Connect with us

technokrata

Adóparadicsom a Microsoftnál?

Dotkom

Adóparadicsom a Microsoftnál?

Hogyan őrizzük meg fizetésünk nagyobb százalékát? A Microsoft elég jelentős összeget képes módszerével megmenteni az adóhatóság elől.

Egyes állítások szerint a Microsoft idestova 15 éve (mióta részvénytársaságként működik) nem fizetett osztalékot papírjait birtoklóinak. A 360 milliárdos anyagi javakat alapul véve tekintélyes pénz maradhat így visszatartottan. Vannak, akik azt állítják: a gazdag részvénytulajdonosok adócsalást követnek el.

A Bill Gates-nek írt nyílt levél (melyet több amerikai újság is megkapott) azt állítja, hogy a csúcskategóriába tartozó, 39 százalékos adóval illetett jövedelemmel rendelkező részvénybirtokosok kikerülik a bevételük több mint harmadát felemésztő adókat (a részvények eladásából származó jövedelmeket ugyanis csak 20 százalékos illetmény terheli). A legfelsőbb vezetés az óriásvállalat 17 százalékának tulajdonosa, ebből Gates egymaga 12 százalékkal rendelkezik (melyből 2,6 milliárd dollár értékben értékesített részvényeket tavaly).

A Microsoftnál nem tartják a fennálló gyakorlatot törvénnyel szembenállónak, közleményük szerint szerte az Egyesült Államokban alkalmazott szabályoknak megfelelően fizetnek adót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés