Connect with us

technokrata

Az ABB az InnoTrans 2024 kiállításon bemutatja a jövő mobilitását szolgáló innovatív megoldásait

Ipar

Az ABB az InnoTrans 2024 kiállításon bemutatja a jövő mobilitását szolgáló innovatív megoldásait

Az ABB az InnoTrans 2024 kiállításon bemutatja a jövő mobilitását szolgáló innovatív megoldásait

Az ABB a világ vezető közlekedési technológiai szakkiállításán, az InnoTrans 2024-en (Berlin, szeptember 24-27.) mutatja be a vasút számára kifejlesztett innovatív megoldásainak széles skáláját.

Az úttörő fejlesztéseiről ismert vállalat több mint egy évszázada technológiai vezető szerepet tölt be a vasúti ágazatban, és innovatív, fenntartható megoldásokkal segíti a vasúti ágazat szén-dioxid-mentesítését. Az ABB a 9-es csarnok 320-as standján mutatja be a vasúti ágazat számára kínált szállítási megoldásai és energiahatékony technológiái széles választékát.

Az ABB Trakció divíziója bejelenti a Pro sorozatú, kifejezetten az igényes vasúti személy- és áruszállítási alkalmazásokhoz tervezett vontatási akkumulátorok piaci bevezetését. Az innovatív akkumulátorcsomagot, amely az ABB eddig is széleskörű vontatási akkumulátorcsaládjának legújabb tagja, úgy tervezték, hogy kompakt kialakításban kínálja a modularitást és a skálázhatóságot, a kategóriájában legjobb teljesítményt, valamint a magas szintű biztonságot és a kiváló energiasűrűséget.

Az új Traction Battery Pro a több mint 20 000 töltési ciklussal hosszú élettartamot biztosít, olyan gyorstöltési képességgel rendelkezik, amely 10 perc alatt a vontatási akkumulátor 80%-os töltöttségét teszi lehetővé.

A kiállítás népszerű Speaker’s Corner rendezvényén az ABB 24-én, kedden, délután 3 és 4 óra között szakértői előadást tart a vontatási akkumulátorok fenntartható mobilitásban betöltött szerepéről, és bemutatja, hogy az ABB világszerte hogyan biztosítja az energiahatékony hibrid és teljesen elektromos meghajtású vonatok energiaellátását. Bemutat egy, a TMR-rel közös esettanulmányt is arról, hogy hogyan hozott létre egy regeneratív energiaellátási megoldást a Mont-Blanc Expressz megbízhatóságának javítása és a környezetterhelés csökkentése érdekében, amely éves 552 MWh energiamegtakarítást eredményezett.

Idén az ABB Trakció megoldotta 44 db Adelaide-i metrószerelvény dízel-hibrid üzemre való átállítását, aminek köszönhetően a metrón utazó évente közel 16 millió ingázó számára sikerült csökkenteni a járművekhez köthető zaj- és károsanyag-kibocsátást. Az ABB vontatási akkumulátorai jelentős szerepet játszanak a vasúti ágazat energiamegtakarításának előmozdításában, és világszerte olyan korszerűsítési projektekhez járultak hozzá, amelyekkel akár 35%-os energiamegtakarítást is elértek.

Edgar Keller, a Trakció divízió vezetője így nyilatkozott:

„Az ABB vezető szerepet tölt be a világ vasútiparának szén-dioxid-mentesítésére irányuló erőfeszítések támogatásában azáltal, hogy intenzív kutatás és fejlesztés révén csúcstechnológiát képviselő vontatási rendszereket és megoldásokat fejleszt. Az energiafogyasztás csökkentése és a tisztább, hatékonyabb technológiák, mint például a Traction Battery Pro sorozat bevezetése iránti elkötelezettségünk tovább támogatja a fenntarthatóbb vasútipar megteremtését, segítve ezzel az ambiciózus globális fenntarthatósági célok elérését.”


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés