Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

E-gazdaság

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

Az együttműködés Európa kulcsfontosságú piacain megvalósítandó projektek kivitelezésére összpontosít, valamint arra, hogy a felhasználók és az ingatlanüzemeltetők számára intelligens felügyeleti és vezérlési megoldásokat nyújtsanak a hatékony és fenntartható energiafelhasználás céljára.

A két vállalat olyan megoldásokat fog kifejleszteni, amelyek a Cleanwatts fejlett energia-megosztási platformját kombinálják az ABB kiemelkedő minőségű energiamenedzsment technológiájával, többek között az InSite energiamenedzsment-rendszerrel, az energiafogyasztásmérőkkel, az érzékelőkkel és az EV-töltőkkel. A két fél képességeinek kihasználásával mindkét vállalat egységes és skálázható megoldást kínál majd a megújuló energiatermelés, az energiatárolás és az energiahatékony működés összehangolására.

Az együttműködés jelentős előnyökkel jár az energiaközösség tagjai számára, többek között a saját termelésű megújuló energia optimalizált fogyasztása révén alacsonyabb energiaköltségekkel, a villamosenergia-csatlakozási díjak csökkentésével és a villamosenergia-csúcsok minimalizálásával, valamint a megújuló energiaforrásokkal működő berendezések – beleértve az energiatárolást is – hatékonyságának és teljesítményének növelésével. Lehetőség nyílik a helyi energiafelhasználás zökkenőmentes kezelésére, az eszközök és a terhelések szabályozására, a keresletre való reagálást ösztönző eszközök alkalmazására és az energiakereskedelmi megoldásokhoz való hozzáférésre.

„Az együttműködés keretében a két fél olyan, az ABB energiagazdálkodási technológiáját a Cleanwatts MI-alapú energia-megosztási platformjaival ötvöző közös megoldást kínál, amely a kulcsfontosságú piacokon jelentős előnyöket nyújt a közösségeknek és a lakosoknak egyaránt”

– mondta Laura Socci, az ABB Energy Distribution Digital Solutions részlegénél dolgozó globális portfóliómenedzser.

„Ez a mérföldkőnek számító partnerség a legfejlettebb energiagazdálkodás-optimalizálási megoldásokat kínálja az energiaközösségek vezetőinek és befektetőinek egyaránt.” 

„Elkötelezettek vagyunk a közösségek és az iparágak fenntartható és hatékony jövő felé történő átalakítása iránt. Ez a partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy szoftvermegoldásainkat az ABB energiagazdálkodási portfóliójával fejlesszük, és ezzel olyan zökkenőmentes integrációt hozzunk létre, amely optimalizálja az energiafogyasztást és elősegíti a fenntarthatóságot”

– nyilatkozta Luisa Matos, a Cleanwatts vezérigazgatója.

„Együtt fogjuk alakítani a fenntartható energetika jövőjét, forradalmasítjuk az energiagazdálkodást, és élen járunk az energetikai átmenetben.”   

A partnerség bejelentésére azt követően került sor, hogy az ABB, a Cleanwatts és más technológiai cégek együttműködtek abban a projektben, amelynek keretében eszközöket és megoldásokat szállítottak a Stockholm közeli Brobyholmban megvalósult „energy-smart” település lakosai számára az energiafelhasználás egyszerű és intelligens kezeléséhez. A projektről további információ ezen a linken érhető el: https://new.abb.com/news/detail/109794/energy-smart-high-tech-living-sustainability-cost-effectiveness-and-comfort-are-combined-at-brobyholm-smart-community


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés