Connect with us

technokrata

Elindult a Facebook Lite

Dotkom

Elindult a Facebook Lite

A Facebook, a világ legnagyobb közösségi oldala elindította a gyenge internet-hozzáféréssel vagy mobilinternettel rendelkezők számára a site butított változatát, a Facebook Lite-ot.

A Facebook Lite lényegében egy egyszerűsített verziója a közösségi oldalnak, és azokat az országokat célozza, ahol a szélessávú internet nem magától értetődő. A próbaidőszak megkezdődött az Egyesült Államokban, Indiában, de a tervek szerint Kínára, és Oroszországra is kiterjesztik majd. Az oldal közleménye szerint a szolgáltatás “gyorsabb és egyszerűbb lesz, valami olyasmi, mint jelenleg az oldal mobil verziója”.

“A Facebook Lite egy gyorsan betöltődő, egyszerűsített verziója a Facebooknak, lehet rajta kommentelni, elfogadni ismerősök felkéréseit, írni az üzenőfalra, és fotókat nézegetni” – állt a közleményben. A közösségi oldalnak jelenleg több mint 250 millió felhasználója van, habár ezeknek 72 százaléka európai és észak-amerikai, ahol a szélessávú elérés már természetesnek számít.

Azonban a fejlődő országokban az infrastruktúra nem ilyen fejlett, az embereknek gyakran a mobil internet az egyenlet lehetőségük a világháló elérésére. Egy egyszerűsített Facebook, ami hatékonyan működne ilyen körülmények között, fellendíthetné a szájt növekedését ezeken a piacokon, írta meg a BBC.

A Lite verzióról szóló híresztelések először augusztusban kaptak szárnyra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés