Connect with us

technokrata

Ipari kémkedés nyomaira bukkant a rendőrség

Dotkom

Ipari kémkedés nyomaira bukkant a rendőrség

Az izraeli hatóságok vezető cégeknél komoly ipari kémkedés nyomaira bukkantak, és ezzel kapcsolatban 18 embert tartóztattak le.

Hónapokkal korábban kezdett vizsgálatban a tel avivi, csalások felderítésével foglalkozó egység több helyi vállalatnál, melynek során bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy trójai programok, vírusok révén számítógépes rendszereken ipari kémkedés folyt. Az izraeli rendőrség képviselője pár nappal korábban jelentette be, hogy ezen digitális kártevőket olyan számítógépekre telepítették, melyek az ország vállalatai közül a legnagyobbak, a legjobbak között számon tartott cégek tulajdonában vannak.

Például a mediterrán ország legnagyobb mobilkommunikációs vállalata, a Cellcom, és a helyi domináns telefonvállalat, a Bezeq Israel Telecom két leányvállalata egyaránt érintett volt az esetben. Kiderült, hogy az ország egyik nagy, műholdas televízióadások sugárzásával foglalkozó szolgáltatója után is végeztek ipari kémkedést. Ezek a cégek aztán a rendőrséggel szorosan együttműködve göngyölítették fel a „kémhálózatot”. Ennek során 18 gyanúsítottat vettek őrizetbe a hatóság emberei, többek között IT-biztonsági menedzsereket, illetve magándetektíveket, akiket azzal vádolnak, hogy ők telepítették fel a vírusokat a PC-kre. Vád alá azonban még egyiküket sem helyezték.

Érdekesség, hogy két olyan izraeli állampolgárt is letartóztattak, akik nem is Izrael területén éltek: a kémkedő trójai program elkészítésével vádolt férfi és barátnője Londonban jutott a hatóságok kezére. A sivatagi ország hatóságai már tárgyalnak a britekkel az érintettek kiadatásáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés