Connect with us

technokrata

Az Opera nem elégedett a Microsoft döntésével

Dotkom

Az Opera nem elégedett a Microsoft döntésével

A norvég böngészőgyártó, az Opera ASA bejelentette, hogy a Microsoft terve, miszerint az Explorer nélkül szállítaná a Windowst Európában, nem elégséges lépés a verseny helyreállítására.

A döntést az Európai Bizottság vádjainak a következtében hozta meg a szoftveróriás, miszerint visszaélt piaci fölényével, azzal, hogy beépítette az Internet Explorert operációs rendszerébe, kikerülve ezzel a valódi versenyt a böngészők piacán. Egészen idáig a Microsoft azzal védekezett, hogy a böngésző szerves részét képezi a Windowsnak, és nem lenne szabad eltávolítani, de a rendszer új, 7-es változatát Explorer nélkül fogja piacra dobni Európában.

“Nem hiszem, hogy a Microsoft bejelentett döntése visszaállítaná a versenyt”, nyilatkozta az Opera technológiai vezetője, Hakon Wium Lie. Elmondta, hogy a lépés nem elégséges, ettől még megmarad a piaci fölényük. Amennyiben ez lesz a végkifejlete a történetnek, az Opera szerint nem lesz hatással az Internet Explorer meghatározó piaci fölényére. A böngésző fejlesztői szerint az lenne a jó megoldás, ha az operációs rendszert több böngészővel együtt árusítanák, választási lehetőséget adva a felhasználóknak.

A Microsoft hosszú évek óta csatározik a szabályozó hatóságokkal, csak Európában több 2 milliárd dollár bírságot szabtak ki a cégre a piaci szabályozás megsértése, és a Windows Media Player Windowsba integrálása miatt, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés