Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 15:46

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Közel tízmilliárd forintnyi kár és öt év börtön MP3-csere mi 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Amerikaban is olcsobbak a CD-k, mint otthon - pedig itt aztan tenyleg jobban elnek az emberek. Az arskala 1-25 dollarig mozog. De 25 dollarert dupla vadonatuj album kaphato.

Tenyleg van min elgondolkozniuk a lemezkiadoknak, mert nagyon magas haszon van rajta.

üdv: dzsanna

csüt. máj. 01, 2003 0:25
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Van itt sajna Mo.-on mas erdekesseg is a CD-s bizniszben. Mig ugyanaz a CD Becsbe/Nemetorszagba kerul 3000-3500-ba addig itthon az nyugodtan 5000 Ft. Mintha itthon kapzsibbak lennenek a kiadok es meg tobbet akarnanak az amugy is **** (nyugatiaknal ****) elo embereekrol lehuzni. (vagy talan kint mar NEM lehet annyit lenyulni az emberektol buntetlenul...) elkellene mar a kiadoknak ezen is gondolkozni. (most a zenek minoseget (magyar) es a preselt CD-k (megint magyar) minoseget meg fel sem hozom...)

udv,Istvan

pS: azert az a 10 milliard nem tudom en sem hogyan jott ki. Mindenesetre valoszinu a kalkulatoruk hibazott valahol...

szer. ápr. 30, 2003 16:08

Hozzászólás 
Azért elég érdekesen számolják az anyagikárt.Szerintem ezt elég erősen eltúlozták.
Emlékszem egyszer volt valami balhé a Kozsóval,akkor kiderült hogy szokás megfizetni az összetákolt énekes csapatait,a 200000-es haszonból fizetett nekik fejenként 5000-et,a maradék 180000-at lazán zsebre vágta.

vas. ápr. 27, 2003 7:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Akkor te is gondolj bele: mi kerül egy **** cd-n 5-6 ezer Huf-ba?? Ha talán kisebb haszonkulcsal dolgoznának nagyobb lenne a nyereségük!
üdv by Pele

szomb. ápr. 26, 2003 13:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem tudom, hogy mennyire pontos a kárbecslés, de azért gondoljatok bele: több ezer jogvédett dalt és klippet raktak rá szabad elérésű szerverekre. Ha kiadók vagy zenészek lennétek, ez Nektek sem tetszene annyira.

Egyébként elég ügyetlenül csinálták. És nem gondoltak bele, hogy mi lehet ennek a következménye? Megérte nekik?

szomb. ápr. 26, 2003 10:09
ezüst tag

Hozzászólás 
hát ez így van!

Simén kapják be, meg azok is akik kiadják az adatokat. Mert nesze neked anonimitás, ha ISP siman ki adja az adatokat...

Amugy meg ha nem 5000 ft lenne a cd pl mo-n, akkor talán többen vennének cdt is. És talan ha ezek a cégek nem arra költenék a lóvét, hogy felkutatassák az illegális cuccokat, akkor lehet olcsobb lenne a cd is.

Amugy csak gratulálni tudok nekik! Elfogtam 3 közveszélyes nûnözõt!!!

szomb. ápr. 26, 2003 1:06
arany tag

Hozzászólás 
Soha nem értettem a kiadók hülye logikáját. Ha nem tudom letölteni akkor nem jelenti azt hogy meg is veszem, szóval elmaradt haszonról sem lehet beszélni. Ha 10-bõl 1 ember megvenné azzal talán sokat is mondok.

Meg ez a 7 millió találat=7 millió letöltés duma, ez is valami eszement ferdítés. Én is többször ránéztem a lapra jött e ki valami új, de nem szedtem le minden alkalommal valamit. Itt is minimum 1:10-hez az arány ami közelebb áll a valósághoz.

A vége így már nem is 44 millió hanem csak 400ezer dolcsi, a világméretû kiadók meg éves szinten dollár milliárdokat akasztanak le, ezért a piti elmaradt haszonért meg csinálják a felhajtást. Majd ha már tényleg tönkrementek és nem lesz mit enniük akkor talán sajnálni fogom õket. :)

csüt. ápr. 24, 2003 11:27
bot

Hozzászólás 
Akár öt év börtön is várhat arra a három diákra, akik már több mint egy éve üzemeltették a dalok letöltésére szolgáló hálózatot.

Részletek az alábbi linken:
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=24203004034011

csüt. ápr. 24, 2003 10:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]