Connect with us

technokrata

A cargo-partner bővíti intermodális szolgáltatásait Európában és Törökországban

Ipar

A cargo-partner bővíti intermodális szolgáltatásait Európában és Törökországban

A cargo-partner bővíti intermodális szolgáltatásait Európában és Törökországban

A nemzetközi szállítmányozó és logisztikai szolgáltató az Ázsia és Európa közötti vasúti szállítási megoldások mellett intermodális szolgáltatásokat is kínál Törökország, az Egyesült Királyság, Írország és egyéb európai országok között.

Az intermodális megoldások, amelyek a vasúti és közúti szállítást integrálják, jelentős költségmegtakarítást, fenntarthatóságot és megbízhatóságot biztosítanak.

A folyamatos sofőrhiányra és az európai határokon gyakran kialakuló torlódásokra válaszul a cargo-partner intermodális szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, amelyek kiterjed megoldásokat nyújtanak az Európai Unió tagállamaiban és egyéb azon kívüli országokban is.

Az intermodális szállítás, mint megbízható és fenntartható alternatíva

A cargo-partner intermodális megoldásai 45 lábas konténereken és 13,6 méteres ponyvás teherautókon alapulnak, amelyek a szállítások fő szakaszaiban a vasútra támaszkodnak, és az áruk átrakodás nélküli mozgatását teszik lehetővé. Ez a módszer nemcsak a költségeket csökkenti, hanem a környezetszennyezést is minimalizálja, mivel a hagyományos közúti megoldásokhoz képest akár 80%-os CO₂-megtakarítást is lehetővé tesz.

„Az intermodális logisztika hatékonysága és megbízhatósága ideális választás az iparágak számára”

– mondta Vladislav Kovačovský, a cargo-partner intermodális szolgáltatásaiért felelős üzleti termékmenedzser.

„A költséghatékonyság és a kisebb környezeti lábnyom jelentős előnyöket nyújt a divatipar, az elektronikai ipar, a járműgyártás és egyéb iparágak számára”.

Az intermodális szállítások szükségességét a jelenlegi logisztikai kihívások is indokolják. Legutóbb a török-bolgár határon kialakult kamionsor okozott több ellátási lánc számára is elakadást. A torlódások miatti késések rámutatnak az alternatív szállításimódok fontosságára, amelyek segítségével elkerülhetők a határátkelésnél felmerülő extra várakozási idők.

Rugalmas útvonalválasztás és háztól házig tartó megoldások Európában

A cargo-partner intermodális szolgáltatásai rugalmas útvonalválasztási lehetőségeket kínálnak gyakori indításokkal Ausztriába, Csehországba, Magyarországra, Lengyelországba, Romániába, Szlovákiába, Szlovéniába, Törökországba, valamint Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Ezen kívül Belgiumot és Hollandiát átkelőpontként használják az Egyesült Királyságba és Írországba irányuló további szállítási szolgáltatások biztosítására.

Az intermodális szállítás különösen alkalmas azon cégek számára, akik 1,000 kilométert meghaladó távra indítják el termékeiket. A kombinált megoldás versenyképes tranzitidőt és stabil árakat kínál hosszú távon, nem mellesleg megbízható hálózatának köszönhetően zökkenőmentes háztól házig tartó hatékony szolgáltatást biztosít változatos földrajzi területeken.

„Integrált szolgáltatásunk ötvözi a közúti és vasúti szállítási módozatot, fenntartható alternatívát nyújt, és biztosítja a zökkenőmentes folyamatokat.”

– tette hozzá Vladislav Kovačovský.

A sofőrhiány, amely már most is több tízezer üres pozícióval jár, az elkövetkező években várhatóan tovább súlyosbodik. Ez indokolja az intermodális logisztika alkalmazását a hagyományos közúti szállítmányozásra nehezedő nyomás enyhítésére. A vasút, mint elsődleges szállítási mód használatával a vállalatok csökkenthetik a zsúfolt közúti hálózatokra való támaszkodást, miközben hatékonyan kezelhetik a növekvő szállítási igényeket.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés