Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 0:13

Hozzászólás a témához  [ 820 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Következő
Internet megosztás 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
McLaca, köszi, ezt leszedtem máskor is, de nem néztam a win98-ra vonatkozokat :oops:

kedd ápr. 25, 2006 15:31
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
ha explorerbe beirom az ipjét nem sehogy sem.:(nemtom a kártya ipjét változtatni mert korlátozottak az xp jogaim.laptopon megy a wlan net:)
az elején mikor rádugtam a pct a routerra ment a net aztán valahogy már nem megy.help

kedd ápr. 25, 2006 12:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
gringo77: halleluja! :mrgreen:
Nem Te vagy az első, aki "elfelejti" elmenteni a router beállításait, és ezért nem működik nála... :D
Remélem, megy mindkét gépen a net...

hofipeti: http://web.interware.hu/blpref/terminal/netshare.zip - ezt olvasd át, itt többféle oprendszerre le van írva a megosztás.

granty: a gépről kábelen eléred a routert?

Üdv!

hétf. ápr. 24, 2006 20:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Adott egy tcom 512es net egy laptop és egy smc wlan router.
wlan notebookkal megy pc lannal nem.kellene pcre is net.mi a hiba?help.

hétf. ápr. 24, 2006 20:30
platina tag

Hozzászólás 
Nálam a helyzet:

Alap állásban van 3 számítógép. 1, 2, 3.
1.: 2 PCI + 1 integrál hálózati kártya, ADSL internet, XP
2.: 1 integrált háló kártya, XP
3.: 1 ISA (!) hálókártya (NE2000 kompatibilis, 10 Mbit, korábban működött) Win98

A 3. gép késöbb csatlakozott a hálózathoz. Előtte az első kettő müködött szépen nyugodtan fix ip-vel, tűzfalakkal, ahogy kell. Aztán jött a 3. ami régebbi alkatrészekből lett öszerakva ezért olyan amilyen. De korábban már volt egy routerrel megosztott hálózatban, akkor szépen ment ő is.
Az első gépen létrehoztam egy hálózati hidat. Ahogy elolvastam a súgóban ez arra jó, hogy így mind a három gép látja egymást és a netet is. Beállítom, fix ip ahogy illik.

És akkor sorban a tapasztalatok:
1-2 látja egymást. Megosztás működik (mentő kérdés: miért nem lom csak a saját számítógépemet az intézőben a munkacsoport számítógépei résznél, viszont ha a címsorba beírom, hogy \\gep2 akkor lárom a gep2-őt minden gond nélkül?)
Internet ezen a két gépen hibátlanül működik.
Beírtam mind a kettőn a net view parancsot és kilistázta a hálózaton lévő gépek számát. 3 db gép. Köztük volt a 3. is. Viszont amikor a 3-at megpingelem, nincs válasz.
A 3. gépen szintén net view parancs, ő csak saját magát látja a hálózatban. (a munkacsoportok mind a két helyen megegyeznek) Pingre csak magát.... Természetesen külső címeket sem lát.

Mit kell még Win98-nál állítani???
Sőt annak örülnék, ha valaki leírná, hogy hogy lehet a win98-at szépen beállítani hálózatba, mert eddig nekem úgy tünt, hogy vaktában tapogatózom... köszi a segítséget előre is, és bocsi az anekdótázó stílus miatt!

hétf. ápr. 24, 2006 19:07
ezüst tag

Hozzászólás 
na hála legyen neked sikerült megcsinálni.
a restart valóban jól esett és a mási kgép igaz nem volt bekapcsolva de sikerült és elindult.

nagyon köszönöm és ha baj -remélem nem- lesz akkor számítok rád McLaca

mégegyszer köszike

azt hiszem rájöttem, hogy a restarttal csak a memoban képez újat illetve a régi memót töröli vagy valami ilyesmi

köszike azt hiszem megy de még tesztelem hátha lesz valami baj vele de ne legyen

szia :) :)

hétf. ápr. 24, 2006 17:39
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
És meg is jelent a Chello-ra regisztrált gép hálókártyájának MAC címe a routerben? El is mentetted azokat? Router restartot csináltál mentés után?
Gyári kábeleket használsz? Kihúztad - bedugtad a kábelmodemet a MAC csere után?
A konfiguráció ilyen?: kábelmodem -> router < gépek

Üdv!
-

szia ezt hogy is értetted ezt a mentést kiírta, hogy router restarst és kész nincs semmi mentés setting-s feliarat.
a másik nem volt se a gép se a router sem pedig a modem restartolva ezt még próbálom most aztán írok hogy sikerült.

egy kicsit eltüntem mert vidéken voltam szabin de már itt vagyok bocsika McLaca

szia :) :)

hétf. ápr. 24, 2006 15:42
vas-tag

Hozzászólás koleszes internetmegosztás
Hali

Koleszban szeretnénk internetet megosztani két gép között, a gond az, hogy a nethez fix regisztrált mac címmel rendelkező kártyával lehet csatlakozni, ami az egyikgépben meg is van. Router és swich nem megengedet így azt kerülni kéne :cry: . A mac címes gépben két háló kártya van (egyik a regisztrált mac címes), a másik gépben meg egy mezei hálókártya.

Ha van tippetek légyszi irjatok!!!

KÖSZI

vas. ápr. 23, 2006 23:09
vas-tag

Hozzászólás 
hát először tényleg úgy próbáltam de aztén nélküle is...
vagyis a modemből kihúztam de a gépben benne volt a kábel

vas. ápr. 23, 2006 22:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ugye nincs közben az USB-n is a gépbe dugva...
Ez kezd tényleg x-akta lenni.

Üdv!

vas. ápr. 23, 2006 22:39
vas-tag

Hozzászólás 
Hát most újra végigpróbáltam a router, és a modem két (HFC MAC; és a USB CPE MAC) Mac címét. se kis nagy betű variációkkal, se szóközzel (azt nem is sikerült közé ütnöm) nem megy.
egyszerüen nem értem mert ahogy kihúzom a hálókártyából a vezetéket működik de a routeren keresztül nem

vas. ápr. 23, 2006 22:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha az USB kimeneten működik a net, akkor a jelek szerint továbbra is jó neki az a MAC cím, ami a modemé, vagy a virtuális hálókártyáé.
Azokkal is próbáltad? (Ami még eszembe jutott, hogy lehet, hogy kettőspontokkal, pontokkal, kötőjelekkel vagy sima szóközökkel el kell választani beíráskor a számokat, de erről a manual egy szót sem ír.)

Üdv!

vas. ápr. 23, 2006 21:47
vas-tag

Hozzászólás 
Szia

Ilyenkor a net, a modem (motorola sb 5101) usb kimenetét használva működik...

A korábbi beállításra vonatkozólag azthiszem úgy volt ahogy leírtad, bár nem esküdnék meg rá mert már 4 hónapja volt ha jól emlékszem.

Én eddig nem használtam felhasználónevet és jelszót...

vas. ápr. 23, 2006 21:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hümm... a helyzet kezd bonyolódni.
A PR telecom egyébként nálunk székel, hallottam róluk jót is, rosszat is.
Korábbi beállításróll annyit árulj el, a routerben a quick setup-nál mit választottál ki?
Az "ADSL or other connection type that uses static IP adress" sort, ami után megadtad a fix IP-det?

Ha a router MAC címe van bejelentve, akkor elvileg nem kell klónozni.
Felhasználónév és jelszó nem kell véletlenül a netelérésedhez?
Illetve ilyenkor hogyan írsz a fórumba, honnan van net?

Üdv!

vas. ápr. 23, 2006 21:20
vas-tag

Hozzászólás 
Szia

A Pr telecom a kábeltévé-internet szolgáltatóm és korábban úgy állítottam be a netet, hogy ameddig meg nem vettem a routert addig csak egy gépen használtam az internetet (és USB kábellel összekötve) ekkor nem kellett a mac azonosító legalább is én így gondoltam mert akkor simán ment anélkül, hogy be kellett volna a szolgáltatónál bármit is jelentenem. Aki bekötötte mondta, hogy ha a hálókártyán keresztül akarom használni akkor be kell jelentenem a szolgáltatónál telefonon a hálókártya MAC címét. Namost én nem a hálókártyáét jelentettem be hanem miután megvettem a routerét (s azt meg a neten talált okosítással, a használatival, meg próbálgatással állítottam be), így nem kellett klónoznom (tehát ha jól értem a routeren kifelé megjelenő azonosító címet beállítanom), hanem a routeren keresztül a router saját azonosítójával interneteztem. (gondolom én)
Most amikor végigcsináltam amit leírtál akkor is a router Mac címét (meg persze kipróbáltam a többivel is csak nem ment úgyse) írtam be, mert hogy én azt jelentettem be...

szóval nem tudom hol rontottam el de remélem rájövök, vagy inkább Te :) addig is próbálgatok ezt azt

Szia

vas. ápr. 23, 2006 20:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
OK, akkor már értem a dolgot, az USB összekötés egy fontos pont volt.
(Az OLEG firmwareben sok plusz van, az nem valószínű, hogy hiba lenne. Nekem a legutolsó gyári van fent és nekem egy WL-500g Deluxe routerem van, de nagyon hasonlóak, az enyémen az utolsó gyári firmware van, ami FTP feltöltésnél nem tökéletes... De azért működik :))
A gépedben ugye van sima hálókártya?
Azt sokadszor kérdezem, hogy korábban hogyan volt beállítva router :), de nem mondtad még el, :) viszont ha USB-n van összekötve a géppel, akkor vagy a kábelmodem MAC címére van regisztrálva a net, vagy egy virtuális USB-s hálókártyáéra.
Azért kérdem, hogy korábban mi volt beállítva, mert ha MAC alapján azonosít a szolgáltató, akkor a megfelelő MAC már korábban is klónozva kellett legyen a routerben.
Az összekötést gondolom úgy csinálod, hogy LAN kábellel kötöd a modemet a routerhez, azt meg ugyanilyen kábellel a géphez.
Tehát most már 99%, hogy a MAC címmel kell mahinálni, mert az nem volt OK.
Azt gondolom, hogy nem Chello-s vagy, tehát nem lehet úgy átregisztrálni a MAC címet neten, mint náluk, ezért kell klónozni, de akkor vagy a kábelmodemét klónozva, vagy a virtuálisan megjelenő USB-s hálókártyáét klónozva valamelyikkel mennie kell a netnek.

Üdv!

szomb. ápr. 22, 2006 12:17
vas-tag

Hozzászólás 
Szia

a modem (motorola sb 5101) usb kimenetét használva tudok egy gépen internetezni.
Én egy sima WL 500g-t használok nincs utánna más betű
és amikor feltelepítettem a routert akkor csinált a start menübe egy device discovery nevű ikont amivel be tudok lépni a router-be ezután látom példálul a quick setup-ot...
megbízni megbízok hiszeddig is csak segítettél csak ténleg nem megy a router sajna...

próbáltam resetelni is hogy minden bállítás álljon vissza alapra hátha elbarmoltam valamit a nyomkodásommal, de másodikra sem ment ugyan azt írta ki...

ja a routeren csináltam egy firm-ware frissítést egy oleg- nevű angolnyelvű honlapon irták hogyan kell de ezt még a a leg elején... gondoltam talán gyorsabb lesz ha frissebb lesz rajta a program...
ezt vissza tudom csinálni ha úgy gondolod ez a baj...

Most sajna egy két napig nem tudok netezni mert nem leszek gép közelbe de ha nem baj még írok hogy mit javasolsz...

addig is kösz a segítséget és szia

szomb. ápr. 22, 2006 6:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Namost nekem WL-500g-m van, de abban nincs Device Discovery...
Viszont az üzenetből adódóan nem kapja meg a router az IP-t a szervertől...
Viszont ha roteren át nem megy a net, akkor most hogy tudsz írni? :)

Mondanám, hogy nyiss egy portot a routereden és akkor bele tudnék nézni a menüjébe (már ha megbízol bennem), de ez nemigen fog menni, ha a routerrel nem megy a net.

Üdv!

pén. ápr. 21, 2006 23:01
vas-tag

Hozzászólás 
Hát én mindent úgy csináltam ahogy leírtad de még mindig mikor bejelent

device discovery-re kattintok ezt írja ki:

Internet connection Status
Typ: Automatic Ip
Status: Disconnected
Reason : Lost IP from server

nem tudom mit rontottam el de az adatok, beállítások azok amiket megadtál a Mac cím pedig a router Mac címe amivel eddig (a statikus-dinamikus váltásig) működött...

Van még valami ötleted hogy mit csesztem el?

és bocs hogy még ilyenkor is kérdezek és köszönöm hogy segítesz...

pén. ápr. 21, 2006 22:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Érdekes lenne, ha nem tudná a dinamikus IP-t kezelni, mert a Chello is dinamikus IP-t használ, és a router vígan megy is Chelloval.
Bírom az olyan ügyfélszolgákat, akik fejből vágják a piacon fellelhető összes routert... (Valószínűleg lódított azért, hogy ne kelljen az ügybe belebonyolódnia.)
A routered pontos típusa WL-500g?
Mert ez esetben: Quick Setup
A time zone-nál értelemszerűen állítsd be, vagy ha nem fontos a router belső pontos ideje, akkor hagyd úgy, ahogy van.
Tovább.
Cable Modem or other connection type that gets IP automatically - mellé pötty. (Azt azért áruld el, előtte mi volt beállítva?)
Tovább.
A következő ablakban az azonosításhoz szükséges adatok kellenek. Mivel Téged csak MAC cím alapján azonosítanak, ide azt a MAC címet kell írnod, amire a neted regisztrálva van. Ha a net simán megy a géped hálókártyáján át (roter nélkül, közvetlen a modemről), akkor annak a hálókártyának a MAC címe kell, amit megtudhatsz, ha parancssorban (start/futtatás -ba beírod: cmd és enter) kiadod az IPCONFIG /ALL parancsot (ahol a hálókártyád nevét látod, ott alatta lesz a fiziaki címnél a MAC).
Csak ezt kell beírnod (azt hiszem, mindennemű elválasztás nélkül, tehát simán ömlesztve a karakterek egymás után) és tovább.
Get IP automatically-nál YES, de valószínűleg inaktív lesz és alapból a YES lesz bepöttyözve.
Get DNS server automatically-nál szintén YES.
Tovább.
Ezek már a WLAN beállítások (ha WL-500g-d van), nem kell elállítani.
Finish.
Save&Restart gombon katt, erre a router újraindul, és 20-30mp múlva vagy automatikusan frissít a böngésző, vagy kézzel frissíted.
Ezután ellenőrizd, hogy az IP CONFIG ág WAN&LAN beállításainál a WAN Connection Type legördülő menüben Automatic IP szerepel-e. Ha nem, akkor állítds át erre. Lejjebb a WAN DNS settings-ben Get DNS server automatically-nak YES-nek kell lennie. Ha valamit kellett itt állítani, akkor legörgetsz, Apply, majd ismét legörgetsz és Finish, majd újabb Savr&Restore, mint fentebb. Miután visszatért ismét a router adatlapja (vagy frissítetted a böngészőt 30mp után), akkor logout, és működnie kell elviekben. Ha nem kellett az IP config ágban semmit állítani, akkor csak logout.

Üdv!

pén. ápr. 21, 2006 21:22
vas-tag

Hozzászólás 
Szia!

Köszi hogy válaszoltál...
igen a szolgáltató mac cím szerint azonosít, de a qick setup-ban kér még másokat is amiket tudatlan révén nem tudok hova tenni.

Hostname: gondolom ez a szolgáltató ip címe???? bár nemtom
Hart-Beat Server : na erről fogalmam nincs
meg persze a MAC cím: na jó de melyik a modemé, a routeré, vagy???

na itt zavarodtam össze picit... a többivel eddig elboldogultam

de most nem

amikor meg megkérdeztem a szolgáltató rendszerkarbantartóját közölte hogy ezzel a routerrel nem is lehet mert nem képes a dinamikus ip-t kezelni...

Szóval most itt tartok

pén. ápr. 21, 2006 19:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hogyne tudnád!?
Hogy állítottad be korábban?
Beállítottál benne fix IP-t? Mert ha igen, akkor most állítsd át dinamikusra és minden rendben (Quick Setup-ban), mert akkor azért dobja el a kapcsolatot, mert a fix IP-t kérne, de a szolgáltató mást akar adni. :)
A szolgáltatód mi alapján azonosítja a gépet? Hálókártya MAC cím alapján?

Üdv!

pén. ápr. 21, 2006 17:37
vas-tag

Hozzászólás internet megosztás
Sziasztok!

lehet hogy már előkerült ez a téma akkor bocsánat én nem találtam róla információt...

Kábeltévés netet osztottam eddig meg egy Asus 500g routerrel és eddig egész jól ment. Szerencsére az itteni leírásoknak és segítségnek magam meg tudtam oldani a dolgot.

Azonban a szolgáltató most fix ip címről dinamikus ip címre váltott amit nem igazán tudtam kezelni a routeremmel. pár pillanat alatt ledob a netről...
A kérdésem hogy be tudom e állítani ezt a routert megfelelően (és ha igen akkor hogyan), hogy kezelni tudja a dinamikus ip címet is vagy feleslegesen dobtam ki 3 hónappal ezelőtt 20000 ft-ot.

előre is köszi a segítséget.

pén. ápr. 21, 2006 15:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Maga a második hálókártyán keresztüli leosztás az XP-ben nem bonyolult, a nehéz része az lesz, hogyan fogod rávenni az USB-s WiFi kártyát és a notebookot, hogy Ad-Hoc módban kommunikáljanak egymással...
Én vennék egy AP-t, és így másik gép bekapcsolása nélkül is elérné a notebook az étert.

Üdv!

pén. ápr. 21, 2006 14:18
arany tag

Hozzászólás 
Helló!

Van egy internetkapcsolat routerrel 3 felé bontva. Egyik gépben van egy usb-s wifi kártya amit egy laptoppal szeretnék összehozni, magyarul a routerrel megosztott netet szeretném továbbosztani wifin keresztül a laptoppal... Hogy lehet ezt kivitelezni?

Köszi előre is!

pén. ápr. 21, 2006 13:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
És meg is jelent a Chello-ra regisztrált gép hálókártyájának MAC címe a routerben? El is mentetted azokat? Router restartot csináltál mentés után?
Gyári kábeleket használsz? Kihúztad - bedugtad a kábelmodemet a MAC csere után?
A konfiguráció ilyen?: kábelmodem -> router < gépek

Üdv!

vas. ápr. 16, 2006 18:39
ezüst tag

Hozzászólás 
így történt, amúgy DLINK DI-601-es router:

A számítógépeden indítsd el az Internet Explorert.

AZ IE címsorba írjd be: http://192.168.0.1

Ha létrejön a kapcsolat a routerrel, egy bejelentkező ablak jelenik meg. A felhasználónévhez írd be: admin, a jelszót hagyd üresen.

(A későbbiekben, ha ide vissza akarsz térni, egy olyan mező jelenik meg, ahol csak jelszót kér (Password). Ezt mindig hagyd üresen, és kattints a log in gombra.)

-A következő ablak a Router konfigurációs felülete. Kattints a RUN WIZARD gombra.

-A felugró ablak tájékoztat a konfigurálás lépéseiről –

NEXT

-A következő ablakban lehetőséged van megváltoztatni a Router felhasználónevét és jelszavát. Ez nem szükséges, sőt otthoni környezetben nem is javasoljuk ezt. Ha ezt megváltoztatod, akkor a routerhez való hozzáférés felhasználóneve nem admin lesz, hanem az, amit megadsz, és jelszó lesz szükséges a hozzáféréshez.

Hagyd üresen a mezőket, ne változtasd meg.

NEXT

-A következő ablakban kell kiválasztani a kapcsolódás típusát.

FONTOS!

FONTOS!

FONTOS!

Ha kábelnetet használsz (Matáv kábel, Chello) akkor válaszd ezt a lehetőséget.

Dynamic IP Address Obtain an IP address from ISP automatically.

Ha ADSL kapcsolatod van (Datanet, Matávnet, Axelero, stb), akkor válaszd ezt a lehetőséget.

PPP over Ethernet Some ISPs require the use of PPPoE to connect to their services.

NEXT

Innen kettéágazik a konfiguráció:

Ha a Dinamic IP Adresst választottad: A következő ablakban nyomjd meg egyszer a CLONE MAC gombot. A megjelenő biztonsági kérdésre válaszolj yes (igennel). A gomb felirata átváltozik Restore MAC –re. Ne nyomjd meg többször. (Most másolta le a Router a hálózati kártya Mac Adressét, ami arra szolgál, hogy a szolgáltató azonosítani tudja a munkaállomást. Mostantól ezt az információt a router küldi a szolgáltatónak, így a router „mögötti” gépek kifelé nem látszanak.)

(régi Mac Adress a Clone előtt)

(új Mac Adress a Clone után)

NEXT

HA a PPPoE lehetőséget választottad: A következő ablakban add meg a szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszót. A harmadik mezőt hagyd üresen. (Mostantól a Router végzi el a bejelentkezést a szolgáltatóhoz minden gép helyett, nem kell Neked csatlakozni mindig, amikor Internetezni akarsz.)

NEXT

A következő lapon nyomd meg a RESTART gombot. A Router újraindul. Csatlakoztasd a modem kábelt a Router WAN portjához, majd indítsd újra a számítógépet.

A router konfigurációja ezzel kész. Használhatod az Internetet minden gépen függetlenül.

További gépek csatlakoztatása

Csatlakoztass további gépeket a router LAN 2, 3, 4 portjához. A csatlakoztatáshoz használj Category5 minőségű patch kábelt. Ne használj Crosslink kábelt. (Ha eddig kettő vagy több gépet kötöttél össze hálózati kártyán keresztül, azokat a kábeleket, amit használtál, nem használhatod fel, mert azok Crosslink kábelek. A routeres megosztáshoz nem használhatók.) (Amikor csatlakoztatsz egy gépet, a routeren ki kell gyulladni a kontroll led-nek, ami az adott porthoz tartozik. Ha a led nem ég, akkor rossz a kábel, vagy rosszul van bedugva, vagy nem megy a csatlakoztatott gép. Ha a led ég, a kapcsolat jó, de ez nem jelenti azt, hogy azonnal működik is a hálózat, az operációs rendszer csatlakozási módját be kell állítani.)

Figyelem! A Router konfigurációt nem kell minden gépről végrehajtani. Ha az első gépről a routert beállította, és azon már működik az Internet, a többi gépen ne futtassa a konfigurációt.

vas. ápr. 16, 2006 18:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Namost ennek az első fele kapásból marhaság, az XP alapbeállításokkal is képes internetkapcsolatra hálózati kártyán keresztül, az eltávolítást meg végképp nem értem, mi értelme.
A routerben történő lényeges beállítások leírását viszont pont nem idézted be :D, de én 101%-ig biztos vagyok benne, hogy egyszerűen rosszul állítod be a routert (ha egyáltalán beállítod, mert a jelek szerint a router beállítása nálad a gép állítgatását jelenti, pedig nem...), vagy nem veszed figyelembe, amit írok. Ezért kár volt másik routert szerezni.
Milyen típusú az új?
Egyáltalán találkoztál már a router(ek) belső admin menüjével?

Üdv!

vas. ápr. 16, 2006 15:19
ezüst tag

Hozzászólás 
na sikrült vennem egy mási routert de nem tudom mi lehet a baj nem megy a megosztás valahogy.
leszedtem a netről magy ar nyelvű utasírást de nem ment így sem valami miatt állandóan megszakad a kapcsolat.

itt van amelyről beállítottam:

Mielőtt a készüléket használni kezdenéd, végezd el az alábbi általános műveleteket minden gépen, melyet a routerhez akarsz csatlakoztatni. (Az elvégzendő műveletek mikéntjét Windows 2000/XP rendszeren mutatjuk be, de ez 98/Me rendszeren is hasonló.)

1. Változtasd meg az Internethez való kapcsolódás módját. Ehhez indítsd el az Internet Explorert, majd az Eszközök menüpontban menj az Internet beállításokra.
A felbukkanó menüből válaszd ki a kapcsolatok lapot. Itt középen látsz egy ablakot, Telefonos és virtuális magánhálózati beállítások névvel. Ennek az ablaknak üresnek kell lennie. Ha nem az, jelöld ki sorban a kapcsolatokat, és az eltávolítás gombbal távolíts el minden bejegyzést.
Ezután nézd meg ugyanitt a LAN beállításokat. Egyik jelölőnégyzetben se legyen pipa.
Ha ezzel megvagy, menj a Beállítás gombra ugyan ezen a menülapon. Elindul a csatlakozás varázsló. A telefonos beállításokra nyomj nemet, nincs rá szükség. (Ha megjelenik.)
A varázsló végigvezet a csatlakozás menetén. Amiket ki kell választanod az egymást követő ablakokban:
- Kapcsolódás az Internethez (1)
- Kézzel állítom be a kapcsolatot (2)
- Kapcsolódás állandó szélessávú kapcsolattal (3)
Ezzel a csatlakozás módja beállításra került. (W98 alatt más válaszok szükségesek, mivel az az operációs rendszer nem volt még felkészítve az állandó szélessávú kapcsolatokra. Ott válaszd a csatlakozás helyi hálózaton (LAN) lehetőséget, ahol ezt felkínálja a varázsló)

2. Távolíts el minden, a szolgáltatótól vagy máshonnan beszerzett és telepített (WinPPP, WinDSL, PPPoE) stb. programot. Ehhez menj be a Start menübe, majd a Vezérlőpulton a Programok telepítése és törlése menüből válaszd ki az eltávolítandó programokat, és távolítsd el azokat.
Ezekre a programokra azért nem lesz már szükség, mert a számítógép a routerhez xDSL protokoll szerint kapcsolódik, a PPPoE csatlakozást a router végzi, ahogy ezt később tárgyaljuk majd. A számítógépek mostantól állandó szélessávú kapcsolattal csatlakoznak az Internethez. Ezen kívül EL KELL TÁVOLÍTANOD minden tűzfal programot, mert ezekkel a router nem minden esetben működik együtt. A tűzfal szerepét a későbbiekben a router végzi majd.

3. Alaphelyzetbe kell állítani a hálózati eszközök beállításait. Ennek több módja is van, természetesen a legegyszerűbbet tárgyaljuk. Távolítsd el az eszközkezelőből a hálózati kártyát. (Itt jegyezzük meg, hogy amennyiben több hálókártya van a gépben, javasolt fizikailag is eltávolítani (kivenni) azokat, amelyeket a későbbiekben nem fogod használni, és csak azt az egyet benne hagyni, mellyel majd az Internethez akarsz kapcsolódni. ) Szóval távolítsd el az eszközkezelőből a hálózati kártyát. Ehhez az asztalon kattints jobb egérgombbal a Sajátgép ikonra, majd válaszd a Tulajdonságok menüpontot. A felbukkanó menüből válaszd a Hardver fület, majd azon belül az Eszközkezelő-t.
Keresd ki a listából a hálózati kártyákat, nyisd meg a csoportot, majd a felsorolt hálózati kártyákon sorban kattints a jobb gombbal, és válaszd az eltávolítás lehetőséget. A biztonsági kérdésekre válaszolj értelemszerűen. Mikor mindennel kész vagy, indítsd újra a gépet. A következő indításnál az operációs rendszer felismeri a hálózati csatolót, és telepíti az ahhoz szükséges dolgokat és elvégzi a beállításokat. (Elképzelhető, hogy a PnP eszközhöz is szükség van annak telepítő lemezére, tehát ezt jó előre kikészíteni, nehogy akkor derüljön ki, hogy nincs meg, amikor már mindent jól letöröltünk gépünkről. 2000/XP általában felismeri a létező össze 10/100 hálózati kártyát, de W98/Me esetén nagy a valószínűsége, hogy szükség lesz a telepítő lemezre. Ezen kívül gyakran szükség van magának az operációs rendszernek a telepítő lemezére is. Ha ez nem áll rendelkezésre, ne kezdj hozzá semmihez, mert előfordulhat, hogy nem fogod tudni a gépet se elindítani.)

4. Miután géped újraindult, le kell ellenőrizned a hálózati beállításokat. Ehhez a Start menüben a Vezérlőpulton keresd meg a Hálózati kapcsolatok menüt, és nyisd meg.
Ha egy hálózati kártya van gépedben, a megjelenő ablakban látnod kell egy Helyi kapcsolatok ikont.
A jobb gombbal kattints rá, és válaszd a Tulajdonságok menüpontot. A felbukkanó ablakban az Általános lapon látod a hálózati kártyád típusát, és annak beállításait.
A későbbi tökéletes működéshez telepítve kell lennie a következőknek:
- Microsoft Networks ügyfél
- Fájl és nyomtatómegosztás Microsoft Networkshöz
- Qos csomagütemező (XP alatt)
- TCP/IP protokoll
Ha a fentiek közül valamelyik hiányzik, az ablak alatt található Telepítés lehetőséggel keresd ki a telepíthető összetevők közül, és telepítsd. Fontos, hogy a fentieken kívül más szolgáltatás ne legyen telepítve, ha van, távolítsd el az Eltávolítás lehetőséggel.
A TCP/IP protokoll tulajdonságait ellenőrizd a Tulajdonságok gombbal. Fontos, hogy mindenhol az automatikus lehetőségek legyenek bejelölve (IP automatikus kérése, DNS automatikus kérése.)
A hitelesítés fülön (felül) töröld a pipát minden négyzetből (alulról felfelé).
A Speciális fülön a Védem számítógépemet… jelölőnégyzetből vedd ki a pipát, a felbukkanó biztonsági figyelmeztetésre válaszolj értelemszerűen. A tűzfalra nem lesz szükség, a router hardveres tűzfala minden védelmet ellát.
Ha kellett az utolsó újraindítás után változtatni valamit, akkor indítsd újra a gépet.

Most már hozzá kezdetsz a készülék telepítéséhez...

Lépésről lépésre…

1. A routert csak egyszer, egy gépről kell konfigurálni, tehát az alább leírtakat (a fentiekkel ellentétben) nem kell minden gépről elvégezni, hanem csak egyről. Miután a fent leírt általános konfigurációt minden gépen elvégezted, a csatlakoztatásra váró gépek beállításai azonosak. Tehát mindegy, melyik gépről végzed a műveleteket. Mi azonban azt javasoljuk, hogy arról a gépről végezd, amelyik az ADSL modemhez a legközelebb van. Ezt a gépet nevezzük 1. gépnek.

2. Helyezd áram alá a készüléket a mellékelt adapter segítségével. Ne használj más adapter. Ne csatlakoztasd a készüléket kikapcsolható konnektorba, a router szereti, ha folyamatosan áram alatt van. A készülékhez mellékelt gumi lábakat helyezd a router alján levő helyekre. Ezekre azért van szükség, mert a készülék melegedni fog, és szüksége van a szellőzésre. A melegedés normális dolog.

3. Csatlakoztasd az 1. gépet a mellékelt UTP Patch kábellel a router LAN1 portjához. Ha a router hátulját megnézed, 4+1 portot látsz. A különálló WAN feliratú a bejövő port, a 4 egymás mellett lévő 1-4 számozott a kimenő portok. Ezek egyenértékűek, bármelyikhez csatlakoztathatsz gépet, nem lesz különbség.
Ha minden rendben van, a router elején világít a csatlakoztatott porthoz tartozó zöld led.
(A beállítások kábelnet és Adsl esetén eltérőek. Figyelmesen olvasd el az alábbiakat, ahol a konfigurálás eltér, ott ezt pontosan jelezzük. Ha ADSL-t használsz, neked csak az ADSL-re vonatkozó lépéseket kell végrehajtani, ha kábelt, akkor csak azokat.

vas. ápr. 16, 2006 14:47
vas-tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Hellhammer írta:
Egyáltalán lehet chello-t megosztani egy sima ethernet hub-al?

nem lehet.

szerk.: a csello+ háromfele lehet.

Aha ok. Köszi az infót. Ezen felbuzdulva beszereztem még egy hálókártyát a gépembe és azon keresztül osztottam meg a netet, így most már megy a hub-on keresztül mert nem volt crosslink kábelem.

vas. ápr. 16, 2006 14:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hellhammer írta:
Egyáltalán lehet chello-t megosztani egy sima ethernet hub-al?

nem lehet.

szerk.: a csello+ háromfele lehet.

vas. ápr. 16, 2006 3:10
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A következő lenne a problémám:
Vettünk a barátnőmnek egy notebook-ot és azon is szeretnénk használni az internetet (chello-ról van szó).
Szal van egy 5 portos ethernet hub-om (KTI Networks a gyártója), na ebbe beledugtam hátul az uplink csatiba a modemet azt hiszem egy fordítós kábellel (nem ugyanolyan sorrendben van a két végén a vezetékelés). Két másik (2-es és 4-es portba) 1-1 sima ethernet kábellel az asztali gépet és a notebookot (az 1-es port össze van kötve egy vonallal az uplink porttal). Na az a helyzet, hogy az asztali gépen megy a net rendesen de a notebook meg sem mukkan :(

Ja úgy is ugyanez volt a helyzet, hogy ha a modemet az 1-es portba dugtam a 2 gépet meg a 2-3-ba. Továbbá próbáltam azt is hogy a modemet közvetlenül a notebookra de úgy sem volt jó (még a chello hálókártya vagy modem regisztrálós vagy milyen oldalát sem értem el).

A windows hálózat beállító varázslóját használtam többféle variációval is. Az a furcsa, hogy ha a modemet kihúzom, akkor a 2 gép látja egymás megosztásait a munkacsoportban, de ha visszadugom akkor valamiért szétmegy a 2 gép és a notebookon azt írja, hogy korlátozott a kapcsolat.

Tudnátok segíteni hogy mi lehet a gond? Egyáltalán lehet chello-t megosztani egy sima ethernet hub-al?
Köszönöm előre is a segítséget! :wink:

vas. ápr. 16, 2006 0:26
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Annyi lenne, hogy a netét modemen keresztül akarja továbbosztani egy másik gépnek, ami az ő gépét hívná fel. Valahogy meg lehet oldani, mert az OM is úgy szolgáltat netet a jogászainak, hogy a felhasználók rátárcsáznak az OM egy erre kijelölt számára a "céges" notebookkal, ott a gép ellenőrzi a számot, hogy jogosult-e, majd bontja a hívást és visszahívja a számot, amit a felhasználó gépe már automatikusan fogad, szinkronizálás után pedig már megy is a net.

Pontosan ezt szeretném.

pén. ápr. 14, 2006 0:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Annyi lenne, hogy a netét modemen keresztül akarja továbbosztani egy másik gépnek, ami az ő gépét hívná fel. Valahogy meg lehet oldani, mert az OM is úgy szolgáltat netet a jogászainak, hogy a felhasználók rátárcsáznak az OM egy erre kijelölt számára a "céges" notebookkal, ott a gép ellenőrzi a számot, hogy jogosult-e, majd bontja a hívást és visszahívja a számot, amit a felhasználó gépe már automatikusan fogad, szinkronizálás után pedig már megy is a net. Szóval lehetséges a hívótól is továbbosztania a netet, de egy ismerősöm - mint írtam korábban - próbálkozásai ezen a téren kudarcba fulladtak...

Üdv!

csüt. ápr. 13, 2006 21:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv! Azt is nehezen értem mit is szeretnél, de hogy minek azt végképp nem. mintha a kígyó bekapná a farkát. Annak kell megosztania a netet amelyik felkapcsolódik. Ha csak nem egy harmadik gép is van. Nekem magas.

csüt. ápr. 13, 2006 21:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Xboy írta:
Sziasztok!

A következő történetet szeretném összehozni:

Van egy gépem ami WiFi -n kapja netet. Ebbe van egy faxmodem és van egy másik gép amiben van mégegy faxmodem.

A tényállás az lenne hogy telefonvonalon a faxmodem segítségével szeretnim osztani a nete a másik gépre.

Vagyis az én gépem tárcsázná a másik gépet és ami felveszi a vonalat, összekontaktolnak és az én gépem ezenkeresztül osztja a netet a másik gépnek.

Meg lehet ezt így valahogy csinálni?
Konkrétan hogyan kell?

Tudna nekem valaki segíteni?

Zotya

Ebben nem tud valaki segíteni?

csüt. ápr. 13, 2006 19:13
ezüst tag

Hozzászólás 
OK.
Köszi megnézem az asust.
Ha esetleg közben eszedbe jut még valami akkor ird ide.
Néha visszanézek.

Mégegyszer kösz.

Üdv.: hetech

kedd ápr. 11, 2006 17:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Meg lehet úszni 20 alatt egy Asus WL-500g-vel, vagy ennek Deluxe verziójával, illetve úgy tudom, a WL-520g (ez az új verziója az 500-nak) is tudja a bandwith managementet (az 500-asok csak a legutolsó firmware óta tudják). Ezek egyébként vezetéknélküli hálózatot is tudnak, amire ha nincs szükséged, akkor felesleges érte a plusz pénz.
Viszont kísérleteim szerint ez a sávszélesség menedzsment sajnos csak download irányra használható jelenleg, oda viszont jól. Tehát a letöltést tudod szabályozni IP címre, kipróbáltam, frankón működik, de a feltöltésnél csak portot lehet megadni. Nekem a DC-n a dinamikus IP a http://dyndns.org -gal van megoldva (ezt a router helyből le is kezeli), és megpróbáltam arra a portra korlátozni a feltöltést, amelyik a DC-hez van rendelve, de nem jártam sikerrel, tehát a feltöltést az 500-as routerekkel nem lehet korlátozni, legalábbis a mostani szoftverrel.
Azonban pont a feltöltés számítana inkább, mert az nagyon be tud lassítani, a letöltést egy router általában kiegyenlíti szabályozás nélkül is 50-50%-osra, de ha 25-75%-ra adod meg, ezek az Asusok azt is lekezelik.
Másféle routerről nemigen tudok, ami sávszélességet szabályozan, és 20-as körül meg lehetne venni. Persze ettől létezhet, de a kismillió félét lehetetlen mindet ismerni.

Üdv!

kedd ápr. 11, 2006 16:51
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca!

Látom, otthon vagy a hálózatos, routeres, IP beállításos témában.
Szomszéddal szeretnék szétosztani egy adslt.
Ez eddig ok is lenne, de nekem olyan ruoter kéne, ami az alhálózat IP címeire fixen meghatározható sebességű netet oszt ki. (p2p miatt)

Pl.:
Adott a 2048/256 adsl - mondjuk 12000/hó
192.168.2.1 -> router
192.168.2.2 -> 1. gép 1536/192 - mondjuk 9000/hó
192.168.2.3 -> 2. gép 512/64 - mondjuk 3000/hó

Cél, hogy mindegyik gépnek egy a routerben előre beállított sávszél jusson a másiktól függetlenül.
Persze lehetne minél olcsóbb a router de gondolom nemúszom meg 20-25 alatt.
Milyen típust tudsz ajánlani?
Hol tudok utánanézni?

kedd ápr. 11, 2006 16:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tök mindegy, mikor csinálod, a lényeg, hogy egy gép legyen a routerhez kötve.
Sőt, egyik (az eredetileg regisztrált) gép maradjon neten, mert így tudsz írkálni, a másik meg legyen a routerbe dugva, arról beállíthatod a routert, aztán a végén összedugsz mindent és ha nem megy, akkor lehet kezdeni kísérletezni a fix IP-kkel.

A lényeg, hogy annak a hálókártyának, amibe eredetileg volt dugva a kábelmodem, a MAC címe fel legyen írva.
A router menüjében van valahol az IP, vagy WAN beállításoknál egy lehetőség a kapcsolattípus beállítására (DSL, Cable és hasonló lehetőségekkel), esetleg kábelesből is kétféle, statikus és dinamikus IP-vel. Ha a kábelest választod, ott kell lennie egy MAC cím beírására szolgáló mezőnek, oda kell írni a hálókártya MAC címét.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 20:18
ezüst tag

Hozzászólás 
tehát semmi dugdosás meg ilyesmi csak simán az ipét a exprolerbe aztán jöhet a többi beállítás is ezalatt a gép is és a modem is bedugva a helyére /WAN és LAN-ba/ két gépet pedig egyszerre bepcsolni és szépen beállítgatni.

most már értem miért nem volt jó nekem mert két fell kaptam az infót felőled a beállításokat a másik oldalról hogy milyen helyzetben (kikapcsolva nem öszekötve a routerrel stb).

de most amit te írtál azt csinálom meg vagy holnap de megcsinálom mert éhes is vagyok. nagyon köszönöm a türelmet és jeletkezem ha készen vagyok

megértésedet és minden segitségedet előre is köszönöm és ha lesz (remélem ilyen beállításokkal már nem) akkor szívesen fordulok hozzád

köszike és mégegyszer szia

:) :)

ui.: még annyit, hogy a router-nél meg kell-e nyomni ilyenkor (úraklonozásnál) a reset gombot vagy nem illetve mikor kell ezt megcsinálni (minden gép modem bedugva van vagy csak a hálózati adapter van bedugva)
bocsi de nagyon bonyolítom már látom de inkább kérdezem mint hogy kiakadjál?

szia

hétf. ápr. 10, 2006 20:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
A router MAC címére csak akkor van szükséged, ha át akarod regisztrálni a Chello elérésedet.

Tehát: írtam fentebb, hogy a roter oldalán/alján/tetején/hátulján lévő matricán szokás feltüntetni az adatait, az IP-vel és MAC-cel együtt. Ha ilyen nincs rajta, akkor valaki leszedte. Azt is írtam, mik lehetnek a router címei. Azokból szinte 99%, hogy az egyik működni fog. Ez a cím azért kell, hogy a böngésződbe beírva elérd a router admin felületét, illetve ez lesz a gépek fix IP beállításainál az elsődleges DNS és az alapértelmezett átjáró. De még ezzel NE foglalkozz!
Rá kéne végre dugni a gépeket a routerre (és a kábelmodemet is, természetesen a megfelelő portba, gépeket LAN-ra, modemet WAN-ra).
A gépeken az IP címet ilyenkor még DHCP-n kell hagyni, vagyis az "IP-cím automatikus kérése" mellett kell jelölésnek lenni, DNS-nél szintén automatikus kérés.
Ilyen beállításokkal kell megpróbálni elérni a routert. Ha ez megvan, és beléptél a felületre (elvileg gyári állapotában a router nem kér jelszót, illetve üresen hagyva is beenged) onnantól lehetne tovább lépni végre...

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 19:15
ezüst tag

Hozzászólás 
a router MAC címét és az IP-ét hol tudom megnézni?

az ip-ek külön kölön minden gépen beállítom a fent említett módon:

Adj a gépeknek fix IP-t, a vezérlőpult/hálózati kapcsolatok/helyi kapcsolat ikonon jobb katt, tulajdonságok, lefelé görgetsz a TCP/IP protokollhoz, és ott adsz a két gépnek két fix címet. Mondjuk az egyiknek 192.168.1.50, a másiknak 192.168.1.51. Ha a routered címe 192.168.2.×, akkor a gépek címében is legyen 2-es a harmadik számjegy. Az alhálózati maszknak automatikusan felajánlja a 255.255.255.0-t, alapértelmezett átjárónak a router címét írd be, elsődleges DNS kiszolgálónak szintén. A másodlagos az nem érdekes.

nem volt rajta sem az elején se sehol és nincs hozzá semmi sajnos ki lett dobva nem én voltam.

hétf. ápr. 10, 2006 18:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na most akkor én abbahagynám, ugyanis totálisan nem olvasod el, amit írtam.
Gépenként írok IP-t, erre te mindkettőt egy gépen akarod beállítani.
Érthetetlenül írod le, hogy mit és hol klónoztál, nem fogod fel, mire volt válasz az ipconfig/all, pedig ott van előtte, hogy a hálókártya MAC címét lesheted el onnan...
Lépésről lépésre leírom, hogyan állíthatsz be a két gépnek egy-egy IP-t, az IP-t is leírom, és hozzáteszem, hogy a router IP címének függvényében érdemes megválasztani a harmadik számjegyüket, erre jössz nekem a Chello DNS szervereivel...
Ráadásul mit akarsz úgy beállítani, hogy a router nincs is kábelmodemre és a gépekre kötve?
Szerintem eleve nincs is jól összedugva az egész rendszer... :x
Feladom.

Nem hagyod, hogy segítsek, így nem tudok.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 18:15
ezüst tag

Hozzászólás 
igen ez meg volt vagyis a router klonozásánál a DNS-nél már két címet írt be magától ezt fel is jegyeztem.
ezt kell majd átírni a fent leírt módon vagy amit te adtál az legyen megadva.illetve a mádsik gépben is át kell írni ezeket?

amit leírtál az jó de csak egy IP cím van meg két fül egy általános és egy alternatív konfiguráció? na ezek közül melyiket?

illetve az előbb írt két cím az a 213.46.246.52 és ..... .53 végűek nem tudom hogy ez mi volt ill. ezt kelett volna átírni az előbb írottakra?

a másik ha az ipconfig/all parancsot beíom akkor ez írja még ki pluszba (csak az én gépem van a modemmel):

DHCP kiszolgáló: 213.46.246.109
DNS kiszolgálók: 213.46.246.51
213.46.246.52

ez miért is van így hiszen nincs is bedugva a router és a másik gép sem.

köszike
:)

hétf. ápr. 10, 2006 17:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az eredeti MAC címét a routernek az alján/oldalán/akárhol elhelyezett címkén láthatod. A hálókártyának meg az ipconfig/all parancsra.
Ha klónoztad a hálókártya címét a routerben, akkor nem kell regisztrálni.
Viszont lehet, hogy a DHCP miatt lassú. Adj a gépeknek fix IP-t, a vezérlőpult/hálózati kapcsolatok/helyi kapcsolat ikonon jobb katt, tulajdonságok, lefelé görgetsz a TCP/IP protokollhoz, és ott adsz a két gépnek két fix címet. Mondjuk az egyiknek 192.168.1.50, a másiknak 192.168.1.51. Ha a routered címe 192.168.2.×, akkor a gépek címében is legyen 2-es a harmadik számjegy. Az alhálózati maszknak automatikusan felajánlja a 255.255.255.0-t, alapértelmezett átjárónak a router címét írd be, elsődleges DNS kiszolgálónak szintén. A másodlagos az nem érdekes.
A konfiguráció gondolom az, hogy kábelmodem - router - és abból a két gép.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 16:56
ezüst tag

Hozzászólás 
az eredeti mac címet (fizikai cím a ipconfig/all paranccsal simán a modem és a hálókártya összekötéséből) klónoztam ahogy az írás mondta és tudtam követni.

de nem tudom miért nem gyorsul be.

a másik géppel semmit nem kell csinálni csak ha kész akkor bedugni a portba a csatlakozót.

már most lett harmadszor klónozva de regisztrálva még egyszer sem volt az biztos. Az eredeti MAC címet hol tudom megnézni?

na most mit kell csinálni?

köszike

hétf. ápr. 10, 2006 16:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Klónoztad már az eredetileg regisztrált hálókártya MAC címét a routerben? Vagy esetleg a router MAC-címét is regisztrálhatod a UPC-nél, de akkor meg csak routeren keresztül lesz net.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 15:31
ezüst tag

Hozzászólás 
na köszike nagy nehezen rájöttem most már jöhet akármilyen probléma megoldom.

vagyis még van, lett egy gond ismét?

sajnos ha meg van ozztva akkor mind a két gép lelassul de nagyon, ha csak az egyik vagy a másik megy a routern akkor is nagyon lassú.
de ha az én gépem megy csak a modemmel akkor gyors, na ez miért lehet?

köszike a megoldást előre is és az előzőhöz pedig köszi a segítslget a címhez ez volt már csak hátra

szia

hétf. ápr. 10, 2006 15:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Olyat keress, aminek az eleje 192.168...
De általában 192.168.1.1, 192.168.1.2, 192.168.2.1 szokott lenni a routerek címe.

Üdv!

hétf. ápr. 10, 2006 14:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 820 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Következő