|
Szitokszoba,avagy:HÁ MÉ ILYEN GHANÉ EZ A VODAFONE NETTYE?Ne
Szerző |
Üzenet |
Schaf
arany tag
|
hát elvileg napközben gyakran, de esténként biztosan elérhető vagyok a tv2 chatszerverén.
http://chat.korridor.hu/ujchat
Vagy irc program alól a:
cht.korridor.hu
2000-es porton
Schaf
|
szer. márc. 19, 2003 10:19 |
|
|
pitti01
|
Szia Schaf
Hol lehet elérni? Gondjaim vannak segíthetnél!
Természetesen csak ha ráérsz.
Szia pitti01.
|
kedd márc. 18, 2003 20:18 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Schaf: kiprobáltam az smtp-ét, működik rendesen, mégegyszer köszi.
hali
|
kedd márc. 18, 2003 19:41 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Erika: légyszives olvasd el az áfsz hibabejelentéssel és azzal kapcsolatos dolgokkal foglalkozo részét.
amennyiben lefedett területen tartozkodol, mégsem tudod használni a szolgáltatást, ennek tényét a szolgáltatoval közölted, ugy köteles a hiba okát kivizsgálni. valóban akár 30 nap is lehet az átfutási idő, de amig a hibát nemjavitják ki és ennek tényéről téged nem értesitenek, nem követelhetnek tőlled semmit tehát nemkel fizetned egy fillért sem. tudom ettől még nem lesz neted, de legalább anyagi hátrány sem ér.
hali
|
kedd márc. 18, 2003 19:15 |
|
|
Erika10
|
Szia
Schaf
Azt a választ adta az ügyfélszolgálat mai nap folyamán, hogy ne ugráljak, mert akár 30 napig is vizsgálhatják a hiba okoát, de nem kötelesek erröl tájékoztatni. Addig nem fog működni amig Ök ezt jónak tartják és ezt vegyem tudomásul. Közöltem, hogy én meg nem fizetek, erre Ök azkkor biróság. Na ez hogy van? Persze meg fog javulni, ha az üdülök a nagy fejü, pénzes manusok ismét kijönnek a nyaralojukba, de sajnos én itt lakom!!!!!ŐRBOTTYÁN-ban23 km-re pettől, de 1000000000000000000000000000 évre.
|
kedd márc. 18, 2003 18:44 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Köszi Schaf!
Kipróbáltam és bent is hagytam mert eddig tökéletes.
|
kedd márc. 18, 2003 10:00 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Sziasztok...
gyulagprs: Szal azt hiszem ezen utolsó mondatodból kapisgálom a problémád lényegét. Sajna az én telefonommal is gyakran előfordul, hogy újraindította magát. Aztán elvittem szervizbe, mondván lehet, hogy szofverhibás.
Felvilágosítottak, hogy igen, lehet, de ha megcsinálják az installt lehet, hogy a GPRS beállításaim nem lesznek ilyen jók. Közölték továbbá, hogy az újraindítást a számítógép is okozhatja, mivel szegény R600-as eléggé allergiás a kábelen kapott feszültséglökésekre. Szal lehet, hogy ezzel van a gond. De ha meguntad az R600-at, tudok rá vevőt. ))
Ami a "megoldás"-odat illeti, azt hittem magadtól is emlékszel a proxy-k megcímzésére. Lehet, hogy a config file-ban el lett írva.... nem emlékszem.
Most már tényleg felteszem a netre az újat. )
Mark1: Ha bármelyiket fellelem, azonnal szólok. )
erika: sorry.. Szerintem azért azt az adótornyot elöbb-utóbb valahogy pótolják. (egyébként merre is van ez?) )
De végül is, ha el akarod adni... add. csak szerintem nem nagyon van alternatíva. )
Lassan elérjük, hogy nem lesz topic, amihez többet szóltak volna hozzá, mint ehhez. Nem vagyunk semmik. ) Lassan nyitok egy #Vodafone IRC csatornát... ))
Jahh... valaki jelezzen már vissza, hogy megy-e az SMTP szerver rendesen?
Sziasztok.
Schaf
|
kedd márc. 18, 2003 9:33 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Igen nekem is újraindult tegnap, pedig már régen csinált ilyet.
Ma meg megint száguld.
A topic oldalát 52000 rel töltötte be 3MP alatt (ilyet még nem láttam)
Mondjuk délelőtt van, meg lehet hogy kicsit hazudik ez az új buherált CM.
Ha a teljes időszakot vizsgáljuk azért egy kis javulás tapasztalható, igaz nagy hullámvölgyekkel.
Én bizok abban is hogy az 1 gigás korlát miatt 1-2 hard letöltő áttér az ADSL vagy kábel re,ez is számít egy kicsit, meg a voda technikája is csak nem visszafelé fejlődik...
Én még mindig optimista vagyok.
Türelem addig meg mikor **** 10 ablakkal böngészek amíg az egyiket olvasom a többi jön, így nem is olyan zavaró.
Bár nekem 80% ban normális.
Ja tényleg ajánlom mindenkinek a Metaproduct Download Expressz ingyenes letöltésvezérlőt.
Nekem nagyon bejött még akkor is meghajtja a vodát mikor a legszarabb, kicsi egyszerű és még magyar nyelvű is: http://www.metaproducts.com/mp/mpProduc ... .asp?id=18
De csak az IE vel megy, Operához nem jó, de ahoz nem is annyira kell mert csak az IE letöltésvezérlője nem csípi a GPRS-t
|
kedd márc. 18, 2003 9:32 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Mark1:nálam kisebb fajta csoda van készülőben, mostanság még nefordult elő hogy este 20 ora uton is viszonylag elfogadható sebességel megy a net. lehet hogy a voda rámakar cáfolni, és direkt ad külön sávot. ha igen sürübben kiabálok hátha mindig meghalják.
de az is lehet hogy idegurult valami álcázott átjátszó ...
hoppá ujraindult a telefon, minden vissza vonva
hali
|
hétf. márc. 17, 2003 20:19 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Hu ilyen lassú utoljára júliusban volt. Úgylátszik megint mesterkednem kell.
Eddig mindig bejött, de lehet hogy csak addigra magától megjavult.
Schaf:
Nekem elég a kártyád papírja is, irunk egy adásvételit és arra kiadnak 1000-ért egy újat a régit meg letiltják.
Persze a + ezret én állom.
|
hétf. márc. 17, 2003 19:51 |
|
|
Erika10
|
2003.03-10-től meghalt a Vodafone adótorny a közelünkben, azt válaszolták, hogy ennyi volt, többet nem tudják javítani, tehát íme az ajánlatom, mielőtt a diliházba kerülnék:
Ericsson T65-ős telcsi eladó.(5000Ft) a készülék 2002 11. Hónapban lett vásárolva az akkor még félig működő Vodafone Internet használatára. Mára a Vodafone elhalálozott, virágot neki, szamárkórót. Garanciális, adatkábellel, Cd-vel, tokkal vonónál, ára lényegtelen, de át kell íratnia az új tulajnak. A telefon olyan készülék mellyel lehet telefonálni. Internet-tett meg majd felfedezik később. A XXI. Század végén.
helpful@freestart.hu
Erika
|
hétf. márc. 17, 2003 19:26 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
valami mégis változott a bix-en, szembetünően nagy a forgalom pláne 16 és 18 ora között. mivel ugytünik majdnem egyedül vagyok, lehet hogy én generáltam az egésszet!?
hahó, valaki, nelegyek már Robinson a szigeten!
hali
|
hétf. márc. 17, 2003 19:16 |
|
|
pitti01
|
Szia Schaf!
Bocs,hogy "régi" dolgokkal zaklatlak pld: 03.02.25 20:55:11
ei irásod alapja. Igen érdekelne a segéd program és az új
cfg. Átlapoztam az egész topikot de a régi címen csak a
januári cfg-t találtam.De lehet, hogy vaksi vagyok. Eddig
az összes segítséged és ötleted, remekül működik.
Címem:kari00@freemail.hu
Köszönöm!
|
hétf. márc. 17, 2003 19:13 |
|
|
Game_Internet
|
hey, MS Power!!! ))
|
hétf. márc. 17, 2003 17:28 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Beczy: igen! nekem is akadozik az adatátvitel, pláne 18 óra után és szombat déltől egész hétvégén. " ejnye ezek csunnya warezos fiuk ..."
Schaf: rájöttem, működik, hurrá, csak tudnám mitörtént!? ujra telepitettem a modosított driver-t de nem segitett, nézegetem a beállitásokat, az extra sting-nél 2 szerepel, uzsgyi tárcsázó 5-ös szám átir 2-re, mükszik! nemtudom mitörtént, addig még sose piszkáltam, de lám vannak még csodák!
Mark1:nem nagyon hatnak meg a nagyon jó percdijjak, ha nem lett volna internet, voda előfizum se volna. 3125 ft feltöltőkártyával maj 3 hónapra elég nekem.
Pittor:elléggé korlátozott a sebesség igyis, nemkéne mégjobban.
kb 30 km-re lakom a fővárostol, az 5-ös főut mellet, legközelebbi lakott település 8-10 km-re, körbe erdő. a fejem felett a vodafon tornya, tehát a hely ideális, csak valmi mégsem mükszik rendesen.
más: néztétek a bix-et, nemváltozott semmit a bejövő adatmennyiség, hiába korlátozás, hiába vodalive, az a görbe naprol napra ugyan azt mutatja némi eltéréssel. ez azért több mint elgondolkodtató.
hali
|
hétf. márc. 17, 2003 16:39 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Beczy: igen! nekem is akadozik az adatátvitel, pláne 18 óra után és szombat déltől egész hétvégén. " ejnye ezek csunnya warezos fiuk ..."
Schaf: rájöttem, működik, hurrá, csak tudnám mitörtént!? ujra telepitettem a modosított driver-t de nem segitett, nézegetem a beállitásokat, az extra sting-nél 2 szerepel, uzsgyi tárcsázó 5-ös szám átir 2-re, mükszik! nemtudom mitörtént, addig még sose piszkáltam, de lám vannak még csodák!
Mark1:nem nagyon hatnak meg a nagyon jó percdijjak, ha nem lett volna internet, voda előfizum se volna. 3125 ft feltöltőkártyával maj 3 hónapra elég nekem.
Pittor:elléggé korlátozott a sebesség igyis, nemkéne mégjobban.
kb 30 km-re lakom a fővárostol, az 5-ös főut mellet, legközelebbi lakott település 8-10 km-re, körbe erdő. a fejem felett a vodafon tornya, tehát a hely ideális, csak valmi mégsem mükszik rendesen.
más: néztétek a bix-et, nemváltozott semmit a bejövő adatmennyiség, hiába korlátozás, hiába vodalive, az a görbe naprol napra ugyan azt mutatja némi eltéréssel. ez azért több mint elgondolkodtató.
hali
|
hétf. márc. 17, 2003 16:38 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Fontos lenne!
köszi.
|
hétf. márc. 17, 2003 11:51 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Mark.. ((
Tudom, hogy hihetetlen, de 2 napja keresem. Nem használom egy ideje és nem emlékszem hová raktam. A száma: 06-70-220-96-94
Egész jó szám és még talán egyenleg is van rajta.
Szal, ha megtalálom írok a mailodra.
Schaf
|
hétf. márc. 17, 2003 10:33 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Schaf:
Mi van a party kártyáddal amit itt irtál:
"" Schaf | Színvonal: 1 2003-03-16 10:42:12
Sziasztok.
Netter. Te most komolyan azt várod, hogy neked fizessenek azért, ha netezel? )
Szerintem egyébként a voda nem fog jelentős változtatást bevezetni nyártól (legalább is remélem). A tapasztalatok ezt mutatják. 2000 óta változatlanok a percdíjaim az első Vitamax Party kártyámmal. (igaz nem használom. Apropó! Nem kell valakinek? du. 16.-től már csak 24 Ft/perc bárhová)
Meg szerintem ezzel az 1 GB korláttal ellőte a puskaport. Ha nem, hát arról majd akkor lesz érdemes vitázni. ""
Feljebb már kérdeztem de nem válaszolsz, meg van még?
(az email címem is feljebb)
|
hétf. márc. 17, 2003 9:25 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Pittor. ))
Mondta valaki, hogy vegyél tartálykocsit?
..és komolyan visszaadnád?
Szerintem ha csak félig lehet teletenni vízzel, még akkor is jó busnies.
ínem?
Sziasztok
|
hétf. márc. 17, 2003 9:21 |
|
|
Pittor
|
Apropopo, mi lenne, ha az 1Gb-ot ugy korlátoznák, hogy a sebességet veszik vissza. Akkor 24 órás kapcsolat lenne biztosítva. Ne legyen, de például ez is lehetett volna. Mert ugye most az a baj, hogy nem 24 órás 30 napon keresztül. Vagyis inkább az a baj, hogy nincs baj, csak kötözködhessünk.
|
hétf. márc. 17, 2003 8:50 |
|
|
Pittor
|
A tartálykocsi árát adják nekem vissza! Hiszen azt azért vettem, hogy napi 10 kocsinyi INGYENvizet elvigyek onnan! Vagy legalább a lizingdijat engedjék el!
|
hétf. márc. 17, 2003 8:43 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Mark1.
"Az 1 gigáról meg az a véleményem hogy előre nemvárt problémát kellet megoldanijuk.
Ha Pl. egy ingyen gyógyviz forrásból ahonnan mindenki korlátlanul vihet, valaki tartálykocsival állna oda mig mások várnának, szerintem elküldenék melegebb éghajlatra és maguk kérnék a korlátozást.
(kicsit lökött példa) "
Én ehhez azt tenném hozzá, hogy kb 20 tartálykocsi állna oda és nem értenék miért küldik el őket, hiszen "a víz ingyen van"? ..és duzzogásból egyesek onnantól bedobnák a tartálykocsit az árokba és soha többet nem innának vizet.
)))
Schaf
|
vas. márc. 16, 2003 23:58 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Helló Beczy.
Hát igen a chellohoz tényleg nem lehet hasonlítani az olyan érzés mintha egy Porshe után egy trabantal kezdenél autózni mert kevesebbet fogyaszt.
Ráadásul 1 hengerrel(a 3+1-es T65 re gondolok ami köztudottan a leggyengébb a neten)
Amugy februárban tényleg gyengébb volt de már OK.
A telefonálási szokásokról meg annyit hogy Pl a Praktikum Classic Csúcs idöben 95ft a City 54 Csúcson kívül 40-55 City 24 a FELE! Milyen telefinálási szokás az akinek az első éri meg?
Hacsak nem 18 és 19 óra között 2mp-es hívások.
Nahát a Westel....
Igaz hálón belül már nem sokkal drágább mint a City hálón kívül. Bár míg volt a 3 mp ingyen, az a telefonálási szokás tényleg olcsóbb volt.(csak kicsit szűkszavú:-)))
Én úgy látom hogy a másik 2 szolgáltató pofátlanul és nem szükségszerűen emel amitől egy fejlett nyugati társadalomban már rég leírták volna az emberek, dehát hol vagyunk mi attól...
Nem véletlenül drágább már a kaja, benzin, telefon stb. is mint Ausztriában holott az átlagfizetés a 10-edrésze.
Az 1 gigáról meg az a véleményem hogy előre nemvárt problémát kellet megoldanijuk.
Ha Pl. egy ingyen gyógyviz forrásból ahonnan mindenki korlátlanul vihet, valaki tartálykocsival állna oda mig mások várnának, szerintem elküldenék melegebb éghajlatra és maguk kérnék a korlátozást.
(kicsit lökött példa)
Chello nekem is kéne. Dehát ahoz fizetni kéne a kábelt is ugye. ja most jut eszembe hogy ebben a körzetben nem is engedi a Matáv csak az ADSL-t hogy fizesd vonalast.
Ugymeg mán drága megoszt minek ha a Vodán csúcson kívül ingyen hívom az összes ismerősőmet (Karácsony szülinap névnap mindig city kártya ajándék) Eredmény:mindenkivel ingyen beszélek:-)))
Na abbahagyom mer le sem bírom magam lőni.
|
vas. márc. 16, 2003 23:28 |
|
|
Beczy
|
Szia Mark1!
Én valóban felmondtam a szerződésemet a vodánál. Persze nem egészen az 1 giga miatt. Le írtam már, de íme még egyszer.
2002.12.06.-tól 2003.03.03.-ig használtam a vodát. Lemondtam és most chellóm van. Előtte is chellóm volt, de a voda ára és az hogy korlátlan megfogot. Akkor mindenképpen le akartam cserélni a chellót, nem azért mert elégedetlen voltam vele (sőt), de akkor az ár sokat számított (magánügy hogy miért). A vodánál döntöttem mert nagyon jónak tűnt. Mivel már 2 éve van egy praktikumos számom (pannon) és azzal elégedett voltam a telefonálás része egyáltalán nem érdekelt. Igaz decemberben még használtam telefonálásra is, de mivel a telefon sem tetszett (ericsson t65) januártól már csak a net ment rajta. Decemberben és januárban teljesen elégedett voltam vele, még a lassúsága se nagyon zavart (50KB helyett átlag 2-3KB), párszor ugyan megszakadt de az teljesen jelentéktelen volt. Aztán február eléjén kezdődtek a komolyabb gondok. Egyre gyakrabban lefagyott, volt hogy csak a 10.-20. próbálkozásra kapcsolódott, sőt a hónap végére már esténként (kb.8 után) 1-2 órára lehetetlen volt felcsatlakozni. Persze ezt mindig jeleztem a 1270-en, de rá se bagóztak, a kiesett időt meg ugye nem írják jóvá. Utána megtudtam hogy korlátozzák, és ezután úgy döntöttem hogy nekem ennyi ebből elég. Ha úgy működött volna mint az első két hónapban akkor csak a korlátozás miatt nem mondom fel. Kivártam volna hogy így is megfelel e nekem, ha igen marad, ha nem akkor lelépek. De sajnos mint mondtam sokszor nem is működött, és attól tartok ahol eddig nem működött ott a korlátozás után se fog. Nem hiszem ugyanis hogy a folyamtosan letöltögetők miatt túlterhelt a rendszer. Az ő számuk nem olyan nagy, más miatt akadozik, csak arról a voda hallgat. A telefonelőfizetést meg nem éri meg használnom (bár az kétségtelen hogy a percdíjak nagyon jók), de mivel praktikummal havi kb.3000-3500 ft telefonálok el, annyit vagy alig többet mint a vodánál az előfizetési díj. És hidd el, abszolút nem hiányzik a voda még vitamaxxal sem. Ugyanis az hogy kinek melyik tarifacsomag a legjobb a telefonálási szokásai döntik el, nem pedig az hogy másnak mi a legjobb. Van akinek a westel a jó, van akinek a pannon a legjobb, neked pedig a voda. Én meg elégedett vagyok a pannonnal.
"Abban egyetértek hogy engedni kéne az előfizetés visszaadását,de ezt elvből nem nagyon lehet ajánlatos.
Később aki meggondolná magát mind vissza akarná adni és arra hivatkozna hogy ha nekik lehetett akkor nekem is."
Én úgy érzem aközött van különbség hogy amiatt mondom fel az előfizut mert a voda egyoldalúan változtat a szerződésen+ nem tudja a szolgáltatás működését biztosítani; vagy pedig a szolgáltatásban nem változott semmi, csak én gondolom úgy hogy valamiért már nem kell. És ráadásul csak a net miatt léptem be.
|
vas. márc. 16, 2003 22:10 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Beczy
Ez igy ebben a formában tényleg elfogadható érv a Voda ellen,de komolyan képeslennél az 1 giga miatt tényleg lemondani a vodanetről?
Ennyire kevés? Én eddig azt hittem aki ezt keveselli annak csak a szája jár,vagy tényleg valami üzleti célra való folyamatos letöltésre használja.
Ami ugye nagyobb számban,tényleg nem egy egészséges hálózaterősítő dolog.
Én ahogy az előző oldalon már leírtam elég sokat netezek és csak 400MB körül fogy, és a kártyám 100 ezerért sem adnám (ha nem kaphatnék másikat.)
Abban egyetértek hogy engedni kéne az előfizetés visszaadását,de ezt elvből nem nagyon lehet ajánlatos.
Később aki meggondolná magát mind vissza akarná adni és arra hivatkozna hogy ha nekik lehetett akkor nekem is.
Aki aláírt két évet az fizesse, a GPRS-t vissza lehet mondani a Rocky meg amúgy is messze a legjobb előfizus csomag az összes szolgáltató között.
Lenne egy kérdésem:
Akkor is visszaadnád a kártyád beleeggyezéssel, hogya mondjuk 1 évre kizárnának a Vodától? Tudom hogy ez technikailag lehetetlen de mondjuk Vitamaxod sem lehetne?
Légyszi mielőtt válaszolsz nézd meg a többi szolgáltató összes percdíjait. Én ma megtettem: ijesztő volt.
Hát még milyen dijak lennének ha nem lenne a Voda....
Az én privát véleményem hogy egy kicsit több tiszteletet és megértést és türelmet érdemelne mert sokat köszönhetünk neki.(szerintem)
|
vas. márc. 16, 2003 21:24 |
|
|
Beczy
|
Üdv mindenkinek!
Bocsi gyulagprs, félreértetem mire gondoltál. Arról persze nincs infóm hogy a másik két szolgáltató milyen minőséget szolgáltat, velük kapcsolatban az előfizetési díjra, a letölthető adatmennyiségre és az időkorlátra gondoltam. Decemberben utánanéztem ezeknek, és hát ők szóba sem jöhettek az erős korlátok miatt. A voda akkor még korlátlan volt. És itt követték el a hibát. Ha akkor már lett volna az 1 giga korlát, valószínű nem fizetek elő, mert lehet hogy egy átlagos hónapban nem használom el, de van olyan amikor fölé megyek (a 2gigát szerintem soha nem érem el). A mostani helyzetben viszont én azt tartottam volna korrektnek, ha a voda azoknak az ügyfeleinek akiknek a korlátozás, vagy a minőség nem megfelelő felajánlja hogy kiléphetnek a höségnyilatkozatban rögzített összeg megfizetése nélkül is. Mondjuk csak az árkülönbözetet kellett volna kifizetni, ami az előfizetéses telefon ár és a vásárláskor érvényes vitamaxos ár között van. Olyan lett volna mintha vitamaxxal vettem volna meg a telcsit (mondjuk ad még hozzá egy vitamax simet is, hátha azt azért használom). Egyébként nem hiszem hogy sokan kiléptek volna, de aki igen, azt lehet így megtartja előfizetőnek (csak vitamaxxal) és még átverve sem érezné magát (annyira). De mint tudjuk nem így tett.
Neked is akadozik egyébként az adatátvitel?
Üdv, Beczy.
|
vas. márc. 16, 2003 19:03 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Beczy: én a hozzászolásod utolso harmadára gondoltam amiben a két másik szolgáltatot véleményezted!
Schaft: köszi, de eddig is ezt a modszert használtam, de most nem működik.
hali
|
vas. márc. 16, 2003 18:26 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Schaf !!!
Kellene a Vitamax Party Kártya mennyiért adod? (különben 32ft 16 ó után nem 26ft de ígysem rossz)
Itt az email címem pufi164@intermail.hu
Válaszolj légyszi!
|
vas. márc. 16, 2003 17:52 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Bocs gyulám...
Megfeledkeztem róla.
Szal XP alá sima telefonos kapcsolatnál, miután feltelepítetted magadnak az R600-as modemet.
behívószám: *99***5#
a modem különleges beaáálításaihoz: +CGDCONT=5,"IP","internet.vodafone.net",,0,1 ; +CGATT=1
Az "5"-ös szám változtatásával a szokott módon keresgélheted a szabd proxy-t.
Azt hiszem ezzel menni fog. Ha nem, akkor add meg neki, a régi confíg file-t, int végrahajtandó parancsfile-t. De elvileg ezzel a fentebb említett beállítással mennie kell.
Szia:
Schaf
|
vas. márc. 16, 2003 15:32 |
|
|
Beczy
|
gyulagprs!
Köszi a tanácsot! De én használtam 2002.12.06.-tól, 2003.03.03.-ig, már amikor tudtam. Decemberben és januárban nem volt gond, februártól kezdődtek a problémák. Sokszor alig, vagy egyáltalán nem tudtam felcsatlakozni (főleg esténként 1-2 órára), úgyhogy meguntam és felmondtam az egészet. Azóta chellót használok. 6000 vagy 9000-rel többe kerül (ki hogy számolja), de legalább működik. Az előfizetéses vodás kártyára meg azért nem volt szükségem mert pannon praktikummal átlag havi 3000-3500-at telefonálok el, ez pedig annyi vagy alig több mint a vodás előfizetési díj. Tehát hiába jók a percdíjak, én nem sokra megyek vele.
És örülök neki hogy Schafnak és még sokaknak rendesen működik, de én nem ezt tapasztaltam (gondolom másoknak is vannak ilyen negatív tapasztalatai).
Üdv mindenkinek, Beczy.
|
vas. márc. 16, 2003 12:40 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
Berczy:egy szolgáltatást minösiteni akkor illik ha már használtad is!
jelenleg a téma a vodafon szolgáltatása, maradjunk ennél!
Schaft: köszönöm az smtp szervert, fogok vele élni ha szükségem lesz rá. sajna a problémámmal kapcsolatban azota sem irtál, remélem tudsz benne segíteni!
hali
|
vas. márc. 16, 2003 11:53 |
|
|
Beczy
|
Kedves Schaf!
Már ne haragudj, de a hozzászólásod a free SMTP szerverig mellébeszéd!
De persze majd ezt is megmagyarázod. Hogy én nem értek hozzá, meg láma vagyok, meg idióta, meg hogy merem egyáltalán venni a bátorságot hogy szidom a vodát, ezt a nagyszerű, szavatartó céget! Megmagyarázod mindenkinek aki elégedetlen valamiért a voda szolgáltatásaival, hogy ő a barom, meg nem tudja használni, meg ha neked működik akkor másnak is működik, meg hogy ha neked elég a havi 1 giga akkor másnak is elég.
Senkit nem érdekel a pannon meg a westel netje, mert azt eleve úgy hirdették meg ahogy most is van, és egy nagy rakás k@ki az egész.
Na pá.
|
vas. márc. 16, 2003 11:38 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Sziasztok.
Netter. Te most komolyan azt várod, hogy neked fizessenek azért, ha netezel? )
Szerintem egyébként a voda nem fog jelentős változtatást bevezetni nyártól (legalább is remélem). A tapasztalatok ezt mutatják. 2000 óta változatlanok a percdíjaim az első Vitamax Party kártyámmal. (igaz nem használom. Apropó! Nem kell valakinek? du. 16.-től már csak 24 Ft/perc bárhová)
Meg szerintem ezzel az 1 GB korláttal ellőte a puskaport. Ha nem, hát arról majd akkor lesz érdemes vitázni.
A pannonról:
"Átalánydíjas GPRS Internet ** díjmentes 6400 Ft
** A szolgáltatás csak a meghatározott időszakokban - hétköznap 21 órától reggel 7 óráig, valamint hétvégén 0-24 óráig - használható, havi maximum 300 MB forgalomig (fel- és letöltés együtt). A forgalmi korlát átlépése után adott hónapban további használat nem lehetséges."
Nos, ez tényleg jó üzlet. Akinek nem tetszik a Voda mehet oda előfizetni.
Szóval azoknak, akik továbbra is használják a Vodát, csináltam egy teljesen free SMTP szervert. Vírusellenörzéssel, SPAM szűréssel, stb.
Bármilyen vodafonos GPRS kapcsolattal rendelkező user ingyen használhatja.
Az SMTP szerver beállításaihoz be kell írni:
Kimenő levelek kiszolgálója:
geronimo.webforce.hu
A kiszolgáló nem igényel azonosítást.
No remélem boldogultok vele. Nincs mit.
Sziasztok
Schaf
|
vas. márc. 16, 2003 10:42 |
|
|
NickE
platina tag
|
Szerintem azt elcseszte a Vodafone,hogy nem ad kártyás előfizetőknek is gprs netet. Persze, hogy neki jobb, ha előfizetnek, viszont így sokakat elriaszt, mert nem vállalják a hosszú előfizetést. Én már elhatároztam, semmilyen előfizetést nem vagyok hajlandó aláírni semmilyen szolgáltatónál. Úgy gondolom, hogy ha valaki megfelelően tud szolgáltatni, akkor nem kell aláíratni semmilyen rabságot, az emberek önként fognak fizetni. Ilyen szempontból a pgsm szimpatikus, csakhát ugye a 300MB nagyon gyenge. Megvárom, amíg lesz valami normálisabb ajánlat. Remélem, nem 2020-ban. (
|
vas. márc. 16, 2003 9:41 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
végre beindultak a "rádiohullámok", korlátozás ide vagy oda tegnap 17 óra után lehetetlen volt böngészni.
nem igazán érten miért hozzátok fel a többi szolgáltatot? termékeik bevezetésénél leirták a feltételeket, és eddig még egyik sem korlátozta a vállalt szolgáltatását.
itt most csak a vodafonrol és a kis játékairol van szó. kérek mindenkit maradjunk a tárgynál és a lényegröl beszéljünk.
hali
|
vas. márc. 16, 2003 9:37 |
|
|
Pittor
|
Mark1 ez igen kerek volt! Örülök, hogy végre leírtad az eddigi legésszerűbb megoldást. Asszem ez mindenkinek jó lenne, és tényleg kíváncsi lennék én is, hányan élnének vele. Mert ugye van jobb "megoldás". De tényleg jobb, vagy csak van? Nem szidták olyan lelkesen a pgsm-et, aki eleve korlátoz. Westel? Nincs is átalány. Matáv? 40 óra mi? Vagy freenet? Számold ki 1 hóra, nem is annyira free. Ezt üdvözölném. Csak ugye sokan telefonnal veszik az elöfizetést, és a kedvezményt minden szolgáltató kifizetteti lemondáskor, amit elenged az elején. A net meg tényleg opció. Senki nem kényszerít az előfizetésre, mert senki nem kényszerít a (vod)netre, föleg, ha van alternatíva. Jó, gyertek az etikával. Etika? Nézzük. Te aláírod, hogy fizetsz, Ő azt, hogy szolgáltat. És azt is, ha nem, mi az oka. Azt csinál amit akar, ez nem levegő, ez luxuscikk, ha jól megnézzük. Szal keress jobbat, de legjobb, ha előre gondolkodsz.
Mi lesz nyáron? Kit érdekel? Azt legalább tudjuk, hogy lesz oka. Azért nem hőzöng a nép? Miért nem garantálja tovább? Akkor is **** lesz! De az más ugye? Azt bejelentette. Tényleg más...
Pjotr
|
vas. márc. 16, 2003 2:26 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Én a Voda helyében megengedném a GPRS miatt 2 éves szerződés kötött elégedetlen ügyfeleknek,hogy vissza adják kártyájukat.
És ezzel Westel vagy Pannon büntetésre ítélném őket!!!
Én még nem felejtettem el ellentétben sok emberrel amikor Dominóval 9600 b/s neteztem éjjel 3 óra alatt kb egy ezresért jó ha 20 oldalt megtudtam nézni és a letöltés.....
Aztán a panonnál lett fizetős GPRS-em napi 1 óra net és hó végén 18800 FT számla, esküszöm ha kell felrakom ide a számláimat.
2002 Jún 14 én mondtam fel a kártyámat és összetörtem miután rámondtam a hangpóstára keress a 067031553.. számon.
Ráadásul ezzel még ingyen van a duma csúcson kívül.
100 rongyért sem adnám.
A matávos modemet meg nem is részletezem használják egészséggel, főleg azoknak ajánlom akiknek nem elég az 1 giga a Vodánál!!!(kapjanak már a felyükhöz)
Nemtudom de én sajna itthon rohadok egész nap mert nincs melóm, már véres a szemem az internettől de az 1 gigától még messze vagyok egy hónapban.
Akinek ez kevés ott valami nem stimmel.
Persze nekem is kellene ADSL ha nem kéne hozzá Matáv vonal meg belépési díj meg 2 éves szerződés meg áfa meg STB.Csupa felesleges baromság inkább maradok a Vodánál.
Szóval könnyebb az életem 2002 Júni 15 óta.
És nekem igaz egy kis trükközéssel,de elég jól műxik és működött is általában.(BP. Kőbánya)
Szóval én a Voda helyében ezeknek az usereknek adnék 1 hó gondolkodási időt aztán visszavenném a kárlyájukat elengedném a fizetést és 1 évig nem kötnék új szerződést velük.
(Lehet hogy nem is olyan sokan élnének vele?)
Bocs ha valakit megsértettem, de már nem bírtam hozzászólás nélkül olvasni ezt az eggyoldalú Voda pocskondiázást mert aki ennyire útálja az használja a másik két SZUPERJÓ szolgáltatót (megérdemli)
|
szomb. márc. 15, 2003 23:21 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Kedves Ádám.
Szerintem ez személyeskedés, de hagyjuk.
A hozzászólásommal pont azt akartam elkerülni, hogy egymásnak essetek. Azt nem gondoltam volna, hogy én leszek a célpont.
Ami a nickemet illeti, ennyire lámának nem nézhetsz. Pontosan azt jelenti, amit gondolsz.- ))
De ez az én dolgom. Az meg, a tied, ha kidobod a telefont, a simkártyát és a semmiért fizeted még jónéhány hónapig az előfizetést.
Én ha már fizetek érte, akkor használom (amennyire lehet).... és ha elolvasnád a topicot észrevennéd, hogy sokaknak segítettem abban, hogy ők is használni tudják. De ezek szerint te is olyan vagy, aki panaszkodni tud, hogy fáj, meg minden, de nem mozdulna azért, hogy ne így legyen.
Ha elolvasod ezt a topicot az elejétől, talán megtalálod a megoldást a problémádra.
Persze ehhez olvasni kell. Nem csak az utolsó 3-4 üzenetet. )
Szal Elnézést, ha én is ttúl mentem a határon, nem volt szándékomban, csak azt magyarázom, hogy széllel szemben hugyozunk.
Sziasztok:
Schaf
|
szomb. márc. 15, 2003 19:21 |
|
|
garamiad
|
Schaf: nem érzem úgy, hogy személyeskedtem volna - ha mégis így éreznéd, szíves elnézésedet kérem! Azért annyit engedj meg, hogy elmondjak: kicsit dühít az arroganciád, a lekezelő modorod... Hagyod magad becsapni - ez a te dolgod, de mást nem kellene leszólni, aki nincs veled egy véleményen... A voda igenis kiszúrt velem, én pedig csak úgy tudok hangot adni a tiltakozásomnak, ha megszakítom velük a kapcsolatot, a SIM-et pedig szertartásos keretek között elégetem... Rossz oldalon állsz, ember! Vedd észre! Tudom, csepp vagyok a tengerben, hatalmas rablóbanda ez, ahogy a többi is, de legalább az erkölcsi győzelem az enyém! Nem szabad mindig engedni... S ez nem kizárólag erre az esetre értendő... Úgy gondolom, nem nekem kellene a Holdra utaznom, hanem nekem vissza a Földre! Nem gonoszságból mondom, de a nevedben félig-meddig benne van az, hogy milyen ember vagy (ha tudsz kicsit németül... )) ) - sok ilyet ismerek, kerülöm is őket!
Használjátok egészséggel továbbra is a GPRS netet - amíg még tehetitek... Azt hiszem, mégiscsak én fogok nevetni a végén... Nekem marad a jó öreg dial-up, ha szerényebb keretek között is, de mégiscsak nyugodtabban, színvonalasabban!
Na, lehet anyázni, hogy bunkó voltam! Az vesse rám az elsőt, aki.... )) E-mail: garamiad@freemail.hu
Többet nem írok ide, fölösleges!
Kívánom mindenkinek, hogy rendeződjön a netes problémája, és minél olcsóbban, minél gyorsabban használhassa a világhálót!
|
szomb. márc. 15, 2003 18:06 |
|
|
gyulagprs
|
sziasztok
én úgyérzem minden töllem telhetöt megteszek, hogy hozzászólásaim senkitse sértsenek. sajnálom ha netán mégis ugyérezné valaki, hogy a lelkébe gázoltam. de az eredeti kérdésemre még mindig nemkaptam választ, vagy aválasz nem volt elfogadhato.
sajna kezdenek lassulni a "rádiohullámok"
ha valakit esetleg megbántottam sajnálom
hali
|
szomb. márc. 15, 2003 17:02 |
|
|
pitti01
|
Szia Schaf!
Kár a gőzért ez Pató Pál ügy kedvesSchaf.
Én eddig és ezután is Vodázok, és megfogadom a tanácsaidat
alkalmazom az ötleteidet edig sikerrel, köszönöm.
Az új config file-t hol találom és mennyire új? R600-ra is
jó gondolom!
Köszönöm! Email-ban is jöhetne.
Szia pitti01
|
szomb. márc. 15, 2003 16:57 |
|
|
Beczy
|
Pittor!
Az fáj hogy nem tehetünk semmit? Igen. Mert ugyan a tiltakozásnak nagyon kevés az esélye hogy elérje a célját, de legalább páran megpróbálták. Aztán vagy sikerül vagy nem. De ha simán beletörődnénk mindenbe akkor a szolgáltatók azt csinálnának amit akarnának, úgysem tiltakozna ellene senki. Soha ne felejtsd el, ha most nem is vonatkozik rád ez a korlátozás, nincs felmentésed az alól hogy a következő se fog. Ha ezt simán végigviszi a voda a következőt is ugyanúgy megcsinálja. Mert ugye a szerződés szerint ő diktál, úgy szolgáltat ahogy akar, és ezt te is, és mindenki más is aláírta.
Az pedig kacsa hogy a felhasználók miatt csinálják. Amiatt a pár száz felhasználó miatt nem lesz túlterhelt a rendszer. Ha viszont tényleg túlterhelt akkor ez nem lesz megoldás. Akkor majd tovább korlátoznak, majd utána esetleg szabályozzák hogy délelőtt csak azok telefonálhatnak akiknek a neve A-K-ig kezdődik, délután meg a többi !
Az igazi okra pedig még senki sem válaszolt.
Üdv Beczy.
|
szomb. márc. 15, 2003 16:56 |
|
|
Pittor
|
OFF
|
szomb. márc. 15, 2003 16:21 |
|
|
Pittor
|
Mit vállaljak? Ez nem válasz volt tőled!
|
szomb. márc. 15, 2003 16:19 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Na.. kérem Uraim és Hölgyeim.....
Ne személyeskedjünk. Felesleges.
Kedves Garami Úr! "Sürgősen költözzön a holdra! Lehet, hogy nemsokára kitör a 3. világháború... erre utall, hogy készülődnek Irak ellen..."
Szal én minden véleményemet leírtam. Személyeskedni nem akarok, ha van értelmes hozzászólás, majd reagálok.
Csüsz:
Schaf
|
szomb. márc. 15, 2003 16:14 |
|
|
gyulagprs
|
Pittor: ha egy szerződés ennyire egyoldaluan kezelhető akkor az bizonyára nem szerződés. a reklámok valoságtartalmáért a megrendelő tartozik felelősséggel, ezt viszont törvény szabályozza. ha azt kakarnám hogy nálam legyen a gyeplő telefontársaságot alapítanék.
és még mielőtt hasonló megjegyzéseket tennél, legalább a saját neved vállald.
hali
|
szomb. márc. 15, 2003 15:25 |
|
|
garamiad
|
Schaf: szavadon foglak! ) Szerintem neked is aggódnod kellene a jövő miatt... Júliusig garantálták az árat, igaz? Ezt most vesd össze a korlátozás tényével... Szerinted ki/mi akadályozza meg őket abban, hogy hasonló módon cselekedjenek a jövőben is? Lehet, hogy egy hónap múlva fél GB-ban határozzák meg a havi adagot... Július után meg fizethetsz keményen az adatforgalmad után... Az elvről van szó, érted? Én már nem tudok hinni a vodának, ahogyan a matávnak sem... Ebből pedig azt kalkuláltam ki, hogy jobb, ha most kifizetem a lelépési díjat, mintha még fizetném mondjuk júliusig a havi díjat, és úgy mondanám le ugyanannyiért...
Kérlek, győzz meg az ellenkezőjéről!
Ádám
|
szomb. márc. 15, 2003 15:13 |
|
|
Pittor
|
Gyula mégis Te rugdalod. Egyoldalú módosítás? Nem olvastad a szerződést, lentebb idéztem is, de a lustaság erőt vett rajtad mi? Benne van, hogy joga, Schaf meg leírta, hogy nem minősül ajánlatnak a reklám. Semmi fogódzó nincs nem veszed észre? Különben mi is a bajotok? Ja, nem nálatok a gyeplő mi? Az fáj, hogy nem tehettek semmit ugye?
|
szomb. márc. 15, 2003 15:05 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
jozsiba- az sms.ac valóban halott.
|
szomb. márc. 15, 2003 14:49 |
|
|