Connect with us

technokrata

Elindult az INNOMEET – az innovációs párbeszéd új platformja az Óbudai Egyetemen

Dotkom

Elindult az INNOMEET – az innovációs párbeszéd új platformja az Óbudai Egyetemen

Elindult az INNOMEET – az innovációs párbeszéd új platformja az Óbudai Egyetemen

Sikerrel zárult az I. INNOMEET, az Óbudai Egyetem innovációs eseménysorozatának nyitó rendezvénye, amelyet ebben a hónapban az Obuda Uni Venture Capital (OUVC) szervezett.

Az újonnan indított rendezvénysorozat célja, hogy közelebb hozza a startupok világát az egyetemi közösséghez, és bemutassa az Óbudai Egyetem (ÓE) innovációs ökoszisztémáját az érdeklődők számára.

„A befektető egyetemi szemlélet elmélyítése és megerősítése a legfontosabb feladataink és célkitűzéseink közé tartozik, amire fókuszált módon történik az Óbudai Egyetem innovációs ökoszisztéma platformjának megújítása. Ennek érdekében hoztunk létre új identitást és entitásokat, mint az Óbuda Uni Venture Capital Zrt., ami az egyetem befektető cége. A szervezeti és pénzügyi feltételek biztosítása mellett a tartós siker záloga, meghatározó eleme az eredményes networking tevékenység, melyet  a rendszeresen megrendezésre kerülő INNOMEET fórummal támogat meg az Egyetem. A NIÜ vezérigazgató-helyettese által elemzés alá vett Globális Innovációs Index egyes tényezőiben a pozíciójavulás is csak úgy érhető el, ha a cégek és az egyetemek szervesen és eredményesen összekapcsolódnak. A II. INNOMEET következő fórumán az Óbudai Egyetem Innovációs ökoszisztéma platform legfiatalabb tagja, az Initium Venture Labs Zrt. mutatkozik be.”

– mondta Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora megnyitja az eseményt

Az esemény megnyitóját követően Korányi László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgató-helyettese tartott előadást, amelyben részletesen bemutatta a hazai innovációs ökoszisztéma fejlődését és jövőbeli lehetőségeit, hangsúlyozva az egyetemek szerepét az innováció előre mozdításában.

A program következő szakaszában egy panelbeszélgetés során az Óbudai Egyetem innovációs szervezeteinek képviselői ismertették tevékenységüket. A beszélgetésben Hild Imre, az OUVC vezérigazgatója, Dr. Zrubka Zsombor, az Egyetemi Kutatási és Innovációs Központ főigazgatója, Prof. Dr. Haidegger Tamás az Initium Venture Labs Zrt. vezérigazgatója, Bacsa László az ÓE Innovációs Iroda vezetője, Dr. Eigner György, az ÓE Neumann Kar dékánja és Korányi László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgató-helyettese vettek részt. A panelbeszélgetés célja az volt, hogy az érdeklődők átfogó képet kapjanak az egyetem innovációs platformjairól. Ezek a szervezetek számos programot és lehetőséget kínálnak, amelyek nemcsak a hallgatók számára teszik elérhetővé az innováció világát, hanem széleskörű támogatást nyújtanak a kutatás-fejlesztés és a startup ökoszisztéma minden területén.

,,Az esemény során elindult a szervezetek közötti aktív kommunikáció és együttműködés, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyetemen rendelkezésre álló erőforrások hatékonyan és célzottan hasznosuljanak.”

– emelte ki a beszélgetésből Hild Imre, az OUVC vezérigazgatója.

A panelbeszélgetés résztvevői (balról jobbra): Prof. Dr. Galambos Péter, Prof. Dr. Haidegger Tamás,
Dr. Zrubka Zsombor, Korányi László, Dr. Eigner György, Bacsa László, Hild Imre

Az esemény záró előadását Jared Schrieber, nemzetközileg is elismert angyalbefektető tartotta, aki az elmúlt években többek között olyan sikeres magyar startupokba fektetett be, mint az Antavo, a Munch vagy a Shrooly. Előadásában a felsőoktatási intézmények és az innovációs ökoszisztéma együttműködéséről, illetve a befektetői szemléletről osztotta meg tapasztalatait.

Jared Schrieber angyalbefektető előadása

Az esemény védnöke és moderátora Prof. Dr. Galambos Péter innovációért felelős rektorhelyettes, az Óbudai Egyetem Innovációs Bizottságának vezetője volt.

A rendezvény az előadások és panelbeszélgetés révén értékes gondolatokat adott át az érdeklődőknek, az eseményt lezáró networking pedig kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők közvetlen kapcsolatokat építsenek az innovációs ökoszisztéma szereplőivel. A kötetlen beszélgetések során az egyetemi hallgatók, oktatók, iparági szakemberek és befektetők új együttműködéseket és partnerségeket alapozhattak meg, amelyek a későbbiekben hozzájárulhatnak a magyar innovációs ökoszisztéma fejlődéséhez.

Az eseménysorozat következő alkalma 2024. október 17-én kerül megrendezésre, az Initium Venture Labs szervezésében.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés