Szerző |
Üzenet |
Lolkaab
ezüst tag
|
a netmegosztásba nincs semmi nehézség nem tudom mi itt a probléma! Nekem még mikor chello-m volt hal istennek már nincs akkor se csináltam semmit egyik gépbe két háló az egyik net a másik lan, engedélyezni kell a megosztást és az xp mindent elrendez semmit nem kell trükközni nem kell ilyen subnem mask meg ilyeneket beirogatni tök felesleges, minden automatára
|
csüt. okt. 07, 2004 21:44 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
kriszt írta: Sziasztok!
Nyomok egy up-ot a témának, hátha valaki kipróbálta már (nekem nem megy)... És még egy kérdés: a napokban kötötték be nálam a chello-t. Egy szaki azt mondta, hogy Chello megosztásra legjobb a switch (aztán a router) és alhálózatként kell megosztani a netet. Erről tudna valaki valami infót?
kriszt
Én routerrel (Planet XRT-711) osztom meg a chello-s netet, ez megy lassan három éve hibátlanul. És még szoftveres tűzfal sem kell
|
szomb. szept. 11, 2004 14:26 |
|
|
kapasz
arany tag
|
Én már megkérdeztem őket és ez a módszer nem működik. Vagy USB vagy hálókártya, de csak 1 gépet köthetsz rá. Vegyél DSL routert.
|
pén. szept. 10, 2004 14:38 |
|
|
Spongya
vas-tag
Csatlakozott: pén. szept. 10, 2004 14:04 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hali mindenkinek!
Nem kell bekapcsolva lennie az egyik gépnek, hogy a másikon tudjunk internetezni. Persze ez hálókártyától függő. Pédául a fő-fő gépnél mindkét hálókártyánál beállítjuk azt ,hogy ha kikapcsoljuk a gépet akkor is fogadják a bejövö vagy kimenő jelet, és ha minden jól megy működik a net. De mint mondtam ez nagyban függ a hálókártyáktól.
|
pén. szept. 10, 2004 14:18 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
A PCWorld szerint: B gépet dugjuk be az A-ba, A az internet átjáró ezt beállítani, adjunk fix IP-t neki, a B-nek (meg a többinek, ha van) eggyel nagyobba(ka)t és kész.
De a chellóék meg azt írták a tájékoztatóban, hogy az IP dinamikus, ezért nem lehet.
Meg az lenne a dögös, ha nem kéne 1 gépet állandóan bekapcsolva tartani, de végső esetben...
Azt kipróbáltuk, hogy a modemet átdugtuk a gép másik UTP-jébe, máris lehalt, újra kellett volna regisztrálni a modemet.
|
csüt. szept. 02, 2004 15:34 |
|
|
IceS
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 03, 2004 2:15 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
|
hi!
elvileg a napokban visszakerul hozzam a masik gep is,kiprobalom a dolgot.
termeszetesen az eredmenyrol beszamolok.
udv:
IceS
|
hétf. aug. 30, 2004 22:02 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Meguppolom ezt a témát, hátha valaki....
Rencergazda nekem is hasonlót mondott mint fennen olvasható.
Switch-csel próbálkoztam, de nem jött össze. (Itthon 2 gépre kéne chelló.)
Mit lehet tenni? És hogyan?
|
hétf. aug. 30, 2004 15:25 |
|
|
kriszt
vas-tag
|
Sziasztok!
Nyomok egy up-ot a témának, hátha valaki kipróbálta már (nekem nem megy)...
És még egy kérdés: a napokban kötötték be nálam a chello-t. Egy szaki azt mondta, hogy Chello megosztásra legjobb a switch (aztán a router) és alhálózatként kell megosztani a netet. Erről tudna valaki valami infót?
kriszt
|
szomb. aug. 28, 2004 16:26 |
|
|
IceS
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 03, 2004 2:15 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
|
Senki nem használja így a cuccot?
Perpill nem tudom kipróbálni,mert nem ok a másik gép.
IceS
|
pén. júl. 09, 2004 16:47 |
|
|
IceS
ezüst tag
|
Hi!
T68m:Félreértettél.USB-t egyik, Ethernetet másik gépbe viszem, így nem lesz két kábel egy gépben.Elvileg így megy a netosztás, csak az a kérdés, hogy a két gép látja-e egymást úgy, mint a helyi hálón.
Két gép egy modemre:doksi 40.-ik oldal.
http://broadband.motorola.com/consumers ... _Guide.pdf
Üdv:
IceS
|
pén. júl. 02, 2004 19:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nálam is cseréltek.
sztem vmit elolvastál, azt vagy az egyikkel vagy a másikkal használhatod. Mindkettõvel egyszerre nem lehet. De ha mást tudsz, feltétlen dobj egy "pü"-t!
(sztem, az upc-n még a sima usb se megy, mert az upc központjának kell beregisztrált ethernet cím)
|
csüt. júl. 01, 2004 19:52 |
|
|
IceS
ezüst tag
|
Lan+megosztás modem csere uán-chello
Hi!
Elöljáróban:egyik gépben két hálókari, az egyik a helyi hálóra, másik a netre.NINCS netmegosztás.
A napokban az UPC kicserélte a kábelmodemet (Terayon xxx-ről Motorola SB5100E-re).Ennek a doksijában olvastam,hogy rá lehet kötni két gépet is (USB, ill. ethernet crosskábellel).Így elvileg nem kell szenvedni a netmegosztással.
Két kérdésem lenne:
1.jól olvastam?
2.ha így rákötök két gépet, akkor azok látják egymást, mint a helyi hálón?
Köszönettel:
IceS
|
szer. jún. 30, 2004 18:42 |
|
|