|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 39 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
djsms írta: melyik topicban? Beszállnék én is, mint szolgáltató
adsl vs chello.
Milyen szolgáltató?
|
szer. nov. 16, 2005 8:46 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
GoGo86 irta:Idézet: ...z ok! De ilyen esetben, ha nem kapcsolom be a modemet /StandBy módban van/, akkor is van netem és még forgalmam is! Ez miért van? Ez normális dolog a UPC-nél? :roll:
Hát menten berosálnék,ha ilyenkor adatfogalom lenne a net felé,vagy onnan be.
Az más kérdés hogy maga a vindows hálózatkeresés közben generál kifelémenő forgalmat: Generic Host Prosess,Ndis user,Applcation Gateway,stb nem tudom widows alatt hogy híják üket.Ez a hálózati adatforgalomhoz kell,de amikor a kábelmodem,csak 1 db leddel pilácsol,azt hogy azon ki-vagy bejönne valami azt erősen kétlem -stanby-ban nézem a TVT,vagy a videót ,ez azért JÓ mert ilyenkor kevesebbet fogyaszt
|
kedd nov. 15, 2005 0:17 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
T68m írta: az tényleg érdekes, hogy a modem standby módban müxik. Nekem nem csinálta.
A winreinstallos kérdésed sem értem! Egyedül a regiztető folyamat van (tudok), de mivel reinstallnál nincs kártyacsere, ezért nincs is mit újraregiztrálni.
Probléma lehet még, hogy nincs a winfosban drivere a kártyának és azt a netről kéne letölteni... Tehát mindenképp gondoskodj arról, hogy a kártyadriverek meglegyenek!
MÁS:
mint azt más topicban olvashattátok, az upc (alaptalanul) internetszeverüzemeltetésre való hivatkozással mondta fel a szerződésemet, sőt, még a hűségpénzt is követel rajtam, mivel, hogy én (szerintük) internetszervert üzemeltettem és ezzel megszegtem a szerződést.
Érdekessége az ügynek, hogy az nhh első és másodfokon is igazat adott nekik. (Természetesen megy bíróság elé az nhh határozata, mivel nem üzemeltettem internetszervert, stb.)
De! érdekes, hogy a dc-zést nem tekintik annak...
melyik topicban? Beszállnék én is, mint szolgáltató
|
hétf. nov. 14, 2005 22:37 |
|
|
juhy01
vas-tag
Csatlakozott: szomb. márc. 19, 2005 14:22 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én már jópárszor telepítettem Win-t amióta Chello-m van, és semmi gond nem volt vele. A UPC emberei csak a hálózati kártyát regisztrálják bekötéskor, az oprendszer nem érdekli őket.
|
hétf. nov. 14, 2005 21:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
az tényleg érdekes, hogy a modem standby módban müxik. Nekem nem csinálta.
A winreinstallos kérdésed sem értem! Egyedül a regiztető folyamat van (tudok), de mivel reinstallnál nincs kártyacsere, ezért nincs is mit újraregiztrálni.
Probléma lehet még, hogy nincs a winfosban drivere a kártyának és azt a netről kéne letölteni... Tehát mindenképp gondoskodj arról, hogy a kártyadriverek meglegyenek!
MÁS:
mint azt más topicban olvashattátok, az upc (alaptalanul) internetszeverüzemeltetésre való hivatkozással mondta fel a szerződésemet, sőt, még a hűségpénzt is követel rajtam, mivel, hogy én (szerintük) internetszervert üzemeltettem és ezzel megszegtem a szerződést.
Érdekessége az ügynek, hogy az nhh első és másodfokon is igazat adott nekik. (Természetesen megy bíróság elé az nhh határozata, mivel nem üzemeltettem internetszervert, stb.)
De! érdekes, hogy a dc-zést nem tekintik annak...
|
vas. nov. 13, 2005 15:38 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
1. Ezt meghagyom masnak, hogy megvalaszolja.
2. Nyugodtan ujratelepitheted a win.-t.
|
pén. nov. 11, 2005 18:48 |
|
|
GoGo86
ezüst tag
|
Sziasztok, ismét én vagyok!
Köszönöm az eddigi segítségeteket!
Most megint lenne egy-két kérdésem! Veterán UPC-felhasználók biztos tudnak rá válaszolni!
1. Ez csak érdekesség. Ha a gépemet úgy állítom le, hogy az internet kapcsolatom él, akkor ha bekapcsolom automatikusan elindítja az internetet! Ez ok! De ilyen esetben, ha nem kapcsolom be a modemet /StandBy módban van/, akkor is van netem és még forgalmam is! Ez miért van? Ez normális dolog a UPC-nél?
2. Ráférne a gépemre egy win. reinstal! De félek megcsinálni, mert azt mondta a UPC embere, aki bekötötte a netet, hogy értesítenem kell a UPC-t, hogy a Rendszeremet újratelepítettem, s valami kódot kell megadom, meg ők is mondanak valamit, amit nekem be kell állítanom a gépemen, hogy újra legyen kapcsolatom! Tök hülye vagyok az egészhez, s nem értettem, nem is értem a dolgot! A kérdésem végül is az, hogy mit is kellene csinálnom potosabban, mert a gépem az "összeomlás szélén áll", velem együtt! S emiatt a kis tudatlanságom miatt, nem merem elindítani a Reinstalt! Félek h nem tudom beállítani az internetet!
Segítségeteket előre köszönöm szépen!
Gábor.
|
pén. nov. 11, 2005 11:59 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
T68m írta: Hannibal írta: nem úgy van, hogy a kábelmodem MAC száma alapján enged vagy nem enged be a szolgáltató? Nekem kábelmodemem van (igaz USB-n), de simán rákötöttem szomszéd laptopjára UTP-n és nem szólt senki semmit, hogy baja van usb-nek nincs mac száma. egyébként a kábelmodem számát és az ethernetét is ellenőrzi az upc.
ha felakasztanak se tudom hirtelen megmondani, hogy az UPC c2 vagy c3 cmtseket használ. Ha jól emlékszem akkor C2-t InCa management szoftverrel (talán 1.3.7), ami azt jelenti, hogy a modemnek adják meg hány mac engedélyezett (egyszerre) Természetesen modem resettel, vagy áramtalanítással a rögzített címek elvesznek, tehát újabb x mennyiségű léphet fel. Ez azt jelenti, hogy elég a routert dynamic ip-re tenni és a modemet áramtalanítani néhány másodpercre. Továbbá ha jól rémlik alapban 5 mac engedélyezett. Term. több kliens gép esetén a sávszél dinamikusan kiosztva! C3 esetében kicsit csavartak a dolgon, mert itt már a dhcp jegyzi a mac címeket nem a modem. Ezen esetben a szolgáltatónak is szólni kell, vagy clone mac address
Nálunk c3-on szintén 5 mac mehet!
|
szomb. nov. 05, 2005 23:46 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Tégy fel egy netlimitert és meg tudod nézni, hogy mi mászkál netre.
|
szomb. nov. 05, 2005 22:52 |
|
|
GoGo86
ezüst tag
|
A tippeket, meg köszi, kipróbálom őket!
Gábor
|
szomb. nov. 05, 2005 21:52 |
|
|
GoGo86
ezüst tag
|
Hali NBéla!
Köszi, hogy foglalkozol a kérdéseimmel!
Tűzfalam, alap, amit az SP2-vel telepítek, viszont semmi "vírus-kergető" progim nincs fenn, mert volt régen, de nem sok hasznát vettem nekik! Csalódtam az ilyen programokban!
A játék, amin játszom, nem visz túl sok adatforgalmat össz. max 3-400 mb lehet, naponta olyan 5órai játék során! Most is elég furcsa forgalmi adataim vannak, mert DL: 837mb és az UL: 970mb! Aggaszt a dolog. Mert így is csak 30Gb a korlátom!
Köszi.
Gábor
|
szomb. nov. 05, 2005 21:50 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Nekem soknak tünik, bár nem tudom, hogy a játékaid mekkora internetes forgalmat bonyolítanak. Kellene egy tűzfal program, hogy csak azok a programok netezzenek amiket te engedélyezel. Az is lehetséges, hogy feltörték a géped, vagy valami trójai garázdálkodik rajta. Írd még meg milyen az oprendszered, tűzfal progid, antivírusod, antispy progid, és frissíted-e mindegyiket? Mik vannak az automatikus indításban? Csökkentet módban indíthatnál egy vírus és egy kémprogram felderítőt...
Üdv,NBéla
|
szomb. nov. 05, 2005 21:32 |
|
|
GoGo86
ezüst tag
|
Sziasztok, megint én vagyok!
Az előző kérdésemre köszönöm a választ! Igazatok volt!
Lenne még egy problémám! A Chello-s előfizetésemről van szó! Classic-om van és az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy a feltőltésem aránytalanul nagy a letöltésemhez képest! Igaz használok DC-t, de nem nagyon töltenek tőlem. DU-Meter nevű programot használok, ami leméri nekem a le- és feltöltésemet. Néha, amikor nem nagyon töltök, csak játszom/Pl:Quake3-al/ meghaladja a feltöltésem a letöltést! PL: tegnap nézem, hogy 763Mb jött le és 1.03Gb ment fel. Ami azért furcsa, mert DC-t nem használtam, játszottam, és talán ha FlashGet-el töltöttem 1-2 videot! Kérdésem az lenne, hogy ez normális-e a Chellonál, vagy átvernek engem! Nem zavarna a dolog, ha nem lennék forgalmi korlátos! Előre is köszi a válaszotokat!
Sziasztok.
Gábor
|
szomb. nov. 05, 2005 19:35 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Röviden mint fent Bővebben itt alant (idézek):
"Köszönettel kézhez kaptuk a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt. Minden a nyilvános Internet felé irányuló forgalom, amelyet az Előfizető generál, vagy a nyilvános Internet felől az Előfizetőhöz érkezik, a Társaságunk Forgalom Mérési Rendszerében rögzítésre kerül. A nyilvános Internet felé irányuló forgalomnak számít minden Internet forgalom (TCP/IP csomagok) amelynek célja a UPC Magyarország Kft hálózatán kívül található és a nyilvános Internet felől érkezőnek minden Internet forgalom (TCP/IP csomagok), mely a UPC Magyarország Kft hálózatán kívülről érkezik. Fentiek szerint tehát a chello classic szolgáltatás esetén a 30 GByte-os forgalomhatár a fel és letöltések együttes értéke alapján értendő. Amint az Internet-hozzáférési csomaghoz kötött maximális adatforgalom 80%-a elérésre kerül, az Előfizető figyelmezető e-mailt kap a Szolgáltatótól, és a 100% elérésekor a rendszer kábel modem által maximálisan elérhető sávszélességét maximum 90%-kal csökkenti. Ez az alacsonyabb sebesség továbbra is – iőbeli korlát nélkül - lehetővé teszi az Előfizető számára, hogy a Szolgáltatást teljesértékűen használhassa. Az adatforgalom összesítése naponta történik, és a Chello szolgáltatás weblapjának forgalom információs oldalán az Előfizető által ellenőrizhető az azt követő napon, ahogyan az rögzítésre kerül."
|
pén. okt. 21, 2005 21:21 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Termeszetesen a fel-es letoltes is bele szamit.
|
pén. okt. 21, 2005 18:56 |
|
|
GoGo86
ezüst tag
|
Sziasztok!
Lenne, egy kérdésem a Chello-val kapcsolatban! Nagyon fontos számomra!
Szóval! Két napja vagyok előfizetője a UPC-nek! A 30 Gb adatforgalmi korlátos, 2,5M/512kb van nekem. S nem vagyok tisztában azzal, hogy a feltöltés is bele számít a korlátozásba vagy csak a letöltés? Mivel sokat Dc-zek, s még szeretnék is, ezért aggaszt a dolog! A Chello oldalán nem térnek ki erre, vagy én nem vettem észre. Bízom benne, hogy Ti tudtok válaszolni nekem! Előre is kösz.
Gábor.
|
pén. okt. 21, 2005 18:52 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
T68m írta: kill3rke írta: hmm, ilyeneket igazából DC-n találni, azt meg nem toom ide nelinkelni sorry.. értem, de meg tudnád nézni, hogy van-e?
nah, megnéztem.
először is a KOLI és MATRIX hubokon talált 2-3 embernél hang és video anyagot
illetve ezeken kívül az Internationals hubon..
(toffe2.the-internationals.com:4111)
|
pén. aug. 26, 2005 14:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kill3rke írta: hmm, ilyeneket igazából DC-n találni, azt meg nem toom ide nelinkelni sorry..
értem, de meg tudnád nézni, hogy van-e?
|
szer. aug. 24, 2005 21:17 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
hmm, ilyeneket igazából DC-n találni, azt meg nem toom ide
nelinkelni sorry..
|
szer. aug. 24, 2005 10:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
video, audio anyagra. Ez kell az ismerősömnek. Állítólag valami CD-je is van. köszi!
|
kedd aug. 23, 2005 23:35 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
|
kedd aug. 23, 2005 21:36 |
|
|
Lord Vader nagyúr
ezüst tag
|
én sajnos nem tok!
|
kedd aug. 23, 2005 19:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kérdés, ha már itt vagyok (legalább nem nyitok új topicot)
tud valaki linket Mészáros Árpád Zsolt (MÁZS) szereplésével készült anyagokról?
(Nem nekem kell, úgyhogy a minősítést hagyjuk.)
|
kedd aug. 23, 2005 19:21 |
|
|
Lord Vader nagyúr
ezüst tag
|
nehogy lássa vki mi?
|
kedd aug. 23, 2005 19:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Hannibal írta: JA, nem UPC-nél vagyok, sima kábelnet
Mindig a kisbetű a lényeg!
|
kedd aug. 23, 2005 19:16 |
|
|
Lord Vader nagyúr
ezüst tag
|
nekem nem volt ilyen gondom 1 kábellel meg lehet oldani az egészet!
|
kedd aug. 23, 2005 19:14 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Bocs, kicsit hülye lett az előző hozzászólásom
Hannibal írta: simán rákötöttem szomszéd laptopjára UTP-n és nem szólt senki semmit, hogy baja van
Tehát a fent említett rész tartozik szorosan a témához. Ezzel azt akartam sugalni, hogy nem kellett regisztrálnom semmilyen MAC számot, ahhoz, hogy menjen a net. Ebből gondolom azt, hogy tök mind1 h miylen gépet (miylen hálókártyát) dugsz rá a modemre.
JA, nem UPC-nél vagyok, sima kábelnet
|
kedd aug. 23, 2005 16:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Hannibal írta: nem úgy van, hogy a kábelmodem MAC száma alapján enged vagy nem enged be a szolgáltató? Nekem kábelmodemem van (igaz USB-n), de simán rákötöttem szomszéd laptopjára UTP-n és nem szólt senki semmit, hogy baja van
usb-nek nincs mac száma.
egyébként a kábelmodem számát és az ethernetét is ellenőrzi az upc.
|
kedd aug. 23, 2005 15:33 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
nekem adsl em van..
én amikor egyik barátomnál csinátam, akkor ugy csinaltam meg
hogy először neki 1 gépe volt, és utana siman atirtam a routerbe
a gépében lévő hátókártya mac címét rádugtuk utp-n a 2 gépet
és a többi beallítas meg "default" rol..
|
kedd aug. 23, 2005 15:12 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
nem úgy van, hogy a kábelmodem MAC száma alapján enged vagy nem enged be a szolgáltató?
Nekem kábelmodemem van (igaz USB-n), de simán rákötöttem szomszéd laptopjára UTP-n és nem szólt senki semmit, hogy baja van
|
kedd aug. 23, 2005 15:03 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
ja!
most vagy a router-t regizteted, vagy a már regiztetett hálókártya
címet adod meg a routernek..
|
kedd aug. 23, 2005 14:00 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kapocsi írta: De a router tud MAC cim klonozást, akkor nem kell regisztrálni, nem?
valamilyen címet akkor is kell regiztetni. (kivéve, ha usb-n csatlakozol a kábelmodemhez)
|
hétf. aug. 22, 2005 16:52 |
|
|
sziglaszlo
arany tag
|
nem foglalkoznak vele hány gép van rajta,ha túlléped a limitet úgyis csökkentik a sávszélességet
|
vas. aug. 21, 2005 14:22 |
|
|
kapocsi
ezüst tag
|
De a router tud MAC cim klonozást, akkor nem kell regisztrálni, nem?
|
szomb. aug. 20, 2005 10:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kapocsi írta: A router:
SMC7004vwbr v.2
DSL\CABLE broadbrand router
nem a tipusszámára gondoltam!
ppoe adsl-hez kell. Simán beállítod, hogy dhcp-vel kéjren ip-t (ált. ez az alap) és beállítod, hogy a belső hálón ő maga dhcp-zen. (ált. ez is alapbeállítás)
Tehát elvileg csak össze kell dugni és már működik. Az adsl-nél kell beállítani, hogy ppoe + felhaszn. név + jelszó.
+az upc-nél, lehet hogy regiztetned kell a routered címét.
|
pén. aug. 19, 2005 13:07 |
|
|
kapocsi
ezüst tag
|
A router:
SMC7004vwbr v.2
DSL\CABLE broadbrand router
|
pén. aug. 19, 2005 12:29 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
2. a routeredet kell ismerni ehhez.
1. bemérni nem, de következtetni igen. Azonban még sosem hallottam, hogy valakit ezért **** volna.
|
pén. aug. 19, 2005 12:11 |
|
|
Lord Vader nagyúr
ezüst tag
|
1. kérdésre tudok felelni!én úgy tom hogy nem!
|
pén. aug. 19, 2005 11:57 |
|
|
kapocsi
ezüst tag
|
2 db UPC-s kérdés
Sziasztok lenne két kérdésem:
1. A UPC be tudja-e mérni, ha két gép van rákötve 1 db előfizetésre routeren kersztül?
2. A routeren milyen beállítást kell alkalmazni, úgy értem az ADSL-) PPOE és a UPC kábelnet?
|
pén. aug. 19, 2005 11:48 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 39 hozzászólás ] |
|