Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 23:08

Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ] 
Mikrohullámú internet 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Dunaweb wireless -t használok (768 kbps).
Fél évig jó volt (80-100KB). Aztán nyárelején írták lesz kisebb kimaradás mert fejlesztenek.
Oké, gondoltam...olyan jól sikerült, hogy a max sebesség 30-40 lett és minden fájlt 6-8-szor kell letölteni, mert hibásan jön le.
Letelik a hűség fogadalom dobom a céget!!!!!!!!!!!!!
Egy szemét gerinctelen társaság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csüt. szept. 14, 2006 23:06
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Már műkődik a Mezon-alfás mi-net honlapja a http://www.mi-net.hu címen. Az ASZF-ükben minden részletesen le van írva.
Csak sajnos az nincs, hogy a telefonon mást mondanak, mint ahogy a doc-ban van... Telefonon azt mondták, hogy nincs eszközbérleti díj és nincs hűségnyilatkozat sem. Egyben tényleg nincs, de külön-külön...
Vagy 2 éves hűségnyilatkozat, vagy havi 3000 ft eszközbérleti díj. :evil: Rájuk vártam, aztán tessék. Egy albérletben, hogy kössek egy 2 éves hűségnyilatkozatott?
Meghát így már akár ADSL-t is tudnék rendelni (persze, ha tehetném).

pén. nov. 05, 2004 15:49
vas-tag

Hozzászólás 
kisHerceg írta:
Fisher: Próbálkoztál már más szolgáltatónál is érdeklődni? Az Antennát amúgy se nagyon dicsérték agyon... (TvNetwork, Mezon-alfa esetleg Goodnet...)

Mint mondtam, erre sajna nincs más. :(

hétf. okt. 25, 2004 18:00
vas-tag

Hozzászólás 
Hali

Nekem Vácon Dunaweb féle wireless netem van. 11 hónapja van meg, és nagyon elégedett vagyok. Igaz csak 256/256-os elérésem van, de betonstabil. szinte 24 orában mennek a gépeim, sohasem volt leakadás. Az ip cim fix, publikus. Ftp és webszerver simán fut rajta.
Csak ajánlani tudom. A környékbeli kábeles és adsl-es kolegáknak többször van gondjuk.
Ja és a tapasztalat: a jót meg kell fizetni, 11200 brutto/ho.
(néha el is csúszom pár hónappal, de valami hihetetlen korrektek!)

szer. okt. 20, 2004 21:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Fisher: Próbálkoztál már más szolgáltatónál is érdeklődni? Az Antennát amúgy se nagyon dicsérték agyon... (TvNetwork, Mezon-alfa esetleg Goodnet...)

szer. okt. 20, 2004 17:21
vas-tag

Hozzászólás 
Thanks a lot!

Közben hogy úgy mondjam megoldódott a helyzet. A szolgáltató ugyanis a volt Patyolat épületét választotta, mint az adó számára legalkalmasabb "magas" épületet. Ezen tevékenysége olyan sikeres volt, hogy már a Baumax környékéről sem lehet oda látni, és ez nem az errefelé gyakori tíz emeletesek miatt van, (egy kib***ott darab sincs) hanem egy pár fa miatt, amik alattomos módon hírtelen, de minimum 40 év alatt, odanőttek. Hiába na! A technika fejlődése megállíthatatlan. Hát még a fáké.
Igy továbbra is rá vagyok kényszerítve a rabló-csirkefogó Invitel Rt. szolgáltatásaira. Hogy miért a többesszám? Mert bár a kutya se kérte, hogy havonta 200 Forint értékben telefonálva kifizethessek 3000 Forintot a telefonért, még is kénytelen vagyok, mert csak ez az egy internet lehetőség van itt, nem is annyira az Isten hátamögött.

hétf. okt. 18, 2004 19:21
vas-tag

Hozzászólás 
Szegeden volt szerencsém adsl-t és tvnetwork lan-t is használni. A lan klasszissal jobb volt, tömbházban (60 lakás) 20-an használtuk, 150 kbájt alá csak a 15 gbájt letöltés után esett. Most mikrohullámú kapcsolatom van, ezt most fejleszti a szolgáltató, de ígyis tudja 70-150 kilóbájt/sec-ot, 150 lesz az állandó. A nyarat végig moházták a gyerekek, rögtön szóltak volna ,ha gond van. De nem volt.

pén. okt. 15, 2004 19:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Remélem 1 hónapon belül meg tudom mondani Neked a tapasztalataimat. 8)

szer. okt. 13, 2004 19:45
vas-tag

Hozzászólás 
Választanék én, de Szeged ezen részén a madár is 3 napi hidegélelemmel vág át. Röviden: ninhcs más. Egyébként ADSL 384/64-el én két évig nyomtam, így a mikrósok által ígért 500-400/128 elég lenne, de ez csak átlag szerintük, és nem tudom, mennyire esik le időnként. Ezért kérdeztem, mennyire sabil a dolog.

Egyébkén köszi a választ.

Kérdésem továbbra is fenn áll.

szer. okt. 13, 2004 18:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia Fisher!

Ahogy eddig kivettem a hozzászólásokból, a játékhoz nem biztos, hogy elég a sebessége a mikrohullámúnak.
Viszont egy kábeltv-s megoldással még mindig olcsóbban kijössz szerintem. 10e körül vannak a korlátlan hozzáférésű csomagok és azok megbízható, állandó sebességűek (bár mostanában a Chello-ról elég sok rosszat lehet hallani, de nem tudom, hogy ebből mennyi a pletyka).
Szeged van a TvNetwork-nek (itt különböző csomagokból választhatsz olcsóbb méretkorlátozású, vagy korlátlan. Viszont nem mindenhol tudnak szolgáltatni, mert sajnos MatávKábelTV-s hálózaton nem) és van a MatávKábelTV-nek is.
Úgyhogy érdemes elgondolkoznod a váltáson!
Ja és a TvNetwork-nek van egy lannet szolgáltatása is, de azt nem ismerem, így arról nem tudok semmit biztosat mondani!

Üdv!

U.i.: Én a Mezon-Alfás-nál döntöttem, azt igérték hogy egy hónapon belül telepítenek az én környékemre is egy adót és akkor én is tudom majd használni a mikrohullámút.

kedd okt. 12, 2004 21:03
vas-tag

Hozzászólás 
Látom izmos topic-ba tenyereltem...

Na mind1.

hétf. okt. 11, 2004 14:17
vas-tag

Hozzászólás 
Vlk. tudna nekem segíteni?

Látom, hogy többen is megtaláltátok a számításotokat a mikros netben. Nekem most ADSL-em van Szegeden (512/128). Telefonnal együtt ez kb. havi 15.000. Az Antenna Hungária ajánlatával megúsznám 9.900-ból. Azt mondják, kb. 600/128 Kb/s a sebesség ami jónak tűnik, de nekem stabil net kell, mert játszok. Árban azért nem kicsi a különbség, más lehetőségem meg sajna nincs.

Van valakinek ilyen tapasztalata?

Előre is köszi a választ.

pén. okt. 08, 2004 18:46
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Én Makón vagyok a Telelinet-nél http://www.teleline.hu/szolg.html
Bruttó 5000 forintért kapok 6Gb adatot a felettelevő részt kiszámlázzák.
Lehetőség van plusz 4GB adat megvásárlására is ez plusz 1250 forintba kerül de éjszaka nagy sebességet kapok.
Sebesség általában 256Kbit körül van esti órákban kicsit lassabb de van amikor valamit elkötyiznek és 300Kbájt sebességgel is tudok tölteni. :P
Bekötés 20ezer volt és határozatlan idejü a szerződésem.
Fix IP címet kérhhetek amiért nincs plusz ár.
Email címet is kapok és van smtp szerverük a bejövő leveleket vírusoktól megtakarítják.
Én megvagyok elégedve.

szomb. szept. 25, 2004 13:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Fibernetről lehetett rosszakat is hallani-régiófüggő minőség

szer. szept. 22, 2004 14:01
vas-tag

Hozzászólás Fibernet
Most láttam tegnap Kecskeméten, a barátomnál, hogy az ottani kábel TV szolgáltató, a Fibernet ajánlkozik olcsó internet-kapcsolattal. Nos, igaz a sávszélesség nagyon kicsi, mert 128 kbit/64 kbit, de ha valaki szélessávú, nem telefondíjas internetet szeretne, akkor 2500 forintért havonta szerintem egészen korrekt ajánlat, és csak egyetlen évre kell mindezért aláírni. Igazán követhetné a példáját a többi szolgáltató is, sokaknak ez a sávszélesség bőven elég lenne...

szomb. szept. 18, 2004 7:04
vas-tag

Hozzászólás 
Szia! Nekem tvnetwork a szolgáltatóm, és én nagyon megvagyok elégedve velük! Nagyon jó a sebesség, és gyakorlatilag problémamentes a netezés! Ha nem töltesz le filmeket, vagy nagy állományokat, bőven beleférsz az 1 GB-ba, ami 4000Ft +2000Ft a kütyümütyü bérlése! Ez szerintem nagyon baráti ár! És mégegy, ami nagyon mellettük szól! Ahol működnek, ott mindenhol vannak állandó készenlétbe müszaki szakemberek, akik bármi gond adódna, ill. adódik, igen rövid időn belül a helyszinen vannal! Tehát ez lenne a help-desk, de attól jóval több, mert ha kell személyesen hipp-hopp ott teremnek! Üdvözlettel: Kata.

csüt. szept. 16, 2004 12:42
vas-tag

Hozzászólás 
5600 ft 4 GB-ig, a full 10.000 alatt van egy kicsivel

csüt. szept. 16, 2004 7:39
vas-tag

Hozzászólás 
www.goodnet.hu most indulnak, ezért nem megy a honlapjuk. egyenlőre csak szeged környékén terjeszkednek, 0662552205

csüt. szept. 16, 2004 6:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Molno!

Írj valamit erről a Goodnet-ről! Mennyibe kerül? A honlapjuk még nem akar üzemelni (pedig szerintem ez azért alap egy internet szolgáltatónál). Tudsz adni valami telefonszámot?

Üdv!

szer. szept. 15, 2004 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nah vazzee Antenna Hungaria, miutan ossze-vissza kapcsolgattak csak oda nem ahova kertem, a tudakozotol megtudtam hogy nem az Antenna Hungaria hanem egy kivalt ceg nyujt mikronetet es Budapesten csak cegeknek, tehat lakossagi mikronet nuku. Hogyaza... :? Mar csak abban bizhatok hogy a w-mobil vagy TVNetwork -amelyek meg korrektnek tunnek- tovabb fog terjeszkedni es talan egy ev mulva megtori a upc hegemoniat. :twisted: Nonszensz hogy nalunk ennyit kelljen a netert perkalni... jojo tudom en hogy a kiepites sokba kerult nekik de nekem ehhez mi kozom. Europai arakat :!:

szer. szept. 15, 2004 13:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!

Valaki nem tudja hogy a IV. keruletben melyik szolgaltato szolgaltat mikronet-et? W-mobil-t ,TVNetwork-ot felhivtam ok csak a 13. keruletig, basszus pedig nattyon jok az araik. MI-NET(MEZON ALFA) szegedi ha jol tudom, goodnet-nek nem tudom az elerhetoseget, Antenna Hungaria-nal pedig fel sem veszik a telefont :oops: ugyhogy bemegyek szemelyesen a Petzval utcaba.
Antenna Hungária Rt., Multimédia fejlesztési osztály
Cím: 1119 Budapest, Petzvál J. u. 31-33.
Levelezési cím: 1519 Budapest, Pf. 447.
Tel.: 06-1-464-2654 Fax: 06-1-484-6612
E-mail: antennet@ahrt.hu

Molno a goodnet is szegedi? Neten nem talaltam rola semmit.
Koszi udv.

szer. szept. 15, 2004 9:26
vas-tag

Hozzászólás 
sok kis cég alakul mostanában mikrohullámú szolgáltatásra. bérelt vonalon érkező jelet szórnak 2.4 GHz- en ,Te meg veszed egy acces pointal. egyszerű és nagyszerű. De : a 2.4 GHz ipari sáv, egyre többen használják, egyre romlik a jel-zaj viszony. A MEZON ALFÁS manus elég rendes, jópárszor vásároltam nála, nem hiszem hogy kamuzna. Vannak olcsónak tűnő és vannak olcsó szolgáltatók. Az Antenna rt. helyett inkább választanék egy helyi szolgáltatót , pl Goodnet (www.goodnet.hu). most alakultak, nincs hűségnyilatkozat, nincs eszközbérlet, még a honlapjuk sincs kész, de a net már kb 2 hónapja pörög kb 200 KB/sec- al, amit rendes üzemben kb 150 kilobájt/sec-ara fognak beállítani. Ez elég jó , nem?

szer. szept. 15, 2004 7:48
vas-tag

Hozzászólás Antenna Rt.
Nekem Alsóvároson egy évig ment az Antenna Rt. (akkor még Infotrade) mikrohullámú szolgáltatása. Gyakorlatilag fizikai rálátásom volt az adóra a Tisza Malom tetején és viszonylag jól ment egy darabig. Azonban az utolsó negyedévben nagyon sok gond volt vele (ez tavaly ősszel történt). Állítólagos fejlesztés címén rengetegszer leakadt a háló. Állandóan a beltérit kellett újraindítani, de néha az se segített. Egy ott dolgozó ismerősöm on-line volt állandóan Icukán, és néha ő segített, mert egy-két hacker időnként csúcsra járatta a torony sávszélességét, és mellettük alig fért rá bárki a netre. A supportnak csak reset joga volt a toronyhoz, de szerverekhez már ők se fértek hozzá. Ha pénteken lehalt a net, akkor sokszor hétfőig senki nem csinálta meg, mert a központ hétvégén nem melózott. Ezt az ottani kollegákkal többször megbeszéltük, hogy csillapítsák felháborodásomat. Mellesleg a cég ügyfélszolgálata is közben kiköltözött egy városszéli gyártelepre a belvárosi irodából, ami azért gyanús, mert egy jól menő cég nem csinál ilyet. Egyszóval kaka volt az egész! Nem beszélve arról, hogy tűzfal mögötti a háló, ami vírusok miatt jó, de gyakorlatilag egy Messengeres élőszavas vagy videos kapcsolat létrehozása már nem lehetséges. Én is aláírtam a két évet, mégis tavaly lemondtam, mert átálltam az Axelero kábelnetre. Két évig ott ugyanannyit fizetek havonta, és nagyon király, ritkán hal meg. Asszem, maradok náluk legalább a második év végéig, aztán keresek valami olcsóbb megoldást, mert valljuk be, azért nem ez a legjobb ár, bármennyire is korlátlan a letöltés :-). Jah, és miután átálltam Axelerora, az előbb említett ismerősöm elismerte, hogy azért az sokkal jobb, azon jobban lehet nyomulni! No comment! :-)

Cimbalmos

szer. szept. 15, 2004 5:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi!

A Mi-net 3000-ért hirdeti magát, de hát tudjuk, hogy olcsó húsnak...
Így viszont elgondolkoztató az Antenna Hungária ajánlata is, ahol 6000-ért 3 GB a korlát. Igaz, így 2 éves hűségnyilatkozattal (bár így nem kell fizetni a telepítést). Na, mindegy átgondolom, de az már biztos, hogy a Mi-netet dobom.
Mondjuk még nem válaszolt a TvNetwork, hogy itt szolgáltat-e.

Üdv
Gábor

kedd szept. 14, 2004 17:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Haho!

Nekem kb aprilis ota van. Ha jol tudom ezzel a mikronettel akkoriban indultak. Akkor csak az Alsovaros es a Belvaros szelen volt elerheto a szolgaltatas. (az egyik ado a Becsi es a Petofi sgt sarkan levo 10 emeletes tetejen van). Elvileg fizikai ralatas kell az adora. Persze eloszor kijonnek es felmerik,h mehet-e a dolog.

10000ft volt a bekotes es nem kell alairni semmit huseget!!!!! SMTP szerveruk termeszetesen van, sot, fix IP cim is.
Ha tarsashazban laktok es be tudsz szervezni meg legalabb 3 embert, akkor a kutyu berleti dijat (havi 2k) sem kell fizetni. Helyi LAN-t epitenek, es akkor ugy mukodik a dolog.

Ezek az arak vonatkoznak a Micronetre is.
http://www.tvnetwork.hu/szolgaltatasok/lannet.html

+havi 2k a kutyu berlete

Tenyleg meg vagyok vele elegedve, pedig nekem csak ugy tudtak felszerelni a kutyut,h a szemben levo hazrol, visszaverve kapom a cuccost.

Karesz

hétf. szept. 13, 2004 21:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a választ 4!

Szórólapot dobtak be és amikor felhívtam őket, azt mondták, hogy folyamatosan terjeszkednek. De még senki nem hallott róluk és azért így ismeretlenül belevágni...
A TvNetwork honlapján nem találtam semmi infót a micronetről. Mennyibe kerül, van SMTP szerver, mennyi a bekötés?
Esetleg azt tudod, hogy Újszegeden van-e?

Üdv!

hétf. szept. 13, 2004 21:05
ezüst tag

Hozzászólás 
1536/512 (kilobit/s) az rossz fejszamolassal 180kilobajt/s

hétf. szept. 13, 2004 20:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
180kbit meg lassú, a 180kbájt meg ku.rvagyors.

hétf. szept. 13, 2004 16:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
4 írta:
Haho!

Nekem a Tvnetworknel van micronetem (Szeged, Alfoldi u), meg vagyok vele elegedve. Ha jo szerverrol toltesz le, tenyleg jon a cucc 180kilobajttal. Igaz, 1 giga tenyleg nem sok, de tobbnyire eleg. A lenyeg,h idoben korlatlan es nem kell hozza telefon vagy kabelTV.

Mi ez a masik ceg????? Meg nem hallottam roluk.
Udv
Karesz

Az inkább 180kbit nem?Egy kicsit sok lenne nem?

hétf. szept. 13, 2004 16:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Haho!

Nekem a Tvnetworknel van micronetem (Szeged, Alfoldi u), meg vagyok vele elegedve. Ha jo szerverrol toltesz le, tenyleg jon a cucc 180kilobajttal. Igaz, 1 giga tenyleg nem sok, de tobbnyire eleg. A lenyeg,h idoben korlatlan es nem kell hozza telefon vagy kabelTV.

Mi ez a masik ceg????? Meg nem hallottam roluk.
Udv
Karesz

vas. szept. 12, 2004 22:28
ezüst tag

Hozzászólás Mikrohullámú internet
Sziasztok!

Van valakinek valamilyen tapasztalata a "MI-NET"-tel (Mezon-Alfa cég, ha minden igaz) Szegeden? Sebesség, megbizhatóság...
Egyáltalán milyen mikrohullámú lehetőségek vannak ezen a környéken? Más internet lehetőség nem érdekel, mert vagy drága, vagy nem lehetséges ezen a környéken (pl. Tvnetwork, ők csak igérgetik...)! Nekem elég a havi 1 giga.

Üdv!

csüt. szept. 09, 2004 18:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 31 hozzászólás ]