Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 21:36

Hozzászólás a témához  [ 51 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Milyen ADSL szolgáltatót?? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
> Jelenleg pedig -nézd csak meg- már nem szerepel
> a korlát a freestart adsl szerződésben.

Elolvastam, mostmár tényleg nincs benne. Régebben benne volt (itt is létesült egy topic a dologról).

Mondjuk én ennek csak örülök. Talán belátták, hogy ha beleírják a szerződésbe a korlát szót, akkor sok, esetleg leendő ügyfél fúj visszavonulót - mégha a szó után szereplő szám igazából nem is túl rémisztő. Másik ötletem pedig, hogy nagyobb költségre számítottak nemzetközi forgalom miatt, de nem lett olyan sok.

üdv,
mortin

vas. dec. 07, 2003 1:56
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Hali!
Végülis Enternet lett. Tegnap megrendeltem, azt mondták, hogy 2 hét és jön matáv...
Köszi a tanácsokat!

pén. dec. 05, 2003 1:43
arany tag

Hozzászólás 
Üdv a kérdés ugyanaz, apró módosítással:
Freestart vagy Axelero?
(számomra most csak ez a két alternatíva jön számításba)

kedd dec. 02, 2003 23:00
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Azt persze nem vitatom, hogy volt benne ilyen _régebben_ de akkor sem alkalmazták a korlátot, csak tervezték hogy a túl nagy étkű felhasználók esetén alkalmazzák is.
Jelenleg pedig -nézd csak meg- már nem szerepel a korlát a freestart adsl szerződésben.

szomb. nov. 15, 2003 16:58
vas-tag

Hozzászólás 
Elolvastam, szó sincs benne semmilyen korlátról. A hwsw.hu
egyébként rákérdezett erre, s akkor is nyilatkozták:
senkinek sem küldtek levelet, ez csak terv volt, de nem
valósult meg ténylegesen. Az axe meg nem is tervezett ilyen
hülyeséget. Nem kéne itt a rémhíreket terjeszteni...

szomb. nov. 15, 2003 16:52
ezüst tag

Hozzászólás 
> Nemcsak elvileg, hanem gyakorlatilag is korlátlan az
> adsl.

Na akkor olvasd végig figyelmesen az előfizetői szerződést a Freestart honlapján!

Igaz, itt nem havi 15 GB, hanem heti 10, ami már azért sokkal jobb. Viszont ha meghaladod ezt, akkor kilátásba helyezik a szerződésbontást - nyilván nem azonnal.

Figyelmeztető levelet még én sem kaptam tőlük, pedig elértem már vagy kétszer a bűvös határt, de azért még nem zárnám ki, hogy más sem kapott ilyet.

csüt. nov. 13, 2003 5:51

Hozzászólás 
Hello!
Végig olvastam a hozzászólásokat.
Féligazságok és igazságok vannak a hozzászólásokban.
Tahát ameddig minden szolgáltató megadja a sebességet, illetve garantál, addig egy-egy szolgáltatási területen minden előfizető egyforma.
Ez a pont a szolgáltatóválasztás utáni gerinc felé kilépő pont.Addig tudomásom szerint pl. matáv területen egyforma a 384-es axelerós, meg a 384-es enternetes ügyfél sebesség tekintetében (bruttó beállított).
Persze ez sem igaz teljesen, mert az ADSL elég sok mindenre érzékeny technológia, lehet hogy a szomszédnál összejön a 384, nálam meg nem. Ez sajna ilyen bicigli. :)
Persze a gerinc szélesség meghatározza, hogy mennyivel tudsz letölteni bármit is, de arra meg már egyetlen szolgáltató sem vállal földi halandó számára garanciát.
Ez a bruttó-nettó dolog meg előfizető szempontból persze a netto 384 a legjobb, de mivel a csökkenés a különböző csomagolásokon mulik, ezért még azt sem lehetne korrektül beállítani, hogy 100%-ban minden előfizetőnek netto 384 legyen a letöltési sebessége.
Aki pl. a 384-es kapcsolaton át pont-pont ATM összekötettésben adatokat cserél, annak teljesen megvan a sebesség.
Monnyuk én nem foglalok állást, mert még nincs ADSL-em.
Egyelőre ennyi.
üdv

hétf. nov. 10, 2003 14:59
vas-tag

Hozzászólás 
>Adslen elvileg nincs korlát,de hallotam már olyan hogy
>freestart meg a
> suxelero küldött mailt a nagy forgalomért,

Hülyeség. Ilyen levelet még egyik sem küldött. Nem is
küldhetett. Nemcsak elvileg, hanem gyakorlatilag is
korlátlan az adsl.

vas. nov. 09, 2003 22:09

Hozzászólás 
Hi!
Adslen elvileg nincs korlát,de hallotam már olyan hogy freestart meg a suxelero küldött mailt a nagy forgalomért, nekem nem irt még az enternet,pedig igen kihasználom a vonaltat, főleg az első időkbe volt így,de addig nem kell rá számítani még nem terjed el nagy mértékbe az adsl,mert akkor már jobban kifizetődőbb lesz korlátozni mint fejleszteni:(

szomb. nov. 08, 2003 20:52

Hozzászólás 
Natehát valószínüleg Enternet lesz. Nem tudjátok, hogy van náluk valami forgalmi korlát.

szomb. nov. 08, 2003 19:00
vas-tag

Hozzászólás 
Természetesen rohamcsiga írja jól: van különbség az isp-k között. Az átereesztő ponton túl, a belföldi és a külföldi sávszélességet már az isp-k biztosítják. Azaz ha egyik isp-nél probléma van, az nem jelenti azt, hogy a többi adsl ügyfélnél is le van rohadva a kapcsolat, mert lehet hogy csak az adott isp-re korlátozódik a probléma. Ha minden adsl szolgáltató isp le van rohadva egy adott földrajzi területen, az viszont azt jelenti, hogy a területi telkó cégnél (pl. matáv, invitel, monortel és társaik) van a probléma. Nyugaton egyébként nagyrészt az a szokás, hogy a két szolgálattást külön számlázzák: fizetsz az isp-nek az un. online kapcsolatért, s külön fizetsz a telkónak az adsl-ért. Csak nálunk (és még 2-3 európai országban szokás, az hogy az ühgyfél csak az isp-vel (pl. axelero, datanet, freestart) áll kapcsolatban.

szer. nov. 05, 2003 8:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez teljességgel lehetetlen! A végfelhasználók az un.
DSLAMokba kapcsolodnak be ezek fogják össze egy terület
ADSL elöfizetőinek forgalmát, amely a matáv nagysebességü
ATM hálózatán az SSGig jut el. Az SSG végzi el a
szolgáltatóválasztást a
felhasználónév@INTERNETSZOLGÁLTATÓ.hu alapján.
Ami különbség lehet az ISPk között az ide kapcsolódó
tunelek áteresztőképessége. Tehát végfelhasználói oldalom
müszaki szempontból semmi sem különbözteti meg az
ügyfeleket, ott csak portok vannak.
bövebb infó a matáv adsl minisiteján!

kedd nov. 04, 2003 17:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, akkor megiscsak jol gondoltam....

Ezek szerint az adott telko szolgaltatasi teruleten belul vegulis tokmindegy, hogy Freestart vagy Axelero vagy tudomis en ki, elvileg ugyanazt kapod.

Vagy esetleg a telko csinalhat olyat, hogy muszakilag diszkriminal az ISP-k kozott, szoval ha pl. Axelero-s elofizeto vagy akkor gyorsabb hozzaferest kapsz, ha meg mittomen Freestart-os, akkor korlatozva vagy valamennyire ?

kedd nov. 04, 2003 13:46
arany tag

Hozzászólás 
Jól gondolod az 5 telko(fatáv,invitel,monortel,emitel,htcc) egyben az 5 ADSL nagykereskedõ övék a fizikai hálózat és a pénz legnagyobb részét is õt teszik zsebre. Az ISP-k csak az tudják eladni neked amit a nagyker kínál számukra, természesetesen minõségi feltételek is azonosak lesznek. Inkább az ügyfélszerzés területén vannak visszaélések a saját leányvállalat elõnyére, persze nem látványosan csak szépen a háttérben.

kedd nov. 04, 2003 12:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nekem nem egeszen 1 hete, hogy Freestart ADSL-em van, eddig teljesen jol mukodik, semmi negativumot nem tapasztaltam, a letoltesi sebesseg is 48kb/s korul van altalaban.
Matav szolgaltatasi teruleten vagyok egyebkent. ( Bp )

Azon gondolkoztam, hogy tulajdonkeppen fizikai szempontbol mindegy melyik szolgaltatot valasztja az ember, hiszen a fizikai halozat ugyis Matav ( legalabbis itt Bp-en ).
Vagy ez megsem igy van ?
Vilagositson mar fel vki errrol, hogy is van ez ?
A szolgaltatok csak a jogot veszik meg a Matav-tol, hogy tovabb ertekesitsek a szolgatatast, nem ? A muszaki resze a dolognak ugyanaz.
De ezt csak en gondolom igy, biztosan mas a valosag:)
Szoval, vki homalyositson fel legyszi!
Koszi,
Scsi

kedd nov. 04, 2003 9:09
vas-tag

Hozzászólás 
Ikarus66: A "szakértők" mondhattak ilyen marhaságot, de ez
akkor is az ügyfelek becsapása. Magyarországon a kép
vegyes: a Vivendi/Invitel úgy csinálja, mint ahogy nálatok
is van, de a Matáv területeken eleve magasabb a limit, hogy
az ügyfél 384 kbit-et lásson. Ezért van, hogy nálunk, Matáv
területen általában megvan a 48 kByte/sec letöltési
sebesség, míg a Vivendi területek lakói szívnak. Ebben is.

hétf. nov. 03, 2003 7:38

Hozzászólás 
Billie:
8 x 115 =920 kb/s, azaz te ott külföldön sem kapod meg az
előfizetett 1024 kbit/s-ot. Ez érdekes, nemcsak az Invitel a szemétláda, hanem ez a szokás külföldön is?

Oriasi vitak voltak errol a kerdesrol. A szakertok a kovetekezot mondtak:
A szolgaltato a "brutto" sebesseget adja el, ez esetemben 1024 kbit/s. Ebbol le kell vonni a PPPoE overhead kb. 8-10%-at. Ennyibe "kerul" az anyagot becsomagolni es ebbol jon ki a 921 kbit/s "netto" sebesseg, amelyet az elofizeto tenylegesen lát.. Javasoltam, hogy akkor a termekismertetoben legyen a mindenkori lathato, merheto netto sebesseg megadva - kiröhögtek, mondvan, hogy a telefonvezetekemen a "brutto" savszelesseget nyujtjak, ilyen a technologia, valakinek a 8-10%-ot is meg kell fizetni.

vas. nov. 02, 2003 15:54

Hozzászólás 
Hali!
Én igazán nem vagyok Fatáv párti, többek közt dobáltam az egereket is a tüntetésen, de az Axeleroban kellemeset csalódtam. másfél éve van ADSL-em először 384 ről indultam, és az esetek 99,8%-ában jött is 49,5 KBÁJT/s-all. Most 512-es vagyok ugyanitt és ugyan ez mondható el ennél a sémánál is. A másfél év alatt kettő, azaz kétszer volt leállás --> pontosan az előrejelzett időpontban a hajnali órákban. Tehát a rendelkezésre állásuk 99,9%-os, és a sebesség is pontosan annyi amennyit írnak, és korlátlan.
Ügyfélszolgálatukra sokan panaszkodnak hogy nem 06-80-as.
No igen : csak mikor 06-80-as volt akkor volt hogy egy azaz 1 óráig vártam az operátorra, most meg 2-3perc.(bár nem sokszor hívogatom őket :)
Egyébként tök mindegy hogy kit választas, a lényeg hogy korlátlan hálózathasználati szerződése legyen a Fatávval ha ilyen területen laksz, mer akkor nem fog belassulni. Amugy másféévvel ezelőtt 3 ilyen szolgáltató volt : Axelelro, Datanet, és az Interware. Kábelnetet viszont nem ajánlom --> a technológia lehetővé teszi a szolgáltatónak a nagymértékű csalást (lásd most korlátoz a UPC mer alulméretezett hálózatra kötött rá több előfizetőt. Hát igen a problémák szőnyeg alá söprése tipikusan magyar találmány.
Üdv : dc

vas. nov. 02, 2003 12:53

Hozzászólás 
Hi!
Egyet kell értenem Szkeptikus hozzászolásával,nekem is enternet adslem van,akkoriba csak azért választottam öket mert náluk volt hivatalosan megosztható a családi csomagjuk (ami már megszünt és minden csomagjuk megoszható)a modemes kapcsolatuk nagyon pocsék volt akkoriba,ezért eléggé tartottam tölük.A szerződésbe nekem is az a minimum hogy 128/64,ezt viszont soha nem láttam:)mindig a teljes sebességen megy,384-ről 512-re akkor váltottam mikor bejött,ezen is teljes a sebesség,nem ritka a 10-15 napos szakadás nélküli kapcsolat,szaladás után a router 5 sec alatt visszalép,amikor meg irnak egy mailt hogy karbantartás lesz a részükről 8-10 óráig 9-kor már nyugottan felléphetsz,amugy is pár havonta van ilyen:)
ügyfélszolgálatról annyit egyszer kellet őket hivnom őket mert nem küldtek szerződést,ugy neteztem pár hónapig:) igaz a csekk jött én meg fizettem is,csak mikor bejött az on-line ügyfélszolgálat,oda szerződés szám nélkül nem tudtam belépni:)

vas. nov. 02, 2003 11:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi RealBery!

Kiváncsi lettem, mi az a hiper modem amit kaptál, milyen
típusú és mivel tud többet mint a hagyományos mezei ADSL
modemek? Nálam Matáv Komplex ADSL mûködik a modem Dialcom.
Két hónapja megy a rendszer, a 384K-hoz képest 5%-on belül
van a letöltési sebesség eltérés, de korábban az ISDN-nel
sem volt gondom. Az Óbuda telefon központtól kb 2km-re
lakom (lehet hogy ez sokat számít).

Várom válaszod!

szomb. nov. 01, 2003 20:31
vas-tag

Hozzászólás 
Nemrég én is át szerettem volna váltani ADSL-re, jelenleg Voda GPRS-t használok magáncélra. Vagy 4 ADSL szolgáltatót megkérdeztem, miért nem tudnak internet szolgáltatást biztosítani számomra, ha felfüggesztett MATÁV előfizetéssel rendelkezem. A Matáv telefont már több, mint 1.5 éve lemondtam, mert még a Minimum díjcsomag alapdíját is sokallottam (kb. 2000 Ft), a vezetékes telefon pedig egyszerűen nem hiányzik.
Mindenhol azt a választ kaptam, hogy nem lehet, mert a MATÁV-tól kapják ők is, és ez alapfeltétel. Már a Vodafone-nál is szemétségnek tartottam, hogy az előfizetéshez jár csak, de lám ők időközben változtattak a gyakorlaton, már egy pre-paid kártya is elég a netezéshez.
Technikailag az ADSL és a normál telefonvonalnak csak annyi köze van egymáshoz, hogy ugyanazt az előfizetői hurkot használják. Valaki meg tudná magyarázni, miért tudok így előfizetni?
Ja, és még egy dolog, itt mindenki 10e körüli árakról beszél az ADSL olcsóbb csomagjaival kapcsolatban, pedig erre még szükségszerűen rájön a MATÁV alapdíj...

szomb. nov. 01, 2003 19:58

Hozzászólás 
Billie: ezzel tisztában is vagyok, csak az axelero jövőre kiszámláz + 5ezret, illetve a havi díja is drágább mint az externeté.

Csak picit tartok ettől, hogy ők bizony 128k-t garantálnak.....

Ebből még később gond lehet.
(ha egyre több előfizetés lesz)

szomb. nov. 01, 2003 17:44

Hozzászólás 
Sziasztok!

Én Enternetes vagyok 512-es hozzáféréssel. Vettem egy ADSL router-t is, így a tapasztalatom az, hogy a kapcsolat kb. 2-300 óráig általában megszakítatlanul fennáll. Ritka a kiesés, bontás és kb. 2-3 hetente kell olyannal számolnom, hogy néhány percig nem tudok bejelentkezni.
Eddig nem éreztem kényelmetlennek.

Ár tekintetében szerintem elég jók, a sebességet pedig (többszöri megfigyelés és nagy állományok letöltése alapján mondom) átlagosan 62-66 kByte között szokott lenni.

Korlátozásokat eddig nem vettem észre, s eddig soha nem szembesültem a sebesség többek által leírt mérsékléséről.

Ezenkívül szerződésben engedélyezik több számítógép WAN-ra kötését, ill. a szerverüzemeltetést is.
Mondjuk ez utóbbi a (128 kbites) viszonylag alacsony sebesség miatt ne keltsen senkiben hamis illúziót, de arra mindenképpen jó, hogy az otthoni gépét/gépeit elérje távolról.

Az ügyfélszolgálatról nem tudok se jót, se rosszat mondani, mivel egyszer sem vettem igénybe. :-)

Üdv

szomb. nov. 01, 2003 15:37
arany tag

Hozzászólás 
billie:

"txsuny írta:

>Olyat is hallottam, hogy más országokban forintba
>átszámolva 4-5 ezer ft-s havidíjért lehet adsl-t használni."

Nyugodtam olvashatott ilyenrõl Japánba tényleg ennyi az ADSL net ára átszámítva, ráadásul ott nincs sebesség korlátozás sem és ADSL2-es eszközöket használnak szóval 12/1 Mbps a maximum sebesség. Persze ez a sebesség fõleg annak elérhetõ aki közelebb lakik a központhoz.

Ezen kívült ott még árulnak FTTH(Fiber To The Home) kapcsolatokat is ahol 100Mbps-es portra kapcsolódik fel az ügyfél korlát nélkül, ezt valahol $60 körül árulják és mivel Ethernet alapú természedtesen szinkron vagyik ugyanakkora az upload mint a down.

szomb. nov. 01, 2003 15:35
vas-tag

Hozzászólás 
>> (én csak azért nem választottam a matávot, mert ez jóval
olcsóbb)

Az alapálózatot nálad is a matáv adja. Tehát a matávos adsl-
en keresztül csatalkozol az externethez te is. Azaz az
externet a 10 rongy körüli havidíjadból 6-7 ezret penget
tovább a matávnak. Amivel tehát össze lehet hasonlítani: az
maximum az axelero internet.

szomb. nov. 01, 2003 14:41

Hozzászólás 
Az externet 512-e idáig egész jó.
Alig hallok róla valamit, lehet hogy beleugrottam és később megszívom?

(én csak azért nem választottam a matávot, mert ez jóval olcsóbb)

szomb. nov. 01, 2003 14:33
vas-tag

Hozzászólás 
txsuny írta:

>Olyat is hallottam, hogy más országokban forintba
>átszámolva 4-5 ezer ft-s havidíjért lehet adsl-t használni.

Az adsl németországban sem olcsó. Az flat (korlátlan)
online díj 30 euró, ezt az internet szolgáltatónak kell
fizetned, ehhez jön az adsl díj, ami 35 euró, ezt a
telefoncégnek fizeted, azaz összesen 65 euró a korlátlan
adsl jelenleg németországban.
Ez több mint nálunk. Nálunk csak egy céggel állsz
kapcsolatban, de 10 rongy körül (40 euróért) már van
korlátlan adsl. Az sms sem olcsóbb odakint, ez is biztos.
forrás: http://www.t-dsl.de

szomb. nov. 01, 2003 13:22
vas-tag

Hozzászólás 
8 x 115 =920 kb/s, azaz te ott külföldön sem kapod meg az
előfizetett 1024 kbit/s-ot. Ez érdekes, nemcsak az Invitel a
szemétláda, hanem ez a szokás külföldön is?

szomb. nov. 01, 2003 13:20

Hozzászólás 
Szabadjon a kulfoldon elo ADSL-elofizetonek is beleszolni.. Budapesti tartozkodasom alkalmaval rendszeresen a Freestart ADSL-t hasznalom immar 1,5 eve. A szolgaltatas jo minosegu, adja a szerzodott sebesseget. A Helpdesk elerheto, udvarias es altalaban megoldjak a problemat. Eddig 2 alkalommal volt kisebb problema. A Freestart (is) MATAV viszontelado es nem tud a kozpontba belenyulni. Igy ha kozpont-hiba van, akkor 1-2 napig is eltart(hat) pl. a DSLAM ujrainditasa a burokratakon keresztul.

Amikor az ADSL-arhaboru elkezdodott, a Freestart potom 8000 Ft-ert "atszerzodtetett" volna az olcsobb kategoriaba a szerzodes hatralevo 2 evere. Ez elleni panaszaim a hatosagoknal - IHM, Hirkozlesi Felugyelet - azt a reakciot valtottak ki, hogy "Uram maga tudja, hogy mit irt ala annak idejen". Jogilag OK, piaci szempontbol abszurd valasz es magatartas..
Kulfoldi szolgaltatom jogszabaly alapjan max. 6 honapra kothet le engem. Igy nincsnek ilyen eveken at gordulo szerzodeses csapdak!
Az 1024/256-os sebessegu vonalam 113-115 kbyte/sek sebesseggel tolt le. A telefonkozponttol kb. 2,7 km-re lakom. Nincs minimalis garantalt sebesseg, 1024-ert fizetek, annyit kapok. Ezt a szolgaltato sajat teszt-szervererol valo letoltesre erti, de szinte barhonnan tudja teljesiteni.

szomb. nov. 01, 2003 10:25
platina tag

Hozzászólás 
Ez hihetetlen egy adsl internet havidíja iszonyat drága, és ez a legrosszabb! De még az is, hogy ennyi pénzért olyanokat hallottam, hogy napokig nem lehet netezni, mert nincs vonal, és még a garantált sebességet sem lehet elérni! Olyat is hallottam, hogy más országokban forintba átszámolva 4-5 ezer ft-s havidíjért lehet adsl-t használni.

szomb. nov. 01, 2003 10:23

Hozzászólás 
Üdv!
Nekem közel 2 éve Enternet ADSL-em van. Általában 48-49Kbyte/s-el jönnek is a letöltések, bár nem töltök le túl gyakran nagy állományokat és akkor sem nézem árgus szemmel. Az ügyfélszolgálat korrekt, bár ha hiba van, akkor az mindig fizikai hiba, azaz labda a MATÁV-nál. Tavaly karácsonykor volt is 9 nap szolgáltatás nélkül. Elég bosszantó volt. Azóta kaptam kárpótlásul egy hiper modemet (nem ez volt a probléma megoldása, de ha már...), meg kicserélték a vezetékeket égen és földön. Ritkán van néhány másodperces kiesés is. Összeségében elégedett vagyok, pedig egész nap használom szinte, mert munkakapcsolatot tartok vele. Ráadásul, míg egy ismerősöm 2 éves TV-Net-es szerződésében simán emelték 1 év után a tarifát (most már 14 ezer bruttónál tart), addig én a 2x1 évemmel minimális emelést szenvedtem csak el (ma 9900 bruttó). Ennyi a tapasztalat.

szomb. nov. 01, 2003 10:00
vas-tag

Hozzászólás 
Azt hiszem én is bemegyek az invitelhez verni az asztalt,
hogy legalább a matáv közeli sebességet elérjük itt. Szemét
banda az egész invitel, de most nem hagyom magam...

pén. okt. 31, 2003 6:34
vas-tag

Hozzászólás 
aquanoir:

8 * 43.5 =348 azaz nálad sincs meg a 384 kbit/s.
Az invitel bekaphatja, nálam a tesztek alapján az
Inviteltől sem megy jobban 42 kByte/s-náll, azaz 336 kb/s

pén. okt. 31, 2003 6:27
arany tag

Hozzászólás 
Saslikkisasszony!
Eszemben sincs veszekedni, csak "megkóstoltak" amire reagáltam és fogok a jövőben is.
A legegyszerűbb átváltás, hogy a kbit/sec-ot elosztod 8-cal és megkapod Kbájt/sec-ban a letöltési sebességet.
Pl 384/8=48, tehát, ideális esetben 48Kbájt/sec - al tölthetsz le.
Egyébként minden szolgáltató 128/64-et garantál, csak ez nincs a reklámokban - ezek az apróbetűs részeknél találhatók, mert ha ez lenne a valódi sebesség ki venne ADSL-t ennyiért? Ennél szerencsére azért jobb a helyzet.

Az Interware-ről annyit tudok konkrétan, hogy egy két házzal arréb lakó barátomnak az van (384/64) és stabil 50K val tölt le, tehát túlteljesít nála, szakadása nem nagyon volt és meg van elégedve.
A Datanetről is csak jókat hallottam, de velük nincs gyakorlati tapasztalatom.

Ha bizonytalan vagy a 384 és 512 között, akkor kérdez rá a szolgáltatónál a váltásra, ugyanis az Axelerónál szerződési időn belül lehet váltani, természetesen csak felfelé.

Üdv: Lator

pén. okt. 31, 2003 3:30

Hozzászólás 
én invitel területen éldegélek, és a sebességem megközelítőleg 384
kilobit, és mivel tisztában vagyok vele, hogy ezt mindenképpen csak a
központig tudják garantálni, nem is nagyon szívom a fogam, ha "csak"
340-nel töltök lefele. nekem eddig az invitellel, volt v-nettel semmi
bajom. régebben még dial-upnál párszor volt számlareklamációm, de azt
is megoldották. mióta ADSL van, április óta, azóta semmi gond. leállás
se nagyon volt, és ftp-ről általában 43,5 K-val jön stabilan. akkor én
csak nagyon szerencsés vagyok?:(

pén. okt. 31, 2003 3:10
arany tag

Hozzászólás 
48 / 50 = 90.5% csak LX motor megint okosabb akar lenni

pén. okt. 31, 2003 2:18
arany tag

Hozzászólás 
A garantált alias minimális az ami alá ha tartósan leesik a sebesség az már hibának számít. A garantál sebesség természetesen csak a szolgáltató saját hálózatán belül garantálható hisz mások dolgaira senki nem tartja a hátát.

Hosszú is meg túl szakmai lesz elmagyarázni azt egyes területeken miért lesz csak 40k a 384kbps-bõl. Ez ha jól tudom Invitelre, Emitelre, MTTre meg HTTCre jellemzõ, fatáv még kicsivel többet is ad de annak is hosszú a storyja. A lényeg nem mindegy hol korlátozza be a maximum sebességet a szolgáltató és az adott helyen mekkora veszteséggel dolgozik a vonal. Normális esetben IP szinten korlátozzák be a vonalat 384kbps-re ahol helybõl szeretnek kicsit csalni a szolgáltatók mert 384000-rel számolnak, ebbõl lejön még 2-3% ami a kapcsolat mûködtetése során használódik el, ezt nevezik overheadnek. A végeredmény cirka 45-46kbyte 384kbps esetén. A korábban elmített szolgáltatók viszont kicsit máshogy értelmezik a dolgokat talán ez benne is foglaltatik az ÁSZF-ben. A sebességet a gerincvonali ATM kapacitás overheadjével értelmezik ami sajnos a korábban említett 2-3%-ot tovább növeli mégpedig nem is kevéssel mivel ez elég pazarló e téren. ATM technológiánál 53 byte méretû egy adatcsomag és ebbõl 5 byte a fejrész - a mûködés során szükséges vezérlõ információ - és csak 48 byte a hasznos adat, vagyis 48/53=90.5%-os a hatékonyság. Ha ezzel beszorzod a korábbi 45-46k-ot akkor megkapod az általad említett 41k-ot.

Egyébként ez a probléma a kezdetek óta ismert, Indexen és HwSw-en errõl hosszú több száz hozzászólásos topicok születtek, adott telefonszolgáltatónál többen reklamáltak de sok elõrelépés azóta sem történt. Utóbbi hónapokban Invitelnél voltak esetek amikor felemelték fatáv közeli sebességre, de tudtommal ez nem egységes volt mint ahogy fatávnál van. Szóval reklamálni lehet de az ISP tovább mutat a helyi telefonszolgáltatóra mint nagykereskedõre hogy õ az illetékes, az internetszolgáltató csak azt tudja tovább értékesíteni amit õ is megvásárol hasonló szerzõdési feltételek mellett.

És hogy miért van fatávnál több mint a névleges azaz 384/64kbps helyett 416/112kbps? Anno amikor még 2001 tavaszán elsõként elindult az ADSL valamiért ezt a értéket tartották szimpatikusnak a rendszergazdák, akkor még alig volt 1-2 ezer ügyfél, kapacitás meg volt bõven. Aztán 2001 õszén globálisan minden ügyfélnél pontosan beállították a 384/64kbps-et de ez mûködési problémákhoz vezetett, annyira leromlott a szolgáltatás minõsége és Index fórumon olyan nagy hévvel reklamált az akkor még pár száz fõs kemény meg hogy 3-4 hónap problémás idõszak után inkább visszaállította fatáv a korábbi sebesség limiteket. A késõbb bevezetett másik lakossági csomagnál megtartották ezt a "biztonsági tartalékot" ezért az 512/128-as csomag 544/144-es limittel megy. Az ennél nagyobb csomagok viszont már a névleges értékeken futnak vagyis a 768/128 ténylegesen annyi, mellékes németeknél, fatáv anyacégénél is ez a gyakorlat.

Na ez jó hosszú lett, remélem elég kimerítõ a válasz.

pén. okt. 31, 2003 2:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mert a 384 az kilobit, a 40-100 pedig kilobyte! Így jön ki a 384-esnél kb. 48-50, az 512-esnél pedig 65-66.
Durván számolva max. sebességgel (mondjuk ftp-ről) 384-essel 4 óra egy cd, 512-vel pedig 3 óra.
Ez nem nálam van, mert itt majd xxx év múlva lesz ADSL, hanem 10 kilométerrel arrébb havernál, aki 384-gyel kezdte, és váltott 512-re.

pén. okt. 31, 2003 1:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
Akkor űgy teszem fel a kérdést, hogy miért 40k-val lehet letölteni amikor 384 a garantált sávszélesség? Én naívan ezt űgy gondoltam eddig, hogy a garantált sávszélesség azt jelenti, hogy azt megközelítő sebességel lehet tölteni.

pén. okt. 31, 2003 0:26
arany tag

Hozzászólás 
Tudtommal az összes telkónál 128/64kbps a garantált minimum ADSL 384 és 512-es csomagoknál. 768/128 maximálisnál 384/64, 1500/384-nél 512/256kbps a garantált minimum fatávnál.

csüt. okt. 30, 2003 23:34
vas-tag

Hozzászólás 
> Légyszi ne itt veszekedjetek!
> Az még mindig nem értem, hogy miért van az, hogy 384 vagy
512 a garantált
> sávsz. és csak 40-100-zal lehet letölteni.

Jó nektek. A garantált sávszél itt az Invitelnél csak
128/64 kb/s ha 384/64-re fizetsz elő.(Benne van az
Inviteles szerződésben) Hogy a francba van, hogy mi itt
csak szívunk még ebben is? Nem lehet hogy tévedsz, s
nálatok sem ennyi a _garantált_ sávszélesség?

csüt. okt. 30, 2003 23:08

Hozzászólás 
Légyszi ne itt veszekedjetek!
Az még mindig nem értem, hogy miért van az, hogy 384 vagy 512 a garantált sávsz. és csak 40-100-zal lehet letölteni.
Olvasgattam a szolgáltatók szerződéseit, de sehol nem volt leírva, hogy valamilyen korlátozás van (pedig köztudott, hogy mindenhol van).

Externet, Enternet, Elender, Freestart, Interware közül melyik a legszimpatikusabb?

A TVNET-ről nincs senkinek tapasztalata?

csüt. okt. 30, 2003 20:03
vas-tag

Hozzászólás 
Lator, gyere át ide, Invitel területre. Itt az Invitel köti
be az ADSL-t, de a sebesség mindig is csak 340 kb/s volt,
ha 384/64-re fizettél elő. Nálatok, ott a mati területeken
még ez is jobb. Szemét világ ez...

csüt. okt. 30, 2003 16:54
arany tag

Hozzászólás 
Sasfióka! Na áljunk meg egy szóra!

Szerinted normális dolog amiket írsz?
Nem azért vettem ADSL-t (és mellékesen fizetek ért ötszámjegyű összeget), hogy lassú legyen. Ráadásul olvasni is tudok DE, amennyiben úgy hirdetik, hogy "128/64-es netelérés , ami ha szerencsés vagy gyorsabb lehet", és nincs a "legalább 7x gyorsabb internet" a reklámjukban nem veszem meg a szolgáltatást!
És mi az hogy visszaáltak normális sebességre?
A normális sebesség 384kbit/sec. Ehhez képest jelenleg 20%-al lassabb.
Miután a legnagyobb és talán legdrágább céget választottam, azt hiszem joggal elvárhatom, hogy lehetőségükhöz képest biztosítsák a megfelelő sebességet, ha nincs technikai akadálya. Nálam Pl nincs.
Akár az ügyféllel is szóba állhatnak.
Nézz be az Axelero Pholy fórumába és meglátod nem vagyok egyedül a problémával.

Még valami. A "szétfikázás" szót kissé másképpen értelmezzük.
Valaki megkérdezett valamit, amie saját tapasztalatból, nem hallomásból tényekkel válaszoltam.
Ez nem fikázás, csak JAVASLATTÉTEL, TÉNYEK ÉS VALÓS ADATOK - INFORMÁCIÓK KÖZLÉSE.

Lator

szer. okt. 29, 2003 1:58
ezüst tag

Hozzászólás 
> És ha a 10 GB-nél többet töltök le akkor fizetni kell
> vagy egyszerüen lekorlátozzák a sebességet?

Ahogy én értelmeztem ők nem korlátoznak le, de ha többször is előfordul a limit-túllépés, akkor felbontják a szerződést, persze az aláírt időtartamra a díjjat akkor is kiszámlázzák.

Egyébként végsősoron tényleg neked kell dönteni saját szempontjaid alapján, mit választassz, bár szerintem nagyobb mennyiségű pozitív, vagy negatív véleményt már érdemes figyelembe venni bármiben.

szer. okt. 29, 2003 0:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem értem, marha jó magyar szokás szétfikázni mindenkit. (lásd: Lator)

Aláírsz egy papírt, aztán meg felháborodsz, hogyha valaki azt mondja, hogy ez áll a papíron? Mert ugye axe valóban 128/64-et garantál. És akkor is ennyit garantált, amikor aláírtad. Jajj de jó, hogy adtak 440-et is valaha. Igen ezt MEG KELL KÖSZÖNNI, nem pedig szétszidni a fejüket, ha visszaállnak normál üzemre. De ez itt off, úgyhogy hagyjuk. (Megjegyzem, én sem ajánlom az axet, sőt én egyik dsl szolgáltatót sem ajánlom)

Tény, hogy nem szép dolog a megtévesztés és félrevezetés, de már sokszor belefutottunk hazánkban megtévesztő reklámba, korlátlannak hirdetett korlátos szolgáltatásra, stb. Figyelni kell, nem pedig háborogni.

Mert igenis van arra lehetőséged, hogy neked garantált 384/128-as vonalad legyen. Nem nagy vaszisztdasz, csak iszonyat drága...

Saslikkisasszony:
Fogsz hallani jó dolgot az axeleróról is, és marha rossz dolgot a freestartról is. Neked kell eldönteni. Ahány ember, annyi vélemény. Kinek ez a jó, kinek az.

Én azt javaslom, hogy döntsd el, hogy mire van szükséged konkrétan, mit akarsz vele csinálni, és mennyit akarsz rá költeni. Ezután fogsz tudni TE dönteni, hogy melyiket.

kedd okt. 28, 2003 21:39

Hozzászólás 
És ha a 10 GB-nél többet töltök le akkor fizetni kell vagy egyszerüen lekorlátozzák a sebességet?

kedd okt. 28, 2003 6:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello,

Nekem több mint 1 éve van Freestart 384es ADSL-em és nem volt vele sok gondom úgy, hogy viszonylag sokat használom. A letöltési sebesség 50 KB szinte mindig. Egy dolgot viszont tudni kell, hogy van letöltési korlát, ami heti 10GB. Az ügyfélszolgálatot eddig még mindig elértem, amikor akartam (elég kevésszer kellett hívni őket) és segítőkészek voltak.

Röviden ennyi.

mortin

hétf. okt. 27, 2003 19:34

Hozzászólás 
Az nálam egyértelmű, hogy Suxelerót semmiképp.
A tvnetről mi a véleményetek?

hétf. okt. 27, 2003 1:31
arany tag

Hozzászólás 
Szia!

{b}Axelerót NE!{/b} Én is beugrottam a "nagy szolgáltató= megbízhatóság" gondolatba de nem így jött össze.
Röviden, a 384kbit/sec sebességet nem éri el csak néha megy a közelébe, de átlagosan 350-körül megy.
Sietve hozzáteszem, mielőtt valaki, megmondja a tuttit, hogy az elején 412/106kbit/sec-mal ment, azóta semmi nem változott, sem a gépben, sem a vezeték hosszában:)
Az ügyfélszolgálat pedig **** rá, azzal az indokkal, hogy 128/64-et garantálnak.
Ennyi telik Magyarország legnagyobb Internet szolgáltatójától!
Másfél hónapja kötötték és ezalatt el is ment a kedvem az axelerótól. Szerencsére "csak" 1 évet írtam alá, aztán azonnal megvállunk egymástól!

A 384-512 között neked kell dönteni. 48-65K a letöltési sebesség, persze nem az axánál.

Üdv: Lator

hétf. okt. 27, 2003 1:14
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 51 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő