|
(ADSL) sávszélesség növekedés
Szerző |
Üzenet |
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
|
hétf. jan. 22, 2007 12:37 |
|
|
Hocila
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: Bp.
|
Sziasztok!
A héten kapom meg az új telefonvonalat, aztán "izibe" szerződni fogok az ICEDSL-nél. Olvastam a honlapjukon, hogy akinek náluk van szerződése az csökkentheti a díját "beszervezéssel". Nos, ha valaki igényt tart rá, valami "baráti gesztusért" cserébe rendeléskor megadhaton az ő 8 jegyű azonosítóját (ezzel ~ 3e HUF, üti a markát)
|
hétf. jan. 22, 2007 11:10 |
|
|
shabba
arany tag
|
HE-TECH írta: Te meg nehogy elhigyj minden marhaságot, amikor arra hivatkoznak hogy nem éri meg nekik, mert az nagy beruházás és hasonlók. Itt is ugyanolyan digitális központ van, mint bármelyik nagyvárosban. Annyiból állna, hogy kihúzzák az inviteles kártyát és bedugják helyette a t-comosat... (Elvileg ez sem kéne, mert gyak. egyformákat használnak, de gondolom nem akarja semelyik sem a másik cuccát használni és nem is engedi, hogy a másik használja az övét.) Ennyi. Utána fogok kérdezni a HIF-en is hogy hogyan mennek ezek a dolgok.
Hát persze hogy csak ennyi. Naívitás a köbön. Olvasgasd akkor szolgalmasan az NHH oldalán a RUO-kat, mert amit leírtál az tökéletesen bebizonyította hogy lövésed sincs arról mi is az a hurokátengedés és hogyan működik a gyakorlatban.
|
vas. jan. 21, 2007 20:59 |
|
|
HE-TECH
ezüst tag
|
Te meg nehogy elhigyj minden marhaságot, amikor arra hivatkoznak hogy nem éri meg nekik, mert az nagy beruházás és hasonlók.
Itt is ugyanolyan digitális központ van, mint bármelyik nagyvárosban.
Annyiból állna, hogy kihúzzák az inviteles kártyát és bedugják helyette a t-comosat...
(Elvileg ez sem kéne, mert gyak. egyformákat használnak, de gondolom nem akarja semelyik sem a másik cuccát használni és nem is engedi, hogy a másik használja az övét.)
Ennyi.
Utána fogok kérdezni a HIF-en is hogy hogyan mennek ezek a dolgok.
|
vas. jan. 21, 2007 19:09 |
|
|
shabba
arany tag
|
HE-TECH írta: A csaj nagyon segítõkész volt minden ötletemnél elment 1-2 percre és körülkérdezett az ügyfélszolgálaton, de sajnos azt kellett mondania, hogy ez nem lehetséges. Fordítva elvileg lehet, tehát ha t-s területen lakom, akkor kérhetném, hogy az invitel vegye át tõlük a hurkomat, de fordítva nem lehet...
Nehogy elhiddj minden marhaságot amit egy üszis mondd. Hurokátengedésre mind az 5 JPE kötelezve van a liberalizáció óta, és mind az 5 ennek kényszerből eleget is tesz. Már 2002 év eleje óta bármelyik JPE hurkát el lehet hordozni, ha valaki nagyon akarja. Az hogy a Tíkom ebben nem lát üzletet, az messze nem ugyanaz mintha nem lenne lehetséges. Egyébként is ha Tíkom betelepülne akkor is csak a legnagyobb városokba érné meg neki, ebbe szinte csak Szeged férne bele mert az az egyedüli százezres város. Tudtommal üzleti előfizetőkenk már 2 éve kínál szegeden hurokátengedéssel tíkom szolgáltatást, de lakosságit nem. De a kisebb településekre még Tíkom területen sem fognak az alternatívok betelepülni, üzleti megfontolásból, nem azért mert nem engednék.
|
vas. jan. 21, 2007 12:42 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Igen, az invitelnek a magyarázata helytálló (az 1,2,3 Mbit tényleg elég), de a probléma az hogy a tcom emelt és így egyes embereknek azért kell többet fizetni kevesebb sávszélért, mert egy cég (invitel) úgymond monopolhelyzetben van a területen.
|
vas. jan. 21, 2007 12:37 |
|
|
HE-TECH
ezüst tag
|
Teljesem egyetértek McLacával.
Még hozzáfűzném, hogy mióta internet létezik magyarországon azóta látom, hogy matávos vonallal mennyivel jobban járnék.
Havi 1-2 ezer forinttal is kevesebbe kerülhetne a net ha nem inviteles lennék.
Tegnap felhívtam a t-online ügyfélszolgálatot, hogy mi a helyzet.
Azt mondták köthetek velük szerződést, de akkor sem tudnak itt nekem sávszélt emelni.
Mondom akkor vegyék át az inviteltől a hurkot és akkor én már fizikailag is hozzájuk fogok tartozni.
A csaj nagyon segítőkész volt minden ötletemnél elment 1-2 percre és körülkérdezett az ügyfélszolgálaton, de sajnos azt kellett mondania, hogy ez nem lehetséges.
Fordítva elvileg lehet, tehát ha t-s területen lakom, akkor kérhetném, hogy az invitel vegye át tőlük a hurkomat, de fordítva nem lehet...
Ennyit a szabad szolgáltató választásról.
Ez Magyarország.
A sávszélemelésnél legjobban az invitel cinikus nyilatkozata dühít, amit már idéztem feljebb.
Meg nehogy már ugyanakkora csomagért többet kelljen itt fizetnem csak a lakhelyem miatt?!!
|
vas. jan. 21, 2007 11:23 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Hogy lehet valakinek ma 1100/256 kbps-os sebessége? Ezek hasznos adatok, nem bruttó. Főként a 256 érdekes. Korábbi duplázások eredménye?
|
szomb. jan. 20, 2007 21:10 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
De már sokszor leírtuk, hogy miért sántít a felvetésed.
Leginkább azért, mert a Torrenthez és DC-hez sokkal inkább upload kell, mint download, és nem ritka, hogy egy filmet az ember (legalábbis DC-n) napokig, hetekig tölt pár kbyte/s-mal, és véletlenül sem 4-8Mbittel.
Viszont én nagyon fogok örülni, hogy a víruskeresőm nem 1,2 percig, hanem 20mp-ig fog lejönni, ha a belinkelt - hosszabb - youtube-os videókba nem kell perceket várni, hogy beletekerhessek, ha a CoolEdit (vagyis most már Adobe Audition) fél gigás demóját nem több, mint egy óráig, hanem kevesebb, mint 20 perc alatt leszalad, vagy akár csak egy fényképező tesztjénél a 10mpixeles, 3 megás képekre nem fél percet, hanem 6 másodpercet kell várnom, vagy ha egy nagyobb képekkel bőségesen teletűzdelt oldal teljes letöltődésére nem két percet, hanem fél percet kell várnom, vagy egy-egy XP reinstall után a friss driverek összeszedése nem venne igénybe több órát, mert ha összeadom, a felrakandó driverek összmérete eléri az 1 Gigát, vagy az XP-hez tartozó frissítések AFP projectes letöltése (300MB) mind-mind egy csomó időt megspórolnak 4Mbites nettel, és még tudnám ám folytatni, de ha csak a postafiókomból a 20-30Mbyte-os maileket 4 perc helyett 1 perc alatt lehúzza, nekem már az is sokkal élvezetesebb, gördülékenyebb élményt ad.
Elég az 1Mbit is, de sokszor futok bele abba, hogy nézem, hogyan töltődik le a fájl, és várok, várok, várok... Szélessáv ide, vagy oda.
Üdv!
|
szomb. jan. 20, 2007 21:01 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Egyébként nincs is értelme a sávszél növelésének, csak a warez (szerintem). Gondolom ezt a következők miatt:
1, Az IPTV még nagyon nincs azon a színvonalon, ahol kellene lennie (és nem is csak technikailag, mert ugye egy HD-s, 720p-s képhez mamár minden monitor jó, és a 6-8 megabit azt simán elvinné; hanem inkább a tartalmak hiánya miatt).
2, VoIP-ra már az 1 megabit is tökéletesen elég.
3, Videotelefonálást nem sokan folytatnak, ettől valahogy idegenkedik az emberek többsége.
4, Netes rádió dettó ugyanaz, mint a 2, pont.
5, Nincsen olyan jellegű átfogó videotéka szolgáltatás, amilyenre az emberek vevők lennének (mondjuk 3 kilóért egy film megnézése).
Viszont ami miatt egyre "kell" a még több sávszélesség, az a Bittorrent és/vagy DC. Ebből a szempontból egyet kell, hogy értsek az Invitellel: 1-2 megabites másodpercenkénti sebesség a mai tartalomszolgáltatások mellett mindenre elég, ami nem warez.
|
szomb. jan. 20, 2007 19:24 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Indoklás: mivel a HTCC felvásárolja őket, az ADSL szávszél emeléssel majd akkor fognak foglalkozni, ha ez lezárult... Nyomós érv...
http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=22045
"Az Invitel nem árult el konkrétumokat arról, hogy a versenyképességük megőrzése érdekében milyen válaszlépéseket terveznek. „Tervezzük a sávszélesség-bővítést, akkor és ott lépjük meg, ahol az ügyfeleink kiváló kiszolgálása ezt igényli” – válaszolt politikusan a cég sajtóosztálya. Néhány nappal később – miután kiderült, hogy a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltatót felvásárolja a Hungarian Telephone and Cable Copr. (HTCC), és így az egyesül a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös primer körzetekben szolgáltató Hungarotellel – megtudtuk, hogy mi volt az óvatos fogalmazás oka: az érintett szolgáltatóknál jelenleg az egyesülés levezénylése és a közös stratégia kidolgozása van napirenden, egy esetleges sávszelesség-bővítésről csak ezt követően tudnak majd nyilatkozni."
|
szomb. jan. 20, 2007 18:23 |
|
|
HE-TECH
ezüst tag
|
|
szomb. jan. 20, 2007 14:03 |
|
|
Tender
arany tag
|
Ezt sajnos nem tudom megmondani, de nálam okosabbak biztos megmondják a megoldást.
Infóim szererint, arra a kis időre ki kell iktatni a routert. E téren tapasztalatom sajnos nincs, ezt is más fórumokon olvastam.
|
pén. jan. 19, 2007 22:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nyugi, én elhiszem a dolgot. Nekem is Dialcom modemem van, a pontos típusát most nem mondom meg (tőlem 6 méterre van), viszont router mögött, szóval nem tudom, hogy érhetném el a routeren keresztül.
Az IP-je ugyanaz, mint a routeremé, de vajon portforwarddal meg lehetne oldani, ha a routerét megváltoztatom?
Üdv!
|
pén. jan. 19, 2007 21:52 |
|
|
Tender
arany tag
|
T-onlány üf vagyok, nem teszt userként jelentkezem be.
De mivel a http://www.speedtest.net/ -en is ilyen eredményeket kapok és máshol is, engem meggyőzött.
Viszont azt is írtam, hogy ha FTP-vel töltök fel/le, akkor is ezek az eredmények (pedig az a tárhely nem T-onlányos).
Én nem akarok senkit meggyőzni, csak gondoltam leírom a tényeket. Senkit nem kérek rá, hogy el is higgye.
Dialcom 1600 modemem van, nem találkoztam log-gal.
Emelés óta én is 2x újraindítottam a biztosnság kedvéért, amúgy nonstop megy.
|
pén. jan. 19, 2007 21:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
djsms írta: Tender írta: A sebességmérést a T-Com tesztszerverével csináltam. Na itt a lényeg! Hálón belül én is adok bárkinek 8/0.5 megát! Hálón kívülre leszek majd kíváncsi! Ha nem a tersztszerver júzerével lépsz be, akkor a szolgáltatódon keresztül éred el a T-com sebességmérőjét, tehát valós eredményeket ad. Már aki nem T-onnyál ügyfél. Tender írta: Az előtte, utánna paramétereket a modemből olvastam ki. Következő kérdés: milyem modem?
Illetve van neki logja, ahol tárol korábbi eredményeket? (Én a géppel együtt a modemet is kikapcsolom.)
Üdv!
|
pén. jan. 19, 2007 21:00 |
|
|
Tender
arany tag
|
Máshol is mértem, de azok csak a letöltést mutatták, de az mindenhol ennyi volt. Továbbá ha FTP-vel töltök fel vagy le, akkor is stimmelnek a kapott értékek. Csupán azért másoltam be a T eredményeit, mert azt hivatalosabbnak gondoltam. De ami a lényeg, engem meggyőztek az eredmények, és nagyon örülök neki!
|
pén. jan. 19, 2007 15:20 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Tender írta: A sebességmérést a T-Com tesztszerverével csináltam.
Na itt a lényeg! Hálón belül én is adok bárkinek 8/0.5 megát! Hálón kívülre leszek majd kíváncsi!
|
pén. jan. 19, 2007 14:39 |
|
|
Tender
arany tag
|
McLaca írta: Ezt mivel készítetted? Szerintem ekkora csomagszám mellett ennyi CRC hiba tolerálható, a WLAN sokkal rizikósabb, mégis működik.
Üdv!
Hi!
Az előtte, utánna paramétereket a modemből olvastam ki.
A sebességmérést a T-Com tesztszerverével csináltam.
|
pén. jan. 19, 2007 11:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ezt mivel készítetted?
Szerintem ekkora csomagszám mellett ennyi CRC hiba tolerálható, a WLAN sokkal rizikósabb, mégis működik.
Üdv!
|
pén. jan. 19, 2007 10:12 |
|
|
Tender
arany tag
|
Ma éjjel nálam is megtörtént a csoda!
Előtte
Adsl Line Status
OPERATIONAL
Adsl Mode
G.DMT
Up Stream
224 kb (Interleave)
Down Stream
2560 kb (Interleave)
Attenuation
Near End: 11.0
Far End: 10.0
SNR Margin
Near End: 34
Far End: 25
HEC Count
0
SW Version
20030122E
Firmware
0x40e4be26
15 min ES Counter
0
CRC Errors
0
1 day ES Counter
0
Utána
Adsl Line Status
OPERATIONAL
Adsl Mode
G.DMT
Up Stream
512 kb (Interleave)
Down Stream
8096 kb (Interleave)
Attenuation
Near End: 10.5
Far End: 10.0
SNR Margin
Near End: 10
Far End: 19
HEC Count
0
SW Version
20030122E
Firmware
0x40e4be26
15 min ES Counter
0
CRC Errors
157
1 day ES Counter
8
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség:
2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő:
2.42 sec
Sebesség:
6787 kbit/sec (6 949 888 bit/sec)
Vonali sebesség:
7936.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség:
2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő:
38.33 sec
Sebesség:
427 kbit/sec (437 248 bit/sec)
Vonali sebesség:
512.00 kbps
Kicsit aggasztanak azok a crc hibák, szóval számítok rá, hogy egy kicsit visszább fognak venni.
Ezek után kíváncsi vagyok, mi lesz a vége!
|
pén. jan. 19, 2007 6:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Nincs garantált maximum, és korábban sem volt.
Ez a dolog "szépsége", mert most ezzel megléphetik a felhasználók között megosztott, de elméletileg gyorsabb netet.
Tehát a lényeg, hogy eddig mindenkinek volt egy "privát" vonala, saját sávszélességgel, most meg úgy tűnik, bedobnak mindenkit a közösbe, és húznak egy felső határt.
Üdv!
|
csüt. jan. 18, 2007 22:33 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
McLaca írta: A mostani csomagoknál sem írnak ilyet. Az 1Mbites csomag vállalt, tehát garantált letöltése 192kbit, garantált feltöltése 64kbit, tehát ha 1Mbites csomagnál a szolgáltató csak 192kbitet nyom, a szerződést már teljesítette, reklamációnak helye nincs...
Üdv!
Én a garantált maximumra értettem. Tehát biztos nem írják le, a fenti példánál maradva, hogy biztos 1Mbittel fogsz tölteni. Ezért írják, hogy akár 1Mbit.
|
csüt. jan. 18, 2007 22:04 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
kerelyfe írta: Hannibal írta: Igen, nekem is van egy ilyen érzésem, mivel amit eddig olvastam, mindig úgy kezdődött, hogy 512-est akár 1 megára, az 1 megást akár 4 megára stb. Szerintem csak annyit jelent, hogy nem merik leírni (mert számonkérhető), hogy garantáljuk az X Mbites maximális letöltési sebességet, mert akkor pityipalkóék vernék az asztalt, hogy náluk csak 0,8 X Mbit a letöltés, és kártérítést követelnek stb..... Így meg örüjjé', hogy van neted, ami akár, stb, stb, szokásos marketing duma, blabla..... A mostani csomagoknál sem írnak ilyet.
Az 1Mbites csomag vállalt, tehát garantált letöltése 192kbit, garantált feltöltése 64kbit, tehát ha 1Mbites csomagnál a szolgáltató csak 192kbitet nyom, a szerződést már teljesítette, reklamációnak helye nincs...
Üdv!
|
csüt. jan. 18, 2007 21:06 |
|
|
Tender
arany tag
|
Talán a X. ker.-ben is megindultak ma délelött a dolgok!
Haveromnak 2Mb -> 4Mb.
Az érdekesség az, hogy csak neki emeltek a környéken, még a vele egy házban lakóknak sem emeltek idáig. Rólam nem is beszélve, aki kb. 2 km-re lakik tőle!
Érdekes!
|
csüt. jan. 18, 2007 20:56 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Hannibal írta: Igen, nekem is van egy ilyen érzésem, mivel amit eddig olvastam, mindig úgy kezdődött, hogy 512-est akár 1 megára, az 1 megást akár 4 megára stb.
Szerintem csak annyit jelent, hogy nem merik leírni (mert számonkérhető), hogy garantáljuk az X Mbites maximális letöltési sebességet, mert akkor pityipalkóék vernék az asztalt, hogy náluk csak 0,8 X Mbit a letöltés, és kártérítést követelnek stb.....
Így meg örüjjé', hogy van neted, ami akár, stb, stb, szokásos marketing duma, blabla.....
|
csüt. jan. 18, 2007 14:50 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Bács-Kiskun megye, Kecskeméttől 25 km-re, 76-os körzet, T-online. Tegnapról mára virradóan.
Megtörtént a sávszélemelés. 512kbit/s 1Mbit/s
|
csüt. jan. 18, 2007 14:46 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Igen, nekem is van egy ilyen érzésem, mivel amit eddig olvastam, mindig úgy kezdődött, hogy 512-est akár 1 megára, az 1 megást akár 4 megára stb.
|
csüt. jan. 18, 2007 14:06 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
30Mbit? Összesen?
Ehhez képest ahol én lakom, ott már a végső határokat feszegeti a rengeteg felhasználó. Hogy itt nem lehetne egyetlen ügyfélnek sem 30Mbite, az biztos (még a másfél is köhög).
Egyébként rossz érzésem van az ADSL emeléssel kapcsolatban, főleg a T-com fogalmazása miatt.
Gyanítom, hogy az eddig fix sávszélesség innentől dinamikus lesz, és az alja a vállalt minimumnál lesz. Autópályás példával élve eddig mindenkinek volt egy X Mbit széles sztrádája a központ felé, falakkal elválasztva a többi sávtól, átjárás nélkül.
Most viszont lebontja a falakat, és aki ügyes, az akár 4X sávot is elfoglalhat egyszerre, ennek viszont az lesz az eredménye, hogy mások leszorulnak az útról, vagy olyan szorosan fognak járni az autók, hogy 1 sávba 3 autó is jut... (és így lesz az 1Mbitből 333kbit).
Valahogy így kézpelem el.
Üdv!
|
szer. jan. 17, 2007 22:29 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Idézet: A UPC válaszol
A Magyar Telekom riválisait váratlanul érte az újabb, jelentős mértékű ADSL-gyorsítás – legalábbis ez derült ki gyors körkérdésünkből. A UPC Magyarország nem érezte úgy, hogy a felhasználói igények indokolnának egy ilyen mértékű sávszélesség-bővítést – mondta el Szűcs László sajtókapcsolati igazgató, aki egyben tamáskodott is azzal kapcsolatban, hogy a piacvezető internetszolgáltató mindenhol biztosítani tudja majd a most beígért sebességet. Ennek ellenére – ahogy korábban mindig – most is reagálnak majd a konkurens lépésére, jelenleg arról egyeztetnek, hogy milyen formában tegyék ezt. Elképzelhető a sávszélesség – vagy éppen csak a feltöltési sebesség – növelése csakúgy, mint extra szolgáltatások biztosítása az ügyfelek részére. Elméletben a kábeles technológiával szolgáltató UPC egyszerűbben gyorsíthat – tette hozzá –, mert a központjaik már most is képesek akár 30 megabites sebességet is biztosítani. - McLaca?
Az Invitel nem árult el konkrétumokat arról, hogy a versenyképességük megőrzése érdekében milyen válaszlépéseket terveznek. „Tervezzük a sávszélesség-bővítést, akkor és ott lépjük meg, ahol az ügyfeleink kiváló kiszolgálása ezt igényli” – válaszolt politikusan a cég sajtóosztálya. Néhány nappal később – miután kiderült, hogy a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltatót felvásárolja a Hungarian Telephone and Cable Copr. (HTCC), és így az egyesül a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös primer körzetekben szolgáltató Hungarotellel – megtudtuk, hogy mi volt az óvatos fogalmazás oka: az érintett szolgáltatóknál jelenleg az egyesülés levezénylése és a közös stratégia kidolgozása van napirenden, egy esetleges sávszelesség-bővítésről csak ezt követően tudnak majd nyilatkozni.
|
szer. jan. 17, 2007 15:59 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
McLaca írta: Czumy írta: 4 évvel ezelött köttötték be az ADSL-t, akkor 384kbit/s-es csomagom volt, br. 13.800 Ft/hó áron most br. 10.500 Ft-ért kapok 8 Mbit-et... ÜBERRULEZ!!! Még mindig elég drágán mérik... IW-nél szolgáltatóváltással br. 9000, új előfizetőként 8388, "szereld magad" csatlakozás esetén 7188 a leendő 8Mbit... Üdv!
Ez még 2006. májusi ár, akkor írtam alá az 1 év hűséget... Ha maradok az EnterNet-nél, a 3Mbit/s csomag 13.500 Ft-ba kerülne.
|
szer. jan. 17, 2007 7:27 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Czumy írta: 4 évvel ezelött köttötték be az ADSL-t, akkor 384kbit/s-es csomagom volt, br. 13.800 Ft/hó áron most br. 10.500 Ft-ért kapok 8 Mbit-et... ÜBERRULEZ!!! Még mindig elég drágán mérik...
IW-nél szolgáltatóváltással br. 9000, új előfizetőként 8388, "szereld magad" csatlakozás esetén 7188 a leendő 8Mbit...
Üdv!
|
kedd jan. 16, 2007 22:23 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Czumy írta: http://www.hwsw.hu/hirek/32751/TVNet_ADSL3G_sebessegnoveles.html Ennek nagyon örülök!! Főleg, hogy hamarabb meglesz az emelés, mint a T-com-nál. Ha 8 Mbit-es nem is lesz a letöltési sebességem, megelégszem a 6-7-tel is 4 évvel ezelött köttötték be az ADSL-t, akkor 384kbit/s-es csomagom volt, br. 13.800 Ft/hó áron most br. 10.500 Ft-ért kapok 8 Mbit-et... ÜBERRULEZ!!! Ez nálam 8990 lenne úgy, hogy december második felében írtam alá 1 évet, ISP-váltással, nem TVNethez.
Szóval ha a TVnet ADSL 3G-vel adja a 8 megabitet, az sok 10500-ért, mert én meg T-Com területen vehetném igénybe a 8 megabitet, 8990-ért.
Valami nem kóser nálad...
|
kedd jan. 16, 2007 22:00 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
http://www.hwsw.hu/hirek/32751/TVNet_AD ... veles.html
Ennek nagyon örülök!! Főleg, hogy hamarabb meglesz az emelés, mint a T-com-nál.
Ha 8 Mbit-es nem is lesz a letöltési sebességem, megelégszem a 6-7-tel is
4 évvel ezelött köttötték be az ADSL-t, akkor 384kbit/s-es csomagom volt, br. 13.800 Ft/hó áron most br. 10.500 Ft-ért kapok 8 Mbit-et... ÜBERRULEZ!!!
|
kedd jan. 16, 2007 20:46 |
|
|
shabba
arany tag
|
Ezek szerintem közel maximális értékek, kb ennyit fog tudni az új up to 4 mbps. Ha belenéz a modem status infojába az ismerősöd és a korábban leírt profile értéket találja, akkor tuti hogy a maximumon megy.
|
kedd jan. 16, 2007 1:44 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Shabba topictárs leírta, hogy nem a végponti (nettó), hanem a linksebességet (bruttó) fogják emelni 4 megásra, emiatt a végponti eleve nem érheti ezt el.
Bizonyítéka ennek az barátod UP sebessége is, 256kbitet már csak elbír a vonala , mégis csak 214kbit lett neki.
"Természetesen" nálam a helyzet változatlan, bár az elmúlt két emelés is elég gyorsan megtörtént a 2.-3. héten.
Üdv!
|
hétf. jan. 15, 2007 22:30 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Első beszervezett Ice Dsl-es ügyfelem, és egyben jóbarátom most írt, hogy az 1 megabites ADSL-e mostantól 3766/214 kbps-on muzsikál.
Jó hír, hogy az elsők között négyszerezte meg a T-Com a sebességét, rossz hír, hogy szegény vonala nem bírta a maximumot.
Én most csináltam tesztet a www.adslteszt.matav.hu -n: 1092/131 kbps a sebességem, 1 megabites ADSL-re. Tehát hozzám még nem jutottak el. Persze ez egyáltalán nem szidás akart lenni, csak tényközlés.
|
hétf. jan. 15, 2007 18:22 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Hát ha olyan áron ahogy nálunk a cégnél teszi,inkább maradjon minden a régiben:másfél napja nincs telefon a 3 vonalon,de a net az k*vagyors lett és működik ...
|
pén. jan. 12, 2007 19:01 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Hétfőtől nő az ADSL sávszélesség
Átfogó sávszélesség-bővítésbe kezd január 15-étől a T-Online Magyarország.
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103164
|
pén. jan. 12, 2007 11:37 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
McLaca írta: Lehet, hogy nem egyről beszélünk. Én a HaladóNET csomagra gondoltam, ami netelérést nem ad, csak kedvezményes percdíjat netes hívásirányokba, és abból a 40 órás kerek 4000Ft volt. Ingyenes FreeWebbel és Indexszel használtam.
Üdv!
Tényleg mársól beszélünk. Még régebben és talán most is volt/van a matvának egy modemes "net" csomagja, 6000 ft volt, és havi 40 óra internetelérést adtak, amit 16h-tól lehetetett használni asszem reggel 7-ig. Ezen az időszakon kívüli netezésért külön kellett fizetni, elhasználtad a 40 órát, külön kellett fizetni. A poén az volt, amikor eltörölték ezt az időszakos korlátot, a weboldalon vadul hírdették, hogy egész nap fel lehet használni a 40 órát. Hasznnálom szépen, jön a csekk, 9000 ft. Mondjuk otthon WTF? Felhívjuk matávot, hát a régi előfizetőknek szerződést kell módosítani, h lehessen használni 0-24H-ba. Jól összevesztünk velük, hogy ugyanmár ezt mért nem lehet a weboldalra kiírni (átnéztük többször töviről hegyire, nem volt írva sehol). A legnagyobb poén az volt, amikor megküldték az "új" szerződést, ami CSONTRA UGYANAZ VOLT MINT A RÉGI. Na itt lett végérvenyesen elegünk a matáv összes szolgáltatásával és jött a kábelnet. Olcsóbb is volt, gyorsabb is volt, korlátlan is volt.
|
pén. jan. 12, 2007 8:25 |
|
|
shabba
arany tag
|
2001 februárban amikor elindult az ADSL 384/64kbps-es egyetlen csomag volt 2 év hűség mellett 12900-ért. Aztán ezt 2003 tavaszán megemelték 512kbps-re, 2004 őszén 1mbps-re, 2005 tavaszán 2mbps-re,most meg up to 8-ra. Az ára most 9-10 rongy körül van, de találni olyan szolgáltatót ahol csak 7600. Vagyis a letöltési sebesség 6 év alatt akár 20x-osára nőtt.
Az ára meg 6 év alatt volt 40% inflációs meg, egy 5%-os áfa csökkentés. Jelenkori áron a 6 évvel ez előtti 12900 most 17500 körül lenne. De e helyett a felét kell fizetni.
Szóval 6 év alatt felére csökkent az ára és akár 20x-osára nőtt a sebessége. Szerintem ez azért fejlődés.
És ami régen egyedüli csomag volt ami belépő és maximum is volt, ez most a maximum csomaggá vált. A belépő szintű ennél olcsóbb 5 rongyos árkategóriában van. Szóval ha a 6 évvel ez előtti belépő szintű árat vetjük össze a mostanival még nagyobb az árdifferencia. Ez azért megint előrelépés, így nyílhatott meg szélesebb rétegek számára a net lehetősége. És ha így nézzük a belépő szintű csomag a 6 évvel korábbinál 3x gyorsabb az ára meg közel negyede.
|
csüt. jan. 11, 2007 14:38 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Lehet, hogy nem egyről beszélünk.
Én a HaladóNET csomagra gondoltam, ami netelérést nem ad, csak kedvezményes percdíjat netes hívásirányokba, és abból a 40 órás kerek 4000Ft volt. Ingyenes FreeWebbel és Indexszel használtam.
Üdv!
|
csüt. jan. 11, 2007 13:54 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
3 éve a matav 40 órás csomagja.
|
csüt. jan. 11, 2007 13:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Mi 6 ezer?
Üdv!
|
csüt. jan. 11, 2007 13:32 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
McLaca írta: Hozzátenném, hogy 3 éve kb. 4 ezres volt az akkor még MATÁV 40 órás percdíjcsomagja a dial up netezőknek.
6ezer Olyan volt egy jó darabig.
Ja és még egy időbe meg volt szabva, hogy 16-?7 óráig lehet használni. Majd ezt ugyan eltörölték, de hát akkor is nevetséges. Átmentem kábelnetre, 5000-t fizettem a minden korlát mentes 128/64-es kábelnetért.... No comment.
|
csüt. jan. 11, 2007 13:23 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Infrastruktúra váltás nélkül a UPC szerintem nem tud emelni.
A hálózata sok helyen (pl. ahol én lakom) már a maximum felett van járatva, annyira terhelt.
Üdv!
|
csüt. jan. 11, 2007 11:14 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Pletyka szerint a UPC is emel és megszűnteti a letöltési korlátot tavasszal. Több helyen is olvastam és hallottam. Persze ez nem azt jelenti, hogy igaz...de akár lehet is
|
csüt. jan. 11, 2007 10:52 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
shabba írta: régi 512kbps/96kbps csomag, linksebesség 608/128kbps új up to 1mbps csomag, linksebesség 1280/128kbps (akár +2.2x/1x)
régi 1024/128kbps csomag, linksebesség 1280/160kbps új up to 4mbps csomag, linksebesség 4480/256kbps (akár +3.5x/1.6x)
régi 2048/192kbps csomag, linksebesség 2560/224kbps régi 3008/384kbps csomag, linksebesség 3584/448kbps új up to 8mbps csomag, linksebesség 8096/512kbps (akár +3.2x/2.3x) vagy (akár +2.3x/1.1x)
régi 6144/512kbps csomag, linksebesség 7168/608kbps új up to 18mbps csomag, linksebesség 18432/1024kbps (akár +2.6x/1.7x) []... A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a. Hát ez így elég izgalmas lesz, végképp nem "szabványos" sebességek fognak kialakulni.
Ezek szerint az 1024kbitesek ~3900/~222kbit/s-ra számíthatnak... Az up még mindig mumus.
zoli12: nincs igazad.
2004 júniusában 9900Ft-ot fizettem 384/64 kbit/s-ért, várhatóan 3 év múlva (2007 júniusa) 7800-at fogok fizetni 4Mbit/~220kbitért. Szerinted nem gyorsult és lett olcsóbb?
Az 512 ~duplázása miatt meg korlátlan 1 megát lehet majd kapni 4 ezres alatt! Hozzátenném, hogy 3 éve kb. 4 ezres volt az akkor még MATÁV 40 órás percdíjcsomagja a dial up netezőknek.
Elég sokat fejlődött azért a net 3 év alatt.
Üdv!
|
csüt. jan. 11, 2007 10:46 |
|
|
zoli12
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 31, 2004 17:24 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Szolnok
|
T-online. Nekem már vagy két éve nincs hűségnyilatkozatom ennél az ominózus szolgáltatónál (mellesleg ügyfele vagyok ezek után is). Kérdem én ,hogy miért is kell a hűségnyilatkozat lejárta után ismételten hűségnyilatkozatot aláírni? Egyszerűen felfoghatatlan számomra. Még a múlt évben kaptam tőlük egy nagyon szép levelet, amiben közölték, mivel hűséges ügyfelük vagyok (hűségnyilatkozat nélkül is) nyertem egy külföldi utazást. A bibi csak annyi, hogy a repülőutat nekem kell állni. Kíváncsi vagyok, hogy hány ügyfél vette igénybe ezt a hatalmas gesztust. Megmondom őszintén, jobban örültem volna annak, ha elengednek mondjuk egy havi előfizetést, vagy küldenek egy rekesz dobozos üdítőt, vagy bármi mást ..Most várom a sávszélemelést. Tarifacsökkentésről nem hallott senki ? Ki is az informatikai góré (van még ilyen ebben az országban?)Ha nem csal az emlékezetem valami olcsó nagysebességű internet szolgáltatásról hablatyolt még annak idelyén . Dehát ez nem igaz ország, nem igaz országban olcsó internetszolgáltatás nem létezik... Vagy van?
|
szer. jan. 10, 2007 21:38 |
|
|
shabba
arany tag
|
bugbal írta: na és az uppal mi lesz? furcsállom, arról soha nem beszélnek...vicces lenne 8mbit/256 kbit..persze tudom az álagembert hidegen hagyja, nem is tudja h az is fontos, no de akkoris
Már múlt év végén lehetett az uploadot is tudni, sok fórumon megtalálod a konkrét értékeket, de e héten az internet szolgáltatók weblapjaira is kikerült, egyesek már át is írták a csomagjaiknál.
Ezt anno egy másik fórumra írtam be:
régi 512kbps/96kbps csomag, linksebesség 608/128kbps
új up to 1mbps csomag, linksebesség 1280/128kbps (akár +2.2x/1x)
régi 1024/128kbps csomag, linksebesség 1280/160kbps
új up to 4mbps csomag, linksebesség 4480/256kbps (akár +3.5x/1.6x)
régi 2048/192kbps csomag, linksebesség 2560/224kbps
régi 3008/384kbps csomag, linksebesség 3584/448kbps
új up to 8mbps csomag, linksebesség 8096/512kbps (akár +3.2x/2.3x) vagy (akár +2.3x/1.1x)
régi 6144/512kbps csomag, linksebesség 7168/608kbps
új up to 18mbps csomag, linksebesség 18432/1024kbps (akár +2.6x/1.7x)
A linksebesség az a sebesség amivel a modem és a szolgáltató oldali DSLAM kommunikál. A felhasználó számára a linksebességnek a 100%-a nem hasznosítható, mert az tartalmaz a komminkáció fenntartásához szükséges információkat is(overhead). Ez úgy kb ~13% körül van a legnagyobb csomagméret esetén(ATM , PPPoE, IP fejléc), kisebb csomagméret esetén több. A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a.
|
szer. jan. 10, 2007 17:19 |
|
|