Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 3:20

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
BT Home Hub probléma 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Sikerült, ethernet kábelen keresztül belépni, de sajnos nem tudom összehozni, ez szerintem csak adsl nettel működik :?

szer. feb. 18, 2009 19:15
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás Re: BT Home Hub probléma
Tomadevil írta:
A 192.168.1.254 címen nem éred el?
De igen, csak az USB kábelen keresztül, másképp nem megy
Miért nem? A géped automatikus ip címre teszed. Csak a gépet csatlakoztatod ethernet kábellel. Akkor kell kapnod egy 192.168.1.x/255.255.255.0 ip címet, 254-es átjáróval és dns-el. Eddig műxik? Ekkor kell látnod a hub felületét a 254-es címen. Belépsz, beállítod a wirelesst, ekkor már a laptopnak fel kell csatlakozni. Az is 192.168.1.x ip címet fog kapni. Kikapcsolod a dns szolgáltatást és letiltod a gépeken a lan és wlan kapcsolatokat. Bedugod a dktv kábelt. Először a gépen engedélyezed a lan-t, és megnézed, hogy kapsz-e automatikusan dktv-s privát ip címet. Utána kikapcsolod (vagy kihúzod) a lan-t, és meg próbálod külön a wirelesst, s majd a kettőt együtt. Ha kihúzod a dktv kábelt, akkor nem lesz dhcp, ezért csak fixen beállított ip címmel tudsz majd a hub-ba belépni. Például: 192.168.1.10/255.255.255.0

DI-524: Jó. Nekem is az van. Kifutó típus...

szomb. feb. 14, 2009 15:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tomadevil írta:
Még annyit, ha nem mûködne. Akkor ez a router jó lenne:
http://www.ebolt.hu/product97144-D_Link ... outer.html

Az elõzõ SMC volt, de 10 hónap után beszart.....

Ilyenem van nekem is! de mint mondtam, a meglévő eszközödhöz elég egy vezetékes, 2eFt-os routert pluszba venni.

szomb. feb. 14, 2009 15:03
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Még annyit, ha nem működne. Akkor ez a router jó lenne:
http://www.ebolt.hu/product97144-D_Link ... outer.html

Az előző SMC volt, de 10 hónap után beszart.....

szomb. feb. 14, 2009 14:31
ezüst tag

Idézet:
Idézet:
de a hub-t így is csak usb kábelen keresztül tudtam programozni

De igen, csak az USB kábelen keresztül, másképp nem megy, még arra is gondoltam hogy belül a hub-ban, az ethernet csatlakozók párhuzamba van kötve és csak akkor működik ha nincs használatban az USB és ezért nem tudok az etherneten kerüsztül belépni mivel az csak párhuzamba van kötve ozt jóvan.

Este ha hazaérek megpróbálom kikapcsolni a DHCP-t és lesz ami lesz :)

Köszi az eddigi infót, majd jelentkezem. :wink:

szomb. feb. 14, 2009 14:21
a fórum lelke

nbela írta:
Tomadevil írta:
Kaptam egy BT Home Hub V1.5-öt. Megkartam vele osztani az internetet de sajnos nem sikerült. Mivel nálunk DKTV-s internet van
Nem igazán nyerõ. Az a Hub tulajdonképpen egy adsl modem + wireless router egybeépítve. De úgy, hogy a router WAN oldalához nem férsz hozzá, az közvetlenül csatlakozik az adsl modemhez. A DKTV pedig etherneten dhcp osztokat ip címet. Neked egy rendes wireless router kellene (6-10 ezer Ft) aminek ethernet bemenete és ethernet+wlan kimenete van. A Hubodat akkor tudod esetleg használni, ha kikapcsolod benne a dhcp szolgáltatást és a szolgáltató engedélyezi, hogy a kábel modemhez egyidõben több gép csatlakozzon és kapjon ip címet. Ezt mondjuk ki is próbálhatod, ha egyidõben csatlakozol 2 géppel a 2 ethernet csatlakozóhoz.

annyi kiegészítést tennék, ha már úgyis megvan a kütyüd, akkor elég csak egy veri primko routert beszerezned (pl. egyik olvtárs is hirdetett egyet nemrég kétezerért), mivel a meglévő hubodat (ami wireless router is egyben) csak switchként és access pointként használod.

szomb. feb. 14, 2009 12:35
Profil Honlap
gyémánt tag

Tomadevil írta:
Kaptam egy BT Home Hub V1.5-öt. Megkartam vele osztani az internetet de sajnos nem sikerült. Mivel nálunk DKTV-s internet van
Nem igazán nyerő. Az a Hub tulajdonképpen egy adsl modem + wireless router egybeépítve. De úgy, hogy a router WAN oldalához nem férsz hozzá, az közvetlenül csatlakozik az adsl modemhez. A DKTV pedig etherneten dhcp osztokat ip címet. Neked egy rendes wireless router kellene (6-10 ezer Ft) aminek ethernet bemenete és ethernet+wlan kimenete van. A Hubodat akkor tudod esetleg használni, ha kikapcsolod benne a dhcp szolgáltatást és a szolgáltató engedélyezi, hogy a kábel modemhez egyidőben több gép csatlakozzon és kapjon ip címet. Ezt mondjuk ki is próbálhatod, ha egyidőben csatlakozol 2 géppel a 2 ethernet csatlakozóhoz.
Idézet:
de a hub-t így is csak usb kábelen keresztül tudtam programozni

szomb. feb. 14, 2009 11:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Ilyen fajta van nekem is:
http://www.electricpig.co.uk/2008/05/29 ... ck-attack/

Itt írnak róla:
http://www.jarviser.co.uk/jarviser/repeaterhubs.html

Sajnos angol tudás híján nem sokat tudok kihámozni belőle. :(

szomb. feb. 14, 2009 10:41
ezüst tag

Hozzászólás BT Home Hub probléma
Sziasztok

Van egy óriási problémám. Kaptam egy BT Home Hub V1.5-öt. Megkartam vele osztani az internetet de sajnos nem sikerült. Mivel nálunk DKTV-s internet van(sajnos :( ) a modemből egy ethernet kábelen keresztül jön a net és ez a kis "tetű" hub Broadband-s, azaz a telefon vonal bementén kapja az internetet. addig eljutottam hogy a rajta lévő 2 ethernet csatlakozólval összehoztam hogy az asztali gépen van net, de a hub-t így is csak usb kábelen keresztül tudtam programozni. Amikor vége volt a programozásnak le kellett tiltanom az usb-s kapcsolatot hogy az internet működjön. De ez eddig még mindig nem olyan nagy baj. Az a legnagyobb baj hogy amikor nővérem wifi-s nootbook-jával rácsatlakozok engedélyezi meg minden, de ő nem tud netezni mert nincs net, ugyanis a wifi a broadband-s bemenetről "kapja" a netet. Na szóval hogy tudom megcsinálni hogy nővérem gépén is legyen net?
Ja és a következő csatlakozási pontok vannak:
-USB A
-USB B (ezen keresztül programoztam)
-Ethernet 1
-Ethernet 2
-Phone (ez nem lényeg)
-Broadband (ide jönne a net/telefon vonal/)

szomb. feb. 14, 2009 10:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]