Szerző |
Üzenet |
TXSuny
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 773 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hi! Van egy rejtélyes problémám routeres net megosztással kapcsolatban.
Van egy SMC WBR 14-G2 router, 4 lanporttal, és wlannal. Volt eddig egy asztali gép, és egy laptop 1 emeletettel lejjebb, mind2 kábelen lógott, ment a net mindkettőn. A laptop időközben újra cserélődött, amin van integrált lan, és wlan. Namost wlan ki van kapcsolva a routeren, mert most elég a kábel is. Kábel bedug az új laptopba, és nincs net(nem tölt be oldalakat, mindig azt írja hogy nem elérhető). Megpingelem a bix.hu-t, jön rá valasz. Na mondom wtf, mivan hálózati beállítások frankók router oszt neki ip-t, átjáró is jó, alhálózati masz is, minden, router is írja a logban hogy felcsatlakozott rá. Na tehát így rohadtul nemtudtam hogy mibaja. Felhoztam a gépet ide a másik mellé, kihúztam a levezető kábelt, és ugyanabba a portba bedugtam egy másik vezetéket, és be a laptopba. És minden állítás van net.... na itt éreztem hogy lefordulok a székről. Kihúzom a kábelt bedugom ugyanoda a lemenő kábelt, és lent megint nincs net, közben pingre válaszol. Ja a vicc, hogy ugyanott lent, ha a régi laptopba bedugom a kábelt, azon műxik minden. Ezt magyarázza meg valaki hogy miez!
Amúgy megpróbáltam wlant csinálni akkor, ha már úgyis van kártya a laptopban. Routerben bekapcsolom a wirelesst, benthagyom az alap ssid-t, hagyom az alap 6-os csatornát. Laptopon állítanám be a dolgot ha tudnám ebben a hülye xp-ben hogy lehet. Ott a wlan ikon, piros keressztel hogy nincs kapcsolat. Valami új vezetéknélküli kapcsolat létrehozását elindítottam, de csak SSID-t kért, csatornát nem, keresésre meg nemtalál hálózatot (sztem nem is keresi, mert kapásból azt írja hogy nem talált hálózatot, ahogy a keresésre nyomok). Szal akkor hogy lehetne csatlakozni a routerre wlanon(wlan hálót még soha nem csináltam gyakorlatban)?
Esetleg valahogy ki lehetne kerülni a wlan beállításnál a vindóz idióta varázslóit, és egy szép csak lényeget tartalmazó felületen beállítani mindent?
|
pén. dec. 22, 2006 14:30 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Na jó, de a tallózáshoz még nem kell usernév, csak a megosztásokba belépni.
A munkacsoportokat és a gépeket látni kellene.
|
pén. dec. 22, 2006 10:45 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
TargeT írta: usernév/jelszó ismeretében... Itt a lényeg!
Prof.-om van.
Üdv!
|
pén. dec. 22, 2006 10:11 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Pedig a Microsoft Windows hálózat és alatta a létező különböző munkacsoportok tallózhatók, és usernév/jelszó ismeretében be tudsz jelentkezni.
Nem véletlenül Home-od van home
|
pén. dec. 22, 2006 10:01 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Én nem tudok itthon a másik gépen tallózni, ha az nem azonos munkacsoportban van az enyémmel (nem is látszik a hálózaton).
Üdv!
|
pén. dec. 22, 2006 9:49 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Attól hogy más munkacsoportban van, még nem old meg semmit.
Tallózhatja a hálózatot, barangolhat a munkacsoportok között.
|
pén. dec. 22, 2006 8:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
De az is elég lehet, ha átrakja más munkacsoportba a gépét, és rögtön nem látja a többi gép.
Üdv!
|
csüt. dec. 21, 2006 23:00 |
|
|
hofipeti
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: itt
|
Sztem humbuk szöveg, de kezdésnek kapcsold ki windowsban a távsegítséget. Aztán a megosztásokat is szüntesd meg v. védd le jelszóval a meghajtókat. Így te bele tudsz menni a jelszó ismeretében, de más nem. Illetve nézz közül nem fut-e valami távoli asztal kezelő alkalmazás!
|
szer. dec. 20, 2006 14:53 |
|
|
inzi
vas-tag
|
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne amiben a segítségeteket kérem. Van egy nagy hálózat ahol tartozkodom. Van két router és pár switch benne. Az egyik router nálam van, de nem nálam van a közvetlen vonal. Elvileg én lettem az egyik megosztás rendszergazdája. Hogy tudom azt megoldani hogy ne lássanak bele a gépembe vagy épp a másikba de az switchről megy. Mert öcsém azt mondja ő bele tud turkálni bármelyik gépbe le tudja venni a sebességét és látja a monitorán keresztül mit csinál. Ez hogy lehetséges hisz az én routerem jelszavát senki sem tudja. Ez lehet hogy ő lát engem mit csinálok vagy csak "humbug" szöveg ő részéről meg tudom ezt neki tiltani ne tudjon turkálni más gépbe???
|
szer. dec. 20, 2006 9:07 |
|
|
HE-TECH
ezüst tag
|
Mivel eddig senki nem szólt egy kukkot sem a kérdésemmel kapcsolatban ideírom mire jutottam.
Szerintetek működni fog ez így?
|
kedd szept. 26, 2006 17:36 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
nnlion írta: Melyik proxy szervert ajánlanád ... lehetőleg magyarosítottat! Ugye nem baj ha tegezlek?.... Netes listákon ez kötelező A http://www.janaserver.de felülete magyarítható, és egy részletes magyar nyelvű pdf is letölthető hozzá Koncz László stílusban. 2 nap alatt sikerült is átrágnom magam rajta Én a Freeproxy 3.81-et szeretem, mert bár angol, de remekül adja magát, azonnal felismerhető a működése és stabil. nnlion írta: A második esetben (FTP) külön FTP szerver programra gondoltál? Sok ftp szervert kipróbáltam a következő szempontok szerint:
- ne legyen túlbonyolítva, csak a szükséges alapfunkciókat tartalmazza
- a passzív módhoz szükséges porttartomány szabadon állítható legyen (router miatt)
- a dadogós munkahelyi http tűzfalon keresztül is lássam az otthoni gépem
Ezen utolsó ponton sok progi elbukott. Hiányosan, bizonytalanul listázták a könyvtárakat. Győzött a cuki kis Cerberus FTP Server
Üdv,NBela
|
hétf. szept. 25, 2006 16:46 |
|
|
nnlion
vas-tag
|
Melyik proxy szervert ajánlanád az 192.168.0.1 megoldásra lehetőleg magyarosítottat!
A második esetben (FTP) külön FTP szerver programra gondoltál?
Ugye nem baj ha tegezlek?....
|
hétf. szept. 25, 2006 16:08 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Re: NATOLÁS
nnlion írta: a intranetes kártya IP címe ne 192.168.0.1 legyen? A 2000 kimaradt az életemből, de xp-én én is futottam már bele ilyen problémába. A vége az lett, hogy külön internet megosztó programot tettem fel (a legtöbbször proxyt). nnlion írta: hogyan tudok több FTP helyet hozzáadni a rendszerhez Csak foszlányokban emlékszem. Létrehoztam a wincsin egy üres könyvtár szerkezetet, amilyet látatni akartam az ftp szerveren. Például FTP\C, D, POSTA. Ezeket valahogy hozzárendeltem az ftp helyekehez és megadtam a tényleges útvonalakat. Tudom, hogy pongyola, de ha nem sikerül akkor írjál, föltelepítem magamnak és biztosan eszembe jut. Itt is azt mondom, hogy a beépített ftp (feőleg a felhasználókezelés) nagyon gagyi, ezért külön ftp programot használok.
Üdv,NBela
|
vas. szept. 24, 2006 21:20 |
|
|
nnlion
vas-tag
|
NATOLÁS
Sziasztok!
A probléma a következő szintén internet megosztással kapcsolatos!
Van egy Windows 2000 SERVER amin internet megosztást szeretnénk létrehozni DHCP nélkül, de az intranetes kártya IP címe (192.168.0.1) ütközik a router címével!
Kérdés: hogyan lehet internet megosztani úgy a Windows 2000-ben, hogy a intranetes kártya IP címe ne 192.168.0.1 legyen?
Ha Linux lenne akkor nem is kérdezném!
Második probléma:
FTP szervert hoztam létre a Windows 2000 szerverben! Ahol az Alapértelmezett FTP helyen kívül, hogyan tudok több FTP helyet hozzáadni a rendszerhez (más meghajtó és könyvtár, nem másik gép!). A virtuális könyvtár nem működik (nem tudom minek van)?
Ha meg létrehozok egy új FTP helyet akkor meg azt mondja a Windows, hogy azonos név van egy szolgáltatásban de akkor minek ajánlja fel.
Remélem könnyű a válasz mert általában ott szokott az ember orra előtt lenni csak kicsit faramuci a Windows kitalálása hálózati szempontból...
|
vas. szept. 24, 2006 18:10 |
|
|
SIS
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Békés megye
|
Sziasztok, lenne egy kis problémám. A meglévő gyári hálózatunkat szeretnék a kereskedőink wifi -n elérni, főleg kényelmi célokból, ne legyen tele a tárgyalóasztal kábellel. Mivel csak egy router volt kéznél, nem is a legújabb tipus , pontosan : NETGEAR WGR614V2.
Letiltottam a DHCP-t, és adtam neki egy WPA titkosítást. Nos, a baj az lett, hogy így valamiért nem kapnak IP címet a gépek, nem tud az eszközön keresztül a DHCP serverünk IP címet kiosztani. Próbálkoztam WEP -es titksoítással is, így sem volt tökéletes, igaz néha sikerült.
Ezután próbaképpen levettem a titkosítást, és az volt a meglepetés, hogy így csontnélkül azonnal IP címet kaptak a gépek.
Arra gondolok, hogy talán egy Acess Pointra kellene cserélni a routert, mert talán az a baj, hogy ha csak acces pointnak használom, nem tökéletesen működik.
Tudnátok ajánlani egy olyan Acces Ponit tipust, amit már kipróbáltatok és tökéletesen működik.
Tehát az volna a cél, hogy csatlakozom a hálózatra, és elosztom a netet, de szeretném a legmegbízhatóbb WPA titkosítást használni. És természetesen olyan megbítózhatóan kapjanak IP -címet a gépek, mintha csak egy switchet használnék.
Nagyon megköszönném a segítséget.
István
|
szer. szept. 20, 2006 13:45 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Balkobatyo!
Nem kell felhívni a Chellót! A MAC address regisztrációt Te is meg tudod változtatni a http://prov.chello.hu/ lapon. De a routerekbe is van klónozási lehetőség: a router MAC addresst meg tudod változtatni tetszőlegesre, illetve másolni tudod a hozzá csatlakoztatott pc azonosítóját. A router fog kapni egy chellós ip címet, a gépeid pedig a 192.168-as tartományból. A NATolást a router intézi. Router? Válasszál:
Depo.hu > Számítástechnika > Hálózati eszközök > Router (WLAN)
Meg van egy terminal topic is: Internet > Router+WLAN Router
Üdv,NBela
|
kedd szept. 19, 2006 14:18 |
|
|
Balkobatyo
vas-tag
|
Hi
A következő a helyzet: Két gép van, eddig csak az egyiken ment a Chello, de most azt akarom, hogy mind a kettőn legyen. Az egész Wireless routerrel lenne megoldva, úgy hogy a wless router Ethernet portjára dugnám a modemet. Felhívnám a chellot, hogy váltosztassanak a fix MAC-címen a routerrére. Na most, utánna a router a DHCP-n kapott címet be tudja szívni az E portra? Vagy ez router függő? Ha igen, akkor úgy jó, hogy NAT-tal leosztok a két gépnek két címet, amit a NAT átfordít a kapottra?
Működni fog ez így? Ha igen, akkor milyen routert vegyek, hogy ne kelljen sokat trükközni vele?
Előre is köszi
Balázs
|
kedd szept. 19, 2006 13:12 |
|
|
HE-TECH
ezüst tag
|
Hi all!
Jelenleg 1024-es ADSL-emet osztom a környéken 3 felé sávszél szabályzással (512/256/256).
Minden tökéletesen működik.
Többen jelezték, hogy ők is beszállnának a hálóba, csakhogy erre már kicsi a sávszél...
Tudom vegyek 2 megás ADSL-t.........
De van egy srác akinek szintén van egy 1 megás ADSL-je és nincs szétosztva.
Elvileg valahogyan meg lehet csinálni hogy az ő vonalát is bekössük a jelenlegi hálónkra és így 2x1024 adsl-ünk legyen a net felé és közben a helyi hálón is lássa mindenki a másikat?
Gondolom igen...
Hogyan?
Jelenlegi konfig:
adsl->1gép
adsl->ZYXEL prestige 335 router->1gép
___________________________->EDIMAX wireless AP->2 gép
Ja igen, a gépek és az ADSL-ek fizikailag különböző helyen vannak, csak wirelessel tudom összekötni őket.
A most használt AP tud repeater módban is dolgozni, gondolom ezt kell majd használni.
Bizonyára kell még egy router és még egy AP, vagy valamilyen wireless router.
Gondolom itt kell kereskednem:
|
kedd szept. 19, 2006 7:16 |
|
|
zopa57
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Bp
|
Re: Otthoni hálózat
nbela írta: zopa57 írta: A távelérési kapcsolatkezelő nem indult el, mivel nem tudta létrehozni a puffereket. Indítsa újra a számítógépet. A hozzáférés megtagadva. Ezt beírod a gugliba és a következő találatot hozza: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;hu;329441Röviden: Tedd fel újra az SP1-et. De ha tényleg az van Neked, akkor inkább az SP2-őt rakd fel. Vagy ha van integrált XP+SP2 telepítőd, akkor azt is megfuttathatod. Fél óra alatt újrahúzza a wint, és a telepített programjaid, beállításaid megmaradnak. Üdv,NBela
Köszönet
Nem gondoltam, hogy erre is jó a gugli.....
Holnap kipróbálom a leírtakat
|
csüt. szept. 14, 2006 22:38 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Re: Otthoni hálózat
zopa57 írta: A távelérési kapcsolatkezelő nem indult el, mivel nem tudta létrehozni a puffereket. Indítsa újra a számítógépet. A hozzáférés megtagadva. Ezt beírod a gugliba és a következő találatot hozza:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;hu;329441
Röviden: Tedd fel újra az SP1-et. De ha tényleg az van Neked, akkor inkább az SP2-őt rakd fel. Vagy ha van integrált XP+SP2 telepítőd, akkor azt is megfuttathatod. Fél óra alatt újrahúzza a wint, és a telepített programjaid, beállításaid megmaradnak.
Üdv,NBela
|
csüt. szept. 14, 2006 14:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
ryan74 írta: nbela írta: ryan74 írta: A switch már képes lesz megosztatni az ADSL-t? Nem. Az access point is tulajdonképpen egy rádiós switch. Routerre van szükséged: ADSL modem -> vezetékes router -> access point az egyik kimenetre, vezetékes számítógép kapcsolat a többi kimenetre Vagy pedig: ADSL modem -> rádiós router... és az access pointot eladod. A wlan routereknek van vezetékes kimenete is, kicsit drágább mint a vezetékes, de nem kell külön access point. Üdv,NBela Köszi, Még egy kérdésemre tudnátok választ adni? Ha minden marad így és az én gépemre is tennék egy USB-s WLAN kártyát, mindegyik gépen beállítanám az ADSL kapcsolatot, akkor mindig csak azon a gépen mûködne az internet amelyiken korábban betárcsázok? A másik gépet már nem engedné fel a netre? Illetve ha már felépült az internetkapcsolat az access point-on keresztül az egyik géppel, akkor a másik gép hiába éri el az access point-ot, az ADSL jelet már nem kapja meg?
csak egy bejelentkezést enged a legtöbb szolgáltató, így csak az elsőként betárcsázóval fog menni a net.
tehát a fentebb írt megoldás a nyerő:
adsl modem->sima router->ap
vagy
adsl modem->wireless router
bár én az egész vezetéknélküli megoldást kihagynám a helyedben - ha csak nem akarsz laptopot is használni -, mert lassú és rengeteg gond van vele.
|
csüt. szept. 14, 2006 12:31 |
|
|
ryan74
vas-tag
|
nbela írta: ryan74 írta: A switch már képes lesz megosztatni az ADSL-t? Nem. Az access point is tulajdonképpen egy rádiós switch. Routerre van szükséged: ADSL modem -> vezetékes router -> access point az egyik kimenetre, vezetékes számítógép kapcsolat a többi kimenetre Vagy pedig: ADSL modem -> rádiós router... és az access pointot eladod. A wlan routereknek van vezetékes kimenete is, kicsit drágább mint a vezetékes, de nem kell külön access point. Üdv,NBela
Köszi,
Még egy kérdésemre tudnátok választ adni? Ha minden marad így és az én gépemre is tennék egy USB-s WLAN kártyát, mindegyik gépen beállítanám az ADSL kapcsolatot, akkor mindig csak azon a gépen működne az internet amelyiken korábban betárcsázok? A másik gépet már nem engedné fel a netre?
Illetve ha már felépült az internetkapcsolat az access point-on keresztül az egyik géppel, akkor a másik gép hiába éri el az access point-ot, az ADSL jelet már nem kapja meg?
|
csüt. szept. 14, 2006 11:22 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
ryan74 írta: A switch már képes lesz megosztatni az ADSL-t? Nem. Az access point is tulajdonképpen egy rádiós switch. Routerre van szükséged:
ADSL modem -> vezetékes router -> access point az egyik kimenetre, vezetékes számítógép kapcsolat a többi kimenetre
Vagy pedig:
ADSL modem -> rádiós router... és az access pointot eladod. A wlan routereknek van vezetékes kimenete is, kicsit drágább mint a vezetékes, de nem kell külön access point.
Üdv,NBela
|
csüt. szept. 14, 2006 9:26 |
|
|
ryan74
vas-tag
|
ryan74 írta: Hmmm... Köszi szépen a segítséget! Valami ötletetek van, hogy milyen meoldást válasszak? Az access point-ot nem akarom eldobni... Esetleg ha az access point és az ADSL modem közé beteszek egy switch-et?
A switch már képes lesz megosztatni az ADSL-t?
|
csüt. szept. 14, 2006 8:57 |
|
|
zopa57
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Bp
|
Otthoni hálózat
Ezek a hibák vannak az eseménynaplóban:
A távelérési kapcsolatkezelő nem indult el, mivel nem tudta létrehozni a puffereket. Indítsa újra a számítógépet. A hozzáférés megtagadva.
A szolgáltatás (Távelérési csatlakozáskezelő) leállt a következő hibával:
A hozzáférés megtagadva.
A(z) Internetkapcsolat tűzfala (ICF) / Internetkapcsolat megosztása (ICS) szolgáltatás függ a(z) Távelérési csatlakozáskezelő szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A hozzáférés megtagadva.
Próbáltam elindítani a szolgáltatások közt, de ott is azt írja, hogy A hozzáférés megtagadva.
|
csüt. szept. 14, 2006 8:48 |
|
|
djsms
Moderátor
|
zopa57 írta: Othoni hálózat beállításához kérnék segítséget. Az xp 2 hállókártya, egyik menne a netre, és rajta keresztül egy linuxos géppel szertnék kapcsolódni. A varázslót futtattam, de nem felyezte be a műveletet. Ezt írja: "Nem lehet befejezni a Hálózat beállítása varázslót Hiba történta számítógépen a hálózat konfigurálása közben." Ha kézzel állítom be akkor ezt: "Hiba történt az internetkapcsolat megosztásának engedélyezése közben. A függő szolgáltatás, vagy csoport elindítása nem sikerült." zopa57@msn.com a mesem, ha valaki segítene online .... Hállám örökké fogja üldözni nbela írta: zopa57 írta: A függő szolgáltatás, vagy csoport elindítása nem sikerült. Valamelyik szolgáltatást nem tudja indítani. Nézd át mik vannak letiltva (Felügyeleti eszközök/Szolgáltatások). Például a Feladatkezelő/folyamatokban látod-e futni az Alg.exe-t? A szolgáltatások között "Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása" néven fut. A varázsló futtatása után nézd meg az eseménynaplót, valószinűleg pontosabb információt fog adni. Üdv,NBela
Sajnos témát összevonni még nem lehet ezért másik témából így tudtam áthozni a fenti két hozzászólást
|
csüt. szept. 14, 2006 8:06 |
|
|
ryan74
vas-tag
|
Hmmm... Köszi szépen a segítséget! Valami ötletetek van, hogy milyen meoldást válasszak? Az access point-ot nem akarom eldobni... Esetleg ha az access point és az ADSL modem közé beteszek egy switch-et?
|
csüt. szept. 14, 2006 7:41 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
ryan74 írta: Adott még egy USR5450-es "Wireless Turbo Multi-Function Access Point/Router" Jujj! A végén azzal a router megnevezéssel megzavartál. Pedig a Target linken ez olvasható: "This product is not a router, if you have a router check the USR8054 page." Szóval tud sok mindent, de routerként nem használhatod.
"5 products in 1:
• Access Point – wireless base station
• Bridge – links two networks
• Multi-Bridge – links multiple networks
• Client – provides wireless access to any Ethernet device –
great for gaming, Linux-based PCs, printers, etc.
• Repeater – extends the range of wireless networks"
Az ADSL kapcsolódáshoz szükséges ppoe protokollt nem támogatja, ADSL kapcsolatot nem tudsz vele megosztani
Üdv,NBela
|
szer. szept. 13, 2006 22:20 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Nézz szét ezen az oldalon: USR5450 802.11g Wireless Turbo Multi-Function Access Point
Az USR-nél valószínűleg 192.168.2.1 a default IP cím.
Ennél a típusnál admin a usernév, password pedig nincs alapból.
Állítsd a gépet mondjuk fix 192.168.1.2/255.255.0.0 IP címre, és a böngészóbe írd be az access point IP címét.
Ha kéri a usernevet, nyert ügyed van. Nézd meg, mit tudsz állítani.
Ja, itt szimulálja, hogy miket állíthatsz: http://www.usr.com/support/5450/5450-ui/status.htm
Az ADSL betárcsázás nem tűnt fel, hogy menne. És lehet, hogy nem a 192.168.2.1 a default IP címe.
Szóval ez az, hogy ez nem router, hanem access point.
De merek én már bármit mondani
|
szer. szept. 13, 2006 21:02 |
|
|
ryan74
vas-tag
|
Köszi a segítségeket. Amennyit olvasgattam a témával kapcsolatban, a routernek elvileg tudnia kellene automatikusan feljelentkezni a netre, azonban én nem találok ilyen beállítást a konfigurálásnál. Jelenleg ugy műxik, hogy elérem a routert, majd "betárcsázok". Van lehetőség ezt a routert programozni automatikus bejelntkezésre. Bocsi a hülye kérdésekért, de ezt a routert használtan kaptam egy haveromtól és semmi instrukciót nem kaptam hozzá...
|
szer. szept. 13, 2006 20:21 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Basszus, ennek nincs
A 8054 a 4 port switches.
|
szer. szept. 13, 2006 18:14 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
nbela írta: A routerednek pedig nincs vezetékes kimenete, ezért csak wireless megoldás jöhet szóba. TargeT írta: A másik gépet pedig rákötöd a router egyik Ethernet kimenetére. Lennie kell 4-nek. http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5450&image=back&loc=span
|
szer. szept. 13, 2006 18:08 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
ryan74 írta: A router az USB-s interface-szel tökéletesen együtt működik, az internetet is tudom használni. Ez a távolabbi gép. A kérdésem az lenne, hogy a másik géppel, amely egyébként az ADSL modem mellett található, hogyan tudok a netre fellépni...
Szerintem simán működik, nem kell semmi hozzá, csak egy kábel.
Azt mondod, a távolabbi gépet simán tudod használni az USB WiFi sticken. Tehát ez így rendben van.
A másik gépet pedig rákötöd a router egyik Ethernet kimenetére. Lennie kell 4-nek.
Ha ez a másik gép a router és ADSL modem mellett lehet kábeltávolságra, ez is rendben van. Ugyanúgy beállítod átjárónak és DNS kiszolgálónak a routert ezen a gépen is.
Illetve eldöntöd, hogy fix IP címet használsz vagy a router adja DHCP-ként.
Én fixre tenném.
|
szer. szept. 13, 2006 18:03 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Vezetékes switch-el nem fog menni, mert azt csak a router elé tudod bekötni. A routerednek pedig nincs vezetékes kimenete, ezért csak wireless megoldás jöhet szóba. Vagy egy USB-be, vagy egy PCI kártyás wireless adapterre van szükséged. Így a két gépen egymástól függetlenül fog működni az internet. (Meg a szomszédnak is Ne felejts el majd titkosítást bekapcsolni.)
Üdv,NBela
|
szer. szept. 13, 2006 16:25 |
|
|
ryan74
vas-tag
|
Sziasztok,
Teljesen amatőrként tenném fel a kérdéseimet:
Adott két számítógép és egy ADSL internet kapcsolat. Úgy szeretném megosztani a netet, hogy ne menjen folyamatosan az egyik gép, tehát nem a gépen szeretném megosztani, hanem még előtte.
Adott még egy USR5450-es "Wireless Turbo Multi-Function Access Point/Router", valamint egy König USB-s wireless interface LAN.
A router az USB-s interface-szel tökéletesen együtt működik, az internetet is tudom használni. Ez a távolabbi gép. A kérdésem az lenne, hogy a másik géppel, amely egyébként az ADSL modem mellett található, hogyan tudok a netre fellépni...
Ha veszek még egy USB interface-t, akkor a routerre csatlakozáskor már nálam is használható az internet, ha a távolabbi gépen már felépólt a kapcsolat? Esetleg egy vezetékes switch-et használjak a modem és a router között? Kérlek segítsetek, több fórumot átolvastam, de nem találkoztam hasonló problémával...
|
szer. szept. 13, 2006 15:38 |
|
|
mittoo.domain
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 25, 2004 21:22 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
áhh ennyi lóvét azért nem akarnék rászánni
én reménykedem benne azért hogy van olyan router és előbb utóbb valaki bedobja ide a varázslinket vagy ilyesmi
nem hiszem, hogy ez olyan nagy kérés lenne mármint a gyártók felé
biztosan vannak rajtam kívül is sokan akiknek ez megfordult a fejükben hogy így szeretnék a sávszélességet igazságosan elosztani
|
vas. szept. 10, 2006 23:03 |
|
|
djsms
Moderátor
|
ilyen kimondottan nincs, de ha van pénzed össze lehet rakni speckó célcuccokból vagy pc-ből.
|
vas. szept. 10, 2006 21:35 |
|
|
mittoo.domain
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 25, 2004 21:22 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
routert keresek
Hello!
Tudnátok nekem olyan routert ajánlani ami képes arra, hogy MAC address avgy IP cím alapján a rá kapcsolódó gépek között fel tudja osztani a net sávszálességet?
Vagy mondjuk már az is jó lenne, ha csak arányosan elosztaná. Szóval ha egy gép van akkor kapja meg a teljes sávot, de ha fenn van 3 akkor már 3adolódjon, mert ez katasztrófális hogy ha egyikünk elkezd letölteni valamit mondjuk torrenttel vagy akármivel akkor a másik szinte egyáltalán nem tud netezni.
A felmenő sávszél a szűk keresztmetszet ezzel tisztában vagyok. Ebből a szempontból a t-onlány is rohadjon meg hogy a 2megához nem tud adni mondjuk egy 384es feltöltést legalább
köszi az infókat
|
vas. szept. 10, 2006 19:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
tehát összefoglalva, a szvicses dolog akkor megy jól, ha
1. minden(mindkét) gép dhcp-re van állítva
2. ahonnan jön a net, szintén dhcp-znek
3. nincs MAC szűrés
a routolás azért jelent megoldást a problémákra, mert alhálózattot csinál (dhcp-vel) és egy gépnek látszik kívülről. és vannak hátrányai is...
|
hétf. szept. 04, 2006 18:09 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Szöszító írta: Szal, az Internet beállításokról azért nem írtam, mert ha egyszer egy gépen megy az internet és közé rakok egy Switchet és nem megy, akkor szerintem más lehet a hiba! Pedig pontosan az internet beállításainál lehet megnézni mi a hiba pontos oka. Anélkül csak vaktában lehet ötlegelgetni, hogy ha ilyen a neted akkor ezt nézd meg, ha olyan akkor azt, ha amolyan akkor amazt....
Üdv,NBela
|
hétf. szept. 04, 2006 12:32 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Átjárót és elsődleges DNS-t be kell állítani, ha nem DHCP-n kapja.
|
hétf. szept. 04, 2006 12:22 |
|
|
Szöszító
ezüst tag
|
Szia, nem s vagyok csúnya!
Szal, az Internet beállításokról azért nem írtam, mert ha egyszer egy gépen megy az internet és közé rakok egy Switchet és nem megy, akkor szerintem más lehet a hiba! Főleg, ha más gépet rakok a helyére azon meg simán megy a net! Az ominózus gépen pedig nem tudom mit kéne átállítani! Szívem szerint leszednék róla mindent, és újratelepíteném, de nem lehet, mert NEM LEHET!
|
hétf. szept. 04, 2006 12:19 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Switch helyett roeter célszerűbb lett volna. Az 1 gépként feljelentkezik, osztja a netet és tűzfalként is működik. Semmit nem írtál az internet beállításokról. Mindkét gépen meg kéne nézni milyen ip van beállítva, illetve milyet kap automatikusan (ip cím, maszk, átjáró...), van-e proxy beállítva.
Üdv,NBela
ui: csúnya fejed van (bocs).
|
hétf. szept. 04, 2006 11:26 |
|
|
Szöszító
ezüst tag
|
Sziasztok MINDENKI!
Érdekes problémám van!
Sulinettől jön az internet az iskolába! Van egy szoba ahol, van 2 számítógép ahol csak az egyiken van internet, és SZÉPEN MEGY is! Azt akartam, hogy mindkét gépen legyen net! Ó mondom Pofon egyszerű, már soxor csináltam ilyet, vettem hát egy switchet, kivettem a netkábelt a gépből bele a switchbe, aztán még egy egy kábel a két gépnek! Bekapcsolás után, látom, hogy ahol eddig volt net most nincs ahol nem volt most van! Mondom biztos rossz a kábel, kicseréltem tuti jóra, így sincs net! Hoztam hát egy másik gépet mondom kipróbálom, rádugtam gyönyörűen megy a net! Tehát kábel jó, switch jó mindegyik számítógép jó! (Ja, amelyik gépem ilyen mókás, azon menetközben kihúztam bedugtam a netkábelt, és szépen érzékeli, hogy Hálózati kapcsolat 100,0 Mbps, tehát kapcsolat van, de miért nincs Internet?
Összefoglalva: hogy lehet az, hogy egy gépen megy a net, de ha switchet közérakok már nem!? Mit kell beállítanom?
Nagyonszépen megköszönök minden hozzászólást!
|
hétf. szept. 04, 2006 9:34 |
|
|
sowy01
vas-tag
|
2 internet összekötése
Hellósztok!
Lenne egy szerintem érdekes kérdésem.
Most fogok kipróbálni egy új internet elérhetőséget, de szeretnék egy olyat is kipróbálni, hogy a 2 Internet hozzáférést használjam egyszerre egy gépen ill. hálózatban.
Van valamilyen ötletetek, hogyan lehetséges ezt megoldani?
Segítségeteket elöre is köszönöm.
Sowy01
|
hétf. aug. 28, 2006 19:28 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
tubybb írta: De nem a kérdésre válaszoltál!
Jó routerrel nagyon nehezen(Mansonboy majd elmondja), de ha nem tüzetesen néznek meg kimondottan téged, akkor nem.
Viszont a kollegiumoknál pont a szávszélesség miatt nézik ezt, az elmúlt pár év P2P botrányai után.
|
szomb. aug. 26, 2006 9:19 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Így is csinálhatod, meg ahogy írtam, bármelyik külön gépre is tehetsz proxyt. A lényeg, hogy a betárcsázós gép lássa, be tudja írni a fix ip címet a proxy beállításokhoz. A proxys gépen lehet közvetlenül net, de másik gépről is kaphatja. Egyébként külön gép sem kell hozzá, szolgáltatásként csendben elfut a proxy a háttérben.
Különben nem tudom a szerveren miért nem ildomos proxyt futtatni, nem értek hozzá.
Nálnuk van egy helyi szerver meg egy 80-100 gépes háló 192.168... ip címekkel. 5 user kapott intranetes ip címet (2 ip cím van a gépükön) a 10.-os tartományból, nekik van csak internet elérésük közvetlenül. Ők nem is tudnak róla, de mindegyik gépén fut 1-1 freeproxy szolgáltatásként, és a többiek azokon keresztül neteznek. Illetve akkor van meglepetés, ha a user sexel és a proxys gépen bevillan a NOD32 - holott nem is dolgozik rajta éppen senki. NOD32 küld nekem email, én nézek proxy naplózást és viszek sárga lapot osztani.
Üdv,NBela
|
pén. aug. 25, 2006 15:37 |
|
|
rk12005
ezüst tag
|
Akkor ezzel most azt mondod, hogy vegyem le a szerverről a NAT-ot és tegyek be a LAN-ba egy gépet, amin futtatok egy proxy-t. Ennek a gépnek - amelyiken a proxy fut - legyen internetkapcsolata (ne a mostani szervernek) és fogadja a bejövő kapcsolatokat mondjuk egy winXP op. rendszerrel?
|
pén. aug. 25, 2006 14:52 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Ha bármelyik másik gépet a betárcsázós gép ip cím alapján megtalálja, akkor arra is lehet proxyt tenni. És a proxy sokszor üzembiztosabb mint a NAT - persze a maga kis korlátaival (például voip nem megy rajta, de sok egyéb böngésző, msn... kifogástalanul).
Üdv,NBela
|
pén. aug. 25, 2006 13:45 |
|
|
rk12005
ezüst tag
|
Köszi. Ebben a megoldásban csak az a baj, hogy a bejövő kapcsolatokat fogadó gép a szerver. Arra proxyt telepíteni nem túl szerencsés.
|
pén. aug. 25, 2006 12:28 |
|
|