Connect with us

technokrata

Már az utolsó simításokat végzik az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez

Esemény

Már az utolsó simításokat végzik az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez

Már az utolsó simításokat végzik az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez

Már csak két nap és ismét itt a nyár legjobban várt programja, hazánk legnagyobb és legnépszerűbb kulturális eseménye: a Múzeumok Éjszakája, amelyre országszerte több mint 460 helyszínen, közel 2800 kulturális programmal várják most szombaton az érdeklődőket.

A múzeumok már javában készülnek, a zuglói japánkert például egy különleges távol-keleti harcművészeti bemutatóval várja majd június 22-én az érdeklődőket, amelynek ma zajlott a főpróbájába.

Sokan nem tudják, hogy Zugló igazi távol-keleti ékszerdobozt rejt, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium udvara ad otthont egy különleges japánkertnek, amely a morajló főváros közepén a harmónia szigete. A virágzó cserjék és zöldellő fák között június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján megelevenedik Japán kultúrája: a Kagami-ryú Harcművészeti Egyesület a japán szamuráj hagyományok és értékek előtt tiszteleg harcművészeti bemutatójával, a japánkerti tó vizét pedig a közelgő japán OBON-fesztivált megidéző mécsesek lepik majd el.

Az év egyik leghosszabb éjszakáján fantasztikus kalandok várnak mindenkit, nemcsak a zuglói japánkertben, hanem országszerte is, a szervezők az eddigi évekhez hasonlóan minden korosztálynak és érdeklődési körrel rendelkező látogató számára kínálnak programokat. A már megszokott rendhagyó tárlatvezetések mellett koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, családi- és gyermekprogramokkal, valamint számos meglepetéssel kívánják a résztvevő intézmények felejthetetlenné tenni ezt a varázslatos nyárestét. A Múzeumok Éjszakáján még a programtípusokat sem könnyű felsorolni, ezért a rendezvénysorozat hivatalos weboldalán, a muzéj.hu-n helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Esemény

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés