Szerző |
Üzenet |
brando
arany tag
|
Rotten adj légyszi egy e-mail címet a turfman@vipmail.hu-ra, szeretnék valamit kérdezni privátban!!
|
vas. aug. 20, 2006 8:53 |
|
|
Cyberdog67
ezüst tag
|
IBM R50e notebook wireless driver
nagyon köszönöm
|
vas. aug. 20, 2006 6:26 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
|
szomb. aug. 19, 2006 15:40 |
|
|
Cyberdog67
ezüst tag
|
IBM R50e notebook wireless driver
Sziasztok !
Kérdésem a következő.Van egy IBM Thinkpad R50e notebookom.Nem kaptam hozzá driver telepítőlemezt, kellene egy link ahonnan letölhetem hozzá a wireless driver-t.
|
szomb. aug. 19, 2006 15:26 |
|
|
Repeta
platina tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 10:44 Hozzászólások: 585 Tartózkodási hely: Miskolc, a gyönyörű acálváros
|
TargeT írta: Repeta írta: Miért tud az egyiktől IP címet kérni, míg a másiktól nem? IP címet akkor kérhet, ha a kütyü tartalmaz DHCP szervert, vagy az nincs letiltva a beállításainál. Ha nincs DHCP, akkor csak a fix IP beállítás jöhet szóba. Ellenkező esetben az APIPA 169.254.x.y/255.255.0.0 tartományból kap címet a kártya, amivel általában nem lát semmit.
Van DHCP.
Dlink DI 524.
Az a baj,h semmilyen kommunikáció nincs a router és a laptop közt.
|
pén. aug. 18, 2006 16:50 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Nem számít. Az csak egy elnevezés, amit hasraütés szerint Te adsz annak a sornak, hogy emlékeztessen miért és minek állítottad be azt a port forwardot.
Üdv,NBela
|
pén. aug. 18, 2006 15:46 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 30, 2006 16:11 Hozzászólások: 67 Tartózkodási hely: Black Marsh
|
Nbela!
Amikor leírtad, hogy hogyan kell kitölteni a Forward range-t akkor ott az Ftp1 Ftp2, a kis és nagy betű különbség számít?[/quote]
|
pén. aug. 18, 2006 13:43 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
atlaimond írta: Volt egy áramszünet és utána nem működött a hostname-em Nézd meg a netes ip címedet (roterben, wigwam, biztonsagportal, myip... kinek mi tetszik). Csinálj egy router ki-be kapcsolást, és nézd meg megint. Elképzelhető, hogy minden áramszünet után másik ip címet kapsz a szolgáltatódtól. Utána megnézed a dyndns lapon az ip címedet, látni fogod, hogy a router pár percen belül frissíti az új ip címet. Utána megpingeted a dyndns nevedet, és látni fogod, hogy az még a régi ip cím. Sajnos kell néhányszor 10 perc, amíg a dns szerver frissíti a névhez tartozó ip címet. Ha újat csinálsz, akkor a dns szerver lekéri azonnal az ip címet, de a régieket csak valamilyen időközönként frissíti. Ha valami nagyon gyorsan kell, akkor az aktuális ip címedet kell megadni amíg nem frissül a dns szerver.
Üdv,NBela
|
pén. aug. 18, 2006 9:47 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Repeta írta: Miért tud az egyiktől IP címet kérni, míg a másiktól nem?
IP címet akkor kérhet, ha a kütyü tartalmaz DHCP szervert, vagy az nincs letiltva a beállításainál.
Ha nincs DHCP, akkor csak a fix IP beállítás jöhet szóba. Ellenkező esetben az APIPA 169.254.x.y/255.255.0.0 tartományból kap címet a kártya, amivel általában nem lát semmit.
|
pén. aug. 18, 2006 7:41 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
Csatlakozott: vas. júl. 30, 2006 16:11 Hozzászólások: 67 Tartózkodási hely: Black Marsh
|
Nbela!
Úgy látszik nem szabadulsz tőlem
Az lenne a kérdésem, hogy:
Volt egy áramszünet és utána nem működött a hostname-em addig variáltam, míg csináltam egy másikat elkeseredésembe és működött! Leteszteltem, hogy ha bármit átalítok a ruteren vagy kihúzom áramalól és visszadugom akkor elszáll a Hostname-em (nem működik, nem csatlakozik az FTP-re, és a böngészőn sem jön be a ruterem kezdőlapja ha a hotname-el próbálom behozni).
Gondolom a ruterel lehet a gond vagy a www.dyndns.org -ot zavarja be, mert arra is rájöttem, hogy ha letöröltetem a régi hostname-et LogOut-olok a weblapról, utána visszalépek 1-2 perc múlva és újra létrehozom a régi hostname-emet akkor működik csodálatosan a legközelebbi áramszünetig vagy ruterbeállításig.
Mi lehet a baj? Neked van ötleted vagy tudod konkrétan mi lehet?!
|
pén. aug. 18, 2006 6:30 |
|
|
Repeta
platina tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 10:44 Hozzászólások: 585 Tartózkodási hely: Miskolc, a gyönyörű acálváros
|
Hali mindenki!
Sikerült foglalkoznom a kábelmodem-router-laptop kérdéssel.
Emlékeztetőül: A kábelmodem és a laptop közé szeretnék egy routert, de a laptop nem ismeri fel a routert, csak ha a sebességet 100 mbitre állítom. Kapcsolódni akkor sem tud, IP cvímet nem kap, de legalább nem azt jelzi,h nincs a kábel bedugva.
Raktam fel új drivert, próbáltam a fix IP címet is, fix átjáróval, és DNS szerverrel.
Nem ment. Nem állította be a DHCP címet. A másdik gépről másoltam a beállításokat, ami wifin simán rákapcsolódott a routerre.
Mi a különbség a router és a kábelmodem közt? Miért tud az egyiktől IP címet kérni, míg a másiktól nem?
Kösz.
|
csüt. aug. 17, 2006 23:38 |
|
|
djsms
Moderátor
|
mobileman írta: Hát ez nem jött be,az ipconfig /release parancsot elutasítja.. A klónozást nem értem... Momdjuk amit csináltam,a wifi kártyára tettem a sima hálókari mac címét,úgy sem jó..visszadugtam mindent.és megy...
Mi az, hogy elutasítja az ipconfig parancsot
indítasz egy parancssort (startmenü->futtatás->cmd->ok) majd oda begépeled. Ekkor kinullázza az ip címedet és szól a szervernek, hogy nem kell tovább ehhez a kártyához az ip (utóbbi a lényeg)
Mindegy, ezt a részét ne erőltessük. A routernél pedig valószínűleg ott rontod el a dolgot, hogy nem dróton csatlakoztál a routerre. Próbáld meg azt, hogy a pc-t kösd össze dróton a routerrel (nem baj, ha a routert nem dugod rá a kábelmodemre) és így futtatod a varázslót. A lényeg az, hogy a pc azon kártyáját klónozd amiről jelenleg működik a net, tehát ne a wifit. Ha lefutott a varázsló és újraindult a router akkor húzz szét mindent, kösd rá a routert a kábelmodemre és csatlakozz wifivel a routerre. Így biztosan menni kell neki.
|
csüt. aug. 17, 2006 21:23 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
atlaimond írta: Ilyen Forward-olos módszerrel tudok játékszervert is futtatni (counter-strike 1.6 steam), vagy elég ha megadom a dyndns címemet? Vagy arra is van egy forward-olós módszer? Meg kell adni a dyndns címedet és a routerben a játék által használatos portokat is forwardolni kell! http://www.portforward.com/cports.htm lap szerint a Counter Strike a következőket használja:
27020 to 27039 TCP
1200 to 1200 UDP
27000 to 27015 UDP
Üdv,NBela
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nbela csüt. aug. 17, 2006 21:54-kor.
|
csüt. aug. 17, 2006 18:54 |
|
|
mobileman
vas-tag
|
djsms írta: Akkor itt is leírom, hogy pc-ről (amiről megy a net) add ki az ipconfig /release parancsot majd ezután dugd át a routerbe a kábelt. Ha így se megy akkor a routerben klónozd a wan oldalra a pc mac addressét, úgy 100% mennie kell! Az utóbbi megoldás ugyan tuti bejön, de én azért nem szeretem, mert ha később valamiért cserélni kell a routert nem fogsz emlékezni arra mi volt a régi mac cím.
Hát ez nem jött be,az ipconfig /release parancsot elutasítja..
A klónozást nem értem...
Momdjuk amit csináltam,a wifi kártyára tettem a sima hálókari mac címét,úgy sem jó..visszadugtam mindent.és megy...
|
csüt. aug. 17, 2006 16:08 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Nbela!
SIEKERÜLT!!
Király vagy köszönöm, hogy foglalkoztál velem és nem attad fel a (valószínűleg) idegesítő kérdéseim miatt!
Szuper vagy!!
Most már csak egyetlen extra kérdés!
Ilyen Forward-olos módszerrel tudok játékszervert is futtatni (counter-strike 1.6 steam), vagy elég ha megadom a dyndns címemet? Vagy arra is van egy forward-olós módszer?
|
csüt. aug. 17, 2006 14:12 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Ha nem probléma az esetleges elfelejtés akkor csináld azt, hogy kösd a routert a modemre a gépet pedig a routerre majd pc-ről futtasd le a router varázslóját. Válaszd a dinamikus ip-t. Valószínűleg fel fogja ajánlani, hogy leklónozhasd a pc mac címét. Ha nem akkor a router menüjében kell valahol keresgélni, mert tuti van benne ilyen lehetőség.
|
csüt. aug. 17, 2006 11:16 |
|
|
mobileman
vas-tag
|
djsms írta: Akkor itt is leírom, hogy pc-ről (amiről megy a net) add ki az ipconfig /release parancsot majd ezután dugd át a routerbe a kábelt. Ha így se megy akkor a routerben klónozd a wan oldalra a pc mac addressét, úgy 100% mennie kell! Az utóbbi megoldás ugyan tuti bejön, de én azért nem szeretem, mert ha később valamiért cserélni kell a routert nem fogsz emlékezni arra mi volt a régi mac cím.
Okéoké,értem értem!Csak még melóban vagyok,de már várom a délutánt,oszt nekiesek...
A régi mac cím elfelejtése legyen a legkisebb gond,max felírom a pda-mra
Ja,ami fontos,hogy ezt nem értem világosan : routerben klónozd a wan oldalra a pc mac addressét....
|
csüt. aug. 17, 2006 10:56 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Akkor itt is leírom, hogy pc-ről (amiről megy a net) add ki az ipconfig /release parancsot majd ezután dugd át a routerbe a kábelt. Ha így se megy akkor a routerben klónozd a wan oldalra a pc mac addressét, úgy 100% mennie kell! Az utóbbi megoldás ugyan tuti bejön, de én azért nem szeretem, mert ha később valamiért cserélni kell a routert nem fogsz emlékezni arra mi volt a régi mac cím.
|
csüt. aug. 17, 2006 10:48 |
|
|
mobileman
vas-tag
|
Pr Telecomos net wifivel mért nem megy?
A helyzet vázolva:
ha a kábelmodemet közvetlenül dugom a hálókarira,akkor minden frankón megy,ahogy meg van írva...
Ha a kábelmodemet közvetlenül dugom a linksys-re,akkor már nem frankó,a netre nem megy ki,csak a gép látja a wifit,oszt csókolom..net nem akaródzik bejönni,már az én véleményem szerint mindent kiprószáltam..
Mellesleg ilyen gond a t-online és a upc szolgáltatóknál nem volt,csak bedugtam,oszt ment minden!
(ez egy másik topicban lett indítva,csak lezárták,most van a megfelelő helyen)
|
csüt. aug. 17, 2006 10:28 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
atlaimond írta: A Port Range-hez az van, hogy: Application, Start, to End, Protocol, IP Address, Enable oszlopok Akkor ugyanilyen sorrendben:
Ftp1, 21 to 21, TCP, 192.168.saját.géped.fix.ip.címe, Enable
és egy másik sorban:
Ftp2, 50000 to 50004, TCP, 192.168.saját.géped.fix.ip.címe, Enable
Az ftp kliensben pedig használjátok a passzív módot.
Üdv,NBela
|
szer. aug. 16, 2006 19:24 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Port range forward-t kell használnod!
|
szer. aug. 16, 2006 18:35 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Akkor a forward dolgot hagytam már csak ki.
Nos a ruter menűjében 2 forward van
Az egyik: Port Range Forwarding
Ez nem tudom mi: Port Triggering
És ez: UPnP Forwarding
A Port Range-hez az van, hogy: Application, Start, to End, Protocol, IP Address, Enable oszlopok.
A UPnP-nél: Application, Ext.Port, TCP UDP, Int.Port, IP Address, Enable oszlopok.
Az UpnP-nél az FTP port 21 engedélyeztem, csak nem tudom mit
|
szer. aug. 16, 2006 15:37 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
„Enable Wildcard” és társa maradjon üresen.
Az ftp a 21-es porton működik. Fentebb írtam a fix ip és port forward dolgot. Beállítás után a 21-es portra jövő csomagokat a router a gépedre fogja továbbküldeni. Tesztelés:
ping Általad.Választott.Hostname - és a netes ip címedet kell kiírnia.
Win(Total)Cmd Ftp kapcsolat kiszolgáló neve:
Beírod az alhálózati ip címedet - az is műkszik.
Beírod az Általad.Választott.Hostname-t - szintén műkszik.
"ha ezt beírom az böngészőbe akkor a ruterem lapja jön be"
Igen, mert alapértelmezetten a 80-as portot használja a böngésző, az ftp pedig a 21-est.
Üdv,NBela
|
szer. aug. 16, 2006 15:12 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Most még egy másik gong!
Az, hogy ha beírom az általam megadott neven és kiválasztott szolgáltatók, és ha ezt beírom az böngészőbe akkor a ruterem lapja jön be, de az ftp szerver még mindig nem megy Interneten keresztül.
Lehet, hogy az a gond, hogy hiába van meg az Internetem IP címe de mivel 2 gép van ezért még valami kéne, hogy meg tudja különböztetni őket?
|
szer. aug. 16, 2006 12:31 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Na ügyi voltam gyér angol tudásommal megtaláltam a megoldást!
Beállítottam a ruter és ezt írta ki: DDNS server is currently closed. Ez jót jelent, ugye?
Már csak akkor 2 kérdésem maradt:
1. Mi az a „Enable Wildcard” amit ki lehet pipálni?
Mi az a „Mail Exchanger (optional)” és oda be lehet írni valamit! És a végén egy kipipálható hely (BackupMX?)
|
szer. aug. 16, 2006 12:17 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Megvan a ruterem menüjében a DDNS és beállítottam a DynDNS.org –ra és beírtam a felhasználónevem és a jelszavamat.
Akkor a Hostnam-hez kell külön regisztrálni egy domain nevet vagy más?!
Mikor regisztráltam megadtam egy felhasználónevet és egy jelszót és beállítottam a honlapon, hogy milyen márkájú a ruterem és a típusát a legördülő listához, csak a „Detail”-t hagytam üresen mert nem tudtam mit kéne oda írni. Utána a-mailban kapott aktiválót megnyitottam és bejelentkeztem a honlapra.
De ott én nem találom, hogy hogyan lehetne még valamit regisztrálni.
Mit csinálhatok rosszul?
|
szer. aug. 16, 2006 12:04 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
A dyndns webes belépés után még regisztrálnod kell egy nevet, ami alapján (mint hostname) elérhető leszel. Például:atlaimond.homeftp.net, vagy amit választottál a végére a legördülő menüből. Az updaterbe is ugyanezeket kell megadni: név, jelszó, hostname. Az újabb routereken ez már beállítható, nem kell külön szoftvert futtatni. A routered manuál faq-ban van egy ilyen mondat:
"What are the advanced features of the Router? The Router’s advanced features include Advanced Wireless settings, Filters, Port Forwarding, Routing, and DDNS."
Igaz a pdf-ben nem találtam ezt az Advanced menüpontot.
Üdv,NBela
|
szer. aug. 16, 2006 11:17 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Újból segítség!
Letöltöttem az a programot, hogy automatikusan frissítse a regisztrált nevemhez az IP címem (DynDNS Updater 3.1.0 Build 13), és mindent jól kitöltöttem azt hiszem de van egy ahol elakadtam. A (hostname)-hez fogalmam sincs mit kell beírni és szerintem ezért van, hogy (error)-t ír ki mikor frissíteni akarom.
Pontosabban a (Settings/Groups/ADD/MyGROUP???)
|
szer. aug. 16, 2006 9:23 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Én a dyndns-t nem ismerem, helyette myip-t szoktam használni.
Kell regisztálj a myip.cim weboldalon, és le kell tölts egy kis kliensprogit. Ebbe a programba meg kell adnod a reggelt adatokat, majd connect és ezután ha valaki beírja, hogy pl ftp://zsolteey.myip.hu, akkor azt az én gépemre fogja irányítani.
|
szer. aug. 16, 2006 9:15 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
nbela!
Tehát mivel dinamikus IP címem van ezért regisztrálnom kell a http://www.dyndns.com/ -on. Amúgy megnéztem a LinkSys-emnek a menüjét és láttam, hogy az IP címem változik ha csináltatok vele egy Reconnect-et.
Tehát akkor nincs más megoldás mint ez a regisztráció és írtad a frissítését ennek?!
Azt nem nagyon értem! Akkor azt mondod, hogy lehet szoftveresen, lekel tölteni akkor valamit vagy be kell jelentkeznem? Vagy ha a LinkSys ruteremet akarom beállítani akkor azt a „dyndns” nem találom, lehet, hogy az enyémben nem létezik?! Pedig a http://www.dyndns.com/ -n rajta van mint beállítható eszköz!
|
szer. aug. 16, 2006 8:19 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Azt mondja: a routeren kell lennie egy nyitott portnak, ami általáb a 80-as. Ha minden igaz, ez ok. Akkor a router konfigjába meg tudod nézni a külső IP címedet. Ezt megadod és elvileg jó lesz.
Ha mégsem: meg kell nézni, hogy a program melyik portot használja. Ezt router knfigjába be kell állítani portforwardra és így elvileg megint megy
|
kedd aug. 15, 2006 20:19 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
A haverodnak a Te netes ip címedet kell beírnia. Ezt megnézheted például a http://wigwam.sztaki.hu lapon a bal felső sarokban. A gépednek fix ip címet kell adni, és a Serv-U által használt portokat (21,50000-50004) forwardoltatni kell a gépedre. Ha a netes ip címed dinamikus akkor ez a cím esetenként megváltozik. Ezért a http://www.dyndns.com/ lapon regisztrálnod kell egy nevet. Ezt a nevet adod meg a haverodnak, és nem a változó ip címedet. A névhez tartozó ip címet frissítheted szoftveresen, vagy megkeresed a routerben a dyndns menüpontot és beállítod az automatikus frissítést.
Üdv,NBela
|
kedd aug. 15, 2006 20:19 |
|
|
atlaimond
ezüst tag
|
Hello! (WinXP PE SP2)
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy WLAN ruterem (LinkSyS BEFW11S ver 4.0). És szeretnék a Serv-U szerver csináló programmal a haverommal töltögetni egymásról egymásra. Ez az én részemről oké csak a nem tud elérni engem, mert őneki van normális IP címe amit megadhatok a SmartFTP-nek, de nekem csak egy tipikus ruter IP-m van ami csak hálózaton belül működik a két gépem között.
Hogyan tudhatom meg, hogy mit kell beírnia a haveromnak a SmartFTP-be, hogy engem érjen el?!
A segítséget előre is köszönöm!
|
kedd aug. 15, 2006 18:55 |
|
|
Tom-y
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Itt-ott,amott
|
Hannibal írta: A passzív mód nem igazán szerencsés, hogy miért: keress rá google-ben, egy halom leírás van róla.
Tisztában vagyok vele,de egyenlőre másképpen nem megy.
|
szer. aug. 09, 2006 21:16 |
|
|
Repeta
platina tag
|
McLaca írta: vagy ....2.1, vagy ....1.2 Routere válogatja. Egyébként egyenes, vagy fordított az a kábel a gép és a router között? A notiban nincs wifi? Üdv!
Még mindig nem mentem vissza, tapétázunk, de a kérdésre tudom a választ, egyeneskábel.Az eredetit és a routerét is kipróbáltam a kábelmodem és a gép között, jó.
Nincs sajna.
|
szer. aug. 09, 2006 20:03 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
A passzív mód nem igazán szerencsés, hogy miért: keress rá google-ben, egy halom leírás van róla.
|
szer. aug. 09, 2006 19:41 |
|
|
Tom-y
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Itt-ott,amott
|
Hannibal írta: A dc-ből azt a external IP-t kitörölheted.
Private IP: Annak a gépednek az IP címét, amelyiken a dc fut.
Jóóóóó!Mérgemben kihúztam a routeről a kábelt,és hagyományos módon csatlakoztattam.Letöltöttem amit akartam.Miután visszadugtam a routerbe,szerencsére a beállítások megmaradtak.Tölt mint állat.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Ezeket a beállításokat automatice rakta be a strong.
|
szer. aug. 09, 2006 17:38 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Akkor jó. Mert egyébként a víruskereső frissítésnek is el kellene indulnia automatikusan, ha úgy van beállítva.
|
szer. aug. 09, 2006 17:24 |
|
|
Kristopulos
ezüst tag
|
Köszi Target, megléptem ajánlásod szerint. Most ugy néz ki, hogy nem jelentkezik fel.....Hm.
Krisz
|
szer. aug. 09, 2006 17:05 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Amit én kiszednék, az a KernelFaultCheck. De méginkább letiltanám az egész hibajelentősdit a beállításoknál.
Azután kivenném a JAVAupdatert, Nerochecket, RealNetworks Schedulert és a HP Deskjet Utilityt.
Plusz valószínű nem nagyon kellenek a Creative-os cuccok, de ebben tévedhetek vagy döntés kérdése.
ASUS, nVidia dettó. Ha szükséged van rá, mehet.
|
szer. aug. 09, 2006 10:41 |
|
|
Kristopulos
ezüst tag
|
Nem jött össze asszem
Akkro íme:
|
szer. aug. 09, 2006 9:49 |
|
|
Kristopulos
ezüst tag
|
Autom felcsattt
Sziasztok!
Bocs h ide ormótlankodom, de a témában nem találtam topicot. Szóval vmi automatice felkapcsol bekapcs után a netre. Spy, vírus semmi (mindennel néztem), és az autoruns infói sem tűnnek furának, bár eléggé laikus vagyok. Ezért szeretnék vkit megkérni, h vessen egy kukkantást a képre s ha vmi szerinte okozhatja ezt, írjon.
Hálásan köszönöm: Krisz
http://img46.imagevenue.com/img.php?ima ... _504lo.jpg[/img]
|
szer. aug. 09, 2006 9:47 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
A dc-ből azt a external IP-t kitörölheted.
Private IP: Annak a gépednek az IP címét, amelyiken a dc fut.
|
szer. aug. 09, 2006 8:39 |
|
|
Tom-y
platina tag
|
Nos.A dc-m most így néz ki.
Valamelyik beállítás még nem jó.
a routerem pedig így:
A private ip-hez mit írjak?
|
szer. aug. 09, 2006 5:11 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Tom-y: Én is most kellett megcsináljam a portforwardot strongdc-n. Aszondja elindítod a dc-t, settings-->connection type-nál a 3-dik kis karika firewall with manual portforward. Átírod az udp portot is arra ami a tcp. Ezután dc-t leállítod. Bemész a router konfigjába keresel egy olyan hogy port forward. Az én routerembe meg kell adni egy nevet, a portot (ami a strongdc-nél volt.9, majd ki lehet választani h tcp és udp portot is fowradolja és meg kellett adni, hogy annak a gépnek az IPjét, ahol ez a program fut. Ezután indíthatod a dc-t és menni fog.
|
kedd aug. 08, 2006 20:39 |
|
|
Tom-y
platina tag
|
McLaca írta: Az aktuális IP címedet is meg kell adni, illetve... Lehet, hogy a strong már tudja a külsőt detektálni. Szóval olvasd át ezt a doksit, igaz, ez is sima DC-hez van, de ennek nyomán el tudsz indulni. Üdv!
Köszi!Elég részletes,korrekt leírás,remélem összejön a dolog.Már ott tartottam,hogy kihúzom a routerből a tyúkbelet,mert lenne bőven letöltésem.
|
kedd aug. 08, 2006 20:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Az aktuális IP címedet is meg kell adni, illetve...
Lehet, hogy a strong már tudja a külsőt detektálni.
Szóval olvasd át ezt a doksit, igaz, ez is sima DC-hez van, de ennek nyomán el tudsz indulni.
Üdv!
|
kedd aug. 08, 2006 20:22 |
|
|
Tom-y
platina tag
|
Hannibal írta: Tom-y: portforwardot beállítottál?
Próbáltam,de valahogy nem jutottam dűlőre.Ami leírást találtam,abból én nem tudtam kibogozni a megoldást.Sima dc-hez van,ráadásul angolul:
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Edimax/BR-6104K/DC++.htm
Elég összetett ez a cuccos,nekem magas.
|
kedd aug. 08, 2006 18:21 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Na, megérkezett a routerem.
Német honból való az biztos, majd szívbajt kaptam, amikor ránéztem a dobozra és minden német volt, aztán kibontás után a papírok is
Mind1, összedugdostam. Először nem akart menni a net, de mint kiderült ez 100%-ban nem a router problémája volt. (Eddig a kábelmodemem USB-n volt kötve a gépre, így a gépem MAC száma nem volt regisztrálva. Namost erre kellett egy kis idő, míg rájöttem :D. Na mind1, regisztráltattam és utána már működött is minden.) MAC klónozás stb. és már ment is a net.
Maga a router kezelőfelülete szerintem kicsit rosszul van megcsinálva, nekem nem igazán áll kézre, de meg lehet szokni.
WLAN hatótávról: ilyen könnyűszerkezetű házban lakom, tehát nem betonfalak vannak, hanem gipszkarton meg fa Szóval házon belül minden ponton kiválló, házon kívül még annyira nem teszteltem. Egy kört mentem a kertben, a garázs mögött (20 méter és ez már téglából van ) még simán volt jel.
Tom-y: portforwardot beállítottál?
|
kedd aug. 08, 2006 18:10 |
|
|
Tom-y
platina tag
|
Sziasztok!Nagy gondban vagyok.Internet megosztás miatt vásároltunk egy Edimax BR-6104K típusú routert.A gyors installálás segítségével sikerült is netet varázsolni.DE.Strong dc-t használok.Ennek a beálllításai eltérnek a normál DC++ lehetőségeitől.Nem tudok keresni,letölteni.Mi a túrót kéne beállítani ezen a routeren,hogy jól működjön a Strongdc.
http://www.edimax.com.tw/html/english/products/BR-6104K.htm
Erről van szó.
|
kedd aug. 08, 2006 17:29 |
|
|