Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 10:10

Hozzászólás a témához  [ 508 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő
(ADSL) sávszélesség növekedés 
Szerző Üzenet
Site Admin

Hozzászólás 
TVnet speed up: http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103327

hétf. jan. 22, 2007 12:37
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
A héten kapom meg az új telefonvonalat, aztán "izibe" szerződni fogok az ICEDSL-nél. Olvastam a honlapjukon, hogy akinek náluk van szerződése az csökkentheti a díját "beszervezéssel". Nos, ha valaki igényt tart rá, valami "baráti gesztusért" cserébe rendeléskor megadhaton az ő 8 jegyű azonosítóját (ezzel ~ 3e HUF, üti a markát) :)

hétf. jan. 22, 2007 11:10
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
HE-TECH írta:
Te meg nehogy elhigyj minden marhaságot, amikor arra hivatkoznak hogy nem éri meg nekik, mert az nagy beruházás és hasonlók. ;)

Itt is ugyanolyan digitális központ van, mint bármelyik nagyvárosban.
Annyiból állna, hogy kihúzzák az inviteles kártyát és bedugják helyette a t-comosat...
(Elvileg ez sem kéne, mert gyak. egyformákat használnak, de gondolom nem akarja semelyik sem a másik cuccát használni és nem is engedi, hogy a másik használja az övét.)
Ennyi.

Utána fogok kérdezni a HIF-en is hogy hogyan mennek ezek a dolgok.

Hát persze hogy csak ennyi. Naívitás a köbön. ;) Olvasgasd akkor szolgalmasan az NHH oldalán a RUO-kat, mert amit leírtál az tökéletesen bebizonyította hogy lövésed sincs arról mi is az a hurokátengedés és hogyan működik a gyakorlatban.

vas. jan. 21, 2007 20:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Te meg nehogy elhigyj minden marhaságot, amikor arra hivatkoznak hogy nem éri meg nekik, mert az nagy beruházás és hasonlók. ;)

Itt is ugyanolyan digitális központ van, mint bármelyik nagyvárosban.
Annyiból állna, hogy kihúzzák az inviteles kártyát és bedugják helyette a t-comosat...
(Elvileg ez sem kéne, mert gyak. egyformákat használnak, de gondolom nem akarja semelyik sem a másik cuccát használni és nem is engedi, hogy a másik használja az övét.)
Ennyi.

Utána fogok kérdezni a HIF-en is hogy hogyan mennek ezek a dolgok.

vas. jan. 21, 2007 19:09
arany tag

Hozzászólás 
HE-TECH írta:
A csaj nagyon segítõkész volt minden ötletemnél elment 1-2 percre és körülkérdezett az ügyfélszolgálaton, de sajnos azt kellett mondania, hogy ez nem lehetséges.
Fordítva elvileg lehet, tehát ha t-s területen lakom, akkor kérhetném, hogy az invitel vegye át tõlük a hurkomat, de fordítva nem lehet...

Nehogy elhiddj minden marhaságot amit egy üszis mondd. :) Hurokátengedésre mind az 5 JPE kötelezve van a liberalizáció óta, és mind az 5 ennek kényszerből eleget is tesz. Már 2002 év eleje óta bármelyik JPE hurkát el lehet hordozni, ha valaki nagyon akarja. Az hogy a Tíkom ebben nem lát üzletet, az messze nem ugyanaz mintha nem lenne lehetséges. Egyébként is ha Tíkom betelepülne akkor is csak a legnagyobb városokba érné meg neki, ebbe szinte csak Szeged férne bele mert az az egyedüli százezres város. Tudtommal üzleti előfizetőkenk már 2 éve kínál szegeden hurokátengedéssel tíkom szolgáltatást, de lakosságit nem. De a kisebb településekre még Tíkom területen sem fognak az alternatívok betelepülni, üzleti megfontolásból, nem azért mert nem engednék.

vas. jan. 21, 2007 12:42
Moderátor

Hozzászólás 
Igen, az invitelnek a magyarázata helytálló (az 1,2,3 Mbit tényleg elég), de a probléma az hogy a tcom emelt és így egyes embereknek azért kell többet fizetni kevesebb sávszélért, mert egy cég (invitel) úgymond monopolhelyzetben van a területen.

vas. jan. 21, 2007 12:37
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Teljesem egyetértek McLacával.

Még hozzáfűzném, hogy mióta internet létezik magyarországon azóta látom, hogy matávos vonallal mennyivel jobban járnék.
Havi 1-2 ezer forinttal is kevesebbe kerülhetne a net ha nem inviteles lennék.
Tegnap felhívtam a t-online ügyfélszolgálatot, hogy mi a helyzet.
Azt mondták köthetek velük szerződést, de akkor sem tudnak itt nekem sávszélt emelni.
Mondom akkor vegyék át az inviteltől a hurkot és akkor én már fizikailag is hozzájuk fogok tartozni.
A csaj nagyon segítőkész volt minden ötletemnél elment 1-2 percre és körülkérdezett az ügyfélszolgálaton, de sajnos azt kellett mondania, hogy ez nem lehetséges.
Fordítva elvileg lehet, tehát ha t-s területen lakom, akkor kérhetném, hogy az invitel vegye át tőlük a hurkomat, de fordítva nem lehet...

Ennyit a szabad szolgáltató választásról.
Ez Magyarország. :(

A sávszélemelésnél legjobban az invitel cinikus nyilatkozata dühít, amit már idéztem feljebb.
Meg nehogy már ugyanakkora csomagért többet kelljen itt fizetnem csak a lakhelyem miatt?!!

vas. jan. 21, 2007 11:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hogy lehet valakinek ma 1100/256 kbps-os sebessége? Ezek hasznos adatok, nem bruttó. Főként a 256 érdekes. Korábbi duplázások eredménye?

szomb. jan. 20, 2007 21:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
De már sokszor leírtuk, hogy miért sántít a felvetésed.
Leginkább azért, mert a Torrenthez és DC-hez sokkal inkább upload kell, mint download, és nem ritka, hogy egy filmet az ember (legalábbis DC-n) napokig, hetekig tölt pár kbyte/s-mal, és véletlenül sem 4-8Mbittel.
Viszont én nagyon fogok örülni, hogy a víruskeresőm nem 1,2 percig, hanem 20mp-ig fog lejönni, ha a belinkelt - hosszabb - youtube-os videókba nem kell perceket várni, hogy beletekerhessek, ha a CoolEdit (vagyis most már Adobe Audition) fél gigás demóját nem több, mint egy óráig, hanem kevesebb, mint 20 perc alatt leszalad, vagy akár csak egy fényképező tesztjénél a 10mpixeles, 3 megás képekre nem fél percet, hanem 6 másodpercet kell várnom, vagy ha egy nagyobb képekkel bőségesen teletűzdelt oldal teljes letöltődésére nem két percet, hanem fél percet kell várnom, vagy egy-egy XP reinstall után a friss driverek összeszedése nem venne igénybe több órát, mert ha összeadom, a felrakandó driverek összmérete eléri az 1 Gigát, vagy az XP-hez tartozó frissítések AFP projectes letöltése (300MB) mind-mind egy csomó időt megspórolnak 4Mbites nettel, és még tudnám ám folytatni, de ha csak a postafiókomból a 20-30Mbyte-os maileket 4 perc helyett 1 perc alatt lehúzza, nekem már az is sokkal élvezetesebb, gördülékenyebb élményt ad.
Elég az 1Mbit is, de sokszor futok bele abba, hogy nézem, hogyan töltődik le a fájl, és várok, várok, várok... Szélessáv ide, vagy oda.

Üdv!

szomb. jan. 20, 2007 21:01
Site Admin

Hozzászólás 
Egyébként nincs is értelme a sávszél növelésének, csak a warez (szerintem). Gondolom ezt a következők miatt:

1, Az IPTV még nagyon nincs azon a színvonalon, ahol kellene lennie (és nem is csak technikailag, mert ugye egy HD-s, 720p-s képhez mamár minden monitor jó, és a 6-8 megabit azt simán elvinné; hanem inkább a tartalmak hiánya miatt).

2, VoIP-ra már az 1 megabit is tökéletesen elég.

3, Videotelefonálást nem sokan folytatnak, ettől valahogy idegenkedik az emberek többsége.

4, Netes rádió dettó ugyanaz, mint a 2, pont.

5, Nincsen olyan jellegű átfogó videotéka szolgáltatás, amilyenre az emberek vevők lennének (mondjuk 3 kilóért egy film megnézése).

Viszont ami miatt egyre "kell" a még több sávszélesség, az a Bittorrent és/vagy DC. Ebből a szempontból egyet kell, hogy értsek az Invitellel: 1-2 megabites másodpercenkénti sebesség a mai tartalomszolgáltatások mellett mindenre elég, ami nem warez.

szomb. jan. 20, 2007 19:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
HE-TECH írta:
invitel:

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=119004

Idézet:
Az Invitel sávszélesítésre saját vezetékes szolgálati hálózatában csakis konkrét piaci igények megléte esetén gondolna, ezeket az igényeket pedig még nem érzékeli.

Idézet:
nem érzékeli!!!

:evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-(

Indoklás: mivel a HTCC felvásárolja őket, az ADSL szávszél emeléssel majd akkor fognak foglalkozni, ha ez lezárult... Nyomós érv... :evil:

http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=22045

"Az Invitel nem árult el konkrétumokat arról, hogy a versenyképességük megőrzése érdekében milyen válaszlépéseket terveznek. „Tervezzük a sávszélesség-bővítést, akkor és ott lépjük meg, ahol az ügyfeleink kiváló kiszolgálása ezt igényli” – válaszolt politikusan a cég sajtóosztálya. Néhány nappal később – miután kiderült, hogy a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltatót felvásárolja a Hungarian Telephone and Cable Copr. (HTCC), és így az egyesül a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös primer körzetekben szolgáltató Hungarotellel – megtudtuk, hogy mi volt az óvatos fogalmazás oka: az érintett szolgáltatóknál jelenleg az egyesülés levezénylése és a közös stratégia kidolgozása van napirenden, egy esetleges sávszelesség-bővítésről csak ezt követően tudnak majd nyilatkozni."

szomb. jan. 20, 2007 18:23
ezüst tag

Hozzászólás 
invitel:

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=119004

Idézet:
Az Invitel sávszélesítésre saját vezetékes szolgálati hálózatában csakis konkrét piaci igények megléte esetén gondolna, ezeket az igényeket pedig még nem érzékeli.

Idézet:
nem érzékeli!!!

:evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-( :evil: !-(

szomb. jan. 20, 2007 14:03
arany tag

Hozzászólás 
Ezt sajnos nem tudom megmondani, de nálam okosabbak biztos megmondják a megoldást.
Infóim szererint, arra a kis időre ki kell iktatni a routert. E téren tapasztalatom sajnos nincs, ezt is más fórumokon olvastam.

pén. jan. 19, 2007 22:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nyugi, én elhiszem a dolgot. Nekem is Dialcom modemem van, a pontos típusát most nem mondom meg (tőlem 6 méterre van), viszont router mögött, szóval nem tudom, hogy érhetném el a routeren keresztül.
Az IP-je ugyanaz, mint a routeremé, de vajon portforwarddal meg lehetne oldani, ha a routerét megváltoztatom?

Üdv!

pén. jan. 19, 2007 21:52
arany tag

Hozzászólás 
T-onlány üf vagyok, nem teszt userként jelentkezem be.
De mivel a http://www.speedtest.net/ -en is ilyen eredményeket kapok és máshol is, engem meggyőzött.
Viszont azt is írtam, hogy ha FTP-vel töltök fel/le, akkor is ezek az eredmények (pedig az a tárhely nem T-onlányos).
Én nem akarok senkit meggyőzni, csak gondoltam leírom a tényeket. Senkit nem kérek rá, hogy el is higgye.

Dialcom 1600 modemem van, nem találkoztam log-gal.
Emelés óta én is 2x újraindítottam a biztosnság kedvéért, amúgy nonstop megy.

pén. jan. 19, 2007 21:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
djsms írta:
Tender írta:
A sebességmérést a T-Com tesztszerverével csináltam.

Na itt a lényeg! Hálón belül én is adok bárkinek 8/0.5 megát! Hálón kívülre leszek majd kíváncsi! ;)
Ha nem a tersztszerver júzerével lépsz be, akkor a szolgáltatódon keresztül éred el a T-com sebességmérőjét, tehát valós eredményeket ad. Már aki nem T-onnyál ügyfél.
Tender írta:
Az előtte, utánna paramétereket a modemből olvastam ki.
Következő kérdés: milyem modem? :)
Illetve van neki logja, ahol tárol korábbi eredményeket? (Én a géppel együtt a modemet is kikapcsolom.)

Üdv!

pén. jan. 19, 2007 21:00
arany tag

Hozzászólás 
Máshol is mértem, de azok csak a letöltést mutatták, de az mindenhol ennyi volt. Továbbá ha FTP-vel töltök fel vagy le, akkor is stimmelnek a kapott értékek. Csupán azért másoltam be a T eredményeit, mert azt hivatalosabbnak gondoltam. De ami a lényeg, engem meggyőztek az eredmények, és nagyon örülök neki! :wink:

pén. jan. 19, 2007 15:20
Moderátor

Hozzászólás 
Tender írta:

Na itt a lényeg! Hálón belül én is adok bárkinek 8/0.5 megát! Hálón kívülre leszek majd kíváncsi! ;)

pén. jan. 19, 2007 14:39
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Ezt mivel készítetted?
Szerintem ekkora csomagszám mellett ennyi CRC hiba tolerálható, a WLAN sokkal rizikósabb, mégis működik.

Üdv!

Hi!

Az előtte, utánna paramétereket a modemből olvastam ki.

pén. jan. 19, 2007 11:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezt mivel készítetted?
Szerintem ekkora csomagszám mellett ennyi CRC hiba tolerálható, a WLAN sokkal rizikósabb, mégis működik.

Üdv!

pén. jan. 19, 2007 10:12
arany tag

Hozzászólás 
Ma éjjel nálam is megtörtént a csoda! :lol:

Előtte

Adsl Line Status
OPERATIONAL
Adsl Mode
G.DMT
Up Stream
224 kb (Interleave)
Down Stream
2560 kb (Interleave)
Attenuation
Near End: 11.0
Far End: 10.0
SNR Margin
Near End: 34
Far End: 25
HEC Count
0
SW Version
20030122E
Firmware
0x40e4be26
15 min ES Counter
0
CRC Errors
0
1 day ES Counter
0

Utána

Adsl Line Status
OPERATIONAL
Adsl Mode
G.DMT
Up Stream
512 kb (Interleave)
Down Stream
8096 kb (Interleave)
Attenuation
Near End: 10.5
Far End: 10.0
SNR Margin
Near End: 10
Far End: 19
HEC Count
0
SW Version
20030122E
Firmware
0x40e4be26
15 min ES Counter
0
CRC Errors
157
1 day ES Counter
8

Letöltési sebesség teszteredmények

Adatmennyiség:
2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő:
2.42 sec
Sebesség:
6787 kbit/sec (6 949 888 bit/sec)
Vonali sebesség:
7936.00 kbps

Feltöltési sebesség teszteredmények

Adatmennyiség:
2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő:
38.33 sec
Sebesség:
427 kbit/sec (437 248 bit/sec)
Vonali sebesség:
512.00 kbps

Kicsit aggasztanak azok a crc hibák, szóval számítok rá, hogy egy kicsit visszább fognak venni.
Ezek után kíváncsi vagyok, mi lesz a vége!

pén. jan. 19, 2007 6:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nincs garantált maximum, és korábban sem volt.
Ez a dolog "szépsége", mert most ezzel megléphetik a felhasználók között megosztott, de elméletileg gyorsabb netet.
Tehát a lényeg, hogy eddig mindenkinek volt egy "privát" vonala, saját sávszélességgel, most meg úgy tűnik, bedobnak mindenkit a közösbe, és húznak egy felső határt.

Üdv!

csüt. jan. 18, 2007 22:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
A mostani csomagoknál sem írnak ilyet.
Az 1Mbites csomag vállalt, tehát garantált letöltése 192kbit, garantált feltöltése 64kbit, tehát ha 1Mbites csomagnál a szolgáltató csak 192kbitet nyom, a szerződést már teljesítette, reklamációnak helye nincs...

Üdv!

Én a garantált maximumra értettem. Tehát biztos nem írják le, a fenti példánál maradva, hogy biztos 1Mbittel fogsz tölteni. Ezért írják, hogy akár 1Mbit.

csüt. jan. 18, 2007 22:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Hannibal írta:
Igen, nekem is van egy ilyen érzésem, mivel amit eddig olvastam, mindig úgy kezdődött, hogy 512-est akár 1 megára, az 1 megást akár 4 megára stb.

Szerintem csak annyit jelent, hogy nem merik leírni (mert számonkérhető), hogy garantáljuk az X Mbites maximális letöltési sebességet, mert akkor pityipalkóék vernék az asztalt, hogy náluk csak 0,8 X Mbit a letöltés, és kártérítést követelnek stb.....
Így meg örüjjé', hogy van neted, ami akár, stb, stb, szokásos marketing duma, blabla..... :D
A mostani csomagoknál sem írnak ilyet.
Az 1Mbites csomag vállalt, tehát garantált letöltése 192kbit, garantált feltöltése 64kbit, tehát ha 1Mbites csomagnál a szolgáltató csak 192kbitet nyom, a szerződést már teljesítette, reklamációnak helye nincs...

Üdv!

csüt. jan. 18, 2007 21:06
arany tag

Hozzászólás 
Talán a X. ker.-ben is megindultak ma délelött a dolgok!

Haveromnak 2Mb -> 4Mb.
Az érdekesség az, hogy csak neki emeltek a környéken, még a vele egy házban lakóknak sem emeltek idáig. Rólam nem is beszélve, aki kb. 2 km-re lakik tőle!

Érdekes! :lol:

csüt. jan. 18, 2007 20:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Igen, nekem is van egy ilyen érzésem, mivel amit eddig olvastam, mindig úgy kezdődött, hogy 512-est akár 1 megára, az 1 megást akár 4 megára stb.

Szerintem csak annyit jelent, hogy nem merik leírni (mert számonkérhető), hogy garantáljuk az X Mbites maximális letöltési sebességet, mert akkor pityipalkóék vernék az asztalt, hogy náluk csak 0,8 X Mbit a letöltés, és kártérítést követelnek stb.....
Így meg örüjjé', hogy van neted, ami akár, stb, stb, szokásos marketing duma, blabla..... :D

csüt. jan. 18, 2007 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bács-Kiskun megye, Kecskeméttől 25 km-re, 76-os körzet, T-online. Tegnapról mára virradóan.
Megtörtént a sávszélemelés. 512kbit/s :arrow: 1Mbit/s Kép 8) Kép

csüt. jan. 18, 2007 14:46
Moderátor

Hozzászólás 

csüt. jan. 18, 2007 14:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
30Mbit? Összesen? :)
Ehhez képest ahol én lakom, ott már a végső határokat feszegeti a rengeteg felhasználó. Hogy itt nem lehetne egyetlen ügyfélnek sem 30Mbite, az biztos (még a másfél is köhög).
Egyébként rossz érzésem van az ADSL emeléssel kapcsolatban, főleg a T-com fogalmazása miatt.
Gyanítom, hogy az eddig fix sávszélesség innentől dinamikus lesz, és az alja a vállalt minimumnál lesz. Autópályás példával élve eddig mindenkinek volt egy X Mbit széles sztrádája a központ felé, falakkal elválasztva a többi sávtól, átjárás nélkül.
Most viszont lebontja a falakat, és aki ügyes, az akár 4X sávot is elfoglalhat egyszerre, ennek viszont az lesz az eredménye, hogy mások leszorulnak az útról, vagy olyan szorosan fognak járni az autók, hogy 1 sávba 3 autó is jut... (és így lesz az 1Mbitből 333kbit).
Valahogy így kézpelem el. :D

Üdv!

szer. jan. 17, 2007 22:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
A UPC válaszol

A Magyar Telekom riválisait váratlanul érte az újabb, jelentős mértékű ADSL-gyorsítás – legalábbis ez derült ki gyors körkérdésünkből. A UPC Magyarország nem érezte úgy, hogy a felhasználói igények indokolnának egy ilyen mértékű sávszélesség-bővítést – mondta el Szűcs László sajtókapcsolati igazgató, aki egyben tamáskodott is azzal kapcsolatban, hogy a piacvezető internetszolgáltató mindenhol biztosítani tudja majd a most beígért sebességet. Ennek ellenére – ahogy korábban mindig – most is reagálnak majd a konkurens lépésére, jelenleg arról egyeztetnek, hogy milyen formában tegyék ezt. Elképzelhető a sávszélesség – vagy éppen csak a feltöltési sebesség – növelése csakúgy, mint extra szolgáltatások biztosítása az ügyfelek részére. Elméletben a kábeles technológiával szolgáltató UPC egyszerűbben gyorsíthat – tette hozzá –, mert a központjaik már most is képesek akár 30 megabites sebességet is biztosítani. - McLaca?

Az Invitel nem árult el konkrétumokat arról, hogy a versenyképességük megőrzése érdekében milyen válaszlépéseket terveznek. „Tervezzük a sávszélesség-bővítést, akkor és ott lépjük meg, ahol az ügyfeleink kiváló kiszolgálása ezt igényli” – válaszolt politikusan a cég sajtóosztálya. Néhány nappal később – miután kiderült, hogy a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltatót felvásárolja a Hungarian Telephone and Cable Copr. (HTCC), és így az egyesül a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös primer körzetekben szolgáltató Hungarotellel – megtudtuk, hogy mi volt az óvatos fogalmazás oka: az érintett szolgáltatóknál jelenleg az egyesülés levezénylése és a közös stratégia kidolgozása van napirenden, egy esetleges sávszelesség-bővítésről csak ezt követően tudnak majd nyilatkozni.

szer. jan. 17, 2007 15:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Czumy írta:
4 évvel ezelött köttötték be az ADSL-t, akkor 384kbit/s-es csomagom volt, br. 13.800 Ft/hó áron :arrow: most br. 10.500 Ft-ért kapok 8 Mbit-et... :lol: ÜBERRULEZ!!! :D
Még mindig elég drágán mérik...
IW-nél szolgáltatóváltással br. 9000, új előfizetőként 8388, "szereld magad" csatlakozás esetén 7188 a leendő 8Mbit...

Üdv!

Ez még 2006. májusi ár, akkor írtam alá az 1 év hűséget... Ha maradok az EnterNet-nél, a 3Mbit/s csomag 13.500 Ft-ba kerülne.

szer. jan. 17, 2007 7:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Czumy írta:
4 évvel ezelött köttötték be az ADSL-t, akkor 384kbit/s-es csomagom volt, br. 13.800 Ft/hó áron :arrow: most br. 10.500 Ft-ért kapok 8 Mbit-et... :lol: ÜBERRULEZ!!! :D
Még mindig elég drágán mérik...
IW-nél szolgáltatóváltással br. 9000, új előfizetőként 8388, "szereld magad" csatlakozás esetén 7188 a leendő 8Mbit...

Üdv!

kedd jan. 16, 2007 22:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Czumy írta:
http://www.hwsw.hu/hirek/32751/TVNet_ADSL3G_sebessegnoveles.html

Ennek nagyon örülök!! Főleg, hogy hamarabb meglesz az emelés, mint a T-com-nál.
Ha 8 Mbit-es nem is lesz a letöltési sebességem, megelégszem a 6-7-tel is :D

Ez nálam 8990 lenne úgy, hogy december második felében írtam alá 1 évet, ISP-váltással, nem TVNethez.

Szóval ha a TVnet ADSL 3G-vel adja a 8 megabitet, az sok 10500-ért, mert én meg T-Com területen vehetném igénybe a 8 megabitet, 8990-ért.
Valami nem kóser nálad...

kedd jan. 16, 2007 22:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.hwsw.hu/hirek/32751/TVNet_AD ... veles.html

Ennek nagyon örülök!! Főleg, hogy hamarabb meglesz az emelés, mint a T-com-nál.
Ha 8 Mbit-es nem is lesz a letöltési sebességem, megelégszem a 6-7-tel is :D

kedd jan. 16, 2007 20:46
arany tag

Hozzászólás 
Ezek szerintem közel maximális értékek, kb ennyit fog tudni az új up to 4 mbps. Ha belenéz a modem status infojába az ismerősöd és a korábban leírt profile értéket találja, akkor tuti hogy a maximumon megy.

kedd jan. 16, 2007 1:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Shabba topictárs leírta, hogy nem a végponti (nettó), hanem a linksebességet (bruttó) fogják emelni 4 megásra, emiatt a végponti eleve nem érheti ezt el.
Bizonyítéka ennek az barátod UP sebessége is, 256kbitet már csak elbír a vonala :D, mégis csak 214kbit lett neki.
"Természetesen" nálam a helyzet változatlan, bár az elmúlt két emelés is elég gyorsan megtörtént a 2.-3. héten.

Üdv!

hétf. jan. 15, 2007 22:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Első beszervezett Ice Dsl-es ügyfelem, és egyben jóbarátom most írt, hogy az 1 megabites ADSL-e mostantól 3766/214 kbps-on muzsikál.

Jó hír, hogy az elsők között négyszerezte meg a T-Com a sebességét, rossz hír, hogy szegény vonala nem bírta a maximumot.

Én most csináltam tesztet a www.adslteszt.matav.hu -n: 1092/131 kbps a sebességem, 1 megabites ADSL-re. Tehát hozzám még nem jutottak el. Persze ez egyáltalán nem szidás akart lenni, csak tényközlés.

hétf. jan. 15, 2007 18:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát ha olyan áron ahogy nálunk a cégnél teszi,inkább maradjon minden a régiben:másfél napja nincs telefon a 3 vonalon,de a net az k*vagyors lett és működik ...:evil:

pén. jan. 12, 2007 19:01
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Site Admin

Hozzászólás 
Hétfőtől nő az ADSL sávszélesség
Átfogó sávszélesség-bővítésbe kezd január 15-étől a T-Online Magyarország.
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103164

pén. jan. 12, 2007 11:37
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Lehet, hogy nem egyről beszélünk.
Én a HaladóNET csomagra gondoltam, ami netelérést nem ad, csak kedvezményes percdíjat netes hívásirányokba, és abból a 40 órás kerek 4000Ft volt. Ingyenes FreeWebbel és Indexszel használtam.

Üdv!

Tényleg mársól beszélünk. Még régebben és talán most is volt/van a matvának egy modemes "net" csomagja, 6000 ft volt, és havi 40 óra internetelérést adtak, amit 16h-tól lehetetett használni asszem reggel 7-ig. Ezen az időszakon kívüli netezésért külön kellett fizetni, elhasználtad a 40 órát, külön kellett fizetni. A poén az volt, amikor eltörölték ezt az időszakos korlátot, a weboldalon vadul hírdették, hogy egész nap fel lehet használni a 40 órát. Hasznnálom szépen, jön a csekk, 9000 ft. Mondjuk otthon WTF? Felhívjuk matávot, hát a régi előfizetőknek szerződést kell módosítani, h lehessen használni 0-24H-ba. Jól összevesztünk velük, hogy ugyanmár ezt mért nem lehet a weboldalra kiírni (átnéztük többször töviről hegyire, nem volt írva sehol). A legnagyobb poén az volt, amikor megküldték az "új" szerződést, ami CSONTRA UGYANAZ VOLT MINT A RÉGI. Na itt lett végérvenyesen elegünk a matáv összes szolgáltatásával és jött a kábelnet. Olcsóbb is volt, gyorsabb is volt, korlátlan is volt. :)

pén. jan. 12, 2007 8:25
arany tag

Hozzászólás 
2001 februárban amikor elindult az ADSL 384/64kbps-es egyetlen csomag volt 2 év hűség mellett 12900-ért. Aztán ezt 2003 tavaszán megemelték 512kbps-re, 2004 őszén 1mbps-re, 2005 tavaszán 2mbps-re,most meg up to 8-ra. Az ára most 9-10 rongy körül van, de találni olyan szolgáltatót ahol csak 7600. Vagyis a letöltési sebesség 6 év alatt akár 20x-osára nőtt.

Az ára meg 6 év alatt volt 40% inflációs meg, egy 5%-os áfa csökkentés. Jelenkori áron a 6 évvel ez előtti 12900 most 17500 körül lenne. De e helyett a felét kell fizetni.

Szóval 6 év alatt felére csökkent az ára és akár 20x-osára nőtt a sebessége. Szerintem ez azért fejlődés.

És ami régen egyedüli csomag volt ami belépő és maximum is volt, ez most a maximum csomaggá vált. A belépő szintű ennél olcsóbb 5 rongyos árkategóriában van. Szóval ha a 6 évvel ez előtti belépő szintű árat vetjük össze a mostanival még nagyobb az árdifferencia. Ez azért megint előrelépés, így nyílhatott meg szélesebb rétegek számára a net lehetősége. És ha így nézzük a belépő szintű csomag a 6 évvel korábbinál 3x gyorsabb az ára meg közel negyede.

csüt. jan. 11, 2007 14:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Lehet, hogy nem egyről beszélünk.
Én a HaladóNET csomagra gondoltam, ami netelérést nem ad, csak kedvezményes percdíjat netes hívásirányokba, és abból a 40 órás kerek 4000Ft volt. Ingyenes FreeWebbel és Indexszel használtam.

Üdv!

csüt. jan. 11, 2007 13:54
Moderátor

Hozzászólás 
3 éve a matav 40 órás csomagja.

csüt. jan. 11, 2007 13:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mi 6 ezer?

Üdv!

csüt. jan. 11, 2007 13:32
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Hozzátenném, hogy 3 éve kb. 4 ezres volt az akkor még MATÁV 40 órás percdíjcsomagja a dial up netezőknek.

6ezer :) Olyan volt egy jó darabig.
Ja és még egy időbe meg volt szabva, hogy 16-?7 óráig lehet használni. Majd ezt ugyan eltörölték, de hát akkor is nevetséges. Átmentem kábelnetre, 5000-t fizettem a minden korlát mentes 128/64-es kábelnetért.... No comment.

csüt. jan. 11, 2007 13:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Infrastruktúra váltás nélkül a UPC szerintem nem tud emelni.
A hálózata sok helyen (pl. ahol én lakom) már a maximum felett van járatva, annyira terhelt.

Üdv!

csüt. jan. 11, 2007 11:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pletyka szerint a UPC is emel és megszűnteti a letöltési korlátot tavasszal. Több helyen is olvastam és hallottam. Persze ez nem azt jelenti, hogy igaz...de akár lehet is ;)

csüt. jan. 11, 2007 10:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
shabba írta:
régi 512kbps/96kbps csomag, linksebesség 608/128kbps
új up to 1mbps csomag, linksebesség 1280/128kbps (akár +2.2x/1x)

régi 1024/128kbps csomag, linksebesség 1280/160kbps
új up to 4mbps csomag, linksebesség 4480/256kbps (akár +3.5x/1.6x)

régi 2048/192kbps csomag, linksebesség 2560/224kbps
régi 3008/384kbps csomag, linksebesség 3584/448kbps
új up to 8mbps csomag, linksebesség 8096/512kbps (akár +3.2x/2.3x) vagy (akár +2.3x/1.1x)

régi 6144/512kbps csomag, linksebesség 7168/608kbps
új up to 18mbps csomag, linksebesség 18432/1024kbps (akár +2.6x/1.7x)
[]...
A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a.
Hát ez így elég izgalmas lesz, végképp nem "szabványos" sebességek fognak kialakulni.
Ezek szerint az 1024kbitesek ~3900/~222kbit/s-ra számíthatnak... Az up még mindig mumus.

zoli12: nincs igazad.
2004 júniusában 9900Ft-ot fizettem 384/64 kbit/s-ért, várhatóan 3 év múlva (2007 júniusa) 7800-at fogok fizetni 4Mbit/~220kbitért. Szerinted nem gyorsult és lett olcsóbb?
Az 512 ~duplázása miatt meg korlátlan 1 megát lehet majd kapni 4 ezres alatt! Hozzátenném, hogy 3 éve kb. 4 ezres volt az akkor még MATÁV 40 órás percdíjcsomagja a dial up netezőknek.
Elég sokat fejlődött azért a net 3 év alatt.

Üdv!

csüt. jan. 11, 2007 10:46
arany tag

Hozzászólás 
T-online. Nekem már vagy két éve nincs hűségnyilatkozatom ennél az ominózus szolgáltatónál (mellesleg ügyfele vagyok ezek után is). Kérdem én ,hogy miért is kell a hűségnyilatkozat lejárta után ismételten hűségnyilatkozatot aláírni? Egyszerűen felfoghatatlan számomra. Még a múlt évben kaptam tőlük egy nagyon szép levelet, amiben közölték, mivel hűséges ügyfelük vagyok (hűségnyilatkozat nélkül is) nyertem egy külföldi utazást. A bibi csak annyi, hogy a repülőutat nekem kell állni. Kíváncsi vagyok, hogy hány ügyfél vette igénybe ezt a hatalmas gesztust. Megmondom őszintén, jobban örültem volna annak, ha elengednek mondjuk egy havi előfizetést, vagy küldenek egy rekesz dobozos üdítőt, vagy bármi mást ..Most várom a sávszélemelést. Tarifacsökkentésről nem hallott senki ? Ki is az informatikai góré (van még ilyen ebben az országban?)Ha nem csal az emlékezetem valami olcsó nagysebességű internet szolgáltatásról hablatyolt még annak idelyén . Dehát ez nem igaz ország, nem igaz országban olcsó internetszolgáltatás nem létezik... Vagy van?

szer. jan. 10, 2007 21:38
arany tag

Hozzászólás 
bugbal írta:
na és az uppal mi lesz? furcsállom, arról soha nem beszélnek...vicces lenne 8mbit/256 kbit..persze tudom az álagembert hidegen hagyja, nem is tudja h az is fontos, no de akkoris :?

Már múlt év végén lehetett az uploadot is tudni, sok fórumon megtalálod a konkrét értékeket, de e héten az internet szolgáltatók weblapjaira is kikerült, egyesek már át is írták a csomagjaiknál.

Ezt anno egy másik fórumra írtam be:

régi 512kbps/96kbps csomag, linksebesség 608/128kbps
új up to 1mbps csomag, linksebesség 1280/128kbps (akár +2.2x/1x)

régi 1024/128kbps csomag, linksebesség 1280/160kbps
új up to 4mbps csomag, linksebesség 4480/256kbps (akár +3.5x/1.6x)

régi 2048/192kbps csomag, linksebesség 2560/224kbps
régi 3008/384kbps csomag, linksebesség 3584/448kbps
új up to 8mbps csomag, linksebesség 8096/512kbps (akár +3.2x/2.3x) vagy (akár +2.3x/1.1x)

régi 6144/512kbps csomag, linksebesség 7168/608kbps
új up to 18mbps csomag, linksebesség 18432/1024kbps (akár +2.6x/1.7x)

A linksebesség az a sebesség amivel a modem és a szolgáltató oldali DSLAM kommunikál. A felhasználó számára a linksebességnek a 100%-a nem hasznosítható, mert az tartalmaz a komminkáció fenntartásához szükséges információkat is(overhead). Ez úgy kb ~13% körül van a legnagyobb csomagméret esetén(ATM , PPPoE, IP fejléc), kisebb csomagméret esetén több. A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a.

szer. jan. 10, 2007 17:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 508 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő