Connect with us

technokrata

3 módszer a jobb alkalmazások szolgálatában

App

3 módszer a jobb alkalmazások szolgálatában

3 módszer a jobb alkalmazások szolgálatában

Egyre nagyobb nyomás nehezedik a vállalatokra, hogy minél rövidebb időn belül adjanak ki egyre jobb alkalmazásokat.

A felhasználóknak gyorsan kellenek az új funkciók, melyeknek azonnal megfelelően kell működniük, különben romlik a hatékonyság vagy a felhasználói élmény. Az idő szorításában ugyanakkor a szervezeteknek olyan módszereket kell bevezetniük, amelyek nem mennek a minőség rovására. Az OpenText szakértői szerint három fő területre érdemes összpontosítani a szoftverfejlesztési és -kiadási gyakorlatok javításához.

Az alkalmazásokért felelős csapatok sikere azon múlik, képesek-e használni a fejlett technológiákat és módszertanokat. Az OpenText szakértőinek javaslata alapján három fontos területre kell figyelmet fordítani ahhoz, hogy az alkalmazásfejlesztés hatékony legyen, és a szakemberek mindig a lehető legjobb szoftvereket, illetve funkciókat tudják szállítani a lehető legrövidebb idő alatt.

Automatizáljuk, amit lehet

Ma már rengeteg különféle eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a vállalatok automatizálják az olyan repetitív feladatokat, mint például a kód telepítése, az infrastruktúra kiosztása és a tesztelés. Az automatizáció lehetővé teszi számukra a folyamatok racionalizálását, a hatékonyság növelését és az innováció felgyorsítását. Egyúttal a hibákkal járó kockázatok is csökkenthetők, míg a kiadási ciklusok gyorsabbá válnak, így a végfelhasználók rövidebb idő alatt juthatnak hozzá az új funkciókhoz és frissítésekhez.

A szakemberek jelentős időt megspórolhatnak olyan MI-alapú funkcionális tesztelési eszközökkel, mint például a UFT One. A megoldás azzal gyorsítja fel az alkalmazások funkcióinak ellenőrzését, hogy automatizálja tesztelésüket asztali, webes, mobilos és mainframe környezetben egyaránt.

Figyeljünk oda a teljesítményre

Napjainkban rengeteg múlik a felhasználói élményen: az applikációnak mindig, minden környezetben gyorsan és zökkenőmentesen kell működnie. Ahhoz, hogy ezt biztosítani tudják, a vállalatoknak valós idejű képpel kell rendelkezniük az alkalmazások teljesítményéről. Csak így azonosíthatják ugyanis a szűk keresztmetszeteket, és kezelhetik proaktívan a problémákat, mielőtt azok hatással lennének a felhasználói élményre.

A vállalatok folyamatos felügyelettel követhetik nyomon az olyan fontos mutatókat, mint a válaszidő, az átviteli sebesség és a hibaarány, ami lehetővé teszi az erőforrások felhasználásának optimalizálását és a skálázhatóság javítását.

A LoadRunner teljesítménytesztelő eszközök segítségével a szervezetek meggyőződhetnek arról, hogy az applikáció minden körülmények között megfelelőn működik-e, illetve azt is megvizsgálhatják, hogy a szoftverek bírják-e az esetlegesen hirtelen megugró terhelést.

Ösztönözzük az együttműködést

A sikeres munkához elengedhetetlen, hogy az alkalmazásokért felelős csapatok szorosan együttműködjenek, beleértve a fejlesztőket, az üzemeltetőket és a biztonsági szakembereket. Ha minden részleg elszigetelten működik, és csak a saját területére koncentrál, az lelassítja és megnehezíti a folyamatokat a fejlesztési ciklus minden lépésében. Hatékony kooperációval és a felelősségi körök egyértelmű leosztásával a szoftverek hamarabb piacra kerülhetnek, méghozzá jobb minőségben és kevesebb kockázat mellett.

Érdemes tehát elősegíteni az együttműködést a különféle funkciókon dolgozó csapatok között, és ösztönözni a nyílt kommunikációt, illetve a tudásmegosztást a felek között. Ha a fejlesztés korai szakaszában bevonnak minden érintett felet, akkor könnyebb szem előtt tartani a biztonságot, megbízhatóságot és skálázhatóságot a szoftverek tervezése, telepítése és karbantartása során. A hatékony együttműködés továbbá segíti a csapatokat a változó elvárásokhoz és piaci körülményekhez való alkalmazkodásban.

Hasznos eszköz lehet az együttműködés elősegítésére például a Project and Portfolio Management (PPM) megoldás, amely egy felületen összesíti a munkafolyamatokat és az adatokat, illetve lehetővé teszi, hogy minden érintett fél valós időben nyomon követhesse a projektek állását.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés