Connect with us

technokrata

Csúcsmodern otthoni szórakoztató rendszer

Laptop

Csúcsmodern otthoni szórakoztató rendszer

Új távlatokat nyit az óriásképernyős LCD vagy plazma TV tulajdonosok számára az ECS tajvani Computexen bemutatott ultramodern EKT média center PC-je, melyet az Intel Core 2 Duo processzora hajt.


A kisméretű, bővíthető és rendkívül erős ECS EKT média center DVD felvevő és -lejátszó, videó, digitális képkeret, kitűnő minőségű hifi-torony és játékkonzol egyben, amely könnyedén csatlakoztatható bármilyen más szórakoztató elektronikai rendszerhez. Ez a komplett otthoni szórakoztató központ folyamatosan tudja rögzíteni a TV-adást vagy a zenéket, majd továbbítani az anyagot a lakás bármely helyiségében található PC felé. Úgy tervezték, hogy harmonikusan tudjon együttműködni a már meglévő audiovizuális rendszerekkel. Az EKT 720p és 1080i nagyfelbontású videókimenetekkel is rendelkezik.

Az ECS EKT-t az Intel Core 2 Duo asztali számítógépekre optimalizált kétmagos processzora hajtja, amely az Intel vadonatúj mikroarchitektúrájára épül. A Core 2 Duo processzor 65 nanométeres félvezető-technológiát vonultat fel, és alacsonyabb energiafogyasztás mellett a korábbit jóval meghaladó teljesítményt nyújt. Az EKT olyan elforgatható kijelzővel (VFD – Vacuum Fluorescent Display) és erősítővel rendelkezik, amely a rendszer állapotát akkor is kijelzi, ha az a falra van függesztve.

A kifejezetten nagyképernyős televíziózáshoz tervezett berendezés a Microsoft Windows XP Media Centerrel és az Intel Viiv digitális otthoni szórakoztató platformjának segítségével könnyűszerrel csatlakoztatható TV-khez és házimozikhoz, amely egyfajta központként szervezi és irányítja az otthoni szórakoztató elektronikai készülékek működését. Az EKT designja jól illeszkedik még a legelegánsabb nappalikba is.

Az ECS EKT házi média centere kiemelkedő audiovizuális élményt és tökéletes kompatibilitást nyújt, ismeri a Dolby 7.1-es hangrendszert és a HD-audio technológiát, valamint képes a 720p és az 1080i felbontású videók lejátszására is, akár ATSC, akár DVB-T, akár HDTV rendszerűek.

Az EKT csatlakozói csoportosítva és mindenki számára közérthető jelöléssel szerepelnek a készüléken, ezzel is megkönnyítve használatukat. Az EKT a következő videó és audió kimenetekkel rendelkezik: Y, Pb, Pr, SCART, VGA, CVBS, S-Video, HDMI, valamint kétcsatornás RCA audio, 2 (optikai és koaxiális) S/P DIF-csatlakozó (Sony/Philips Digital Interface Format) és 7.1-es audio.

Az ECS EKT akár 2 GB-nyi kétcsatornás DDRII-es memóriával felszerelve is kapható. A rendszer az Intel Clear Video Technology grafikájával, SATAII merevlemezekkel, beépített 8 az egyben kártyaolvasóval, négy Hi-Speed USB 2.0 és egy FireWire porttal bír..

A készülék kettős NTSC (PCI/ PCIE) és ATSC (Mini PCI), kettős PAL/SECAM vagy kettős hibrid (PCI) TV tunerrel rendelkezik, így téve lehetővé két tévéműsor egyidejű felvételét. Az ECS EKT teljes mértékben távirányítható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés