapkakészlethez készült CUDIMM-moduljait

Kütyük

A Kingston Technology hamarosan bemutatja az Intel 800-as szériás lapkakészlethez készült CUDIMM-moduljait

A Kingston Technology hamarosan bemutatja az Intel 800-as szériás lapkakészlethez készült CUDIMM-moduljait

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP ma bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az Intel (korábban Arrow Lake kódnévvel ellátott) új 800-as szériás lapkakészletével kompatibilis Kingston FURY Renegade DDR5 CUDIMM-moduljait.

Az Intel 800-as szériás lapkakészlete a platformok közül elsőként használ órajelvezérlőket (Clock Drivers) a CUDIMM-modulokon (Clocked Unbuffered Dual Inline Memory Modules). A JEDEC előírásai értelmében 6400 MT/s DDR5 sebességnél az UDIMM- és a SODIMM-moduloknak tartalmazniuk kell egy fedélzeti órajelvezérlőt, azaz CKD-t (Client Clock Driver). Ez az összetevő a processzortól kapott órajelet puffereli és újragenerálja, javítva ezzel a modulba érkező jel integritását. A szabványos DDR5 UDIMM- és SODIMM-moduloktól való megkülönböztetés érdekében a JEDEC ezeket a modulokat a CUDIMM, illetve CSODIMM megjelöléssel látta el.

A Kingston FURY Renegade RGB és nem RGB CUDIMM-modulok 8400 MT/s órajelgyorsított sebességnél kezdődnek, és 24 GB-os egymodulos, illetve 48 GB-os kétcsatornás készletként várásolhatók meg. Mivel a CUDIMM- és az UDIMM-modulok ugyanazt a 288 tűs csatlakozót használják, az XMP- és EXPO-profillal rendelkező Kingston FURY UDIMM-modulok szintén kompatibilisek az Intel 800-as szériás alaplapokkal. Ennek ellenére azonban javasolt ellenőrizni a kompatibilitást az alaplapgyártó minősített beszállítókat felsoroló QVL-listáján, illetve a Kingston Configurator konfigurációs eszközét a támogatott sebességek és kapacitások tekintetében.

„Új 8400 MT/s sebességű CUDIMM-moduljainkat alapos tesztelésnek vetettük alá. Rendelkeznek a vezető alaplapgyártók minősítésével, valamint az új, Intel Core Ultra Series 2 processzoros Intel Z890 alaplapokon az Intel XMP-tanúsítvánnyal. Az alap órajel megnövelését támogató DDR5 CUDIMM-modulok bevezetésével a professzionális felhasználók szélesebb csoportját tudjuk elérni, akik csúcsteljesítményt követelnek, és rendszereikből a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a jelintegritás romlása nélkül”

– mondta Iwona Zalewska, a Kingston EMEA-régiójának DRAM-részlegéért felelős értékesítési menedzsere.

A Kingston FURY Renegade DDR5 CUDIMM-modulok november 18-án kerülnek kereskedelmi forgalomba.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés