Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 11:29

Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
FreeADSL bekaphassa 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Shabba:
> Szóval az ISP-nek nem sok beleszólása van ebbe az
> egészbe, úgy táncol ahogy a nagyker fütyül.

Ott a pont! ;-) Egy fizetési felszólítás kapcsán - ekkor már kellőképpen kíváncsivá tettek - megkérdeztem a Freestarttól, hogy ugyan miért épp 20-ai befizetési határidőt szabnak a havidíjnak, miért nem elég a következő hónap elején kiegyenlíteni a számlát, mint ahogy pl. a Matáv kéri a díjjat. Azt válaszolták, hogy a Matáv tőlük is előre kéri az aktuális havidíjjat. Ennyit az ISP-k mozgásteréről, a Matáv diktál és kész.

A témához: Még az 1 év lejárta előtt vettem a fáradtságot és megérdeklődtem a FS-nál, hogy nem kaphatom-e az új áron az ADSL-t (11 helyett 10-ért) Nem engedték, mondván azt csak a szerződési idő lejárta után hosszabbíthatom meg az akkori aktuális áron. Ezt végül meg is tettem, mert alapvetően nem voltam elégedettlen a szolgáltatásukkal.

scsi:
A Freestartról tudok írni. Feljelentkezési problémát, vagy szolgáltatás-akadozást egy év alatt 2-3nál többször nem tapasztaltam. Azok is korán reggel voltak és 15 percnél nem voltak hosszabbak. A gépem persze nem megy napi 24 órában, de 5-öt kb. fent szokott lenni. A karbantartásokról egyébként szoktak mélt küldeni, mostanában mondjuk egyet sem kaptam. Remélhetőleg ezt nem csak az a masszív ügyfélkör kialakulásáig tartották fontosnak...

Felszólító levelet meg úgy 3 hetes elmaradás esetén állnak neki fogalmazni. (Ebbe már belefutottam egyszer.) A netet viszont csak végső esetben korlátozzák.

Bár hogy rosszat is írjak róluk, heti 10 GB-os korlátot szabtak meg, amit meghaladva először figyelmezető levelet küldenek, de további problémák vége esetleg egyoldalú szerződésbontás is lehet. Az új előfizetőknek szóló online szerződés arpóbetűje legalábbis ezt állítja. Engem egyébként nem is a korlát bosszantott, inkább az, hogy nekem, réginek már nem is szóltak. Esetleg azért, mert engem mindez nem is érint? :-)) Szeretném ezt gondolni, mivel az én szerződésemben ez még nem volt benne.

Node gondok valszeg más céggel is akadnak. Ha Freestartnál a jövőben is csak ennyi lesz, akkor asszem elégedett leszek.

mortin

szomb. okt. 11, 2003 4:52
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Shane99,
Sajnos ez van ne idegeskedj!
Legalább Te használod egy ideje a szélessávot.
Nekem 10 nappal az akció előtt kötötték be az ADSL-t, így
10 nap miatt fizetek + 3 hónapot + 1000 Ft-al többet
havonta + belépési díjat.
Na ez a pech!
Mikor előfizettem mindenhol az állt, hogy az akkori "akció"
október 31-ig érvényes. Ki a fene gondolta, hogy október 1.-
től belenyúlnak!?

Ugyanez a helyzet a Panonnál. 71 havi hűséges előfizetőként
pontosan annyiért kaphatok új telefont, mintha most esnék
be az utcáról!
Áhhhhhh

szomb. okt. 11, 2003 1:13

Hozzászólás 
Sajnos ez a gyakorlat nem csak a Freestartnál létezik. Lehet, hogy ezt a gsm
operátoroktól tanulták, akiknél már engem is régen idegesít az a helyzet,
hogy kb. 8 éve hűséges kliense vagyok az egyiknek, de ezt szinte alig
hálálják meg a "törzsvendégeknek" szóló akciókkal.
Többek között ez tart vissza az adsl-től a mai napig, hogy alá kell írnom
rövidebb-hosszabb hűségnyilatkozatot, azután csak nézek, ha másutt jobb a
minőség, az ár és a feltételek. Bár úgy tűnik, hogy annyira nincs verseny,
hogy sem az árakban, sem a feltételekben nincs jelentős különbség. Pl. ilyen
akció volt az Axeleronál is, és ott a régieknek is ingyenes volt?

----- Original Message -----
From: "Shane Shane" <shane99@freemail.hu>
To: <list@internet.lx.hu>
Sent: Wednesday, October 08, 2003 7:40 PM
Subject: [internet] FreeADSL bekaphassa

>
> -----------------------------------------------------------------
> Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása:
> http://www.jobinfo.hu
> -----------------------------------------------------------------
> Elnézést a topic címéért, de nagyon felbosszantot a szolgáltatóm utolsó
húzása: mint több helyen, itt is ingyenes az adsl Karácsonyig. De csak az új
belépők számára!!! Én már egy éve vagyok ügyfél, és most hosszabítottam meg
kb. másfél hete még egy évre. Ehhez képest **** bele a pofámba, és csak
az új ügyfeleknek adják oda az akciót. Hogy jövőre nem náluk folytatom az
internetezést, az egyszer biztos.
>
>
>
>
> --
> Üzenet a csoportnak: list@internet.lx.hu
> Feliratkozás: subscribe@internet.lx.hu
> Leiratkozás: unsubscribe@internet.lx.hu
>
>
>
>

pén. okt. 10, 2003 17:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mikor lesz már ténylegesen vége a Matáv egyeduralmának ? Röhej, ami ebben az országban folyik... A Tisztelt országgyűlési képviselő Urak mire fel kapnak ingyen laptopot ingyen internethozzáféréssel ? Nem futja a havi 500 ezrükből ? Pfujjj...

pén. okt. 10, 2003 13:01
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
BobbyX:

A problémádhoz nem sok köze van az IW, õk is ahogy az összes többi ISP csak továbbértékesítik azt amit a helyi telkó nagykertõl kapnak. Se többet, se kevesebbet. Ez az akció a nagykertõl - fatáv - ered ahogy erre már volt korábban is példa(pl. jól ismert 2001 decemberi). Ha a nagyker olyan konstrukcióban ad kedvezményt hogy az csak az új belépõkre igaz és elengedi azok belépti díját és elsõ 3 havidíját akkor az ISP két dolgot tehet. Vagy továbbadja ezt a kedvezményt egy az egyben mint ahogy mindenki teszi vagy továbbra is változatlan áron árul tovább és a plusz hasznot elteszi magának, de ezzel a magatartásával kiszorulna a piacról szóval ez életképtelen.

A fatáv célja ezzel az akcióval egyértelmû: beetetés. Neked miért adjon kedvezményt ha 1x már be lettél etetve? Tõled már kapja a havi fix lovettáját így rád már nem fognak pazarolni felesleges pénzügyi erõforrásokat. Mellesleg mobil piacon is ugyanígy mennek a dolgok.

Szóval az ISP-nek nem sok beleszólása van ebbe az egészbe, úgy táncol ahogy a nagyker fütyül. Pl. nem tud árulni SDSL vagy VDSL-t hiába is lenne rá igény az elõfizetõi táborában ha a fatáv nem hajlandó ilyen jellegû fejlesztésekre. Ugyanígy akkor se tehetne semmit ha a fatáv egyik napról a másikra duplájára emelné a nagyker árait, ekkor az ISP-k is csak sodródnának az árral és nekik is hasonlóképp kellene tenniük.

pén. okt. 10, 2003 12:48

Hozzászólás 
Hát szóval engem is nagyon felbosszantott ez az akció, mivelhogy úgy érzem egy kicsit hátba lettem támadva azáltal hogy abból a pénzből finanszírozza a szolgáltatóm az INTERWARE jelen akcióját amit velem fizettet meg előfizetői díj címén. Ugyanis én már több mint két éve az INTERWARE ügyfele vagyok. Nekem jelenleg 11200 Ft. -ot kell fizetnem a szolgáltatásért (ADSL), amely szolgáltatással meg vagyok elégedve. Ehhez képest a most belépő új ügyfeleknek semmit nem kell fizetni három hónapig és még azután is csak 9900 Ft. -ot. Hát hol itt az igazság kérdeztem én naív, balga, de hűséges ügyfél a szolgáltatómtól egy igen udvarias hanvételű e-mail-ben, de erre a füle botját sem hajlítja senki az INTERWARE-nél, nemhogy valamit is válaszoljanak, netán nekem is megajánljanak némi kedvezményt hűségem jutalmául, netán zálogául. De ha csak 2 napot is késtem a befizetéssel azonnal kűldik a felszólító levelet mellékelve a csekket. Egyszóval engem sem lelkesít ez a nagy akció, és valószínű hogy keresek egy másik szolgáltatót a jövő évre.

pén. okt. 10, 2003 10:31
ezüst tag

Hozzászólás 
de rossz mar neked Shane!:) Mas meg annak is orulne ha a te havidijad ketszereseert ADSLhez jutna. Pl en

pén. okt. 10, 2003 2:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Koszi Shabba!

Igy mar az arakat ossze tudom hasonlitani...

De a szolgaltatas minosegevel kapcsolatban is jo lenne tudni valamit...

csüt. okt. 09, 2003 12:50
arany tag

Hozzászólás 
http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2003/10/adsl.htm

csüt. okt. 09, 2003 10:22
ezüst tag

Hozzászólás 
En szerencsere uj belepo tag vagyok/lennek...
Szerintetek melyik szolgaltatot erdemes valasztani ?
Nekem pillanatnyilag a GTSDatanet, a Freestart, es asszem az Elender van kepben ?
Vagy ezeken kivul van valami jobb ?
Mire erdemes figyelni ?

koszi,
Scsi

csüt. okt. 09, 2003 9:03
ezüst tag

Hozzászólás 
KI MÉG?

szer. okt. 08, 2003 22:40
arany tag

Hozzászólás 
Minden ADSL-es szolgáltató így csinálja, akkor hol akarod folytatni? :)

szer. okt. 08, 2003 19:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Elnézést a topic címéért, de nagyon felbosszantot a szolgáltatóm utolsó húzása: mint több helyen, itt is ingyenes az adsl Karácsonyig. De csak az új belépõk számára!!! Én már egy éve vagyok ügyfél, és most hosszabítottam meg kb. másfél hete még egy évre. Ehhez képest **** bele a pofámba, és csak az új ügyfeleknek adják oda az akciót. Hogy jövõre nem náluk folytatom az internetezést, az egyszer biztos.

szer. okt. 08, 2003 18:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 13 hozzászólás ]