Connect with us

technokrata

Hiba volt a Microsoft víruskereső kiadása

Dotkom

Hiba volt a Microsoft víruskereső kiadása

Egymással inkompatibilis Microsoft szoftverek, elkapkodott kiadás – beismerő vallomás Redmondtól.

Közel négy éve írtunk arról, hogy a redmondi szoftverfejlesztő felvásárolta a romániai GeCAD antivírus-technikákat fejlesztő vállalatot. Ez az időszak azonban nem volt elegendő arra, hogy megfelelő szintű megoldással rukkoljon elő a Microsoft. Amint arról mi is beszámoltunk, másfél hónapja a neves Virusbulletin tesztjén a redmondi alkalmazás kibukott a tesztből, sokkal gyengébb eredményt mutatva fel, mint az erre specializálódott, a piacon évek óta létező szoftverek.

Ennek oka a Zdnet értesülései szerint az, hogy a szoftver fejlesztése nem érte el azt a színvonalat, amit kellett volna, az alkalmazás némely részei egyszerűen hiányoznak. Pedig változtatni lett volna idő bőven, ugyanis már tavaly májusban megnyílt a lehetőség az egyszeri internetezők számára, hogy kipróbálják a Onecare szolgáltatást. A Cebiten erről a Microsoft egyik vezető menedzsere, Arno Edelmann beszélt az online újság brit leányának. Edelmann szerint a biztonság fontos, de csak kis része a Microsoft tevékenységi körének – azt pedig, hogy nem fordít elég figyelmet a redmondi szoftverfejlesztő vállalat erre a területre, mi sem bizonyítja jobban, hogy nemrég a szolgáltatás már másodszor tette karanténba és/vagy törölte le az Outlook és az Outlook Express teljesen legitim állományait (.pst és .dbx).

Az üzleti biztonsági termékekért felelős menedzser szerint: „A Microsoft általában nem fejleszti a termékeket, hanem megvásárolja. Ez [a Onecare – Szerk. ] nem egy rossz termék, csak néhány darabja hiányzik.” Edelmann elmondása szerint a probléma maga a Onecare magjában leledzik: a GeCAD antivírus kódja nem kezeli megfelelően a Microsoft levelezőszervereivel való együttműködést. Emellett igen kemény ítélet hangzott el a menedzser szájából, amikor a Onecare megjelentetését kritizálta. Edelmann szerint nem kellett volna akkor kiadni, amikor az megtörtént; ugyanakkor igyekezett megvédeni a mundér becsületét azzal, hogy a fejlesztők problémajavító erőfeszítéseit is megemlítette.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés