|
Szitokszoba,avagy:HÁ MÉ ILYEN GHANÉ EZ A VODAFONE NETTYE?Ne
Szerző |
Üzenet |
Pittor
|
Mindig van globálisabb probléma, netán galaktikusabb vagy kolosszálisan galaktikusabb
|
hétf. márc. 03, 2003 23:31 |
|
|
Pittor
|
Megint kezded? Én az EU csatlakozás pillanatnyi munkanélküliséget előidéző hatásárol beszéltem kicsit burkoltan a vám szakmára kivetítva, mivel talán ez a szektor a legérintettebb a témában!
Vitai Attila mondta egy riportban:
- A cég GPRS alapú internet szolgáltatása mennyire sikeres? Képesek voltak-e a szükséges kapacitásokat idôben kiépíteni?
- Ez a szolgáltatásunk nagyon népszer? lett, és már több GPRS elôfizetônk van, mint a másik két cégnek együttvéve. A forgalmi, hálózatfelügyeleti adatokból látjuk, hogy aki elôfizetett rá, az használja is, több száz olyan ügyfelünk van, akinek a havi adatforgalma meghaladja az egy gigabájtot. Természetesen percrôl-percre oda kellett figyelni a hálózatra, hiszen a hálózat leterheltsége szinte napról-napra változott, és sokszor kellett nagyon gyorsan kapacitást bôvíteni. Ma már a legtöbb GPRS elôfizetônek megfelelô a szolgáltatás, a többség 20-30 kbit-es sebességet tud használni, de egyre többen vannak, akik 40kbit feletti sebességgel tudják a szolgáltatást használni.
|
hétf. márc. 03, 2003 23:22 |
|
|
pint
ezüst tag
|
Pittor: afrikaban meg milliok eheznek... Egy ilyen kis gyomorpanaszt igy felfujni???
|
hétf. márc. 03, 2003 23:09 |
|
|
Pittor
|
Az igaz. Momentán a bajom csak annyi, hogy a cégünknek milliárdokat termelünk évente, de nem tudja biztosítani 100%-ra a munkahelyet a jövöben, ha EU tagok leszünk. Vámügyintézés. Rendes fizetésemelést nem ad még a hátralévő időre sem, végkielégítésre meg ne számítsunk. 10-12 órákat dolgozunk, jó, néha csak 8, de van olyan hétvége, amikor menni kell. Namost: szidjam az államot? Talán az EU jobb lesz. Magamat?: miért? Mert azt csinálom amit szerettem volna? A céget?: munkát adott a kezembe. Tehát tanulok tovább. Viszont nincs szabadidőm, gyomorpanasz van dögivel. Ok, ez a fórum nem erről szól, de egy ilyen kis ügyet így felfújni, kicsit felbosszantott! Bocs, ha vkinek nem tetszettem.
|
hétf. márc. 03, 2003 22:55 |
|
|
pint
ezüst tag
|
Pittor: de ennyi erovel -szinte- semmirol sincs ertelme beszelni, mert minden csak uzlet.
|
hétf. márc. 03, 2003 22:45 |
|
|
Pittor
|
Amúgy sok részletben igazad van! Az a baj, hogy minden koreografálva van az elejétől a végéig. Tudják mit fogsz lépni, ezért előtted meglépik az ellenkezőjét. Semmit nem tehetsz, nyelsz egy nagyot. Nem tudunk mit tenni, egymás torkának ugrunk. Ez elszomorít.
|
hétf. márc. 03, 2003 22:37 |
|
|
Pittor
|
És bizony ha jogilag nem támadható nincs értelme etikáról beszélni. Üzletnek hívják a dolgot, nem jótékonysági alapítványnak. A szocializmusban is mindenki egyenlő volt. Csak valaki egyenlőbb, valaki kevésbé.
|
hétf. márc. 03, 2003 22:25 |
|
|
pint
ezüst tag
|
Pittor: felrenezted a beszelgetes temajat, mert azt mindenki nagyon jol tudja, hogy JOGILAG nem vetett a vodafone. De itt ez nem jogi topic.
|
hétf. márc. 03, 2003 22:14 |
|
|
Pittor
|
Oppá, ezt elba**tam. A chello tényleg nem ADSL. 1-0 oda.
A Szolgáltató saját GPRS-hálózatában a vonatkozó ETSI szabványokban meghatározott CS1(időrésenként 9,6 kb/s) és CS2 (időrésenként 13,4 kb/s) csatornakódolásokat támogatja. 1-1
A Vodafone fenntartja a jogát, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a GPRS szolgáltatások nyújtását jelen Altalános Szerződési Feltételek V. és VI. Fejezetében írtak szerint, különös tekintettel arra, ha az Előfizető úgy használja a GPRS szolgáltatást, hogy az a Vodafone GPRS szolgáltatásának nyújtását részben vagy teljes egészében megszakítja, hatékonyságát jelentősen csökkenti vagy egyéb módon csorbítja, illetőleg nagy valószínűséggel az előzőek bekövetkezését okozhatja.
Na ezzel számomra lezárva az ügy. Ezt minden előfizető megkapja, ha nem tetszik nem írja alá.
|
hétf. márc. 03, 2003 22:00 |
|
|
pint
ezüst tag
|
> Drága pint! Nem cellán belül értettem a különbséget
Akkor hol? Ez tok erdekelne.
Mert ugye a gprs most attol lassu, hogy 4 adatcsatornat
hasznal (vagy 3mat, de szamoljunk a mai atlag 4gyel), azaz
4gyel tobbet, mint egy atlagos telefon. Azaz egy cellaban
negyedannyian tudnak letolteni "maximalis gprs sebesseggel",
mint ahany telefon mukodik. Ha voda 4-szeresere emelne a
cellak kapacitasat, maris mindenki orrba-szajba tolthetne,
es nem zavarnank egymast. Ennyi. Emiatt lassu. Mi masra erted?
> adsl limitet a chello 15Gb-os limitére értettem, a 70 óra
folyamatos
> letöltésre vonatkozik, de se idöm, se adat nincs amire
pazarolnám. Az utca
> nem jó hasonlat.
Hat az adsl az nem chello, orulok, hogy tisztaban vagy a
fogalmakkal. Es ujfent leirom, hogy ahhoz, hogy letoltsel,
nem kell ott uldogelni a geped mellett es dajkalgatni.
> Itt a melóban **** a kapcsolat /alig megy/, otthon gyors
/R600-al 5,7 kb/s,
> 50000kbps/. Hálózatfüggö...mondta a voda erre.
Igen, cellafuggo. Attol fugg, hogy abban a cellaban, ahol
vagy, hany adatcsatorna szabad meg szamodra. Ennyi. Ezt nem
hajlando megnovelni a voda, helyette bevezeti a limitet. Te
tenyleg nem erted?
/Azt mar le sem merem irni, hogy 50000kbps-t nem tudsz
elerni, csak 38400at, mivel 4*9600 a maximalis sebessege.
(Ha bele akarnal kotni, hogy neked az internet explorer
5.7k/sec-et ir ki, akkor gondolkozz el rajta, hogy mi a
kulonbseg a gprs es a ppp kozott!)/
|
hétf. márc. 03, 2003 19:57 |
|
|
dudley
ezüst tag
|
Üdv Schaf!
Tehát akkor több adótornyot vagy, még ami kell és a te file-dat amit nagyon szépen köszönünk, kívánok minden VODA-GPRS használónak!
|
hétf. márc. 03, 2003 19:24 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Pittor...
Az új tárcsázó configját is váromszeretettel..
A többi idegesnek a limitálás miatt:
Írja már ide nekem valami mi a fenét lehet legálisat letölteni 1 GB-ot??
Mármint ami nem ütközik jogszabályba és értelme is van letölteni...
Sziasztok.
|
hétf. márc. 03, 2003 19:17 |
|
|
Pittor
|
Drága pint! Nem cellán belül értettem a különbséget, szilveszterkor nem küldök semmit, általában vagy beiszok vagy szexelek, de ez mellékes...az adsl limitet a chello 15Gb-os limitére értettem, a 70 óra folyamatos letöltésre vonatkozik, de se idöm, se adat nincs amire pazarolnám. Az utca nem jó hasonlat.
Schaf
Itt a melóban **** a kapcsolat /alig megy/, otthon gyors /R600-al 5,7 kb/s, 50000kbps/. Hálózatfüggö...mondta a voda erre.
Ja, hivtam az Alcatelt, aranyos a csaj, nagy spanom lett. Holnap kapok új tárcsázót, azzak teszteljük aztán szerdán megtárgyaljuk. Kíváncsi leszek mit hoz ki és mit tesznek ha kiderül a hiba az ön készülékében van!
Üdv. Pjotr
|
hétf. márc. 03, 2003 19:03 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Szal a következő dolgog érdekes....
Budapesten az R600-am ISDN-t megszégyenítő sebességgel ment.
Nem tudom mással magyarázni, mint a több és ezáltal kevésbé kihasznált adótoronnyal. Ennek alapján azt hiszem dudley kérdésére válaszoltam is...
Ami a vitát illeti, szerintem felesleges. Ha már megvetted a Vodát, akkor örülsz, hogy van, annak is örülsz, hogy használható, de legfőképpen, hogy olcsó. Én speciel annak is, hogy az országban bárhol használhaom ingyen...
Aki 15-20 GB-kat akar letölteni, nosza rajta tegye. Én ezt úgy sem akadályozhatom meg, max. egyet érthetek a pittor által leírtakkal.
Akinek továbbra is szüksége van a cofig file-ra az hamarost innen leszedheti.
Egyébként csodálkoznék kedves dudley, btibi és a többiek.... ugye azért ti is letöltöttétek azt a file-t és boldogan használjátok is. Különben 1-2 K-nál nehéz lenne gigákat letölteni.... hmm?
No majd küldöm a file-t
Schaf
|
hétf. márc. 03, 2003 17:48 |
|
|
pint
ezüst tag
|
Pittor+schaf: abban azert tevedsz, hogy ekkora 8 film - 200mega kulonbsegek lennenek egy cellan belul. A tornyok probaljak egyenloen szetosztani a rendelkezesre allo csatornakat, igy ha sokan hasznaljak, akkor mindenkinek kozel ugyanolyan lassu lesz. Olyan helyzet nem alakul ki, hogy valakinek nagysagrendekkel (pl. 2szer) olyan gyors a kapcsolata egy cellan belul, mint neked.
>Pl. Te nem szoktál anyázni szilveszterkor, vagy Karácsonykor >bármelyik szolgáltatóra, mert nem hogy telefonálni, de még >SMS-zni sem tudsz?
Nem, mert nem vagyok ilyen csokker proli, hogy hasonlo esemenyekkor ertelem nelkuli kotelezo udvozleseket eresszek a vilagba mellozve az emberi intelligencia minden kepesseget - legyel buszke magadra, ha te igen!
Ehhez hozzatennem, hogy a westelnel (es minden mobilszolgaltatonal) nagyon komoly statisztikat vezetnek, hogy mennyi kapcsolatot birjon el egyidoben a halozat, es ezt atlagoltan. Es teny, hogy szilveszterkor, karacsonykor, aug20an ez az atlag folott van, es mazli kell, hogy mukodjon. Szerintem te lennel a legboldogabb ember a vilagon, ha elmondhatnad, hogy a vodafone gprs szolgaltatasa egesz evben kituno, csak karacsonykor, szilveszterkor es aug20an akadozik vagy nem mukodik. (Ekkor en is elernek mar egy boldogsagszintet) Innen is latszik, hogy technikailag semmi akadalya, hogy egesz evben biztositsak a zavartalan telefonalgatast (3 napot kiveve), akkor gprs-en miert nem biztositjak ugyanezt?
Azt viszont nem ertem, hogy honnan veszed, hogy DSL szolgaltatok limitalni fognak. Leirtam mar par masik forumban, de leirom ide is, hogy a DSL szolgaltatoknak megvan az az elonye, hogy nem nekik kell DSL alkalmas hw eszkozoket kiepiteni, hanem ezt a matav megtette. Az isp csak ezt berli, illetve erre fizet penzt. A matav meg volt annyira elorelato, hogy nem sporolt az alkozpontokkal es azok savjaval a kozpontig, igy a DSL-t kinalo ISP-k batran mondhatjak, hogy az atlag letoltes 46-50k/sec szinte mindig, mert tenyleg annyi. Az eszkoz (alkozpont) elbirja, nekik meg az 1gigas bix kapcsolatuk rohogve elbirja. Semmi erdekuk limitalni, igy is k***a a bix. Max. behuznak megegy vonalt, ha nem eleg. (Meg a legnagyobb isp-nek szamito matavnak is eleg az 1giga jelenleg.)
Chello -es egyeb kabeltv-s szolgaltatok- azert limitalnak, mert ok nem berbe adjak az alkozpontjaikat, hanem azokat is ok epitik ki, igy ha sporolni akarnak, akkor gagyikat vesznek es/vagy keveset, ezert eleinte mindenki orul az 50-56k/sec-nek, aztan ahogy egyre tobben rendelik meg a kornyeken (tipikus chello) ugy esik lassan 40k/sec-re, 30-ra, es meg ez ala is... Azt ne mondd, hogy ez normalis! A sokat szidott matav is kepes volt ra, hogy ne meretezze alul az adsl kozpontjai kapacitasat, ugyhogy erre barmelyik masik ceg kepes lenne. (vodafone meg plane)
Az 1giga hatar meg 4k/sec-kel szamolva 70 ora hasznalatot jelent, ami nem tulsagosan sok. Akkor 30 napon keresztul ejjelenkent 2-2.5 ora aktiv netezest tesz lehetove, ami nem mondhato soknak. (de kozepesnek se) Azt nem ertem, hogy amig szidod a 40 oras csomagokt, addig ez a 4k/sec-kel szamolt 70 oras csomag nem bantja a szemedet...
Az utcas hasonlatod meg mukodik a fizikai valosagban, de egy ilyen elmeleti szolgaltasnal nem, mert ennek boven nem ertuk el a fizikai hatarait, ami egy utca 2 oldalan allo hazakrol elmondhatunk. Az onkormanyzat kihozta a technikai maximumot: a 2 haz kozott van egy utca, ami a leheto legszelesebb. Ez van, adott volt a terep. Nade a mobilszolgaltatok meg boven nincsenek a technikai-fizikai hatar kozeleben, siman bovithetnek a cellakapacitast 2szeresere, 3szorosara - ahogy ezt egy 2 haz koze epult uttal meg nem lehet megtenni.
|
hétf. márc. 03, 2003 17:47 |
|
|
dudley
ezüst tag
|
Üdv Schaf !
Lehet, hogy te tudod a választ.
Abban a városban mi a megoldás, ahol csak este és hétvégén nincs sebesség letöltésre sem böngészésre? Ahol pedig megvan állandóan és tegyük fel a mai naptól egyáltalán nem netteznének akkor ott ahol nincs sebesség javulna helyzet?
Kijavítottam, mert az utolsó mondat is kérdőjeles.
De ha valaki más is tudja a megoldást, várom rá a választ!
|
hétf. márc. 03, 2003 13:43 |
|
|
Pittor
|
Mondja már meg valaki, hogy miért kéne tartania magát a vodának? Ja, mert neked megy, a másik meg rohadjon meg mi??? Mert aki megrohad az még a 200mb-ot se éri el, Te meg 8 filmet leszedsz addig. Ez is Magyarország. Leszarjuk a másikat. /Nem voda ember vagyok és nálam is jól megy, de haverom már lemondta a fentiek miatt/
Amúgy a pgsm-nél is elöfizetek és mosz szivatott meg harmadjára, pedig ott azt 2 évre irtam alá, nem opciós dolgon változtatott. És, pereljem? Kis betüvel mindenhol ott van a lényeg: A szolgáltató egyoldalúan változtathat! És persze nem köpködtem mikor a havidíj olcsóbb lett. És ami még Magyarország! A virtus. Ugyanis nehogy a világ vezető mobilcége megmondja nekem mit tegyek!!!! Szánalmas. Összegezd mi jó, mi rossz. Jó, hogy van enyiért, rossz, hogy kötik a kezed, ami lényegében szinte nem is az. Csak a pici agyad nem lát elég messze! A chello korlát az tényleg az. Mert ennyi pénzért 15Gb az ****. Nyugati gyakorlat: 5000 forintnyi euro-ért korlátlan adsl. Itt meg azon veszekednek, hogy ami csökkentést ad az állam, azt hogyan tegyék zsebre, neked minek engedmény a havidíjból. És majd jópár év múlva lehet, hogy nálam is lesz adsl. Miért? Mert még lehet pár bört lenyúzni a 40 órás csomagról és társairól. Akkor miért nem verted az ajtót, mikor a matáv elvette a mindenkinetet vagy mit? Megmondjam? Akkor indult a vodafone internet gprs-en. És hogy örült mindenki. És most is örülök, mert van lehetöségem netezi olcsón, "korlátlanul"...
|
hétf. márc. 03, 2003 10:49 |
|
|
btibi
|
egy vélemény!! a gond nem a korlátozással van elsősorban hanem az eljárással,ebben az országban minden multi és a éppen hatalmon lévő kormány is ugy nézi hülyének az embereket ahogy akarja amig valaki nem tesz ellene.Ha KORLÁTLAN internet szolgáltatást igér a pénzemért akkor joggal várom el,hogy ne KORLÁTOZZON!!Pint véleményével egyet értek.a pannon 300mb korláttal indította a szolg.akinek kell vegye akinek nem mást keres,viszont ha valamit vállalt tartsa be MINDEN SZOLGÁLTATÓ a neve a lényeg szolgáltat nem szopat.........
|
hétf. márc. 03, 2003 10:21 |
|
|
dudley
ezüst tag
|
Üdv Schaf !
Lehet, hogy te tudod a választ.
Abban a városban mi megoldás, ahol csak este és hétvégén nincs sebesség letöltésre sem böngészésre? Ahol pedig megvan állandóan és tegyük fel a mai naptól egyáltalán nem netteznének akkor ott ahol nincs sebesség javulna helyzet.
|
hétf. márc. 03, 2003 10:19 |
|
|
Pittor
|
Schaf: Köszi, úgy lesz! Megvárom míg a kollégák vesznek adatkábelt és leírják a tapasztalatokat. Böngészni jó, úgyhogy várok. Köszi az emilkét!
Hy...Pjotr
Ja, pint. Majd ha egy dologról beszélünk...
|
hétf. márc. 03, 2003 10:11 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Sziasztok!
Örülök, hogy újra felélénkült a fórum. Már kezdtem aggódni,hogy megszűnünk. )
Szal Pittor, neked megírtam mailban a véleményemet.
Pintnek pedig:
Valóban sok dologban igazad van. Már sokszor elmondtam, hogy nem a Vodát akarom védeni, de azt meg te értsd meg, hogy ez a sávszélesség-közmű összehasonlításod eléggé sántít itt-ott. Pl. Te nem szoktál anyázni szilveszterkor, vagy Karácsonykor bármelyik szolgáltatóra, mert nem hogy telefonálni, de még SMS-zni sem tudsz?
Ami az 1 GB-os korlátot illeti igen, helyeslem. Számoljátok már ki, hogy kb hány percet kell a korlát eléréséhez 25-30KB/sec sebesség mellett a neten töltve ellenni??
Érdekes szám fog kijönni.
..és ha körbenézel kedves pint, azt is láthatod, hogy a kábeles, és xDSL szolgáltatók is limitálták, vagy hamarosan limitálni fogják a forgalmakat. Két nagyon egyszerű oka van. Sajnos a te befizetett pénzed nem elég arra, hogy a külföldi routerek használata után fizetendő néhány dollárt, a szolgáltatók központjaiban szorgosan flmeket letöltögető dolgozók bérét is kifizessék belőle, és még fejlesszenek is. A másik, hogy ez egy üzlet. Ha neked nem elég a kisujjuk ezért a pénzért, köpködés helyett vehetsz magadnak havi 10.000-20.000-ért ADSL-t. Azzal éjjel nappal töltögethetsz. Igaz nem lesz mobil, és nem lesz nagyon olcsó....
Ami a járda és közlekedési hasonlatodat illeti IGEN! Igenis köpködök (és szerintem te is arra), aki szánt szándékkal 20-30 km/h-val döcög a belső sávban egy nyugati autóval csak azért, mert ráér és megteheti. Vagy a kamionjával kereszbefordúlva pakol az egyirányű utcában, mondván mit ugrálok, az utca az övé is. Hmm....
..és mégegyszer! Itt nem arról van szó, hogy a Voda azt mondja normál használat mellett is korlátoz! Szerintem 1 GB letöltéshez... szal nem is tudom mi kell hozzá. Mindenesetre fanatizmus és munkanélküliség. (Bár akkor hogy tudtad vállalni a 2 évet?) Én ha nagyon megnyomom a hónapot és töltögetek le, meg még éjszakákat chatelek át akkor sem tudom 450-600MB/hó fölé vinni a letöltéseimet...
Tehát mégegyszer elmondom. Ha valakinek nem elég az 1GB, vagy nem elég a 35-45-55K az vegyen nyugodtan ADSL-t. Akinek meg elég, annak segítek beconfigolni, mint ahogy eddig is tettem.
Pittor.. Szerintem még várj az alcatellel..
Schaf
|
hétf. márc. 03, 2003 9:07 |
|
|
pint
ezüst tag
|
Pittor: nem irtam husegszerzodest, hanem az adot azert fizetem, hogy az allam ilyenekre koltse. Pl. ha a moszkva terre 30 centi szeles jardat terveznek, akkor jogosan lehet anyazni az aktualis onkormanyzatot, annak vezetoit, es ha nem tetszik, akkor a valasztasnal lehet ujat valasztani.
Vodafone most ugyanezt a 30 centis jardat jatsza el, csak gprs hasonlatban. Tovabbra is varom, hogy mit csinalnal, ha az aramszolgaltato vekony nagy ellenallasu droton huzna az aramot a kornyekedre, es a szomszedaiddal ossze kell koordinalnod az arramhasznalatot... Ugyanigy a vizmuvek is csak egy kis 3 centi atmeroju vizvezeteket huz feletek, igy ha a kornyeken mar 5 szomszedod zuhanyozik, akkor neked nem lesz franko a mosogep es vica-verza. Es ugyanezt eljatszhatna a csatornazasi muvek, hogy a kornyeken csak orankent 5 wc-t lehet lehuzni, mert a tobbi tulterhelne a kis csatornajuk kapacitasat. Vodafone ugyanezt csinalja a gprs-szel, nem ertem, mit nem veszel ezen eszre.
Komolyan kezdem azt gondolni, hogy a te vodafone fizetett embere vagy, hogy nyomod az user-ek arcaba, hogy nekunk jo, ha a voda limital.
Barmelyik telefonnan megcsinalod, hogy folyamatosan toltesz le. Az, hogy most nem tudod, az a **** nokia kozpontoknak koszonheto, amit voda vasarolt es konfigolt. Szidd a vodat, ha szakadsz, ne a telodat!
Gondolj bele, hogy elturned-e, ha az aramszolgaltato napi 1-2szer megszaggatna az aramot? Te biztos igen, mert ez a koz erdeke. Es most gondolj bele, hogy mi van, ha a voda szaggatja naponta az internet-et? Ugyanaz, csak meg kevesebben hasznaljak, igy nincs akkora ellenallo ero, hogy beszoljanak vodanak, raadasul voda nem is vallalt -sajnos- ilyet a szerzodeseben. Ez van. (mellesleg az aramszolgaltato sem, csak az mar kiforrott technologia, nem ilyen hazibarkacs gprs, mint ami vodafone csinal)
Egyebkent meg minek _folyamatosan_ tolteni? Szakadjon naponta 3szor. Es akkor mi van? 5 masodperc ujra felkonnektelni. Mondjuk szakadjon napi 10szer. 50 masodperc... Szerintem siman elhanyagolhato, ha vki ugyis egesz nap hasznalja.
Komolyan nem ertelek ember... Voda **** szakados gprs kozpontokkal nyomja, mindehhez meg korlatozni is keszul a hasznalatot... Ugyanazt csinalja, mint chello. nem fejleszt, hanem dragit/korlatoz, igy kevesebb user-t mar -talan- ki tud majd szolgalni korrektul.
|
hétf. márc. 03, 2003 2:03 |
|
|
Pittor
|
Ja, adna valaki olyan telefont ami 24 órát folyamatosan tölt le??? Szakadás nélkül. Azt hittem ez csak mese
|
hétf. márc. 03, 2003 1:38 |
|
|
Pittor
|
Miert, a járdára írtál hüségszerzödést? Hagyjuk...széllel szemben hugyoztok nem veszitek észre tiltakozók???
|
hétf. márc. 03, 2003 1:34 |
|
|
Pittor
|
Ja, igaz. És ha tegyükfel van kedvesed nyugodt szívvel megfektethetem, még helyesled is, mivel őt se csak és kizárólag neked teremtették. Ugye?!
|
hétf. márc. 03, 2003 1:13 |
|
|
Pittor
|
35 kbps a sebesség átlagban, ez elég harmatos az erix 40-50-éhez képest. A böngészés viszont gyorsabbnak tünik. Ez hogyan lehet?
|
vas. márc. 02, 2003 23:14 |
|
|
Pittor
|
Pint, csak a kötözködés miatt ne szólj bele plz! Egyetértek a vodával. Amúgy mi lenne ha 500mb-nál húznák a vonalat? Irigylem aki nem dolgozik csak netezik egesz nap!
Schaf, a gyári szoftverrel is megvan a különbség. Visszavigyem vagy várjak még?
|
vas. márc. 02, 2003 23:09 |
|
|
pint
ezüst tag
|
Schaf: ez kb. ugyanolyan, hogy ha reggel amiatt kesel el, mert a sok barom ugyanugy hasznalhatja a belso savot kozlekedesre, ahogy te, amikor pedig csak te sietsz egyedul az utakon...
vagy hogy a sok koleszos tolt le az extrarol es tarsaikrol, ezzel lehuzva a bix 20-30%-at, amit az osszes tobbi tiz-szazezer internetezo cumizik be. Es ugyanilyen alapon bekaphatja minden kulfoldi, aki magyar weboldalakat nez, mert ezzel is csak kicsiny magyarorszagunk savszelesseget huzza le!
Es az is durva dolog, hogy a jardan maszkalnak mas adofizeto polgarok is, mint te, es eloled foglaljak a helyet, pedig tudott dolog, hogy te naponta csak fel orat gyalogolsz, mig ok 5-6 orat is. Pusztuljon az ilyen mind, aki hasznal vmit, es tobbet, mint Schaf!
|
vas. márc. 02, 2003 18:03 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Pittor és a többiek
A probléma oka ugyancsak a cnfig file-ban van. A régi ConnectMe ezeket a dolgokat automatikusan állította be, az újban pedig paraméterezve van.
Nem tudom még pontosan hogy engedi majd változtatni, de megnézem.
Viszont mostanság nagyon kevés időm van sajnos.
Mindenesetre majd tesz állományt küldök, ha megvagyok vele.
Ami esetleg még ide tartozhat... A voda "forgalom korlátozása amit aljas módon bevezetett"..
Szerintem 1 GB korlát az nem korlátozás. Megnézném azt a usert, aki ennyi forgalmat csinál. Mert a GPRS-t nem a filmek letöltésére találták ki. )
...és hogy őszinte legyek én lehet, hogy 1 hónapra szüneteltetném is neki. Gondoljatok bele, hogy azért nem tudtok böngészni, levelezni, chatelni, stb. Mert néhány infantilis marha (már bocs) mivel töltős kábele van, amióta megvette a telcsit, ki sem húzta a gépből és folyamatosan töltögeti le mondjuk a filmeket. (Mondván 1-2 nap alatt úgy is lejön majd)
No sziasztok (lehet utálni. )
Schaf
|
vas. márc. 02, 2003 17:01 |
|
|
Pittor
|
Schaf az miért lehet, hogy az Alcatel a beigért 4+2 helyett ugy tünik 3+x? Ennél az R600 gyorsabb volt, igaz használhatatlan...
|
szomb. márc. 01, 2003 0:28 |
|
|
Schaf
arany tag
|
|
szer. feb. 26, 2003 21:54 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Pittor, köszönöm megjött, dolgozom rajta.
Mindenesetre azért ii egy érdekes összehasinlítás a gprsmdms.cfg file régi és új verziójából.
Ericson R600 Régi (és általam már javított file):
[R600:102001-BVR600]
DefinePdpContext=AT+CGDCONT=5,"%TYPE","%APN",%ADDR,%DCOMP,%HCOMP
Optional=AT+CGQREQ=5,0,0,0,0,0;+CGQMIN=5,0,0,0,0,0
PhoneNumber=*99***5#
Attach=+CGDCONT=5,<b>"IP","internet.vodafone.net",,0,1 ;<b>
+CGATT=1
InfFile=EriR600.inf
Ericson R600 új ConnecMe-ben:
[R600:102001-BVR600]
Init=AT+CGMR
InfFile=AS_ERI_R600.inf
DefinePdpContext=AT+CGDCONT=5,"%TYPE","%APN",%ADDR,%DCOMP,%HCOMP
Optional=AT+CGQREQ=5,0,0,0,0,0;+CGQMIN=5,0,0,0,0,0
PhoneNumber=*99***5#
HSCSDspeed=AT
PreRASWait=0
Láthatóak a különbségek, nem kommentálnám...
Na már most...... Az R600 is támogatja a HSCSD-t??
No ezt mért nem tudtuk eddig kedves vodafone.. csak nem túl gyors lett volna? /Aki a technikát közelebbről is meg akarja ismerni, a nokia sajánt honlapján részletesen olvashat róla/
No hamarosan felteszem az új file-t.
Sziasztok:
Schaf
|
szer. feb. 26, 2003 21:47 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Lajos és többike.
Mint mondottam alcatel-t és Siemenset nem tudtam tesztelni, de elvileg a tömörítési szabvány és a protokoll egyik modemconfignál sem nagyon térhetne el. Mert abban az esetben elvileg feltételeznem kellene, hogy azt a másik két típus kapásból tudja. No már most, ha jól néztem az én telcsin netes doksiját (R600) az tulajdonképp egy sima belsőmodemes inicializálással megy fel a netre és amiatt volt alpból lassú, hogy a voda által megszabott "átjárókon" és alapértelmezett labirintuson kellett átvinnem.
Erre nagyon jó példa, hogy ugyanezzel a kártyával, egy pannonos routert használva (IP címmel, pannonos betárcsázással) simán ment a net (adatvonalon, nem GPRS). De természetesen az átjárókat az inicializálásnál meg kellett változtatni.
Lajos. Az általad leírtakat simán az ME config file-ban is megteheted. Sőt egyszerűbb is, mert az alapértelmezett stringeket eleve beleteszi a progi. Valahol találkoztam egy külföldi oldalon egy leírással, ami általánosságban szólt a GPRS kapcsolatokról és abban azt fejtegették, hogy a szolgáltató ezeknek a stringeknek az elhagyásával csökkenti a kapcsolatok mennyiségét. Valami olyan elven megy, hogy ha nem csinálsz forgalmat, akkor időlegesena routerről kitesz és újra be kell tárcsáznia a modemnek. (Ezt egyébként a dial szolgáltatók gyakran alkalmazzák) Mivel a kapcsolatod nem szakad meg, csak azt látod, hogy nincs forgalom és nem tudod miért. Pedig lehet, hogy a modemed épp akkor hitelesíti magát a rendszerbe. Rosszabb esetben ez akár percenként 11-14 sec. kiesést is jelenthet.
Én erre egy segédprogit szereztem be elöször, amivel 2-4 másodpercenként megpingeltetem a www.matavnet.hu-t, vagy valami létező szervert.
Így gyakorlatilag viszonylag állandó a forgalmam és a routernek akkor sem jut eszébe ledobni, ha nagyon akar, hisz épp "szükségem van az adatvonalra"
(Kis trükk, de ez is hatott)
mindenesetre, ha a Siemensek-hez nem kell, akkor az csak egyszerűbbé teszi a dolgokat. Hamarosan megkapom az Alcateles configot is Pjotr jóvoltából. Lajos alapján megcsinálom a Siemenset. Remélem így már nem nagyon marad ki telcsi a szórásból. Ha mégis, akkor azt jelezzétek. örülnék, ha olyan is írna ide, aki esetleg valami extrém telcsit (pl. én NOKIA 9210-et) használ, hogy annál mi a helyzet.
Aztán azért el kell ismerni azt is, hogy a Voda nagyon kezd elterjedni és ha nem fejleszt, egyszerűen akármilyen trükköket csinálunk, akkor is elveszk a sávszélesség a sok user miatt.
Mindenesetre a korridor chat és az agressive oldalainak látogatottsági statisztikáiból látszik, hogy egyre többen használják ezt a módosított file-t. Szerintem most már a Voda is rájött és biztosan tesznek ez ellen is valamit, merő jószándékból.
no sziasztok.
Schaf
|
kedd feb. 25, 2003 20:55 |
|
|
Pittor
|
A piotor@freemail.hu cimre ird meg az emil cimed Schaf légyszíves. Akkor küldöm a cfg-t. Köszönöm elöre is!
Pjotr
|
kedd feb. 25, 2003 0:30 |
|
|
plajos
vas-tag
|
Kedves Schaf!
Köszi a kiigazítást. Annyit jegyeznék meg, hogy a Siemens telcsikhez nem kell megadni az IP címet, az adat- és a fejléctömörítést, csak a Nokiának és az Ericsonoknak.
(Ezek az "internet.vodafone.net" után következnek, HA KELL)
Az Attach sem szükséges, valamint a AT parancs sem kell, ha nincs a Win úgyis beilleszti. Tehát Siemenseknél:
+CGDCONT=2,"IP","internet.vodafone.net" ; +CGATT=1
Nokiánál és Ericsonoknál:
+CGDCONT=4,"IP","internet.vodafone.net",,0,1 ; +CGATT=1
vagy esetleg:
+CGDCONT=4,"IP","internet.vodafone.net","0.0.0.0",0,1 ; +CGATT=1
kell beírni extra init stringként. Én a +CGATT=1 -t sem használom ME45-nél, de most hogy írod ki fogom próbálni változik-e valami?
Nálam az ME45 1-vagy 2-es számmal működik csak, a többire hibát ír ki.
Aki nem Siemens telcsivel használja, megírhatná hogy a fenti módszer használható-e nála, illetve milyen init stringgel használja.
Üdv: Lajos
|
hétf. feb. 24, 2003 17:03 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Kedves plajos és mások.
Az általad javasolt megoldás kicsit hiányos. A beszúrandó sor pontosabban így néz ki:
Attach=AT+CGDCONT=4,"IP","internet.vodafone.net",,0,1 ; +CGATT=1
A vége lemaradt kedves lajos.
A conect ME-t azért az általad elmondotakkal szemben elöbb célszerű telepíteni, hiszen modemként így a legegyszerűbb hozzáadatni a telcsit egy olyan usernek, aki nem nagyon ért hozzá. Más kérdés, hogy utána nem használjuk.
Kedves pittor. Az alkatelt nem tudom tesztelni, légyszives mailban elküldeni nekem a gprsmd.cfg filet, amit te használsz a Connect ME-ben, és akkor átírom neked.
Hamarosan közzéeszem az új ME file-t, addig is kitartás sorstársaim!
Schaf
|
hétf. feb. 24, 2003 7:39 |
|
|
plajos
vas-tag
|
Voda GPRS Connect Me nélkül (Win2000 és Me45, de bármi más is lehet):
Vezérlőpult/Telefon és modem beállításai/Modem fülön válaszd a Hozzáadás gombot. Modem kiválasztásnál válaszd a Saját lemez feliratú
gombot. Keresd meg a telcsidnek megfelelő inf fájlt (sajna ezek a Connect me-ben vannak, de nem szükséges telepíteni, a telepítő Modems alkönyvtárában vannak ezek a fájlok). Példánkban ez a sie_me45.inf fájl. Ha feltelepült a modem a Speciális fülön a További inicializáló
parancsok feliratu mezőbe írdd be ezt (Me45 telcsinél):
AT+CGDCONT=2,"IP","internet.vodafone.net"
Ez a lényeg, e nélkül nem tudsz csatlakozni!!!
Ha más telcsid van a 2-es számot kell megváltoztatnod. Hogy mire azt a
GPRSmdms.cfg fájlból lesheted ki, de próbálkozhatsz is 1-9-ig.
Ha készen vagy kattints a Hálózat és telefonos kapcsolatok ikonra.
Hozz létre egy új kapcsolatot. A körzetszám és tárcsázási szabályok elől vedd ki a pipát (kattints rá) telefonszámnak ezt add meg:
*99***2#
Fontos! Ha előzőleg a modem init stringnél nem 2-est adtál meg, hanem
más számot, akkor itt is arra a számra cseréld le a 2-est!
Felhasználó névnek, és jelszónak ezt írdd be:
vodawap
A kapcsolat neve legyen például VodaGPRS (vagy bármi más).
A beállítások fülön jelöld be az újratárcsázást vonalszakadás esetén,
a bontás előtti üresjárási idő soha legyen.
Ennyi az egész. Kattints erre a telefonos kapcsolatra, a Connect Me-t meg felejtsd el.
Ha bármilyen kérdésed van ide írj:
mailto: plajos@freemail.hu
További jó GPRS-ezést kívánok Connect Me nélkül
by: Lajos
|
vas. feb. 23, 2003 15:27 |
|
|
Pittor
|
Hello. Schaf, Alcatel 715-re is jo lesz az uj cfg?
Pjotr
|
pén. feb. 21, 2003 9:18 |
|
|
Schaf
arany tag
|
hmm...
No hamarosan felteszem az új file-t, ami a többi telcsihez is jó lesz.
A Siemens-ek és Nokia-k eddig nem voltak benne. Bocsika.
Hamarosan elérhető lesz a
http://www.agressive.inf.hu címen
Egyébként van ott egy érdekes segédprogi is, ami igazából a dial behívásokhoz készlt, de a voda gprs-szel is működik néhány funkciója. Néha jól jöhet egy-egy naplófile, vagy egy-egy mail előzetes szerverről történő letöltés elötti kukába halyítása.
Sziasztok!
Schaf
|
kedd feb. 18, 2003 15:02 |
|
|
gris
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 683 Tartózkodási hely: lehetőleg üvegközelben
|
ha "úgy" alakul, hogy lehet felmondani az előfizetést
"fájdalom" mentesen?
|
kedd feb. 11, 2003 8:04 |
|
|
smark26
|
Pittor! Engem nem lep meg, hogy ezt tapasztaltad a voda
ügyfélszolgálatával kapcsolatban, mivel ugyanezt írásban is
megteszik, sorozatban "félrebeszélnek". Én akkor
csodálkoznék, ha az ügyfélszolgálaton kétszer ugyanazt
mondaná valaki!
Nekem is volt régebben hasonló gondom csőstül, egyszer
betelefonáltam mert nem működött a GPRS, de a 1270-en a
hölgy azt tanácsolta vigyem a szervizbe a TELEFONT, VAGY A
SZÁMÍTÓGÉPEM HIBÁS. kIPRÓBÁLTAM MÁSIK TELEFONNAL, ILLETVE
MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN.... Mivel nem történt semmi, felhívtam
újra őket, mert teljesen kiakadtam. Akkor már azt mondták,
lemondtam a szolgáltatást tegnap este! Na erre bedurrant a
fejem, állították, hogy én betelefonáltam és lemondtam.
Panaszlevél stb... kiderült az egyik Vodafonos
Ügyfélszolgálatos félrenyomott valamit! "Szíves elnézését
kérjük!"
Ez csak egy kis adalék a Vodás ügyintézésből!
Vodások esetében tipikus az az eset, hogy nem tuja a
balkéz, hogy mit csinál a jobb kéz, szóval totális káso
uralkodik.
Örülök hogy nem idegesítem megam a vodás GPRS-el, mert
totál nagy NULLA! ÁSZF szerint semmit nem kell
szolgáltatniuk, de én a semmiért NEM fizetek! Ezt
tanácsolom nektek is!
|
hétf. feb. 10, 2003 22:59 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Sziasztok ismét!
Azért is írok id, hátha a másik nagyaszűnek, aki új topicot indított (biztos muszáj volt, hogy az övé legyen) eszébe jut benézni ide is.
Egy üzenet neki:
LÁMA!! MIELÖTT KÉRDEZEL KERESS KICSIT ÉS NE LEGYÉL LUSTA OLVASNI! (kösz)
Ami a config file-t illeti, igen valóban nem elérhető ott már.
Ezért itt egy új cím:
http://www.mindentudo.veszprem.hu/aocm/vodagprs.zip
Felhívnám a figyelmet, hogy sok helyen találkoztam már olyan jelenséggel, ahol a voda menet közben is változtatgatott ezeken a dolgokon. Jahh. És lehet hogy a file csak a régi fajta ConnectMe-vel megy, bár eddig nem találkoztam lyan géppel, ahol nem okozott jelentős javulást
A Siemens készülékek configjához sajna nem tudok mit hozzászólni, mivel azokat nem tudtam tesztelni.
De utánanézek.
Remélem ismét sokaknak segítek.
(míg a Voda ki nem talál ezellen valamit)
Sziasztok!
|
vas. feb. 09, 2003 10:14 |
|
|
Lammer
|
Kedves Shaft! vagy bárki aki tudja
Sajnos a cím amit adtál nem megy (legalábbis most, vodagprs-sel) Tud valaki élő helyet, ahol megvan a fájl?
Köszönettel Csaba (Lammer) lammer@uze.net
|
vas. feb. 02, 2003 2:54 |
|
|
Hot-Ice
|
Kedves Schaf!
Én abszolút user vagyok és semmit nem értek a config file-khoz. El tudnád nekem küldeni a megfelelően átalakított file-t? (Esetleg későbbi átalakítási lehetőségekkel együtt, ha nem működik megfelelően). A telo Motorola T260, kábellel nyomom és Win95 alatt.
A címem: h-ice@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Üdv: Hot Ice
|
pén. jan. 31, 2003 19:18 |
|
|
plajos
vas-tag
|
Schaf!
Letöltöttem a vodagprs.zip fajlt, de sajna az ME45 nem tud csatlakozni. Nem jó neki a 4-es csatorna. Ellenben megoldottam Connect me nélkül tárcsázóval a csatlakozást.
Több csatornával sikerült kapcsolódnom (pld. 1,2) de a 4-essel így sem. Ezek a számok 1-10-ig valójában micsodák?
|
vas. jan. 26, 2003 23:39 |
|
|
pint
ezüst tag
|
"A csoportmunka lenyege: mindig van kit hibaztatni!"
|
hétf. jan. 20, 2003 0:34 |
|
|
Pittor
|
Kicsit pipa lettem a héten, vasárnap este és péntek reggel között semmi adatforgalmat nem produkált a gprs, kapcsolat volt. Minden nap telefon 1270-re, majd ma közölték, hogy a rendszer jó, er?sítsem meg. Mondtam nekik el sem ismerték, hogy rossz volt. Kérdem mi volt a hiba? Válasz: valószín? 1 torony elromlott és a mi tornyunk kapta annak a forgalmát. Kérdem én: miért nem mondják meg az igazat? Az ? tornyuk nem? 8 féle magyarázatot kaptam a pár nap alatt, fele arányban szerintük az én, ill. a szgépem hibájájából fakadt a baj. Mi lehet ennek az oka? El?fordult, hogy 2 órán belül ellentétes magyarázatot adtak: "Holnap de. jó lesz, hálózatfejlesztenek a térségben(kedd de.-r?l beszélt) a másik err?l nem is tudott, windows vagy telefon hiba szerinte. Nem a tornyokat szidom, csak értetlenül állok a magyarázatok el?tt. Bogozzátok ki légyszives...
|
vas. jan. 19, 2003 23:36 |
|
|
men
|
S-45 telefonom van!
Nem igazán értek a dolgokhoz,de ha valaki konkrétan elmagyarázná azt megköszönném!
Mit hogyan kell átállitani?
Infrán csatlakozok,a telefon elég jonak tünik,csak este kezd meghalni:)
Soha nem szakad meg a kapcsolat,mindig csatlakozik,csak lelassul ,erre
mit ajánlotok?????
Egy amatör!:)
Köszönöm elöre is ha valaki segit!
guzmo@mailbox.hu
|
szomb. jan. 18, 2003 9:12 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Motoros...
Hogy egy klasszikust idézzek:
"...akinek nem lehet tanácsot adni, annak segíteni sem lehet!"
El nem tudom képzelni, hogy te lennél az ország egyetlen usere, akinek nem megy... ez azért érdekes nem?
De te tudod!
Sziasztok:
Schaf
|
pén. jan. 17, 2003 7:31 |
|
|
motorosvideo.fw.hu
|
Srácok megoldottam a dolgot ugyanis az utóbbi napokban még rosszabb volt a net,akármilyen számot is irtál a 4 helyére.Lemondtam az egészet.Több mint 3 órát tudok ugyanannyi pénzért netezni amit eddig a semmiért fizettem.Javaslom nektek is.És a T65öt is eladtam 20ért.19900 az új
|
pén. jan. 17, 2003 5:30 |
|
|