Connect with us

technokrata

Rekordot döntött a domainnév regisztráció

Kütyük

Rekordot döntött a domainnév regisztráció

2004. második negyedévében számolták össze minden idők legtöbb beregisztrált domainnevét, jelentette be a Verisign.

A Verisign pár napja jelentette be, hogy a második negyedben 64,5 millióra hízott a beregisztrált domainnevek száma; ez hét százalékos emelkedést jelent 2003. végéhez képest. Ebben az időszakban 4,6 millióra rúgott az új regisztrációk száma, ami 2,5 százalékos bővülés az első negyedhez viszonyítva. A Verisign szerint a regisztrációs láz annyira felhevült, mint a 90-es évek végén, közvetlenül a dotcom válság előtt.

A Verisign, az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezettel való megállapodása értelmében, felel a két legnépszerűbb csúcsszintű domainért, a .com és a .net TLD-kért, közel 200 akkreditált regisztrátoron keresztül. Ugyanakkor az országszintű TLD-k is dinamikusan bővülnek, az összes ilyen csúcsszintű domain már a 39 százalékát teszi ki annak a halmaznak, amiben minden domainnév megtalálható. Közülük a legnépszerűbb a .de (azaz Németországé) és a .uk (ami pedig az Egyesült Királysághoz tartozik).

Több tényező is elősegíti a domainnevek dinamikus szaporodását: a Verisign szerint az egyéni felhasználók és a kisvállalkozások aktivitása jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban, illetve az eddig ki nem aknázott piacok lehetséges domainneveinek szabadsága is komoly tényezőt jelent e tekintetben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés