Connect with us

technokrata

Csökkenek a roaming díjak

Kütyük

Csökkenek a roaming díjak

Az SG.hu szerint 2009 első félévében jelentősen csökkeni fognak a roaming tarifák. A rendeletről április végén fog szavazni az Európai Parlament, azonban vannak még bizonytalan részek az időtartamát illetően.

Az Európai Parlament meg fogja szavazni az Európai bizottság és a tagországok távközlési miniszterei által javasolt roaming SMS és hívások árcsökkentését. A külföldre küldött SMS-ek díja maximum nettó 11 eurócent lesz, a hívások indítása 43 a fogadás pedig 19 eurócent lesz. A hírt Paul Rübig az Osztrák Néppárt Európai Parlament képviselője jelentette be, a politikus azonban ellenzi, hogy ezt a szerződést 2013-ig maradjon érvényben.

“Egy legfeljebb 2011-ig tartó szerződés jó kompromisszum lenne” – közölte Rübig aki szerint az elmúlt években a roamingdíjak így is csökkentek. Ezzel a piac és a magánemberek is jól járnak és így a versenyhelyzet is megmarad.

A parlament a rendeletről április végén fog szavazni, az életbelépés pedig valamikor július elejére tehető. Jelenleg a külföldre küldött SMS-ek díja nettó 29 eurócent. A csökkenés így több mint 50 százalékos lesz.

Az Európai Bizottság szerint 2007-ben 2,5 milliárd rövid üzenetet küldtek az emberek más tagországokba, ennek az együttes értéke körülbelül 800 millió euró. A mobil adatátviteli díjszabás is szóba került, a tervek szerint minden mobilhálózatban megabájtonként egy eurót kell majd fizetni – adta hírül az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés