Connect with us

technokrata

Az online értékesítés hatása a kereskedelmi álláslehetőségekre

eladói munkakör

LifeStyle

Az online értékesítés hatása a kereskedelmi álláslehetőségekre

Az online értékesítés hatása a kereskedelmi álláslehetőségekre

Ebben a digitalizált világban egyre nagyobb szerepe van az online kereskedelemnek is. Ma már teljesen megszokott egy online értékesítési álláshirdetés vagy egy webshop értékesítési vezetői pozíció egy álláshirdető portálon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hagyományos kereskedelmi állások bármilyen szinten is veszélybe kerültek volna.

Ebben a cikkünkben megvizsgáljuk egy kicsit közelebbről a digitalizáció hatását a kereskedelmi szektor álláshirdetéseire vonatkozólag. Ha kereskedői állásokat keresünk, a kecskemetallas.hu oldalára vezető link felkeresésével sok figyelemre méltó pozíciót találhatunk.

Az online értékesítés hódítása

Az elmúlt években számtalan új webshop jött létre, amely munkalehetőséget biztosít az online térben munkát keresők számára, akik a kereskedelem területén szeretnének elhelyezkedni. Ez viszont a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem csökkentette a hagyományos kereskedelmi modellben dolgozók számát, sőt! A webshopok sokszor fizikai üzletet is nyitnak, így növelve az eladói álláslehetőségek számát hazánkban.

Eladói állások országszerte

Egyes régiókban, például Budapesten és vonzáskörzetében, valamint a nyugati országrészeken általában magasabb bérrel járó álláslehetőségeket találunk. Igaz ez a helyszíni értékesítőkre, az áruházi eladókra, de a vendéglátóipari egységekben is.

A munkakörülmények ezzel szemben viszont nagyon hasonlóak: minimum 6 vagy 8, de gyakran a 10 órás munkaidő sem kizárt, sokszor akár több műszakos munkarendben is dolgoznak a kereskedelmi dolgozók. Mégis nagyon sokan választják mind a mai napig ezt a pályát, de vajon milyen előnnyel és hátránnyal jár például egy eladói munkakör?

Eladói munkakör előnyei

  • Gyors elhelyezkedési lehetőség azok számára, akik szeretnének minél hamarabb munkába állni, mert sok helyen nem kérnek semmilyen előképzettséget.
  • Emberek között dolgozhatunk, így azok, akik jelenleg egyedül élnek, de nem szeretnének sokat magányosan otthon ülni, az eladói állás kellő szocializációs közeget biztosít.
  • Ösztönző lehetőségeket is találhatunk: léteznek olyan értékesítési pozíciók, ahol a teljesítményt anyagi juttatással ösztönzik.

Eladói munkakör hátrányai

  • Hátrány lehet a stresszes munkahelyi környezet, ha olyan helyen dolgozunk, ahol túl sok problémás vásárlóval találkozunk, vagy egyszerűen olyan sok a napi teendő, hogy a műszak végére már alig állunk a lábunkon.
  • A kezdő fizetések rendszerint alacsonyak – egy-két kivétellel – így csak hosszú távon lehet jó fizetésekkel kalkulálni, ha a béremelésről sikerül tárgyalni a munkaadókkal.
  • Erős fizikai és mentális megterhelést jelenthet az áruk folyamatos pakolása, a csevegés a vásárlókkal vagy az ügyfelek folyamatos kiszolgálása és a megállás nélküli készenléti állapot.

A kereskedelem területén mindig találhatunk álláshirdetéseket hazánkban, de érdemes alaposan körülnézni a lehetőségek között, hogy a számunkra lehető legjobb munkáltatót és munkakörülményeket választhassuk.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés