Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 2:19

Hozzászólás a témához  [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Következő
Router+WLAN Router 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Kérdés: a Linksys LAN oldalán lévő gépek és az ovislink "előtti" gépeknek kell-e látniuk egymást oda-vissza vagy csak a net kell menjen?

vas. márc. 14, 2010 23:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás repeater + router
Oh ja értem... a router linksys wrt54gl. Nem tudom pontosan tud e AP ként működni. olvasgatom a neten írnak róla sokat de semmi speckó beállítást nem találtam..esetleg van egy advance routing fül de nem egyértelmű ott mi micsoda. Ennek van 4 portja és egy inernet portja. Szval az ovislink kábelét ne a linksys internet portjára dugjam hanem valamelyik lanra a 4ből? Próbáltam kábellal configurálni de csak a 4 port vmelyikéről érem el az internet portról nem sikerült. Ha pedig az ovislinket is e 4 port vmelyikére dugom akkor a status fülön látom hogy nem kapja meg az infókat az ovislinktől csak ha azt az internet portra dugom. Ilyenkor egyből látom hogy átadja az ip-t a dns-t mindent. Csak net nincs.

vas. márc. 14, 2010 23:03
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az úgy nem fog működni.
A Linksys-t először kábellel bekonfigolod, ha van rajta AP mód, akkor arra kell állítani, ha nincs, akkor nem fog működni. Majd kikapcsolod a DHCP szerverét. Ha van titkosítás, akkor azt beállítod. Majd rákötöd az Ovislink kábelére, de ne a WAN (internet) portját használd, hanem valamelyik LAN-t. Ezután csak és kizárólad wifi-n keresztül tudsz rá csatlakozni, a kábellel nem fog működni. Arra ott az Ovislink-ből kijövő másik kábel. Ha egy laptoppal rákeresel a jelre, akkor látni kelled a Linksys SSID-jét. Majd csatlakozás rá és kész is a kapcsolat.
Mondjuk jó lenne tudni, mi a pontos típusa a Linksys-nek, mert akkor kiderül alkalmas-e a feladatra és hogy kell pontosan beállítani.

vas. márc. 14, 2010 19:53
vas-tag

Hozzászólás ovislink repeater + AP
Igen tulképp akkor végülis egyről beszélünk csak lehet nem fogalmaztam szakszerűen: én azzal vagyok gondba mikor lehozom az ovislinkről az egyik portot hogy aztán rákössem a linksys-t mint AP-t. Valami beállítás nem működhet mert a linksys már nem adja valahogy tovább a netet. Ha kábelesen az Ovislinkre megyek simán megy a net. Majd az egyik ovislink portból a kábelt bedugom a linksys internet portjára, hogy vigye át a jelet. eztuán a linksys 4 portja közül az egyikre megyek fel kábellal hogy configurálhassam. De innentől akárhogy állítom - a linksysről - nem jön net se kábelen se wifin. Gyanítom valami beállítás gond lehet (IP, Subnet Mask, Getaway és DNS kiszolgok). Az ovislinket sikerült rálönöm Universal Repeater módban a forrás AP-re, csak a linksysen nem tudom pontosan minek a mijét kell már beállítani. MErt ugye már vannak a forrás AP nek a paraméterei, aztán a repeaternek is és utána a linksysnek. Arra gyanakszom valami linksyses beállítás nem stimmel. Szval azt letudnád esetleg írni kb hogy az ovislinkről lehozott kábelra mikét állítanál be AP-t? MIlyen IP-t, maskot, stb. állítanál be?
Köszi előre is a gyors segítséget!
Üdv,

vas. márc. 14, 2010 18:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt a felállást nem tudom, hogy lehetne megoldani, mert nem ismerem a linksys routereket, de azt tudom, hogy nem a wan portjára kellene rákötni a kábelt, hanem a lanra és a dhcp szervert kikapcsolni, mert az IP címeket már adja az első router. Esetleg ha van a Linksys-en AP mód, akkor arra kell átállítani.
Más: az Ovislink-nek 2 lan portja van, lehozol kettőt a tetőről, majd az egyikre rákötsz egy switch-et, ez megnöveli a kábelen használható gépek számát, a másik kábelre meg rákötsz egy sima AP-t, ami a wifi-t adja tovább. Ez a megoldás biztosabb, mint az általad írt plusz routeres.

vas. márc. 14, 2010 16:07
vas-tag

Hozzászólás repeater + router
Noh köszi az eddigi segítséget, megvan az Airlive repeater, működik is de a beállítassal gyűlt meg kicsit a bajom, hátha ebben is tudtok segíteni.
Addig király a dolog, hogy az antennámmal leszedem a jelet a repeaterrel, ami ugye ugyanazon antennán ismétli és sugározza ki. Na most ezt a jelet viszont (az antenna a tetőn kívül van ) a födém megöli így a földszinten már szinte nincs net. Gondoltam no para a repeaterrel rádobok egy routert (linksys). És itt jönnek a gondok. A repeateren leellenőrzöm van net (kábellel és wifin keresztül is). Viszont ha átkábelezem a repeater jelét a linksys router Internet csatijára az már valahogy nem akar működni. Akárhogy konfiguráltam eddig a linksyst, az se a repeatert nem látja se nem oszt netet (se kábelen se wifin). Gondolom valami advance routing beállítást nem ismerek a linksys-en.
Esetleg van akinek ilyen felállás már sikerült és tudna segíteni?
Gondoltam még hogy a repeater-t nem universal repeater hanem sima kliens módba rakom és a kábelt utána nem egy gépbe hanem a linksysbe dugom de így sem műxik :(
Köszi előre is a segítséget.

Üdv,

vas. márc. 14, 2010 15:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lecsavarozható az antennája. Nem kell hozzá külön router, ez a készülék ugyanazon az antennán veszi és adja is tovább a jelet mind kábelen, mind wifi-n keresztül.
http://www.allegro.pl/item903496282_acc ... ps_fv.html
Neked az Universal Repeater mód kell.

szomb. feb. 27, 2010 19:24
vas-tag

Hozzászólás 
Még egy dolog: külön antennája van hogy fogadja és továbbszórja a jelet vagy mindezt egy antennával oldja meg? Persze ha kábelesen ráteszek egy sima routert az továbbszórná csak jó volna ha nem kéne mellé még egy wifi router :S

pén. feb. 26, 2010 16:30
vas-tag

Hozzászólás Repeater, Bridge
Köszi szépen a gyors infót körülnézek akkor, hogy mik a lehetőségek ilyen bridgek, repeaterek terén. Bár így előre naívan hiszek benne, hogy nem kell a repeater mellé még egy wifi router mert épp nemrég adtam túl rajta mondván hogy ugye nem kell már.. :(
Az ovislinken akkor ha jól értem levehető antenna van aminek a helyére felszúrhatnám a 20dB-es antennámat?

pén. feb. 26, 2010 16:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nálam már 4 éve így működik a net. Van egy Belkin 54g-s routerem, ami adja a netet wifi-n keresztül és van egy ovislink 5460AP, ami veszi az antennájával a jelet, majd adja tovább kábelen és wifi-n.
Beüzemelésnél sokat bajlódtam vele, de a mostani 5460AP_e15_b1_eu firmware-el egész tűrhetően megy.
Az AP-t Universal Repeater módba kell állítani, a DHCP szerverét kikapcsolni, majd átjárónak megadni a router IP címét. Jó, ha az AP IP címe a router tartományába esik. Esetemben 192.168.2.252

csüt. feb. 25, 2010 7:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Paseee írta:
Sziasztok!

Érdeklõdni szeretnék van e valakinek tapasztalata olyan router ap-ként való configurálásában ahol az így használt ap egy külsõ, csatlakoztatott antennáról venné a jelet egy routerrõl majd újra szétszórná wifiként. Esetleg tud e valaki ilyen ap-t, routert. Tehát adott egy router aminek veszem a jelét ám nem elég erõs ahhoz hogy egy laptoppal flangálva csatlakozzak rá hosszabb idõtatamra, de van egy debella külsõ antennám kábbellel. így arra gondoltam az antennával venném le a gyenge routerjelet és kissé stabilizálva hiszen az antennával már elégséges a jel, továbbszórnám lakáson belül. Olyan ap-router kéne amin van külsõ antennacsatlakozás legfõképpen.

Elõre is köszönöm,

üdv

ez a wds repeater vagy universal repeater. Pl. ovislink 5460. De gyakorlatban egy nagy sza.r, úgyhogy két eszközre lesz szükséged egy elõbb említett bridge-re és egy AP-ra, ami lehet - szintén - egy wireless router. Tehát egy 20-asba fog legalább fájni a dolog.

csüt. feb. 25, 2010 1:13
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék van e valakinek tapasztalata olyan router ap-ként való configurálásában ahol az így használt ap egy külső, csatlakoztatott antennáról venné a jelet egy routerről majd újra szétszórná wifiként. Esetleg tud e valaki ilyen ap-t, routert. Tehát adott egy router aminek veszem a jelét ám nem elég erős ahhoz hogy egy laptoppal flangálva csatlakozzak rá hosszabb időtatamra, de van egy debella külső antennám kábbellel. így arra gondoltam az antennával venném le a gyenge routerjelet és kissé stabilizálva hiszen az antennával már elégséges a jel, továbbszórnám lakáson belül. Olyan ap-router kéne amin van külső antennacsatlakozás legfőképpen.

Előre is köszönöm,

üdv

csüt. feb. 25, 2010 1:00
vas-tag

Hozzászólás 
Ktulu írta:
Feltelepited a Netlimiter nevu programot a gepjukre, es beallitod a maximalis le es feltoltesi sebesseget.
(Attol fugg, mennyire ertenek hozza, hisz ok is atallitgathatjak, sot le is torolhetik.)

Köszönöm a segítséget :rulez:

szer. jan. 27, 2010 16:36
arany tag

Hozzászólás 
Feltelepited a Netlimiter nevu programot a gepjukre, es beallitod a maximalis le es feltoltesi sebesseget.
(Attol fugg, mennyire ertenek hozza, hisz ok is atallitgathatjak, sot le is torolhetik.)

szer. jan. 27, 2010 14:45
vas-tag

Hozzászólás 
nbela írta:
gyuri57 írta:
Három számítógép megy itthon wlanon keresztül.
A kérdésem az lenne hogy,csökkenhet a sebesség ha a 3 gépet egyszerre használjuk internethez .
Ha mindhárom gépen csak böngésznek, akkor nem nagyon venni észre. Ha letöltés van folyamatban akkor az már lefogja a sávszélesség egy részét. Ha meg feltöltés is megy (pl torrent) akkor az egy adsl kapcsolatot ki is tud végezni.

Üdv ez ellen,hogyan tudok lépni?
Az igazság az,hogy a fiam meg a barátnője az én kapcsolatomat használja és észre vettem,hogy lassú az internetem,csak hozzáteszem én fizetem az internet hozzáférést,hogyan tudom korlátozni őket?
Köszönöm előre is a választ.

szer. jan. 27, 2010 13:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
gyuri57 írta:
A kérdésem az lenne hogy,csökkenhet a sebesség ha a 3 gépet egyszerre használjuk internethez .
Ha mindhárom gépen csak böngésznek, akkor nem nagyon venni észre. Ha letöltés van folyamatban akkor az már lefogja a sávszélesség egy részét. Ha meg feltöltés is megy (pl torrent) akkor az egy adsl kapcsolatot ki is tud végezni.

szer. jan. 27, 2010 7:16
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv.
Köszönöm előre is a segítséget.

szer. jan. 27, 2010 3:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez jó tipp a wifinél köszönöm! Szerencsére ez nem volt bekapcsolav.

Közben sikerült láttatnom egymással az eszközöket
UPnP szolgáltatás az Indításkor a port fordítások törlése és a Bemutató (Presentation) URL küldése engedélyezésre került

köszönöm szépen az ötleteket.

hétf. jan. 18, 2010 12:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
:idea: Egy apróság. Ha vezeték nélkül kapcsolódtok a routerre, akkor a beállításoknál a Wireless/Advanced fülön az "AP isolation" opció NE legyen bekapcsolva, mert az blokkolja a kliensek egymás közti kommunikációját.

hétf. jan. 18, 2010 10:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
energoman írta:
sziasztok.
Adott egy router ddwrt-vel.
Hogyan lehet beállítani hogy a routrre kapcsolódott eszközök lássák egymást? Mármint hogy az eszközök kapott IP-it egymásnak továbbítgatva legyen.
A probléma legjobban ott jött elõ hogy egy média megosztó programban az "eszközházirend beállításainál" meg kellene jelennie az összes fellehetõ IP-nak de nincs miközben 100% hogy kell lennie felderíthetõnek!
Van erre valami ötletetek.

üdv
energo

jah, nyilván valami tûzfala akadályozta meg a felderítést. Egyébként az uPnP az, ami arra a célra szolgál, hogy az eszközök a kapcsolatokat felderítgethessék.

szomb. jan. 16, 2010 16:41
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
sziasztok.
Adott egy router ddwrt-vel.
Hogyan lehet beállítani hogy a routrre kapcsolódott eszközök lássák egymást? Mármint hogy az eszközök kapott IP-it egymásnak továbbítgatva legyen.
A probléma legjobban ott jött elő hogy egy média megosztó programban az "eszközházirend beállításainál" meg kellene jelennie az összes fellehető IP-nak de nincs miközben 100% hogy kell lennie felderíthetőnek!
Van erre valami ötletetek.

üdv
energo

szomb. jan. 16, 2010 15:07
vas-tag

Hozzászólás 
szerintem még fogok tőletek kérdezni köszke

csüt. jan. 14, 2010 11:20
vas-tag

Hozzászólás 
köszi a segitséget mindenkinek

csüt. jan. 14, 2010 8:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
borsfai85 írta:
Ja és a szomszédom is t-home pirelli router

lényeg az, hogy venni nem tudod routerrel a szomszéd jelét!!! Ahhoz, hogy csatlakozz vagy bridge, vagy wlan kártya vagy usb-s wlan stick vagy ilyesmi kell!

szer. jan. 13, 2010 21:33
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
A szomszédod szórja a netet wifin WPA2 titkosítással. Ezt kell beállítani az ő Pirelli routerjén.
Te meg tudod venni egy USB vagy PCI wifi adapterrel, ha a távolság megfelelő és a szomszédod megadja neked a WPA2 titkosítás beállított kulcsát és az SSID-jét is ismered.
Utóbbi lehet szórt vagy rejtett. Nem árt az utóbbi.

szer. jan. 13, 2010 19:33
vas-tag

Hozzászólás 
Ja és a szomszédom is t-home pirelli router

szer. jan. 13, 2010 19:15
vas-tag

Hozzászólás 
szioka az enyémet sajna azért korlátozták mert volt dijhátralékom ,nekem tv internet telo együtt van és sajna felmondtak a munka hejemen ezért kicsit össze csaptak a hullámok a fejem felett a router az t-home -os pirelli

szer. jan. 13, 2010 19:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Alapvetően a távolságtól függ, de irányított WLAN adapterrel elég nagy távolságot át lehet lőni. Mije van a szomszédnak? Hogyan korlátozták a tiédet és miért?

szer. jan. 13, 2010 16:23
vas-tag

Hozzászólás 
sziasztok lenne egy kérdésem sajnos az én netemet nem tudom használni mert a szolgáltató lekorlátozta t-home routerről van szó ,de a szomszédom megengedte hogy használjam az övét ezt hogy lehet kivitelezni kábel nélkül mert van köztünk egy kis udvar tudtok -enekem valami okosat mondani vagy esetleg a saját routert meg lehet e piszkálni köszike előre is a segítséget

szer. jan. 13, 2010 15:02
Moderátor

Hozzászólás 
Visszafelé teljesen kompatibilisek egymással. Tehát nyugodtan vehetsz N-es eszközt.

pén. jan. 01, 2010 23:13
arany tag

Hozzászólás 
Megvettem a WR941ND routert. Nem bántam meg. :D
Olyan kérdésem lenne hogy a külömböző Wi-fi rendszerek mennyire kompatibilisek egymással? Nem tudom milyen adapter vegyek hozzá.
http://www.tp-link.com/products/product ... TL-WR941ND

pén. jan. 01, 2010 10:18
arany tag

Hozzászólás 
Ezen a cimen probald meg elerni a routert: 192.168.1.254
User name es password: admin

szomb. dec. 26, 2009 12:15
Moderátor

Hozzászólás 
gabio írta:
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Kölcsön kaptam ezt a routert és nem tudom összehozni a két gépet és az internetet vele. Elsődleges az internet. A szolgáltató honlapján már megpróbáltam a resettall-al resetelni a beállításait, de semmi nem történt. Modemes internetem van. Mi tévő legyek? Mit tudtok ajánlani? Hogy tudok a beállításaihoz jutni? Akármit próbálok a böngészőbe beírni, csak az egyiknél tölt és aztán kiírja, hogy idő túl lépés. Köszönöm előre is.

Mit értesz a modemes interneten? ADSL, kábelnet, 56K-s net? Mindegyik használ modemet.

Kábeleket jól dugtad össze? Reseteld a routert.
Ha ADSL, akkor be kell állítani a PPoE kapcsolatot.
Ha kábelnet, akkor klónozni kell a MAC címét annak a gépnek, ami eddig rá volt dugva közvetlen a modemre.
Gépek IP beállításai automatikusra vannak téve?
Gépek LAN-ban látják egymást?

szomb. dec. 26, 2009 11:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
8 nap van az elállásra.

Idézet:
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet

a távollevők között kötött szerződésekről

[b]4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

Jogos!

hétf. dec. 14, 2009 14:13
arany tag

Hozzászólás 
Akkor ha mégsem jönne be, majd valamit varázsolok.

vas. dec. 13, 2009 21:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
tibuu írta:
VaFec írta:
Ha az internetrõl vásárolsz, akkor van 3 napod, ami alatt mindenféle indoklás nélkül visszaküldheted a terméket.
Tehát ott még egyszerûbb is, mint a boltban.

8 nap van az elállásra.

Idézet:

a távollevõk között kötött szerzõdésekrõl

4. § (1) A fogyasztó a szerzõdéstõl nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

igen. A távollévõk közötti szerzõdésre vonatkozóan. De ennek feltételei is vannak, pl. az, hogy új termék legyen. Valamint az, hogy hazai eladótól vásároljon.

vas. dec. 13, 2009 18:37
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
VaFec írta:
Ha az internetről vásárolsz, akkor van 3 napod, ami alatt mindenféle indoklás nélkül visszaküldheted a terméket.
Tehát ott még egyszerűbb is, mint a boltban.

8 nap van az elállásra.

Idézet:

a távollevők között kötött szerződésekről

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

vas. dec. 13, 2009 18:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha az internetről vásárolsz, akkor van 3 napod, ami alatt mindenféle indoklás nélkül visszaküldheted a terméket.
Tehát ott még egyszerűbb is, mint a boltban.

vas. dec. 13, 2009 16:57
arany tag

Hozzászólás 
Az a probléma áll fent amit Hannibal is említett. Az is lehet hogy nem is itt veszem meg hanem az internetről, úgy pedig még nehezebb.

szomb. dec. 12, 2009 20:45
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
kiszebra írta:
Azt sajnos nehéz lesz. :o

egyátalán nem nehéz! ante portas sem úgy oldotta meg, hogy rendelt egy 80megás vonalat! Egyszerűen rádugott egy gépet a wan portjára (mintha szolgáltató lenne*) és rádugott egy gépet a lan portjára. És így másolt át egy nagyobb file-t.

* és gondolom fix ip-t állított be

Azért nehéz tesztelni, mert a kiszemelt példány még a boltban pihen :P

Egyébként igen, ahogy mondod, úgy teszteltem a sebességet. Router WAN portjából kihúztam a modemet és bedugtam az asztali gépet. Kapott a router WAN interfésze is egy fix ip-t és ment is.

szomb. dec. 12, 2009 20:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
kiszebra írta:

egyátalán nem nehéz! ante portas sem úgy oldotta meg, hogy rendelt egy 80megás vonalat! Egyszerûen rádugott egy gépet a wan portjára (mintha szolgáltató lenne*) és rádugott egy gépet a lan portjára. És így másolt át egy nagyobb file-t.

* és gondolom fix ip-t állított be

szomb. dec. 12, 2009 20:23
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 

szomb. dec. 12, 2009 20:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
kiszebra írta:
T68m írta:
Viszont amit te akarsz, azt csak kevés router tudja biztosan, tehát ki kell próbálnod!!!

A 80MBit átvitelére gondolsz? (kábelen)

igen, arra. Ki kell próbálnod, mert ezt nem mindegyik router tudja.

szomb. dec. 12, 2009 17:37
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Viszont amit te akarsz, azt csak kevés router tudja biztosan, tehát ki kell próbálnod!!!

A 80MBit átvitelére gondolsz? (kábelen)

Wifi-t ha valaha használni is fogom, max mobilon pár oldalt megnézni, de semmiképpen sem letöltésre.

szomb. dec. 12, 2009 16:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
kiszebra írta:
Lebeszélhetsz, ha van rá okod. :)

én sem akarlak lebeszélni, de a tplink nem egy nagy márka. (ettõl még jó mûködhet)

Viszont amit te akarsz, azt csak kevés router tudja biztosan, tehát ki kell próbálnod!!! És a másik, amit ante portas is írt, a 80MB nem fog wifi átmenni. Meglepõ, de a 11MB-es B-s wifin nem nagyon megy át 3-4MB-nél több egy-két méteres átvolságban. Tehát a wifi csúcsértékét simán oszd le hárommal - optimális körülmények között is.

szomb. dec. 12, 2009 15:15
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Lebeszélhetsz, ha van rá okod. :)

szomb. dec. 12, 2009 12:48
Moderátor

Hozzászólás 
Ha TPlink felé húz a szíved, én nem foglak lebeszélni róla :P

szomb. dec. 12, 2009 12:44
arany tag

Hozzászólás 
Wifi nem lenne használva, maximum majd kséőbb. Azon a gépen ahol full sebesség kell mindenképp kábel.
Aha látom, mégis inkább a Tp felé húz a szívem.

szomb. dec. 12, 2009 12:34
Moderátor

Hozzászólás 
Amit linkeltél az a Wifi sebesség. Vezetéknélkül a 80 megát nehéz lesz kivitelezni. N-es wifiknél nagyon a határ lehet, jó körülmények között.
Ha stabilan ki akarod használni a 80Mbitet, akkor csak kábelben gondolkodj.

Amit linkeltél, ott a második oldalt nézd. Kb közepén kis táblázat: WAN-LAN 92,5Mbit/s.

TPlinket nem ismerem.

szomb. dec. 12, 2009 12:30
arany tag

Hozzászólás 
Pont ezt írták PH-n is.
TP-Link 1043ND?
A WRT120N-ről meg azt írják nem tudja azt a sebességet.
katt

szomb. dec. 12, 2009 12:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Következő