Connect with us

technokrata

A mesterséges intelligenciáról tanulhatnak a Széchenyi István Egyetemen táborozók

Digitális oktatás

A mesterséges intelligenciáról tanulhatnak a Széchenyi István Egyetemen táborozók

A mesterséges intelligenciáról tanulhatnak a Széchenyi István Egyetemen táborozók

Június utolsó hetében ismét gyerekzsivajtól hangos a Széchenyi István Egyetem győri campusa.

Az intézmény és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésében hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a különleges tudományos tábor, a Győri Gyerekegyetem. Az idei év fő témája a mesterséges intelligencia.

A Széchenyi István Egyetem és a győri campuson működő Mobilis Interaktív Élményközpont hagyományosan a nyár első felében rendezi meg táborát. Az egy hét alatt az általános iskolások színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományok és a technológia világával, betekinthetnek az egyetem életébe, élményszerű és játékos formában kerülhetnek közelebb az intézmény gazdag képzési kínálatához. A tábor során a gyerekek egy rövid időre egyetemistákká válhatnak, különleges előadásokon vehetnek részt, kutathatnak, kísérletezhetnek. A résztvevőket egyetemi hallgatók kalauzolják a campus területén, közös „diplomamunkán” dolgoznak, és az utolsó napon megkapják jól megérdemelt diplomájukat.

„Szeretnénk bemutatni nektek, hogy mennyire izgalmas és színes a Széchenyi István Egyetem, milyen jövőbemutató kutatások zajlanak, mi mindennel foglalkozhatnak, akik az intézményben tanulnak tovább”

– köszöntötte a gyerekeket Keszthelyi Bernadett, a Mobilis Interaktív Élményközpont ügyvezetője június 24-én. Hozzátette, az idei év kiemelt témája a mesterséges intelligencia, amelynek érdekes világába az egyetem oktatói, szakemberei nagyelőadások és szemináriumok keretében vezetik be az iskolásokat.

A gyerekegyetemisták a Digitális Fejlesztési Központ, a Járműipari Kutatóközpont, a karok, a hallgatók, az oktatók és a kutatólaboratóriumok segítségével mélyülhetnek el ebben az izgalmas témakörben. A fiatalok egy egész napot tölthetnek az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon és az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán és Társadalomtudományi Karon. Meglátogathatják a világ élvonalába tartozó hallgatói csapatokat, köztük az idén harmadszor is világcsúcsot döntő SZEnergy Teamet, vagy a nemzetközi regattáról értékes helyezésekkel hazatért SZEnavis betonkenucsapatot. A programot vetélkedő, csapatépítő feladat és e-sport is színesíti.

Dr. Horváth Zoltán, az intézmény Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karának dékánja kiemelte, ez a hét több mint egy nyári tábor, hiszen az élményeken kívül értékes tudással is gyarapodnak a diákok. Mint mondta, a hatvan tanuló csaknem egyharmada nem először vesz részt a programon, így ők már nemcsak gyerekegyetemisták, hanem kis tanársegédek is lehetnek.

„A Széchenyi-egyetemen rengeteg különleges eszközzel megismerkedhettek, de fontos, hogy a kütyüzés mellett a mozgásra is kellő időt szakítsatok. A szervezők odafigyelnek erre, ezért a digitális kalandok mellett olyan élmények is várnak rátok, mint a sárkányhajózás”

– hangsúlyozta beszédében a dékán. Ezt követően Krecht Rudolf, az Automatizálási és Mechatronikai Tanszék tanársegéde tartotta meg a tábor nyitóelőadását a mesterséges intelligencia által vezérelt robotokról, amellyel hivatalosan is kezdetét vette a hetedik Gyerekegyetem.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés