Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 0:59

Hozzászólás a témához  [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 42  Következő
Router+WLAN Router 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
duro írta:
A munkahelyemen feltelepítettem DynDNS Updatert és állandóan a céges ipt írja ki.
Persze, hiszen a céges gépen futtatod, nyilvánvaló, hogy annak az IP-jével fogja frissíteni a DNS-t.

Zolcsi írta:
Megint kérdeznék egy okosat: routeren keresztül hogyan lehet beállítani, hogy a két gép lássa egymást, lehessen fájlokat cserélgetni, ilyesmik? Köszi!
A két gép legyen egy munkacsoportban, és legyenek megosztott mappák (csak azokat fogják látni, amiket megosztasz a hálón). Néhány routernél szükséges a gépeknek fix IP-t adni, hogy lássák egymást.

Üdv!

csüt. júl. 13, 2006 20:05
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Megint kérdeznék egy okosat: routeren keresztül hogyan lehet beállítani, hogy a két gép lássa egymást, lehessen fájlokat cserélgetni, ilyesmik? Köszi!

csüt. júl. 13, 2006 15:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
A "DynDNS Updatert" szerintem az otthoni gépre kellett volna feltenni, hogy szoftveresen frissítse a regisztrált dinamikus ip címedet. De erre semmi szükség, mivel a router ezt megteszi helyetted. A cégnél szerintem beírhatod a RAdmin progiba közvetlenül a regisztrált nevet is. Például: duro.dyndns.org. De ha a progi makacsul ip címhez ragaszkodik akkor megtudhatod az otthoni ip címedet ha parancssorba beírod, hogy "PING duro.dyndns.org". Ha jól van beállítva a router, akkor válasz ugyan nem fog jönni, de az otthoni ip címed ki fog íródni. Vagy a http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/kombinalt.shtml lapon kérsz egy IP cím <=> host név átváltást. Harmadik módszer, hogy a dyndns.org lapon bejelentkezel, és megnézed mit állított be az otthoni routered.
Üdv,NBela

csüt. júl. 13, 2006 11:23
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Ott tartok a Radmin programmal való távoli gép vezérlésével, hogy regeltem a dyndns.org-on egy dinamikus dns host-ot, az otthoni routeren beállítottam a DDNS-t. A munkahelyemen feltelepítettem DynDNS Updatert és állandóan a céges ipt írja ki. Hogyan kell rendesen beállítani, hogy az otthoni router ip címét írja ki a munkahelyemen?

Válaszokat előre is köszi!

Duro

csüt. júl. 13, 2006 10:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Oké! A probléma megoldódott. Megoldás: új hálókártya...brrr...

szer. júl. 12, 2006 13:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a gyors választ! A kábel biztosan nem rossz, ezek szerint csak a hálókártyával lehet a baj. Hát akkor valószínű vennem kell sajnos egy másikat. Pedig már vagy 2 évig működött, csak ma reggel óta nem megy... Pedig felismeri a gép, meg minden...

szer. júl. 12, 2006 12:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Próbáld a másik gép kábelével, vagy a dlink 3-as, 4-es portján. Vagy még a gép hálózati csatlakozója is lehet rosz.
Üdv,NBela

szer. júl. 12, 2006 11:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Kiegészítve az előző hozzászólásomban leírt problémát, a 2-es portra csatlakozó gép beállított kapcsolata azt írja ki, hogy nincsen csatlakoztatva hálózati kábel, miközben van. Szóval valami nagyon nincs rendben. Valaki tudna segíteni? Köszi

szer. júl. 12, 2006 11:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy mitől lehet az, hogy a router nem ismeri fel a másik gépet. Pedig elvileg össze van kötve rendesen, úgyhogy mennie kellene, de nem megy, ráadásul a 2-es port ledje sem világít, tehát nem érzékeli. A router d-link 604-es.
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi!

szer. júl. 12, 2006 11:10
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok !
Jelenleg licitálok az interneten egy D-link DI-774 routerre.
Kábeles internetet akarok megosztani vele, három gépet kellene elláson. Jelenleg 10 000.- -el licitálok. Abban kérek segítséget, meddig érdemes elmenni szerintetek? Lehet hogy nincs is szükségem ekkora tudású routerre? Végül is az sosem baj ha többet tud valami mint amire szükség van.
Köszi a segítséget.
:D

kedd júl. 11, 2006 19:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi nbela!

Kiprószáljuk haverommal, ha megyek legközelebb.

kedd júl. 11, 2006 12:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
A routert kötheted a Symantec kütyü után is, egyfajta AP-ként a WLAN háló felé.

Üdv!

vas. júl. 09, 2006 21:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi!

Muszáj használnom a Linksys routert mert van még egy WAP54G ami kapcsolódik a routerre.

Holnap próbálom állítani a routert, ha nem jön össze max beköttetek mégegy vonalat-->fizesse a cég!

vas. júl. 09, 2006 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
gedikart írta:
működik az Internet és a VPN is, ha a tűzfal/átjáró kütyüt a modembe dugom.
És ha elfelejted a routert és mindkét gépet a Symantec LAN oldalára csatlakoztatod? (Az is megy routerként.) A maszek gépen kikapcsolod a fájlmegosztást, bekapcsolhatod a hálózati rejtőzködést, így nem is látják a cég felől (ha nincs ip ütközés). Bár lehet, hogy a tartalomszűrés zavarni fog.
Üdv,NBela

vas. júl. 09, 2006 16:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Symantec gateway security 320

http://www.symantec.com/region/hu/produ ... index.html

vas. júl. 09, 2006 15:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Inkább annak a "Symantec tűzfal/átjáró kütyünek" kellene a pontos típusa, vagy egy link, ahol a paraméterei, dokumentációja megtalálható.
Üdv,NBela

vas. júl. 09, 2006 15:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Router menütérképéből

http://www.kepfeltoltes.hu/060709/6522526561_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/060709/2837746262_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/060709/5333523893_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/060709/3090886604_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/060709/6786125225_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

vas. júl. 09, 2006 14:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Adott egy egyszerű hálózat: ADSL modem, WRT54G router és a routerre kapcsolt 2 PC utp-vel.
Az egyik gép nem változna. A másik gép céges géppé válik: windows 2000 és VPN hálózat, hoztak még egy Symantec tűzfal/átjáró kütyüt, ami a pc-vel van összekötve.

A gond: működik az Internet és a VPN is, ha a tűzfal/átjáró kütyüt a modembe dugom. Ha a routerbe kötöm a modemet és a tűzfalból jövő kábelt, akkor nem tudom elérni.

Kérdésem az , hogy megvalósítható-e a routeren keresztüli működö kapcsolat? (router menüjében kéne valamit állítgatni?)

Köszi!

vas. júl. 09, 2006 7:07
vas-tag

Hozzászólás 
a hálozati kábel nincs letiltva a hálozati csatlakozásoknál?mert az lehet a gond..
asam9 írta:
Sziasztok!

Nem egészen a témában írok... a gondom modemmel kapcsolatos.
Próbáltam beszerelni az egyik haveromnak a netet és minden ment is rendesen, de amikor a csatlakozásra került volna a sor egy 678-as hibaüzenetet kaptam. Felhívtuk a t-com-ot ők sem tudtak jobbat.
Utána újratettem a win-t és uazt megcsináltam, mint reinstall előtt.
Most annyiban van változás, hogy 5-10 mp-enként felvillan egy buborék, amiben írja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva... vagy vmi ilyesmit.
És továbbra is 678-as a hibakód. Mi lehet a probléma, rossz a kébel?

(Kábelek be vannak dugva, helyesen, modem drivere fel van installálva stb... szóval minden úgy van elvileg, ahogy a nagykönyvben meg van írva...)

Előre is köszi a segítséget!

szomb. júl. 08, 2006 17:22
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok. Thomask-hoz hasonló problémám van, de egy kicsit finomított verzióban.

Chello netünk van, de hamarosan light-lesz belőle. És Modemről jön, ahonnan fordított lankábellel csatlakozik a nővérem gépének egyik PCI-os hálókártyájába. Tettem bele egy másikat is és szintén fordított kábellel a másikkal összekötöttem az én gépemmel, amiben integráltat használok Yukon gigabitest.

Az internet és a hálózat is megy automatikus IP-n rendesen. Viszont a Warcraft 3-ban nem tudok hostolni játékot a neten. Becsatlakozni, viszont igen. Van egy oldal, ahol írják, hogy hogyan lehetne megoldani, de ott is csak lan-ra van válasz, meg routerra.

Nálunk nincs router csak ez a megoldás. A kérdés, hogy ebben mi a megoldás?

Az internetet a hálozati kapcsolatoknál jobbklikk megosztással osztja meg a nővérem gépe nekem. Nekem fenn van a netbeui meg valami Qos.

A warcraft 3 is a 6112-es portot használja.
Kérlek segítsetek.

szomb. júl. 08, 2006 9:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Hy!
mostmár müxik a game :lol: köszy a segítségeteket!
minden jót!
Üdv!

pén. júl. 07, 2006 22:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
duro írta:
Ja és ha vki tud megoldást arra, hogy hogyan tudom megtudni az otthoni routerem ip címét a munkahelyemről minden nap, azt is megköszönném.
Dyndns, noip, és még egy pár ingyenes dinamikus dns szolgáltató igénybe vehető.
Regisztrálsz náluk (én a dyndns-nél regisztráltam, mert azt a routerem helyből lekezeli), megadsz egy tetszőleges dns-t (pl. duro, amiből pl. dyndns-nél "duro.dyndns.org" lesz), letöltesz egy kis kliensprogit, és a géped indulásakor a regisztrált dns-hez mindig hozzárendeli a kliens a külső IP-det, így bárhol a dns alapján elérheted a routeredet.

Üdv!

pén. júl. 07, 2006 21:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
asam9 írta:
Próbáltam beszerelni az egyik haveromnak a netet és minden ment is rendesen, de amikor a csatlakozásra került volna a sor egy 678-as hibaüzenetet kaptam.
1-2 klikk a gugliban... 678-as hibát okozhat:
-hálókari driver telepítési hiba
-hálókártya
-hálókábel
-adsl modem (ugye adsl-ről van szó?)
-telefonközpont adsl berendezése.
Ebben a sorrendben próbáld végig. A wint (drivereket) már ujratetted. Kérj kölcsön egy adsl modemet hálókábellal együtt.
Üdv,NBela

pén. júl. 07, 2006 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
duro írta:
elvileg kinyitottam a radmin alap portját a 4899 portot, de a munkahelyemről nézve nem látom, hogy nyitva lenne.
Először otthon teszteld meg a http://www.biztonsagportal.hu/modules.php?name=Firewall címről, hogy nyitottnak látod-e? És ugyanúgy mint fent, fix ip címet kell a helyi hálón beállítanod.
duro írta:
Ja és ha vki tud megoldást arra, hogy hogyan tudom megtudni az otthoni routerem ip címét a munkahelyemről minden nap, azt is megköszönném.
A http://www.dyndns.com/ lapon regisztrálsz magadnak egy dinamikus ip címhez tartozó nevet. Például duro.dyndns.org. A router DynDNS menüjében beállítod, hogy automatikusan frissítse a névhez tartozó ip címet. A munkahelyedről a fenti név alapján tudsz majd az otthoni gépedre hivatkozni.
Üdv,NBela

pén. júl. 07, 2006 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomask írta:
a port tesztelésnél megnéztem, és nem azt az IP címet írja ki amit megadtam a hálókártyán, hanem azt ami a router beállításainál a Device info/Status és ott a wan-nál az IP address
http://www.biztonsagportal.hu/modules.php?name=Firewall
http://www.whatismyip.com/Ami ip címet ezeken látsz, az a Te külső ip címed a net felől, ez látszik a router státuszban is. Ezt kell megadni a hostodnak amikor játszol. A 192.168.0.101 az a belső hálózati ip címed. Ezt kell fixen megadni a hálókártyádnak és erre kell beállítani a routerben a port forwardot. Ez a belső cím állandó, míg a külső ip címed a szolgáltatódtól függően esetenként változik (dinamikus ip cím).
Üdv,NBela

pén. júl. 07, 2006 20:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nem egészen a témában írok... a gondom modemmel kapcsolatos.
Próbáltam beszerelni az egyik haveromnak a netet és minden ment is rendesen, de amikor a csatlakozásra került volna a sor egy 678-as hibaüzenetet kaptam. Felhívtuk a t-com-ot ők sem tudtak jobbat.
Utána újratettem a win-t és uazt megcsináltam, mint reinstall előtt.
Most annyiban van változás, hogy 5-10 mp-enként felvillan egy buborék, amiben írja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva... vagy vmi ilyesmit.
És továbbra is 678-as a hibakód. Mi lehet a probléma, rossz a kébel?

(Kábelek be vannak dugva, helyesen, modem drivere fel van installálva stb... szóval minden úgy van elvileg, ahogy a nagykönyvben meg van írva...)

Előre is köszi a segítséget!

pén. júl. 07, 2006 17:35
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egy olyan megoldásra szeretnék választkapni, hogy a munkahelyemről hogyan tudnám vezérelni az otthoni gépemet?

A Remote administrator programot használnám hozzá.

Ott kezdődnek a problémák, hogy D-link router mögött van a gépem és elvileg kinyitottam a radmin alap portját a 4899 portot, de a munkahelyemről nézve nem látom, hogy nyitva lenne.

Hogyan lehetne ezt megoldani?

Válaszokat előre is köszi!

Duro

pén. júl. 07, 2006 14:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Hy!
a port tesztelésnél megnéztem, és nem azt az IP címet írja ki amit megadtam a hálókártyán, hanem azt ami a router beállításainál a Device info/Status és ott a wan-nál az IP address, tehát akkor ezt a tesztet így végig se tudom futtatni h a portot használhatom e 1általán?mert ha arról meggyőződhetnék valahogy hogy legalább a port használható akkor 1 lépéssel közelebb kerülnék

pén. júl. 07, 2006 12:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem a router nyit mindig, ha be van állítva. Amikor fut a progim, az nyit magának egy portot a személyi tűzfalon (ZA), a router oda forwardol és a biztonságportál nyitottnak látja. Bezárom a progit, tűzfal lecsukja a portot. Újra tesztelem a biztonságportárról, de ekkor már zártnak látja. A router port forward ekkor is megtörténik, mert a ZA benaplózza, hogy az adott portot piszkálták a net felől, de mivel a ZA blokkolt és nem válaszolt, ezért a netről zártnak látszik akkor is, ha átment a routeren.
Üdv,NBela

pén. júl. 07, 2006 11:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudtommal (legalábbis az én routerem) csak akkor nyit, ha elindul az a progi, aminek szüksége van rá. Nálam addig, amíg nem fut olyan progi, ami használná a forwardolt portot, zártnak mutatja a tesztoldal.

Üdv!

pén. júl. 07, 2006 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
A rouetrben kiválaszthatod, hogy tcp, udp vagy minkettőt forwardolja. A portforward.com infója szerint elegendő csak a tcp. Helyes beállítások esetén nyitottnak kellene látnod a biztonság portál tesztlapjáról. Persze csak olyankor, ha a játék éppen megnyitja azt a portot a kapcsolódási kísérlet során. Nem tudom alaphelyzetben is nyitja-e a portot. Megpróbálhatod a saját tűzfalat próbaképpen kikapcsolni.
Üdv,NBela

pén. júl. 07, 2006 7:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Hy!
igen a játék elvileg lanon keresztül a 6112-es portos használja, nemtudom hogy kell e neki UDP protokol, és mi is az UDP protokol?
rámentem a portok tesztelésére és a 6112 is és a 6113 zártnak látja...
az Options/Gameplay menüben megnéztem és 6112 van beállítva, tűzfalnál pedig engedélyeztem a kimenő-bejövőt a WarcraftIII-nál, de még mindig nem müxik a game...:(

pén. júl. 07, 2006 2:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomask írta:
Hy!még mindig nem megy a game...:(
amit eddig tettem:
1.forwadoltam a portomat:...
2.Fix IP beállítása:...
Igen, jól csináltad a beállításokat. Le is tesztelheted:
http://www.biztonsagportal.hu/modules.php?name=Firewall
Itt beírod, hogy például ellenőrizze meg a 6112 portot. Nyiottnak kell látni, ha megy a játékod. Például a 6113 portot pedig zártnak kell látnia. A http://www.portforward.com/cportsnotes/battlenet/battlenet.htm szerint ellenőrizd a Warcraft III Options/Gameplay menüben, hogy a default 6112 port van-e beállítva. Kérdés: A gépeden az xp saját tűzfala be van-e kapcsolva, vagy használsz-e más tűzfal programot. Ha, igen, akkor a játék van-e rajta engedélyezve?
Üdv,NBela

csüt. júl. 06, 2006 22:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
És a játék használja is a 6112-es portot?
Ill. az UDP protokoll nem kell neki?

Üdv!

csüt. júl. 06, 2006 21:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Hy!még mindig nem megy a game...:(
amit eddig tettem:
1.forwadoltam a portomat:
ezt a router menüjében : Advanced/Virtual Server
és itt: Enabled
Name: WarcraftIII1
Private IP:192.168.0.100
Prtotocol Type: TCP
Private Port: 6112
Public Port: 6112
Schedule: Always
2.Fix IP beállítása:
Helyi kapcsolatoknál/tulajdonságok/ TCP/IP Protokol /Tulajdonságok
IP-cím: 192.168.0.100
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
Elsődleges DND kiszolgáló: 192.168.0.1
utána akár még egy restart is belefér, és semmi ugyan úgy nem megy a game, vmi kisebb apró lépés elkerülte volna a figyelmemet?vagy a routeren még kell vmi állítani?

csüt. júl. 06, 2006 21:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az XP olykor háklis a driverek feltelepítésének sorrendjére. Notebookoknál főleg...

Üdv!

szer. júl. 05, 2006 21:39
platina tag

Hozzászólás 
Hát a válasz nem volt túl sok, a szokásos: legújabb firmware, legújabb driver, ill. a winXP beépített zero wireless konfiguration próbája. Ezek már megvoltak, tehát végső elkeseredésben kapott egy win reinstallt a gép. Rögtön minden jó lett annak ellenére, hogy ugyanaz a win került fel rá...

szer. júl. 05, 2006 21:02
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Ha az USB-s adapterhez van driver, akkor 99%, hogy azzal van a gond.
Ha nincs, akkor próbálj meg a sebességen/csatornán állítani, ill. ha az eszközök ismerik a burst módot, akkor azt javasolt kikapcsolni.

Üdv!

Adtak ki egy driver frissítést még májusban, letöltöttem és feltelepítettem azzal, de ugyanaz a játék. Sebesség/csatorna játékon már túl vagyok, a burst módot a kliens nem ismeri (vagy ha igen akkor sem lehet állítani). Linksys.hu oldalon megpróbáltam segítséget kérni a technikai tanácsadótól, kíváncsi leszek mi lesz a válasz.

szer. júl. 05, 2006 9:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
A helyi kapcsolatnál a hálókártyád IP-jét tudod beállítani, ha az alhálózati maszkot rosszul adod meg, akkor nem lesz neted, egyébként nincs jelentőssége (a routeredben ha engedélyezve van a DHCP, ki fogja osztani azt az IP-t a gépnek, amit beállítasz a hálókártyán, de ez a cím csak a routerig tart, onnan a külső IP-d látszik).
Amit neked csinálni kell: adni egy megfelelő fix IP-t a hálókárytádnak, pl. 192.168.1.100 (vagy ha a routered adminfelületének eléréséhez 192.168.2.××× cím kell, akkor 192.168.2.100-at állíts be a hálókártyának) , és a router menüjében erre az IP-re a megfelelő - játék által használt - portokat forwardolni, ennek az lesz az eredménye, hogy a játék a megfelelő portokon úgy fog tudni kifelé kommunikálni, mintha közvetlenül a modemen lenne és a külső IP-n kommunikálna direkt.

Üdv!

szer. júl. 05, 2006 7:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Hy!
beállítottam IP címet a "Helyi kapcsolatnál" tulajdonságok és ott TCP/IP, de így se akarja az igazat:( de úgy tudom hogy nem a hálókártya IP- je kell hanem a miniporté de azt nem tom hol lehet beállítani, mert a rendszerinformációban:Összetevők/Hálózat/Csatoló és itt elvileleg le lehetne olvasnom az IP címemet amivel működne a game, de azt írja ki rá h "Nem érhető el"...azokon az oldalokon, pedig ahol megadja a saját IP-met azokkal szintén nem működi ka game, tnyleg az lehetne a legjobb hogy egy fix IP-t adok meg de ezt konkrétan nem tudom h lehetne beiktatni...

szer. júl. 05, 2006 1:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha az USB-s adapterhez van driver, akkor 99%, hogy azzal van a gond.
Ha nincs, akkor próbálj meg a sebességen/csatornán állítani, ill. ha az eszközök ismerik a burst módot, akkor azt javasolt kikapcsolni.

Üdv!

kedd júl. 04, 2006 21:54
platina tag

Hozzászólás 
Még egyszer egy kis titkosítás: szal a linksys WRT54GL és WUSB54G mégis tudják a WPA-t mindketten. Azonban ha ezt a titkosítást választom akkor a kliens látja kb. 2-3 másodpercig a routert, majd 7-8 másodpercre megszakad a kapcsolat, majd újra látja kb. 2-3 másodpercig és így tovább. Már sok helyen kérdezősködtem, de nem tudják a megoldást. A routeren volt már a legújabb gyári és a legfrissebb dd-wrt firmware is, sajna ugyanez mindkettővel. Az usb-s klienst nem lehet frissíteni. Mi lehet a gond? Elvileg jó kulcs van megadva, próbaképp rövid, 10betű+4számjegyes kulccsal kezdődött, majd ment 63 karakteres ASCII és 64 karakteres hexa kulccsal is. Mindig ugyanezt a játékot játssza, nem hajlandó folyamatos kapcsolatra. Kulcs megújítási ciklus egy órára állítva.

kedd júl. 04, 2006 21:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomask írta:
lehet hogy a Private IP -hez rosszat írok?
Rouetrben a Private IP helyére a géped belső hálózati ip címét kell írni, ahová forwardolni fogja a beállított portot. A gépeden fix ip címet kell beállítani, például 192.168.0.101 (ez lesz a Private IP), átjáró és dns pedig 192.168.0.1.
Üdv,NBela
ui:nagyon tetszik nekem a dlink lapján az emulátor menü. Végig lehet menni a beállításokon: http://support.dlink.com/emulators/di604_reve/adv_virtual.html

kedd júl. 04, 2006 8:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
ELvileg a külső IP-det kell odaírni, amit a http://www.whatismyip.com mutat meg (normális esetben).
De a routered is jelzi a menüben, hogy mi a külső IP-d.

Üdv!

kedd júl. 04, 2006 7:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Hy!
Köszi a segítséget, a linken megtaláltam hogy milyen portot használ a game (Warcraft 3), és végülis forwardoltam a portot de nem müxik így se :( lehet hogy a Private IP -hez rosszat írok?mert oda elvileg bármilyen számot lehetne h jól tom...

kedd júl. 04, 2006 0:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thomask
Ha szerencséd van akkor itt megtalálod milyen portot használ a játékod:
http://www.portforward.com/cports.htm
DI-604-esen a portforwardot az Advanced/Virtual Server panelon kell beállítani, de a fenti lapon ez is el van magyarázva.
Üdv,NBela

hétf. júl. 03, 2006 7:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha használsz proxyt, akkor az az oldal a proxy IP-jét írja ki, bár ezt igazából nem tudom, lényeges-e játékoknál.
A valós IP-t ez az oldal http://whatismyip.com/ mutatja, viszont szerintem ugyanaz lesz a gond, mint a P2P progiknál, tehát egy portot kéne forwardolnod a routerben a gépre, feltéve, hogy a játékban megadhatók külön a portok. Ha nem, akkor ki kell derítened, milyen portot/portokat használ és azokat kell forwardolnod.

Üdv!

hétf. júl. 03, 2006 6:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
DI-604-es routerem van és lenne egy olyan gondom, hogy amikor játszani akarok hálón keresztül IP címen akkor nem tudok becsatlakozni a game-be... :(
van egy oldal www.myip.dk és itt amit ki ír ip címet megadom annak aki hostol a gamben és engem vmiért nem lát, mindenki mást aki simán modemről nyomja müxik.
Ennek megoldására szeretnék segítséget kérni
Elörre is köszy!

hétf. júl. 03, 2006 0:01
vas-tag

Hozzászólás 
Mindkét megoldás köszönöm sikerült összehozni segítségetekkel.
TargeT és nbela köszi

kedd jún. 20, 2006 13:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
duro írta:
Az irodámban van egy switch, amihez csatlakoztattam egy wireless routert. A laptopomon nem birom beállítani a helyi hálózatot (internet van).
Ha a router WAN csatlakozóját nem használod, akkor a LAN oldalon switch-ként működik. A switch-től jövő kábelt ne a WAN, hanem a router LAN oldalához csatlakoztasd. A gépednek adjál fixen 10.0.4.170 ip címet. Így tagja leszel a 10-es hálózatnak de elveszíted a router védelm működéseit. Ha az irodai switch-ben 4 port elegendő, akkor ki is cserélheted a routerre.
Üdv,NBela

vas. jún. 18, 2006 13:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 42  Következő