Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 13:57

Hozzászólás a témához  [ 78 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
NeophoneX - több, mint Skype 

Használod/használni fogod?
Igen 48%  48%  [ 10 ]
Nem 38%  38%  [ 8 ]
Maradok a mostani megoldásnál 14%  14%  [ 3 ]
Szavazatok száma : 21

NeophoneX - több, mint Skype 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
cartman123 írta:
HI!

Azt mondja meg valaki, hogy perc vagy mp alapú a számlázás? Megnéztem én is a honlapot és sajnálattal láttam, hogy mobil hívások nem valami olcsóak,Sőtt! Amúgy szerintem csak azoknak jó, akik rendszeresen hivnak vidékét, külfödet de mellé így is kell egy vezetékes szám mert hívni elég körülményes lenne. Meg ha van a hivott félnek nete akkor elve tudok vele ingyen beszélni!
Pedig örültem volna egy 6Ft-os mobiltarifának!Na mindegy!

És ki fogja megfizetni a csúcsidejű 41 Ft-os, csúcsidőn kívüli 21 Ft-os vezetékes->mobil végződtetési díjat?
Tudsz 6 Ft-ért beszélni, vodával.

szomb. feb. 05, 2005 23:40
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
HI!

Azt mondja meg valaki, hogy perc vagy mp alapú a számlázás? Megnéztem én is a honlapot és sajnálattal láttam, hogy mobil hívások nem valami olcsóak,Sőtt! Amúgy szerintem csak azoknak jó, akik rendszeresen hivnak vidékét, külfödet de mellé így is kell egy vezetékes szám mert hívni elég körülményes lenne. Meg ha van a hivott félnek nete akkor elve tudok vele ingyen beszélni!
Pedig örültem volna egy 6Ft-os mobiltarifának!Na mindegy!

szomb. feb. 05, 2005 23:08
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
reaxol: azt írták, 24 órás ügyfélszolgálatuk van. A pénteki levelemre még nem sikerült válaszolniuk...

A rendszer pedig nem magyar találmány, így nem mondanám, hogy 45 órája megy. Ráadásul mielőtt valaki elindít valamit, a belső köreiben tesztelni szokták.

24 órás az ügyfélszolgálat, de ezt főleg a telefonosra érteni(és a technikaira), emailekre általában csak hétköznap szoktak válaszolni, de ez a magyar szolgáltatók között általános. Viszont ha gondod van és felhivod őket a nap 24órájában bármikor mindig készséggel segítenek. Tapasztalat.

A rendszer valóban nem magyar találmány, de van benne 1-2 olyan sajátosság, ami tudtommal csak itt működik(pl. a visszahivható saját tel.szám). És a NeophoneX rendszer az valóban cirka 48órája működik, tehát még (beállítási)gondok lehetnek vele. Szerintem biztos hogy tesztelték, de nincs az a teszt, ami megmutatja, hogy a nagy terhelésnél hogy fog viselkedni.
Természetesen ha nem felel meg valakinek, még mindig ott a vezetékes, mobil, azokon lehet telefonálni hibamentesen, igaz egy kicsit drágábban.

szomb. feb. 05, 2005 22:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha a Fotex üzletben veszel 2000 Ft-os kártyát akkor egy mobiltartót adnak ajándékba, ha pedig egy 5000-est akkor +300 Ft-os Neophone kárty jár.
https://www.neophone.hu/web/index.php?p ... 0&newsid=8

szomb. feb. 05, 2005 22:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
krimlin írta:
gondolkodom egy bluetooth headset vásárlásán, amit akkor mobillal is, és PCvel is tudok használni, de még bizonytalan vagyok.

matávval kapcsolatban: van ez a felező díjcsomag. igaz, hogy így is 3000 a havidíj, de a fele lebeszélhető, tudom, nem optimális, de jobb a semminél!

A www.speedshop.hu oldalon találsz 9 ezerért Celink márkájú BT headsetet, díszdobozban. 10 ezer feletti vásárlásnál ingyen házhoszállítják.

De ha semmit se telefonálunk?! Egyébként az van beállítva.

szomb. feb. 05, 2005 19:35
arany tag

Hozzászólás 
gondolkodom egy bluetooth headset vásárlásán, amit akkor mobillal is, és PCvel is tudok használni, de még bizonytalan vagyok.

matávval kapcsolatban: van ez a felező díjcsomag. igaz, hogy így is 3000 a havidíj, de a fele lebeszélhető, tudom, nem optimális, de jobb a semminél!

szomb. feb. 05, 2005 19:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Miért nem kényelmesebb a headset? Miért kell külön hangszóró, és külön mikrofon? A mikrofonhoz oda kell hajolni. Headset meg ott a fejeden, állandó hangot hall a másik fél, a rendszernek sem kell koncentrálnia a háttérzajra. A hangszóró+mikrofon párosnál előfordulhat visszhang. Skypeot a haverom is a mikrofon+hangszóró párossal használja, és nagyon gáz. 2000-2500 Ft-ért lehet venni HAMA headsetet EW-ben, aminek állítható a mikrofonja, hogy merre görbüljön. Úgy tekered, csavarod, ahogy akarod.

reaxol: azt írták, 24 órás ügyfélszolgálatuk van. A pénteki levelemre még nem sikerült válaszolniuk...

A Vodafone Mail is wav-ba küldi el a hangüzeneteket :-(. Miért jó ez nekik...

A rendszer pedig nem magyar találmány, így nem mondanám, hogy 45 órája megy. Ráadásul mielőtt valaki elindít valamit, a belső köreiben tesztelni szokták.

Olyan üszi kéne, amit fel lehet hívni hálón belül :).

Xten telepítése után elvégeztétek a beállításokat? Tetszett, hogy megmérte a háttérzajt :-). Miután beállítottam a hangszórót, elindítottam winampot. Azt hittem megsüketülök :-). Úgy látszik az xten hangerőszabályozója a számítógép globális hangerejét kezeli :-).

Érdekelne, hogy mennyiért lehet beszerezni ATA egységet és/vagy SIP telefont? Illetve lehet-e ezeket bérelni? Tvnetworknél 24000-ért láttam, amit havi 1200-ért lehet bérelni. Ennél olcsóbb megoldás kell. És nem ártana rákényszeríteni a matávot egy fele ekkora havidíjú csomagra, min ta mostaniak. Felőlem lehet 200 ft egy perc helyi hívás is, ha nem használom!

szomb. feb. 05, 2005 18:04
arany tag

Hozzászólás 
köszi, Buksika!
Ma nem mentem ki, de holnap megyek mediamarktba ott vannak kártyák (1000 ft-osak is :?: )
nekem bár nincs 5.1es berendezésem, de ha nem megy, egyszerűen ráteszem a fülhallgatót. bár tényleg jó lenne, ha nem kell, mert a fülhallgató alatt melegem lesz, na mindegy, holnap próbálgatok :-)

viszont az ngyon tetszik, hogy németországba 1000 ft-ért több mint 3 (! három !) órát telefonálhatok, asszem a matávos számláim alacsonyabbak lesznek, ha beválik ez a neophonex! :D

szomb. feb. 05, 2005 17:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, nem visszahngzott, bár nekem 5.1-es hangszóróm van körben a szobában, de a legközelebbi olyan 80cm-1 méterre van. Olyan normál hangerőre vettem, kb. úgy, mintha a szobában lenne a hívott. Nem tudom, hogy ez a protokoll sajátossága-e, de hogyha megnézem a Xten többi termékét, akkor a többi fizetős, videoközvetítéses változatban van egy ilyen sor is, hogy Acoustic Echo Cancellation. Ebben az ingyenes változatban ez nincs bejelölve hogy tudná, de ennek ellenére jól működött.
http://www.xten.com/index.php?menu=prod ... nu=compare

Még egy-két dolog amit felfedeztem, hogyha a bal oldali csúszka alatt a microfonra kattintok, akkor megjelenik a piros részben egy csúszka, ezzel a microfon érzékelési zajszintjét lehet beállítani. Tehát ezzel is lehet variálni, de ezt eddig nem próbáltam.

szomb. feb. 05, 2005 17:26
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Nem ártana, ha valami kisebb feltöltést is lehetne használni a bankkártyás fizetésnél: 500, 1000. Legalább csak az első pár hónapban, hogy ki lehessen próbálni.

A honlapon arra vonatkozó információt nem találtam, hogy másodperc alapú-e a számlázás. Ez csak a NeoPhone INSTANT-hoz van kiírva, ehhez nem.

A 888181-es szám minősége elég pocsék, de miután létrejött az összeköttetés a NeoPhoneX-es ügyfélellel, ott viszont már nagyon jó.
A késleltetés 1-2 másodperc.

És kiírta a telszámot a kliens, mikor hívtam :-)

A VoiceMail annyit fejlődhetne, hogy amikor a csajszi mondja, hogy hagyjon üzenetet, akkor várni kéne egy kicsit a sípszóval, illetve be kellene mondani, hogy a sípszó után dumáljon. És jó volna, ha működne itt is a hívószámkijelzés (a mailben kiküldött WAV-fájl címe tartalmazhatná a hívó számát).
Ja és nem WAV-ba kéne a hangfelvételt küldeni, mert baromi nagy méretű. Lehetne mp3-ban is.

Várom, hogy elárulják, merre felé lehet kapni 1000 Ft-osat, mert Én is csak 2000 és 5000 Ft-osról tudok, és csak a honlapon van kiírva, hogy létezik 1000 Ft-os címletű is.

Szia!

Szerintem küldd el nekik mailben az észrevételeidet, problémáidat, biztos, hogy utánanéznek és fogyelembe fogják venni őket a fejlesztéseknél.
Meg ha úgy nézzük ez egy kb. 45 órája működő rendszer, tehát érthető, hogy vannak kezdeti problémák, nehézségek.

A számlázás mp. alapú.

szomb. feb. 05, 2005 17:23
arany tag

Hozzászólás 
Buksika írta:
A hangminőség pedig egész jó, és ami a furcsa, hogy mégha hangszórón használom is, nem hallották a mikrofonba visszaszivárgó visszhangot. Pedig a microfon is érzékeny, kipróbáltam, több mint 4 méterre álltam tőle és mondták, hogy hallanak, csak hallatszik hogy messzebbről beszélek.

Tehát használhatom úgy is, hogy be van kapcsolva a hangszóró, és egy külön mikrofonom van? tehát ha nem fülhallgatón megy? és nincs viszhang?

Igen, hálón belül elég a 6 számjegy!

szomb. feb. 05, 2005 17:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Akor bocsi, ezt elértettem. A hálón belül nem tudom, de gondolom a hat számjegy, ha akarod kipróbálhatjuk. Elküldjem privátba számot?

szomb. feb. 05, 2005 17:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Buksika írta:
...

Hálón belülinél arra gondoltam, hogyan hívok fel egy másik neophonex-es emberkét. A 6 jegyű számát ütöm be?

hcs: thnx a faq-ot.

szomb. feb. 05, 2005 16:12
arany tag

Hozzászólás 
https://www.neophone.hu/web/index.php?page=main.hu.3.6

szomb. feb. 05, 2005 15:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Kösz a pipás dolgot!
Mivel a rendszer nincs honnan tudja, hogy te melyik városban ülsz a net előtt, vagy akár külföldön vagy, természetesen nem megy a 6 jegyű szám. De belföldre sima 06, külföld 00. Mivel magyar a szolgáltató, ha külföldről használod a netet, akkor is így kell, vagyis a hang bejön neten magyarországra, aztán ha belföldet akarsz 06, ismét külföld 00.
Külföldet is kipróbáltam, már lebeszéltem majd egy százast negyed óra latt :-)) Tök buli ilyen tarifával beszélni. A hangminőség pedig egész jó, és ami a furcsa, hogy mégha hangszórón használom is, nem hallották a mikrofonba visszaszivárgó visszhangot. Pedig a microfon is érzékeny, kipróbáltam, több mint 4 méterre álltam tőle és mondták, hogy hallanak, csak hallatszik hogy messzebbről beszélek.

szomb. feb. 05, 2005 15:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
"Itt van egy olyan pipa, hogy a továbbiakban Neophone kártyát akarok használni. Nem tudom mi a jelentősége."
Használhatsz ugyanis NeoPhone ONLINE virtuális kártyát is. Ez legkevesebb 5000 Ft-ba kerül.
Én kitöltöttem az adatmódosítást is.
Mint említettem, kipróbáltam a VoiceMailt. A fizetős hívásig még nem jutottam el, nincs feltöltőm.
Hogyan kell tárcsázni? Hálón belül simán csak a 6 jegyű szám? Belföldre 06_körzetszám_tel.szám, külföldre meg 00_országhívószám_körzetszám_tel.szám?

szomb. feb. 05, 2005 15:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Akkor egy kicsit beszámolnék.
-Először is a feltöltés. Van feltöltés menü, de ott ugyanazt látom mint az Információ menü alatt annyi különbséggel, hogy azt írja, hogy feltöltés előtt adjam meg az adataimat az Adatmódosítás alatt. Ezt nem akartam megtenni, de lényeg a lényeg, a kártya számát a Kártyaváltás alatt kell beütni. Itt van egy olyan pipa, hogy a továbbiakban Neophone kártyát akarok használni. Nem tudom mi a jelentősége. Ezekután az információ alatt látszik a kártyaszám és az egyenleg.
-Az egyenleg lekérdezése sem éppen egyszerű. Úgy lehet lekérdezni, hogy az egyenleg menüpontba megyek, és megnyomom az egyenleg elküldése gombot. Ekkor kell várjak a feldolgozásra, ami ha megtörtént küldenek egy mail. Ebben nem szerepel az egyenleg csak az, hogy mostmár megnézhetem a weben, mert mostmár lefrissítették.
Szerintem sokkal egyszerűbb ha az ember felhívja a 06 80 188201-et beüti a kártyaszámot, és az automata már be is mondja az éppen aktuális egyenleget.
-A hívásrészletező nem működik, mert azt mondja hogy ebben a hónapban még nem volt hívásom. Vagy csak 24 óra fogom látni?
Egyébként egy 1:34 hosszú hívásom kiemelt körzetbe 7 forintba került csúcsidőn kívül. Úgyhogy úgy tűnik másodperc alapú a számlázás.

szomb. feb. 05, 2005 14:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Na lementem és az első sarki újságosbódéban kaptam 1000 Ft-osat. Amúgy én is csak 2000-esről meg 5000-esről tudtam, mert korábban csak ezeket használtam. Biztos egy új kiadás az 1000-es.
Na megnézem, hogy is kell feltölteni.

szomb. feb. 05, 2005 14:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem ártana, ha valami kisebb feltöltést is lehetne használni a bankkártyás fizetésnél: 500, 1000. Legalább csak az első pár hónapban, hogy ki lehessen próbálni.

A honlapon arra vonatkozó információt nem találtam, hogy másodperc alapú-e a számlázás. Ez csak a NeoPhone INSTANT-hoz van kiírva, ehhez nem.

A 888181-es szám minősége elég pocsék, de miután létrejött az összeköttetés a NeoPhoneX-es ügyfélellel, ott viszont már nagyon jó.
A késleltetés 1-2 másodperc.

És kiírta a telszámot a kliens, mikor hívtam :-)

A VoiceMail annyit fejlődhetne, hogy amikor a csajszi mondja, hogy hagyjon üzenetet, akkor várni kéne egy kicsit a sípszóval, illetve be kellene mondani, hogy a sípszó után dumáljon. És jó volna, ha működne itt is a hívószámkijelzés (a mailben kiküldött WAV-fájl címe tartalmazhatná a hívó számát).
Ja és nem WAV-ba kéne a hangfelvételt küldeni, mert baromi nagy méretű. Lehetne mp3-ban is.

Várom, hogy elárulják, merre felé lehet kapni 1000 Ft-osat, mert Én is csak 2000 és 5000 Ft-osról tudok, és csak a honlapon van kiírva, hogy létezik 1000 Ft-os címletű is.

szomb. feb. 05, 2005 12:58
arany tag

Hozzászólás 
Buksika írta:
Én is rögtön regisztráltam, mondhatom, hogy már rég vártam egy ilyen szolgáltatásra. Neten nem szívesen vásároltam volna bankkártyával (skype).

Ezt jól is tetted, én jól megjártam a Skype-pal. Megvettem náluk a 10€-s kártyát, a bankszámláról le is vonták a pénzt, aztán a szolgáltatás mégsem működött, az egyenlegem 0€ volt. Irtam nekik mailt, arra a mai napig nem válaszoltak, a Chates online ügyfélszolgálatuk elérhetetlen, telefonszámuk nincs. Ha a bankom a CIB nem olyan korrekt, mint amilyen akkor szépen eluszik a pénzem, de így egy nemzetközi reklamációval megoldották, hogy nagynehezen visszakapjam a pénzem. Ez volt az első és az utolsó, hogy Skypeot használtam.

szomb. feb. 05, 2005 12:17
arany tag

Hozzászólás 
Buksika írta:
A tegnap én is felhívtam az ügyfélszolgálatot valamikor hajnali fél egykor mielőtt rájöttem volna a tűzfal dologra, bemondta az automata hogy várjak a munkatársukra, aztán kicsörgött vagy ötöt, utána foglalttá váltott és lebomlott a vonal. Aztán nekiálltam magam a paramétereknek.Remélem ez csak egyedi eset volt az ügyfélszolgálattal

Egyedi, abszolút. Lehet, hogy nagyon sok volt a hivás és kiakadt a CC rendszer. Az ügyfélszolgálatot egyébként az EuroWeb technikai ügyfélszolgálata látja el, nekem náluk van netem, eddig mindig nagyon rendesek és segítőkészek voltak.

szomb. feb. 05, 2005 12:12
ezüst tag

Hozzászólás 
A tegnap én is felhívtam az ügyfélszolgálatot valamikor hajnali fél egykor mielőtt rájöttem volna a tűzfal dologra, bemondta az automata hogy várjak a munkatársukra, aztán kicsörgött vagy ötöt, utána foglalttá váltott és lebomlott a vonal. Aztán nekiálltam magam a paramétereknek.Remélem ez csak egyedi eset volt az ügyfélszolgálattal

szomb. feb. 05, 2005 12:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Én is rögtön regisztráltam, mondhatom, hogy már rég vártam egy ilyen szolgáltatásra. Neten nem szívesen vásároltam volna bankkártyával (skype). Nekem is volt bajom a hanggal, de aztán rájöttem, hogy a tűzfalon meg kellett nyitni az UDP 5060-as portot ekkor fel tudtam magamat hívni, és amikor megnyitottam a szintén UDP 8000-et, akkor már a hang is ment oda vissza. Tök jól hallatszik szerintem. Hívást még én sem indítottam, mivel még nem vettem hívókártyát.
Még egy apró jófofa dolog, a kijelző hátterét át lehet állítani narancssárgára, így jobban látszanak a számok, olyan mintha világítana a kijelző.

szomb. feb. 05, 2005 12:01
arany tag

Hozzászólás 
krimlin írta:
a honlapon az van, hogy vannak 1000 forintos feltöltők, na majd körülnézek...
mobilról: hívd a 0618888181 (vezetékes tarifa), majd add meg a neophonex hívószámot (6 jegyű). nekem megy, de (mint mondtam) a hanggal még volt 1-2 bajom. Másnak megy?

Szia!
1000Ft-os kártya valóban létezik, már vettem, de általában mindig 2000est vagy 5000est szoktam venni. A kártyás szolgáltatást már 2 éve használom, eddig semmi gondom nem volt velük.

Tegnap egész este próbálgattuk egyik haverommal. Tökéletesen működött Neo-Neo, Matáv(mobil)-Neo és Neo-Matáv(mobil, külföld) irányba is, tehát nálad lehet valami gond. Egy gond volt vele, hogy beragadt egy hivásom és leállt a program, de beszóltam az ügyfélszolgálatra és azonnal megcsinálták, azóta OK, az ügyfélszolgálat nagyon rendes, felkészült.
Még annyit, hogy ha pl. Győrben laksz és Neo számot akarsz hivni, akkor nem a pesti számot kell hivni, hanem van egy 888-181-es helyi szám és így helyi hívás díjáért hivhatod(ugyanez igaz az ügyfélszolgálattal).

Azt még érdemes tudni, hogy nem egy új cégről van szó, a műszaki hátteret a Pantel és az Euroweb adja, melyek azért elég komoly cégek nagyon komoly hálózattal és műszaki háttérrel.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára reaxol szomb. feb. 05, 2005 12:02-kor.

szomb. feb. 05, 2005 12:00
arany tag

Hozzászólás 
a honlapon az van, hogy vannak 1000 forintos feltöltők, na majd körülnézek...
mobilról: hívd a 0618888181 (vezetékes tarifa), majd add meg a neophonex hívószámot (6 jegyű). nekem megy, de (mint mondtam) a hanggal még volt 1-2 bajom. Másnak megy?

szomb. feb. 05, 2005 11:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Tegnap én is regisztráltam.
Feltöltő kártyát csak 2000 és 5000 találtam.
Jelenleg pl. nem tudok hivni se mobilt se fatávot.
Hogy lehet mobilról hívást kezdeményezni a netes számra?

szomb. feb. 05, 2005 9:44
arany tag

Hozzászólás 
rögtön regisztráltam :-)
majd veszek egy 1000ft-os kártyát, hogy a gyakorlatban tesztelhessem, aztán eldöntöm, hogy tényleg jó megoldás-e.
minden esetre megy, mert felhívtam (mobilról) magamat (a neophonex számomon), és rögtön megjött a hívás, csak nem nagyon hallottam a hangot, bár lehet azért, mert még nem konfiguráltam a mikrofont.
majd még írok, hogy hogy jártam ;-)

pén. feb. 04, 2005 21:39
arany tag

Hozzászólás NeophoneX - több, mint Skype
Hello!

Ez naggyon jónak tünik, a percdíjak főleg!

NeophoneX - dumálj a legolcsóbban
https://www.neophone.hu/web/index.php?page=main.hu.3

NeoPhoneX- NEtTelefon szélessávon
http://euroastra.info/cgi-bin/index.cgi ... CD&id=4773
Másodikként Magyarországon - az első a www.myphone.hu volt- a NeoPhoneX néven új szolgáltatással jelenik meg február 4-től az EuroWeb Rt., amely a már négy éve sikeres NeoPhone kártya előnyeit ötvözi a VoIP nyújtotta lehetőségekkel. Az internetre épülő hangszolgáltatás a tarifák szempontjából is átalakítja a piacot, hiszen minden eddigi hagyományos szolgáltatásnál kedvezőbb percdíjakat kínál

Technológiai háttér
Az IP technológia - a megnövekedett sávszélesség révén - forradalmi fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és eljutott arra a technikai színvonalra, hogy valódi hangszolgáltatást nyújtson az interneten. Elemzők szerint ez csak a kiindulási pont, és hatalmas robbanás előtt áll az IP piac, ami nemcsak a szolgáltatások színvonalában, minőségében, hanem tarifáiban is érezhető. IP kapcsolat - A számítógépes telefonálás lényege, hogy a gép a hangot digitális adatcsomaggá alakítja, ami a fogadó félnél ugyanilyen módszerrel alakul át ismét emberi hanggá. A technológiát IP- alapú kapcsolatnak is nevezik, mivel a számítógépek egyedi IP cím alapján találják meg egymást.

Felhasználás
Az EuroWeb a hazai piacon elsőként jelenik meg a világon bárhonnan igénybevehető internetes hangtovábbítási szolgáltatással. A SIP VoIP hangtovábbító protokollra épülő NeoPhoneX-szel vezetékes- és mobiltelefon is hívható az internetet használva. VoIP technológia - A VoIP (Voice over Internet Protocoll) technológia jelentősen növeli az adatátvitel hatékonyságát, mivel a kapcsolat nem áll fent a beszélgetés teljes időtartamára, hanem csak akkor megy át adat egyik oldalról a másikra, ha a partnerek valóban beszélnek.

A felhasználók február 4-től a www.neophonex.hu oldalon ingyenes regisztrálhatnak, és innen tölthetik le - ugyancsak ingyen - a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert. Az új technológia népszerűségét jelzi, hogy a legelterjedtebb, internetes telefonálást biztosító Skype programnak már 23 millió regisztrált felhasználója van szerte a világban.

A NeoPhoneX regisztráció után minden felhasználó kap egy hatjegyű azonosítót, egy virtuális, ún. IP telefonszámot, amelyen keresztül hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak.

A NeoPhoneX használatához a szélessávú internet-hozzáférésen túl elegendő csupán néhány eszköz, mindenekelőtt a számítógépre kötött fülhallgató és mikrofon együttes (headset) vagy egy telefonkészülék. Az említett eszközök számos helyen megvásárolhatók áruházláncokban és viszonteladói hálózatokban, sőt vidéki számítástechnikai boltokban is kaphatók lesznek.

Forradalmian alacsony percdíjak

Hálózaton belül a NeoPhoneX felhasználók ingyen hívhatják egymást, de a belföldi és külföldi vezetékes és mobiltelefonok hívási tarifái is rendkívül kedvezményesek. A szolgáltatás a világ bármely pontjáról igénybe vehető. Külföldről NeoPhoneX-szel hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 Ft-ig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 Ft-ig. Február 4-től 5 Ft 20 filléres percdíjért lehet hívást kezdeményezni az USA-ba, Kanadába vagy Németországba telefonálni. A belföldi hívások díja Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba: 6 Ft 60 fillér, a többi településre 8 forint -mindez csúcsidőben.

A NeoPhoneX hálózaton kívüli hívások díjait a kiskereskedelmi forgalomban lévő NeoPhone hívókártyával vagy az ún. online NeoPhone kártyával lehet fizetni az interneten keresztül.

És a jövő...

A NeoPhoneX a közeljövőben saját fejlesztésű, kényelmi funkciókkal (chat, globális telefonkönyv) ellátott szoftver, és a szolgáltatás vállalati felhasználásra alkalmas változatának bevezetését is tervezi.

Az EuroWeb International a hazai debütálást követően, új szolgáltatásával a régió más országaiban, Szlovákiában és Romániában is szándékozik piacra lépni.

NeoPhone kártya

A NeoPhone négy éve van jelen a piacon. Legismertebb lakossági terméke, a NeoPhone hívókártya, sokoldalú pre-paid kártya, amely külföldön és belföldön egyaránt használható. Előnyei a kiemelkedően alacsony percdíjak, a másodpercalapú számlázás és az azonnali felhasználhatóság (vezetékes és mobiltelefon egyaránt), de az sem elhanyagolható, hogy nem kell belépési és kapcsolási díjjal sem számolni. Jelenleg 50-60 ezer ügyfél használja párhuzamosan nagyrészt külföldi hívásokra, csak a lakossági felhasználók havonta átlagosan másfél millió percnyi nemzetközi hívást bonyolítanak le a segítségével.

A kártyákat országszerte közel 5000 árusítóhelyen lehet megvásárolni 1000, 2000 és 5000 forint értékben.

A NeoPhone márka üzleti előfizetőknek is kínál megoldást. A NeoPhone Business, a NeoPhone Direct és a NeoPhone Deal egyaránt hatékony eszközök a céges telefonköltségek csökkentésére.

www.neophonex.hu
www.euroweb.hu

pén. feb. 04, 2005 17:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 78 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2