Connect with us

technokrata

Az illegális letöltőknek is jár a meghallgatáshoz való jog

Dotkom

Az illegális letöltőknek is jár a meghallgatáshoz való jog

Megállapodott az Európai Bizottság és a tagállamok az internetezők jogaival kapcsolatban, írja az Euractiv.hu.

A vita az internetről sorozatosan illegálisan letöltő felhasználókkal szemben történő fellépésről szólt. Májusban az Európai Parlament módosította a távközlési csomagot, így az internet-hozzáférés nem korlátozható az igazságügyi hatóságok előzetes döntéshozatala nélkül.

A módosítás a francia keménykezű internetes politikára vezethető vissza, mivel a francia törvényhozók az internet-hozzáférés azonnali megszűntetését engedélyeznék illegális letöltés esetén, az állítólagos elkövető kikérdezése nélkül. A kompromisszumos megoldás a tisztességes és pártatlan eljárás elvét, és a meghallgatáshoz való jogot is tartalmazza, melyet a Tanács is elfogadott, ám még a Parlament elfogadására vár.

Az egyeztető bizottság október 20-án ülhet össze Strasbourgban, a Parlament plenáris ülésével egy időben. Amennyiben a képviselők egyetértenek az új javaslattal, a távközlési csomag elfogadása még ez év végén vagy 2010 elején megtörténhet. Amennyiben nem születik megállapodás az internetezők jogait illetően, a tárgyalások még több hónapig elhúzódhatnak, írja az Euractiv.hu portál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés