Szerző |
Üzenet |
FloatR
vas-tag
|
Akkor nézzük egy másik aspektusát a kérdésfelvetésnek: Az Internet Explorer elvesztette eredeti értelmét, mert a Netscape ingyenessé vált. Orbitális, nem? Mármint baromság szempontjából.
-- a PNG az egyik - ha nem a - legjobb, nem veszteséges képtömörítést használó formátum
-- a GIF-et boldog-boldogtalan használta a "jogvédett" korszakban is, mert a grafikai programok után kellett perkálni, nem az egyes képek után
-- a PNG-t és a GIF-et összevetni már önmagában is marhaság, mivel az igényesebb grafikákat GIF-ben lehetetlenség elkészíteni (bár önképző igénytelenség rulez)
-- az animGIF eléggé felejtős mostanában, szét lehet nézni elterjedtségi alapon
-- A jogvédettséggel kapcsolatosan: meglehet hogy rosszul emlékszem, de a szabadalom lényege pont nem a tömörítési algoritmus volt, hanem maga a GIF formátum, vagy mindkettő egyben. Ha a tömörítés lett volna védve, akkor kismillió meg egy alkalmazás és formátum után kellene jogdíjakat nyomatni.
... és még lehetne sorolni a dolgokat, de mindettől eltekintve egész remek kis cikk sikeredett a nulla témából Nembaj, majd legközelebb.
|
csüt. jún. 12, 2003 8:41 |
|
|
MBR
platina tag
|
az alapértelmezett volt a paint és az acdsee 5.0 is!
|
szer. jún. 11, 2003 17:10 |
|
|
Sy.
Site Admin
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Budapest
|
Amit idéztél, az a cím, ahol egy kérdőjel is szerepelt -
így azért már másként fest (gondolom, a kérdőjel értelmét
nem kell magyarázni).
A cikkben bent pedig kifejtésre kerül, hogy a PNG
eredetileg azért született meg, mert a GIF fizetőssé vált -
így eredeti értelmét elveszti azzal, hogy a GIF hamarosan
ingyenes lesz.
Vagy nem?
Sy
|
szer. jún. 11, 2003 13:26 |
|
|
MBR
platina tag
|
nem rég szórakoztam windowsban: Prin screen, paint, beillesztés....
(XP)
minden formátumba lementettem a képet és a PNG bizonyosult a legjobban (1152*864:32bit) méret és minőség arányában.
bmp: a legjobb minőség, de kiba nagy a mérete!!!!
jpg: jóval kisebb méret, de a minősége láthatóna romlott
gif: ici pici méret, de a legrosszabb minőség
png: gif-fel szinte egy méret volt és a minősége közelebb állt a bmp-hez, mint a jpg!!! határozottan!
Ezentúl csak javasolni tudom a PNG-t! Ha vki a desktopn le akar menteni egy képet, akkor jobb a png formátum!
reklám:-) acdsee 5.0-t használom és ott is konvergűltam jobbra-balra (csak eredeti képet, konvergáltat nem) és a png nyert ott is
PNG POWER
|
szer. jún. 11, 2003 13:12 |
|
|
Sy.
Site Admin
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nem hír, hogy lejár a GIF-re vonatkozó szerzői jogvédelem ideje? Nem arról van benne szó, hogy jobb a GIF (sőt, épphogy a PNG van dícsérve), hanem arról, hogy elterjedtebb. Értelmezni is kellene, nem csak olvasni.
Sy
|
szer. jún. 11, 2003 12:24 |
|
|
Bordog
|
Ez szerintem nem hír. Aki szerint a GIF jobb indokolja, meg, vagy pedig nem ért hozzá, de akkor hírt sem kéne szerkesztenie.
|
szer. jún. 11, 2003 12:07 |
|
|
_kgyt_
|
> ekkora baromságot! > még hogy értelmét veszti! > ki akar 256 szinű képeket használni? > (kivéve persze az animált gif-et, de azt meg a flash szoritja kifele)
PNG Rulz! Álljunk ki a PNG mellett! A legjobb...
|
szer. jún. 11, 2003 11:11 |
|
|
nagyi
|
Ensem hinnem, hogy kiszoritana. A GIF szerintem afele kokorszaki szaki. Kicsi kepeknel enis azt hasznalom, de nagyobbajnal mar a PNG a nyero.
> ekkora baromságot! > még hogy értelmét veszti! > ki akar 256 szinű képeket használni? > (kivéve persze az animált gif-et, de azt meg a flash szoritja kifele)
|
szer. jún. 11, 2003 10:33 |
|
|
LoDarage
|
ekkora baromságot!
még hogy értelmét veszti!
ki akar 256 szinű képeket használni?
(kivéve persze az animált gif-et, de azt meg a flash szoritja kifele)
|
szer. jún. 11, 2003 10:14 |
|
|
Terminal_szerkeszto
bot
|
Az Interneten ingyenes felhasználhatósága miatt közkedvelt PNG (kiejtve ping) grafikus formátum hamarosan elvesztheti támogatottságát, ahogy a GIF-re vonatkozó szabadalmi jogok lejárnak. Részletek az alábbi linken: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=11204106030211
|
szer. jún. 11, 2003 10:07 |
|
|