Connect with us

technokrata

Már egymillióan használják a REpont applikációját

App

Már egymillióan használják a REpont applikációját

Már egymillióan használják a REpont applikációját

A kötelező visszaváltási rendszerhez fejlesztett REpont alkalmazás jelentős mérföldkőhöz érkezett: a regisztrált felhasználók száma elérte az egymilliót.

Az alkalmazásnak köszönhetően a visszaváltók, akár egyből a bankszámlára utalhatják a visszaváltásért járó díjat. Ez a magyar innováció Európában egyedülálló lehetőség, máshol nincs ilyen.

A MOHU által fejlesztett REpont applikáció elérte az egymilliós felhasználói számot, vagyis a visszaváltó automatáknál egyre többen választják a bankszámlára történő azonnali visszatérítési lehetőséget is, ami egy új, Európában egyedülálló innováció. A visszaváltások kb 10-15%-nál alkalmazzák ezt a megoldást a vásárlók a boltokban beváltható papírutalványok helyett, emellett jótékony célra is felajánlhatják az összeget a fogyasztók.

Az elmúlt hónapokban több, mint 400 millió palackot, üveget, dobozt váltottak vissza, ebből az applikáció felhasználói eddig összesen több mint 65 millió palackot váltottak vissza az automatákkal, így közel 3 milliárd forintot forintot kaptak vissza így a felhasználók a bankszámlájukra. Az alkalmazás népszerűsége különösen a nyári hónapokban nőtt meg, a regisztrált felhasználók közel 67 százaléka júliusban és augusztusban csatlakozott a rendszerhez.

Az applikáció a közeljövőben további funkciókkal bővül: a REpontok térképes keresését hamarosan egy új, navigációs funkcióval bővítik, valamint megkülönböztetést kapnak a kézi és gépi visszaváltó pontok, még kényelmesebbé téve a felhasználók számára a rendszer használatát.

Az azonnali banki visszautalás mellett az alkalmazás további funkciókat is kínál: tartalmaz egy térképes keresőt, amely segíti a fogyasztókat a legideálisabb visszaváltási helyszín kiválasztásában. Emellett a vonalkód-leolvasóval ellenőrizhető, hogy az üres palackok valóban visszaválthatóak-e. A MOHU a fogyasztói visszajelzések alapján folyamatosan vizsgálja az alkalmazás jövőbeli funkcióinak lehetőségét, és több fejlesztés is előkészítés alatt áll.

A REpont applikáció az elmúlt hetekben az AppStore-ban és a Play Áruházban is toplistás helyezést ért el az ingyenesen letölthető alkalmazások között hazánkban.

Eddig több, mint 400 millió palackot, dobozt és üveget váltottak vissza Magyarországon, vagyis ezek hulladéka immár megfelelő helyre kerül, és újra lesz hasznosítva.  Az automatáknál három lehetőség van a visszatérítésre – boltban levásárolható papírutalvány, azonnali bankszámlára utalás, illetve jótékonysági adományozás, mely során gyermekkórházaknak lehet utalni az összeget. Összesen 3700 helyen lehet visszaváltani, amiből 1300 kézi visszaváltóhely. A visszaváltóhelyek száma tovább nő, a cél, hogy 3 éven belül az italcsomagolások minimum 90%-át váltsák vissza Magyarországon.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés