Connect with us

technokrata

Hipermodern western a Kino Moziban

Dotkom

Hipermodern western a Kino Moziban

Hat holland játékfilm és négy dokumentumfilm szerepel az idei Holland Filmhétvége műsorán. A rendezvénynek ezúttal a Kino Mozi (volt Szindbád) nyújt otthont. A filmek többsége az elmúlt évben készült, díjnyertes, nemzetközi sikert aratott alkotás.

A filmek kínálatából kiemelnénk “A játékon túl” (Beyond the Game) dokumentumfilmet, mely szórakoztató betekintést enged a rendkívül népszerű Warcraft online játék világába, amit a cybervilágban a “gondolkodók játékának” tartanak. A film a világ legjobb játékosait, a jelenlegi kínai világbajnokot, Sky-t és a korábbi holland bajnokot, Grubby-t követi nyomon a Cyberjáték Világbajnokságra való felkészülésük során. E két csúcsjátékos útja a végső párbajukig egy hipermodern western története. A filmet április 26.-án vasárnap 18.00 órakor vetítik a Kino Moziban.

Aki figyelemmel kísérte az elmúlt időszak holland filmművészetét, ismerős nevekkel találkozhat. Mijke de Jong vagy Nanouk Leopold több alkotása eljutott már a magyar art mozik közönségéhez. Mijke de Jong legújabb filmje,  a “Katyja húga” egy Hollandiába emigrált orosz család sorsáról szól. A prostitúcióból élő anyának nagyobbik lánya Katya, sztriptiz táncos, a kiskorú kisebbik lány jövőjét pedig csak sejtteti a rendező. Nanouk Leopold második játékfilmjét (“Guernsey”) eddig csak az ARIFF fesztivál közönsége láthatta, ahol a legjobb film díját nyerte el. A nagy közönségsikert elért filmek mellett (a “Csak a szeretet számít”c. alkotásnak egy millió nézője volt Hollandiában) egy video-művész kísérleti alkotását (“A tél csendje”) és egy pszichothrillert (“Vértestvérek”)  is láthatunk. A “Tiramisu” című alkotásban egy színésznő sorsfordulóit követhetjük nyomon. Főszereplője, az egyik legnépszerűbb holland színésznő, Anneke Blok tavaly megkapta a legjobb színésznőnek járó Arany Borjú díjat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés