Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 21:26

Hozzászólás a témához  [ 820 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Internet megosztás 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
sziasztok
olyan van,hogy nem sikerült megtalálni a router leírását ezért nem tudom,hogy mi lehet a számsor amit a böngészőbe kell beírni.ezt hol,honnan tudom megnézni?ill. az alján vannak szám és betüsorozat de azok közül melyik kell,kellhet?a serial és tipusszám az nem jó!
köszi a segítséget

hétf. ápr. 10, 2006 14:07
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én úgy emlékszem, hogy a szerződésemben, vagy a felhasználási feltételekben szerepel, hogy a "háztartáson belüli megosztás megengedett". Mondjuk azt tiltani eleve értelmetlen.
Általában azért szokták kikötni, hogy egy csatlakoztatható gépre szól az előfizetés, hogy ne a szomszéddal oszd meg.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 11:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tegyük hozzá, csak akkor látják, ha akarják, vagy célzottan figyelik (nem szokták) a forgalmat.
Van valami progi elméletileg, ami kiszed mindent az IP csomagból, ami elárulná, hogy routeren át jött (bocsánat a pongyola fogalmazásért, de a konkrét működést és elméletet nem ismerem), de még sosem próbáltam.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 10:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
gringo77 írta:
sziasztok na sikerült a UPC-vel beszélni csak látták a routert.
Hogyhogy látták?
Egyébként háztartáson belül engem nem különösebben érdekelne, hogy látják, nálam itthon két gép van, ne várják el, hogy mindkettőre külön előfizetést kötök.
Szóval akkor ezek szerint az volt a gond, hogy ráraktad a routert a kábelmodemre és vártad a csodát.
Azért egy pontos típusjelet írhattál volna, mert a router nevével típusjel nélkül kb. annyi támpontot adtál, mint egy TV szerelőnek azzal, hogy közlöd, Samsung TV-d van, de semmi mást...
Viszont nem nagyon találtam ST Lab router manualt, amihez volt link, az sem elérhető...
Szóval így nem lesz egyszerű, de általában minden routernél van gyorsbeállítás, amikor pár lépésben a feltétlenül szükséges alap dolgok - köztük a MAC klónozás - beállítható.

Üdv!

vas. ápr. 09, 2006 23:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
gringo77 írta:

kezdő vagyok de nem tudom mit kell kezdeni ezzel hogyan kezdjek neki,

OFF:
Úgy látom írni sem tudsz. :)
Ekkor a zagyvaságot.

vas. ápr. 09, 2006 19:19
ezüst tag

Hozzászólás 
S.O.S segítsetek hogyan kell mert nem megy sajna. sehol nem tudok elindulni már értem a dolgokat csak a gyakorlati része kellenne.

köszike szépen szisztok jó éjt

:) :)

vas. ápr. 09, 2006 19:13
ezüst tag

Hozzászólás 
sziasztok na sikerült a UPC-vel beszélni csak látták a routert.na mármost az megvan hogy mit kell és hova de a routert hogyan látom és miként tudom én azt annak a belsejébe a mac címet klónozni a Ruhter aaz egy ST Lab Broandband router.
nincs neki cd-je akkor hogyan kel hozzákezdeni nem tudom segítsetek.
a netről kell leszedni a freeware-jét vagy mit?

kezdő vagyok de nem tudom mit kell kezdeni ezzel hogyan kezdjek neki,

a másik hol van az a progran, vagy beállítás ahol eztmeg tudom adni, hogy a kábelen jön a net?
ebben is tudtok segíteni nekem?

köszike szépen

szisztok

:) :) :)

vas. ápr. 09, 2006 19:06
ezüst tag

Hozzászólás 
megpróbálom de már csak holnap köszike szépen

szer. ápr. 05, 2006 20:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért azt próbáld ki, hogy kihúzod a modem tápját a konnektorból és a kábelt is leszeded róla, és vagy 1-2 órán át így hagyod.
Ha továbbra sem OK, akkor vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, mert náluk lesz valami ****, vagy a modemmel.
Sok szerencsét!

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 20:47
ezüst tag

Hozzászólás 
sajna kihúzva és a gépbe dugva sajna nem volt túl gyors,sőt semmi változás.
a letöltésnél én szedek észnélkül.
lehet modemcsere lesz belöle de már megosztásra valót veszek
szia

szer. ápr. 05, 2006 20:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Write only módban vagy?
Elmondtam, hogy a hatvankétmillió fajta routerben mindegyikben máshol és máshogy kell.
Miből gondolod, hogy fejből vágom a piacon lévő összes router összes firmware verziójának beállítási lehetőségeit?
A rendszer szempontjából tök mindegy, a te szempontodból nem az. Én a klónozás pártján vagyok, mert ilyenkor bármikor ki lehet iktatni a routert a rendszerből MAC újraregisztrálgatások nélkül.
Router, nem ruther, és Chello-nál ugyanúgy kell, mint bármely más kábeles szolgáltatónál (a MAC klónozásnak ugyanis semmi köze a szolgáltatóhoz).

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 20:37
ezüst tag

Hozzászólás 
köszi de a rutherbe meg a chellónál hogyan?ja és melyik a jó,jobb megoldás nekem vagy a rendszernek.
köszike

szer. ápr. 05, 2006 20:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
A NOD nem tűzfal. Hogy hol lehet a hálókártyád MAC címét klónozni a routerben, az csak a routertől függ és ott is derül ki. :)
De általában ahol meg kell adni, hogy hogyan csatlakozol a netre, ott a kábelest kiválasztva automatikusan fel szokta kínálni a klónozást, a hálókártya MAC címe pedig megnézhető a windows parancssorából az ipconfig /all parancs segítségével, ahol láthatod a hálókártya(kártyák) nevét és alatta a fiziaki címe(ke)t. Természetesen azt kell klónozni, amelyikre a net regisztrálva lett.
De valószínűleg a gond nem itt lesz.
A router regisztrálása pedig a prov.chello.hu oldalon lehetséges (ekkor viszont a klónozást ki kell kapcsolni, ha be volt), és ott lehetséges a router MAC címét (ami általában a routereken egy címkén megtalálható) regisztrálni.
Ha a szomszéddal van a neted megosztva, lehet, hogy csak ő töltöget ész nélkül, ezér vagy lassú...
Ha klónozva van a hálókártyád a routerben, érdemes lenne a gépbe közvetlenül visszadugni a kábelmodemet, hogy úgy megy-e rendesen, mert ha ott sem OK, akkor vagy a kábelmodemnél, vagy a szolgáltatónál van a hiba.

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 20:29
ezüst tag

Hozzászólás 
tehát a klónozás MAC-al vagy a routher ujraregelése féle két alkalmazást akarnám megtudni hogyan is kell.esetleg valami vírus a másik gépbe okozott kárt ott csak winfosos tűzfal van nekem nod32.esetleg valamit tettek vele a szervizbe VGA-t javították?nem tudomde még ilyen nem volt
köszönöm a segítséget mindenkinek

szer. ápr. 05, 2006 20:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Továbbra sem értem, mit írsz. Magyarul nem lehetne esetleg? (Olvasd át, mit írtál, mielőtt az elküld gombra nyomsz, és próbáld megérteni úgy, mintha semmit sem tudnál az esetről - nem fog menni. :D)
Az nem világos, hogy milyen "megosztást feltenni"?
Routerben leklónozod a Chello-ra regisztrált hálókártya MAC címét, vagy beregisztrálod a router MAC címét a Chellonál, és a legtöbb router DHCP-vel már osztja is a címeket alapbeállításban is, és megy a net mindkét (három, négy...) rádugott gépen...
Egyéb szoftver nem kell hozzá, a UPC korlátozást pedig NEM LEHET a gépen szoftverrel kikerülni!

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 20:16
ezüst tag

Hozzászólás 
tehát már párszor már megtettem az újra resetelést de nem gyorsult be.a másik kétszer lett a megosztás újból feltéve de nem tudom hogy kell.nem láttam sajna
nem tudom de a routher két v három legalsó ledjei villognak.
az ACT része amely eddig nem volt vagy nem vettem észre
tehát ti melyik ADSL-t ajálnanátok a meglévő UPC helyett:7190ft/hó,nem kell vez.telefon?na tippek vannak
köszönöm sziasztok

szer. ápr. 05, 2006 20:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha érteném, hogy most miről írtál...

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 20:09
ezüst tag

Hozzászólás 
nem tudom melyik alkalmazs csinálták de egy biztos volt valami internet benne.amásik halenne kedves valaki,hogy elküldené mailben mindkét megoldásnak a leírását (leírva pontról pontra) azt nagyon megköszönném.
gringo7@freemail.hu
előre is köszönöm
sziasztok
jaezt mindet telefonon pötyögte be ilyen lassú az a ****

szer. ápr. 05, 2006 19:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát akkor írd be ide is. A témát úgysem használja senki.

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 19:52
ezüst tag

Hozzászólás Tehát nem tudom hogy melyiketcsinálták de egy biztos,hogy va
a témába írtam sajna

szer. ápr. 05, 2006 19:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
gringo77 írta:
...
Nos, mindenféle Chello limit eltávolítót szedj le, mert nem jó semmire. Hardveres korlátozást szoftveresen feloldani nemigen lehet. (Egyesek szerint a kábelmodem korlátoz, szerintem meg központliag, de a lényeg, hogy kiiktatni nem lehet. Ha korlátlan net kell, akkor ADSL.)
A beállításokkal minden stimmel. Ha a sávszélesség korlátozás után nem gyorsul vissza a neted, akkor húzd ki vagy fél órára a kábelmodemet, aztán dugd vissza.
Bár nem írtad, de gondolom, korábban jó volt a routeres megosztással minden. Klónozod a hálókártya MAC címét, vagy úrjaregisztráltad a routerét?

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 14:30
arany tag

Hozzászólás 
Úgy volna hogy azon a gépen amelyiken a net van azon win98 van amelyiknek tovább osztaná azon meg XP.

szer. ápr. 05, 2006 14:09
ezüst tag

Hozzászólás 
sziasztok nekem az lenne a problémám, hogy valami miatt lelasult a netem.
routerrel van megosztva a két gép chellom van de nem tudom miért lassult be a tulajdinságokban minden stimmel azt hiszem .

IP cím: 192.168.1.3
Alháózat maszk:255.255.255.0
alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
DHCP kiszolgáló: 192.168.1.1
DNS kikszolgáló: 192.168.1.1

van valami bérleti jog kezdet és vég az holnapra szól az lenne a baj vagy kb. 4 -szer telepítettem azt a Chello limit eltávoltó progit, amely a Winfossal csinál valamit és nem hardveresen csinál.

a másik letiltott a chello mert sok volrt az adat ezért a hónap elején visszakapcsoltak de kb. 5-6 óráig volt jó a rendszer aztán vége lett vagy nem jeletkezett be vagy ilyen 250 kbyte/s jött a cucc ami nem éppen 2540/512 Kb/s-nek felel meg.

esetleg tudtok ebbe segíteni vagy ha leírnátk pontosan, hogy kell ezt a chello-nál megcsinálni az jó volna mert nem én csináltam a megosztást és nem nagyon értek hozzá.

ebben tudnátok segíteni
az én gépen XP-van SP1-es és a másik gépen is ez van!!!

köszike előre is a segítséget

sziasztok

:) :)

szer. ápr. 05, 2006 14:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gyanítom, itt inkább XP-ről van szó. :)
Egyik infós ismerősöm próbálta a barátnőjével ezt eljátszani, a csaj Win'98-at futtatott és ő akarta felhívni az ADSL-es pasiját (akkor még XP-n, ma már Win2k3-a van, de ezen már nem kísérleteztek), de nem igazán sikerült nekik összehozni. (Persze lehet, hogy a srác volt simán béna. :D)

Üdv!

szer. ápr. 05, 2006 10:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
meg lehet. Hogy hogyan, az attól függ, hogy milyen operációs rendszert használsz. GCOS alatt egyész másképp megy, mint VMS-en! :D

szer. ápr. 05, 2006 10:30
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A következő történetet szeretném összehozni:

Van egy gépem ami WiFi -n kapja netet. Ebbe van egy faxmodem és van egy másik gép amiben van mégegy faxmodem.

A tényállás az lenne hogy telefonvonalon a faxmodem segítségével szeretnim osztani a nete a másik gépre.

Vagyis az én gépem tárcsázná a másik gépet és ami felveszi a vonalat, összekontaktolnak és az én gépem ezenkeresztül osztja a netet a másik gépnek.

Meg lehet ezt így valahogy csinálni?
Konkrétan hogyan kell?

Tudna nekem valaki segíteni?

Zotya

kedd ápr. 04, 2006 23:23
arany tag

Hozzászólás 
Üdv mindenkinek...

Elnézést, nem voltam egy darabig. A privátokra igyekeztem mindenkinek válaszolni. Ha még maradt kérdés WLAN-nal, vagy azzal a frénya WL500g routerrel, akkor csak bátran.

Ha már itt tarunk, ez az egyetemi dologa két egyszerűbb megoldás:

1. Első gépbe még egy hálókártya és azon keresztül megosztva a net.
2. Egy router (8-9.000 Ft környékén már van) és nincs vele több gond.

Schaf

szomb. márc. 25, 2006 20:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
OK, értem.
Switch-csel szerintem nem fog menni (az tulajdonképpen olyan, mint egy multiplexer, megsokszorozza az egyetlen fizikai csatlakozási pontot és egyetlen kábelre szervezi a több gépet, de mást nem csinál, tehát switchen két gép egy madzagon a központi szerverbe dugva ugyanolyan, mint switch nélkül a két gép külön-külön 1-1 (tehát összesen kettő :)) madzaggal a központi szerverbe dugva).
De ha a fogadó gépbe raktok még egy hálókártyát, akkor arról le lehet osztani a Te gépedre is a netet. Igaz, így mindig be kell kapcsolva lennie a másik gépnek is, ha netezni akarsz, de olcsóbb, mint egy router.
A router meg elegánsabb. :)

Üdv!

szomb. márc. 25, 2006 13:38
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
lpepe írta:
Statikus IP-t nem tudok beallitani, mert akkor kikapcsoljak a netet...
Ezt a részét nem értem...
Egyébként én beszereznék egy olcsó madzagos routert, amiben klónoznám annak a gépnek a MAC-jét, aminek le van adva és kap netet.
De miért nem adjátok le a másik gép MAC-jét is?

Üdv!

Szobankent csak 1 IP jar :(

a router jo megoldas lenne, csak remeltem, igy is meg lehet oldani valahogy..

az ip-t azert nem engedik alligatni, mert volt, hogy valaki az atjaro ip-jet allitotta be, es 5 epuletben szallt el a net... igy ha statikus ip-t allitok be, azonnal levagnak a halorol

szomb. márc. 25, 2006 12:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
lpepe írta:
Ezt a részét nem értem...
Egyébként én beszereznék egy olcsó madzagos routert, amiben klónoznám annak a gépnek a MAC-jét, aminek le van adva és kap netet.
De miért nem adjátok le a másik gép MAC-jét is?

Üdv!

pén. márc. 24, 2006 21:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egyetemi koleszban LAN internetem van, a gepek MAC alapján kapják az IP-cimet (DHCP-tol). Ha olyan gep van a halozatra dugva, aminek nincs leadva a MAC-ja, az nem kap IP-t.

Ket gep van a szobaban egy switchen keresztul a halozatra kotve, az egyik kap IP-t, de a masiknak nincs leadva a MAC-ja, igy az nem kap, az XP beallit vmi 169.254.225.190es cimet 255.255.0.0 alhalozati maszkon.

Meg lehetne valahogy oldani, hogy a ket gep lassa egymast?

elore is kosz az otleteket...

pén. márc. 24, 2006 15:08
ezüst tag

Hozzászólás 
T. Epu!

Köszi, már össze is jött. Működik.

üdv.

pgyuf

szer. márc. 01, 2006 20:08
ezüst tag

Hozzászólás 
pgyuf írta:
Sziasztok!

Egy Igenre, vagy Nemre lenne szükségem!

Adott egy adsl kapcsolat, ami egy vezetékes routerrel meg van osztva. Ehhez én egy wlan hozzáférési lehetőséget akarok a routertől 50m-re, de úgy hogy a távoli helyen a wlanon kívül vezetékes (LAN) hozzáférést is legyen.
Ekkor vagy egy olyan AP kell, aminek van 2 LAN portja (van ilyen?), vagy jó egy egyszerű wlan router (D-link DI 624+) is? A routernél a bemenet egyik LAN port lesz (UTP kábellel), a wlan beállítások után, a DHCP-t (wlan router) kikapcsolva (saját IP-t megadva) a LAN-okon és a wlan csatlakozásra kapcsolt gépek az első router DHCP-nek IP kiosztásával csatlakozhatnak a Nethez?

Jó a tervem, vagy nem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

pgyuf
Üdv! Ha egy adsl-re akarsz két Wlan csatlakozást, az nem fog menni. Router egyik Lan potrtját elviheted 50 m-re (kb100-ig) és lenni kell netnek. Ha ott akasztasz rá egy adsl router/swits-et akkor a wlan bemenetre csatlakozol az érkező lan kábellel és a lan kimenetek rendelkezésedre állnak. Routernél az egyik lan portba dugod a kábelt és egyel kevesebb megosztott helyed lesz. Nálam bejött és igy két 4.es routerrel hét megosztás mükszik.

hétf. feb. 27, 2006 12:39
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás Re: megosztás
tolditoma írta:
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Kábel netem van, és megvan a routerem hozzá, és azt lenne jó megtudni, hogy milyen típusú vezetéket érdemes hozzá venni, mert az egyik gép 10 méterre van a routertől. MIlyen kábelt kell venni hozzá tipusilag?
Előre is köszi a segítsége!
Üdv! Kész lan kábelt. Nincs egy ezres és nyolc eres, ami viszi a 100Mb/s-t ha a hálókártya is viszi.

hétf. feb. 27, 2006 12:22
ezüst tag

Hozzászólás megosztás
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Kábel netem van, és megvan a routerem hozzá, és azt lenne jó megtudni, hogy milyen típusú vezetéket érdemes hozzá venni, mert az egyik gép 10 méterre van a routertől. MIlyen kábelt kell venni hozzá tipusilag?
Előre is köszi a segítsége!

csüt. feb. 23, 2006 21:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
A feladat annyi lenne, hogy az 5 gép közül az egyiken az internet ne legyen automatikus és lehetőleg jelszóval védve legyen. Anélkül ne legyen net, csak helyi hálózat...
Internet Protector 2.0.1031
Shareware
Üdv,NBela

szomb. feb. 18, 2006 19:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez a korlát nem az a korlát :!: :wink:
Ha ADSL Startot kötöttél, akkor 3 GB letöltés fölött fizetned kell 480 Ft-ot Gb-onként, de a tényleges plusz letöltés arányában.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne lenne a szerződésben benne.
A neten mindenesetre megtalálható az aktuális. Magad is beidézted a linket.
Egyébként ennyi pénzért másutt már majdnem tényleg "korlátlant" kapsz.
Pl.: http://home.datanet.hu/szolgaltatasok/e ... -easy.html
Vagy: http://www.enternet.hu/services/adsl/t-com.html

Ha meg akarod osztani, jobb a korlátlan az esetleges viták elkerülésére.

A másik korlát, az a valamikor korlátlannak hirdetett és gondolt előfizetés 150 GB-os, vagy ha igaz akkor 200 GB-os határa a T-Online esetén.

szomb. feb. 18, 2006 14:19
ezüst tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Te elolvastál bármilyen szerződést is amit aláírált?!
A T-com-os ADSL korlátlan. Mint az mostanában kiderült elméleti szinten korlátlan. Valójában havi 150 GB-nál, kezdik húzni a szájukat.
Miért akarod ezt kijátszani? Nem elég? :)

Részletes leírást visszább olvasva találsz.

Jah de ez az a net amire csatlakoznii kell tehát nem folyamat megy akkor nem tudom hogy lehet leosztani hogy mindkét helyen csatlakozhassak akár egyszerre is.

A forgalomkorlátozásban nincs igazad 200gigánál húzzák a szájukat, de nekem 3gigás korlát van,amire most jötemrá mert a szerződésben nincs leírva. :?

http://t-online.hu/ajanlataink/lakossag ... 1adsl.html

szóval ez van :?: :idea:

szomb. feb. 18, 2006 9:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok adott egy notebook meg egy pc és egy friss adsl tcom NET, szeretném leosztani hogy a két gépen mehessen egyszerre a NET,hogy lehetne megoldani a problémát, részletes leírást várok!Ja meg hogy a forgalomkorlátot hogy lehet kikerülni?halottam chellosoknál van ilyen

THX előre is

pén. feb. 17, 2006 19:57
Moderátor

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne. Adott egy SMC router, ami kiválóan működik, DHCP-vel osztogatja a gépeknek az IP címeket, és ő menedzseli az ADSL kapcsolatot is. Nagyon kényelmes, nem kell tárcsázni, stb. 5 gép van a hálózaton.
A feladat annyi lenne, hogy az 5 gép közül az egyiken az internet ne legyen automatikus és lehetőleg jelszóval védve legyen. Anélkül ne legyen net, csak helyi hálózat (fájl- és nyomtatómegosztás). Hogy lehetne ezt egyszerűen megoldani? Ugyanis a gép indulásakor már azonnal leosztja a router neki az IP-t, és azonnal van net is.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: Dester

pén. feb. 17, 2006 13:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egy Igenre, vagy Nemre lenne szükségem!

Adott egy adsl kapcsolat, ami egy vezetékes routerrel meg van osztva. Ehhez én egy wlan hozzáférési lehetőséget akarok a routertől 50m-re, de úgy hogy a távoli helyen a wlanon kívül vezetékes (LAN) hozzáférést is legyen.
Ekkor vagy egy olyan AP kell, aminek van 2 LAN portja (van ilyen?), vagy jó egy egyszerű wlan router (D-link DI 624+) is? A routernél a bemenet egyik LAN port lesz (UTP kábellel), a wlan beállítások után, a DHCP-t (wlan router) kikapcsolva (saját IP-t megadva) a LAN-okon és a wlan csatlakozásra kapcsolt gépek az első router DHCP-nek IP kiosztásával csatlakozhatnak a Nethez?

Jó a tervem, vagy nem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

pgyuf

vas. feb. 12, 2006 18:59
ezüst tag

Hozzászólás 
HI all! következő a problem:
van nekem egy gépem és egy xboxom.
a gépben 1 db hálókártya van.
az xboxban ugyszintén 1 van.
a gép és az xbox is ugyanarra a switchre van kötve.
a gépen van net, mert arra engedélyezve van. mivel a szolgáltató mac address segitségével szür hogy kinek lehet netje, meg kinek nem. szóval a gép mac addresse be van regisztrálva, és megy rajta a net, az xboxon pedig nem, mivel az nincs regisztrálva. a gép dhcpn kapja az ipt, dns cimet, átjáró cimet, stb.. az xboxnak tudok adni egy ip cimet, ami ugyanazon a hálzaton van, mint a gép, és be tudom állitani a gép ipjét átjárónak, és meg tudom neki adni a dns kiszolgáló cimeket. a gépen xp van.
Namost.
azt kéne nekem megoldani hogy a gépen keresztül el tudjam érni a netet az xboxszal. köszi :)

vas. feb. 12, 2006 3:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem éppen netmegosztás, de azt gondolom, ebbe a topicba még belefér:

Kellene nekem egy olyan program (lehetőleg memóriarezidens legyen, a háttérben fusson, minél kevésbé észrevehetően, de ha kirak egy pici ikont az óra mellé, az még elmegy), amivel XP alatt bizonyos napszakokra le lehet tiltani a WLAN-os netet (vagy átállítani a max. sebességet pl 0.01kB-ra, hogy kapcsolódjon, de ne lehessen érdemi forgalom).

szomb. feb. 11, 2006 12:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Üdv!
Nagyjából sikerülget a dolog.
Van egy kis probléma a kábelezéssel.
Ehhez most patch vagy crosslink kábel kell.
tualjdonképp a két gép azért lesz összekötve, hogy adatot tudjunk küldeni egymásnak, valamint játszani tudjunk.
Az internet másodlagos.

OFF: egy ilyen kábelnek a bekötési rajzát nem tudja valaki honnan lehet megkeresni?

crosslink kell

Kép

vas. feb. 05, 2006 13:55
Moderátor

Hozzászólás 
TEhát van két lan karia főgépbe. Az egyik a net, az automata címzést hasnzáljon, ezt adja a dhcp, de a másik kártya amin keresztül össze van kötve a másik gép, annak legyen fix ip címe.

Igen a programot mindkét gépre fel kell tenni, a telepítő majd kérdezi, hogy server vagy kliens módba rakja-e fel.

pén. feb. 03, 2006 23:39
Moderátor

Hozzászólás 
Természetesen meg lehet osztani, nálam is így ment (jelenleg valami miatt nem működik, lásd pár hozzászólással feljebb. De régebben működött).
Szóval: összekötöd a képt gépet, egyiknek mondjuk 192.168.0.1 másiknak 192.168.0.2 legyen a címe és azonos munkacsoportba legyenek. Letöltöd a sygate home network nevű progit, felteszed, amelyik gépre jön a net, az lesz a server, másik a kliens. Restartok, aztán elvileg már működik is. Esetleg beállítod az enable enhanched security vagy valami ilyesmi opciót, ha nem menne és az internetbeállításokba a kliens gépen a kapcsolatok fül alatt Lan beállításokon belül bepipálod a beállítások automatikus észlelését.

pén. feb. 03, 2006 19:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Örömmel jelentem be mindenkinek, aki volt olyan rendes és foglalkozott a problémámmmal (még egyszer köszi), hogy végre működik a megosztás. A dolog úgy történt, hogy a win98 egyszercsak magától felismerte a hálókártyát, és innentől kezdve minden OK volt.

Most már csak egy kérdésem lenne: azt hogy kell megcsinálni, h. a 2 gép is lássa egymást?

pén. jan. 20, 2006 19:53
Moderátor

Hozzászólás 
Senkinek nincs ötlete??

pén. jan. 20, 2006 17:15
Moderátor

Hozzászólás 
Üdv Mindenki!

Lenne két problémám, amire nem találom a gyógyírt:

1. Adott két gép, egymással hálóba (direktbe van összekötve, se router, se semmi). A két gép legyen "AMD" és "P4". Ha AMD megy és elindítom P4-et, akkor a háló nem működik, csak pingelni tudják egymást, néha azt sem. DE :!: ha előbb P4 indul, aztán AMD, akkor a hálózat tökéletesen működőképes. Próbáltam mindent, ami számomra elképzelhető, de semmi.

2. Talán ebből adódik: Szeretném megosztani a netet P4 fele. Windows beépített megosztásával nem akart menni sehogy. Régebben sem ment, nem érdekes. Próbáltam feltenni sygate-t. Ezzel régebben tökéletesen működött. Most pedig, amikor AMD-n elindítom a server részét, majd P4-en diagnosticát kérek, akkor azt mondja, hogy nem küldi át a DNS címet (server részén be van állítva a DNS forwardolás).

Ötletem mostmár nincs.

Köcce a segítséget!

kedd jan. 17, 2006 15:39
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Szedd ki az USB kábelt a gép és modem közül! Azt csak akkro kell visszadugni, ha ideiglenesen ismét szükséged van netre és még nem megy routeren keresztül.

Kiszedtem. A poén az, hogy a PC-n az USB kábellel sem megy a net. :(

McLaca írta:
Mekkora proci és mennyi memória van benne? Mert esetleg egy Win2000-rel (ha nem játszol sokat), vagy egy XP-vel is megbírkózik, utóbbi esetben könnyebb dolgod lenne.

Intel Celeron 300 MHz (a Win98 szerint Pentium II!), 64 MB RAM. XP sztem kizárt. 2000 menne rajta? Nem szoktam játszani. :)

szomb. jan. 14, 2006 9:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 820 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő