Connect with us

technokrata

EP – online is védeni kell az alapvető jogokat

Dotkom

EP – online is védeni kell az alapvető jogokat

Az Európai Parlament elfogadta Sztavrosz Lambrinidisz görög képviselő jelentését, és ezzel kiállt az alapvető emberi jogok online gyakorlása és védelme mellett, írta meg az SG.hu.

Az EP álláspontja szerint, az internet a demokratikus kezdeményezések egyik fontos eszköze, de a kiberbűnözés, és a gyermekek veszélyeztetésének is színtere. Lambrinidisz számos konkrét, az online biztonságot és az alapvető emberi jogokat erősítő javaslatot terjesztett elő, amelyeket mostani döntésével az Európai Parlament továbbított az Európai Tanácsnak.

A jelentés megemlíti a digitális identitást, mint a személyiség részét, amit védeni kell, elítéli a cenzúrát, a gyermekvédelem érdekében aktualizálni kell a jelenlegi nemzeti jogszabályokat. A számítógépgyártóknak javasolja, hogy telepítsenek előre készülékeikre gyermekvédelmi szoftvereket.

A legfontosabb problémák között említették a digitális analfabetizmust, amit csak az oktatás színvonalának emelésével és az internethez való teljes körű hozzáférésekkel érhető el. A francia polgárjogi szervezetek nagy örömére, az EP elutasított minden olyan francia indítványt, amelyek célja, hogy a szerzői jogsértéssel vádolt felhasználóknak blokkolják az internethozzáférését, írta meg az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Kütyük

A Candy mikrohullámú sütőivel élmény lesz a főzés

2024. szeptember 5. csütörtök
dreame robotporszívó
fotónyomtatás otthon

Kütyük

Milyen nyomtatót válassz otthonra?

2024. augusztus 28. szerda

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés