Szerző |
Üzenet |
pumpido1
ezüst tag
|
Köszi a válaszod! Sajnos mióta adsl kapcsolatom van azóta bont! 512-es nettel kezdtem akkor is rossz volt utánna vettem a routert azzal sem volt jó most 4 megás azzal sem jó amit használok modemet az a 3. router szintén a 3. mert 2x ellőtte a villám, hálókarikkal eggyütt az is mind a 2 ujj d-link 10/100/1000 kari.Tehát minden ujj a gépek is és még mindig szr a netem, sőtt azt hittem ha elköltözünk akkor megjavul de nem(hoztuk magunkal a telefonszámot nettel eggyütt Bp T-Com) Ezek után mit lehet tenni!!!
|
szomb. dec. 29, 2007 21:21 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3578 Tartózkodási hely: Miskolc
|
ADSL esetén nem kell klónozni. Némelyik kábeles szolgáltatónál kell, mert különben egyáltalán nincs is net. Ha router nélkül, közvetlenül kapcsolódsz a netre, akkor is szakadozik? Nehéz ügy felderíteni Lehet valami (pl dialer) vírus, vagy hw hiba (modem, router, telefonvonal...).
|
szomb. dec. 29, 2007 18:48 |
|
|
pumpido1
ezüst tag
|
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van 1 SMC vbr 7004 routerem D-Link 360 modemem 2 gép egyik xp a másik wista Torrentnél sikerült portot nyitnom tehát aktiv vagyok de állandóan bont a netem! A Nagyokosok azt modták azért mert clonozni kéne a mac adreess-t a routerbe azt hogy csináljam előre is köszi!
|
szomb. dec. 29, 2007 13:47 |
|
|
obregon
ezüst tag
|
Adva van egy itthoni helyi hálózat és internetmegosztás, egy Linksys wireless routerrel. Eddig két asztali gép volt hálóban, XP SP2-vel, az egyik kábellel, a másik wireless. Minden tökéletesen működött, működik.
Ehhez jött egy Acer Aspire laptop Vista Home Basic-kel. Internet megosztás működik, hálózat megy, csak egy igen fura probléma van. Bár mindegyik gép látja a laptop megosztott mappáit, és a laptop is a másik két gépét, de: ha a laptopon az egyik asztali gép egy bizonyos partícióján lévő mappákat akarom elérni, ahogy a partícióra be akarok lépni, az asztali gép fogja magát és újraindul. A laptopon persze így nem jelennek meg az adott partíció mappái, hanem a Total Commander szépen lefagy. És akárhányszor megpróbálom azt a partíciót elérni a laptopról, ugyanez a jelenség. Bármelyik más partíciót gond nélkül el tudom érni. (Mondanom sem kell, hogy pont ez a partíció lenne fontos, mert ezen vannak olyan adatok, amikre a laptopon is szükség van.)
Sok fura dologgal találkoztam már helyi hálózatokban, de ilyennel még nem.
Lenne esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet az oka ennek a jelenségnek?
Ha van tipp előre is kösz.
|
hétf. nov. 12, 2007 22:59 |
|
|
myk02
vas-tag
|
T68m írta: az AP az AP. A bridge pedig BRIDGE. Amiket bridge-ként árusítanak, azok között van olyan, pl. az 5460-as, ami tud többféle üzemmódot: ap, client, bridge, wds repeater, universal repeater, wisp, wisp + universal repeater.
(egy wireless router is többféle funkciót lát el, nem csak router: ap, switch és router egyben)
Most már tiszta ez a része,köszi szépen az infót!Parabolát gyárit vegyek,vagy amik vannak neten antenna megoldások azok mennyire válnak be?
|
szer. okt. 24, 2007 12:00 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
az AP az AP. A bridge pedig BRIDGE. Amiket bridge-ként árusítanak, azok között van olyan, pl. az 5460-as, ami tud többféle üzemmódot: ap, client, bridge, wds repeater, universal repeater, wisp, wisp + universal repeater.
(egy wireless router is többféle funkciót lát el, nem csak router: ap, switch és router egyben)
|
kedd okt. 23, 2007 21:04 |
|
|
myk02
vas-tag
|
rosszul értetted. Nincs a dlink-el semmi bajom, nekem is van 524-es routerem. Csak az egyszerűen nem arra való, hogy távolságot thidalj, hanem arra, hogy egy szobát lefedj.
Az AP nem jó, BRIDGE kell mindkét helyre. Parabola nélkül szintén nem fog menni ekkora távolság.[/quote]
Hát ha azt mondod,hogy a yagi + biquaddal esélytelen akkor nem is töltöm vele az időt.Szerzek 2 parabolát.Tükör elé biquad vagy konzervesdoboz javascript:emoticon(':)')
Smileantennáról mi a véleményed?Vagy tudtsz nekem javasolni vmi bevált megoldást?
Azt hittem routerrel is menni fog a jelátlövés távolabbra,nem minden egyértelmü még ebben a témában!Az AP tud többféle üzemmódban működni ugye ,BRIDGE ként nem?
|
kedd okt. 23, 2007 20:36 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
myk02 írta: Ok.Tehát akkor mind a 2 helyre AP-t kellene használnom!Nem pártolod a D-linket?Ha az antennákat magasabbra tenném az nem volna elég?A parabolát elég macerás beállítani!Ha nincs rálátás akkor is összejön a kapcsolat parabolával?
rosszul értetted. Nincs a dlink-el semmi bajom, nekem is van 524-es routerem. Csak az egyszerűen nem arra való, hogy távolságot thidalj, hanem arra, hogy egy szobát lefedj.
Az AP nem jó, BRIDGE kell mindkét helyre. Parabola nélkül szintén nem fog menni ekkora távolság.
|
kedd okt. 23, 2007 15:26 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3578 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Reset gombot 10 mp-ig nyomva tartani.
|
kedd okt. 23, 2007 13:56 |
|
|
pwiking
vas-tag
|
ASUS WL-520g hiba
Hali!
Eddig fél évig hibátlanul működött, de tegnaptól nem müx a ruterem.
Az air led nem világít, és a fő gond hogy nem lehet elérni 192.168.1.1-en. UTP kábellel összekötve sem. Kinek van 5lete?
Üdv. Miki
|
kedd okt. 23, 2007 13:12 |
|
|
myk02
vas-tag
|
Ok.Tehát akkor mind a 2 helyre AP-t kellene használnom!Nem pártolod a D-linket?Ha az antennákat magasabbra tenném az nem volna elég?A parabolát elég macerás beállítani!Ha nincs rálátás akkor is összejön a kapcsolat parabolával?
|
kedd okt. 23, 2007 12:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: Ilyen távolságra szerintem már parabola kell, de nagyon nem vagyok a téma szakértõje. Várjuk meg õket. Üdv!
egyrészt. másrészt pedig nem egy gagyi (dlink) router + pci kari, hanem egypár kifejezett ilyen célra gyártott bridge. Én ovislink 5460-at használok, de biztos gyárt a dlink is hasonlót.
|
kedd okt. 23, 2007 0:08 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ilyen távolságra szerintem már parabola kell, de nagyon nem vagyok a téma szakértője.
Várjuk meg őket.
Üdv!
|
hétf. okt. 22, 2007 22:01 |
|
|
myk02
vas-tag
|
Helló!Kábeles netet szeretnék átlőni kb. 1-1.5km-re wifivel.Rálátásom nem igazán van.Próbáltam egy Dlink DI524 + 13elemes yagival,a másik oldalon pedig biquad antenna+dlink PCI kari van.Az antennák Kb. 7-8m magasan vannak.Nem akar összejönni a kapcsolat!Tudtok nekem ebben segíteni,vmi ötletet adni?Jobb volna a router helyett AP-t használni?
|
hétf. okt. 22, 2007 21:15 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
nbela írta: vackor írta: A VoIP működéséhez kell egy kifelé nyitott port A munkahelyemen proxy mögött nyitott port nélkül megy. Ilyenkor természetesen kívülről nem lehet ráhívni. De a kifelé hívás az megy gond nélkül.
Na ja, de ilyen félmegoldásokhoz nem is kell VoIP router.
Egyébként érdekes, hogy a Skype még ilyen esetben is hívható. Persze az nem SIP kliens.
|
csüt. okt. 18, 2007 22:19 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
>Milyen program szükséges a titkosításhoz?
Nem kell külön program.
>A laptopon hol tudom megnézni, h milyen a legerősebb titkosítás?
Hálózat, tulajdonságok, wifi, tulajdonságok, Vezeték nélküli fül, Középen kiválaszt, tulajdonságok, hitelesítés legalsó, titkosítás legalsó. Illetve megnézed a laptop vagy a wifi kártya leírásában, vagy a dobozán, vagy kipróbálod sorban.
>A wlan-t hol állítgassam a pc-n?
Asztali gépen
>Hol találom a wireless mac filter menüt?
Router beállításokban, wireless, wireless mac filter
>Honnan tudom a laptopom hálózati azonosítóját?
Kapcsolódáskor szerintem a routernek is kell írnia és csak ki kell választani. Amúgy a laptopon hálózat, tulajdonságok, dupla klikk a wireless kapcsolaton, támogatás fül, részletek, fizikai cím.
>Wlanon keresztül a pc és a laptop gyakorlatilag hálóba van kötve és hozzáférhetek a másik gépen lévő dolgaimhoz is?
Igen, a TCP/IP kapcsolat mellé még telepíteni kell a fájl és nyomtató megosztást és a kiválasztott meghajtót vagy könyvtárat meg kell osztani. Elsőre csak egyszerű fájlmegosztást állítsál be: vezérlőpult, mappa beállítások, nézet fül...
|
csüt. okt. 18, 2007 9:31 |
|
|
diliboy
ezüst tag
|
Milyen program szükséges a titkosításhoz?
A laptopon hol tudom megnézni, h milyen a legerősebb titkosítás?
A wlan-t hol állítgassam a pc-n?
Hol találom a wireless mac filter menüt?
Honnan tudom a laptopom hálózati azonosítóját?
Wlanon keresztül a pc és a laptop gyakorlatilag hálóba van kötve és hozzáférhetek a másik gépen lévő dolgaimhoz is?
Ne haragudj a sok kérdésért és előre is köszönöm a válaszokat!
|
csüt. okt. 18, 2007 9:06 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
diliboy írta: A lényeg az, hogy alaposan elbarmoltam a dolgot! Akkor kezdjél mindent előlről. Routeren nyomjad 10 mp-ig a reset gombot, aszatli gépet automatikus ip-re teszed és a 192.168.1.1-en kapcsolódsz. Routeren bekapcsolod a wirelesst egyenlőre nyílt hálózatra. Laptopon törlöd az összes wirelesst és újra rákeresel. Ha sikerült összekapcsolódni, akkor megnézed a laptopon milyen a legerősebb titkosítás, és olyat állítasz be a routeren és a laptopon is (például PSK2). Végül a Wireless MAC Filter menüben beállítod a laptop hálózati azonosítóját.
|
csüt. okt. 18, 2007 7:47 |
|
|
diliboy
ezüst tag
|
Azt kifelejtettem, hogy a laptopon kezdtem el csinálgatni a beállításokat, úgyhogy a pc-ről most nem is lehet netezni a routeren keresztül, vagy nem tudom, hogy ez hogyan függ össze!
A lényeg az, hogy alaposan elbarmoltam a dolgot!
|
szer. okt. 17, 2007 11:56 |
|
|
diliboy
ezüst tag
|
Wlan kódolás!
HY!
A múlt héten vettem egy Linksys WRT54GR routert ami rá van kötve az asztali pc-re, emellett van egy laptopom amivel folyton járkálok a lakásban!
A bekötéssel minden simán ment és működött is rendesen a dolog, amíg el nem kezdtem próbálkozni azzal h valahogy lejelszavazom a dolgot, hogy más ne férhessen hozzá, ne foglalja le a sávszélességet!
Amivel próbálkoztam:
A vezeték nélküli hálózati kapcsolatokban:
1, Vezeték nélküli otthoni vagy kisméretű irodai hálózat beállítása
(ezt végigzongoráztam és az adatait lementettem!)
2, Speciális beállítások módosítása
- rámentem a hálózatom nevére, utánna tulajdonságok és ott beírogattam azokat amiket nekem az első pontban leírtak alapján kidobott a gép! Sikertelen próbálkozás volt!
Azóta ha sikerül is néha fellépnem folyton ledobál és hiába irogatom neki a hálózati hitelesítő kódot meg akármit nem műküdik! (Valamit csúnyán elszúrhattam)
Erre az aprócska problémar tudna nekem valaki megoldást javasolni?
Meg olvastam itt a fórumon valahol, hogy a titkosításhoz külön program kell, valaki tudna ajánlani ilyet (amit ki is próbált és működött)!
|
szer. okt. 17, 2007 11:49 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
vackor írta: A VoIP működéséhez kell egy kifelé nyitott port A munkahelyemen proxy mögött nyitott port nélkül megy. Ilyenkor természetesen kívülről nem lehet ráhívni. De a kifelé hívás az megy gond nélkül.
|
kedd okt. 16, 2007 19:03 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Recoil írta: A DD-WRT v23 SP2 (09/13/06) voip Firmware-t használom, ahogy a belinkelt képeken is látszik.. A voip-t hogy kell ezen beállítani?
Bocs, ezt nem figyeltem.
A többit végigolvasva én a switch-ként való bekötést javaslom, de még van némi tisztázandó infó...
Milyen VoIP rendszert használsz? (SIP? H.323? Egyéb?).
Az SMC routerek VoIP szolgáltatása mit foglal magában? Lehet hogy nem is lesz szükség rá. A DD-WRT VoIP támogatása arra jó, hogy az IP-telefonálás nem kifelé történik, ha a hívott is a routerhez csatlakozik. Még akkor sem, ha más a SIP szolgáltató. Külső kliens hívásakor megy csak kifelé, és a kliensnél megadott SIP szolgáltatóhoz továbbítja. Ebből tulajdonképpen csak azt akartam kihozni, hogy más belső VoIP szolgáltatásra elvileg nincs szükség.
A rajzon lévő WLAN AP milyen eszköz? Az is egy router? (Csak tipp az IP-cím alapján). A VoIP működéséhez kell egy kifelé nyitott port (SIP esetén általában az 5060), és ezt hiába állítod be egy belső routeren (WLAN kliens).
|
kedd okt. 16, 2007 0:04 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Recoil írta: A HAZ1 a HAZ2 gépeit is látni akarja és fordítva.. Nem fogja látni. Csak akkor, ha switchnek kötöd, de akkor meg a voip nem megy.
|
hétf. okt. 15, 2007 9:53 |
|
|
Recoil
vas-tag
|
Köszi, ma kipróbálom ezekkel a beállításokkal..
A HAZ1 a HAZ2 gépeit is látni akarja és fordítva..
|
vas. okt. 14, 2007 6:09 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Recoil írta: A probléma az, hogyha valamelyik SMC LAN portját kötöm össze a Linksys-el, akkor működik a netmegosztás, de csak switch-ként üzemel és nem megy a VOIP része, pedig szükség lenne rá.. ezért ha jól gondolom, az SMC-k WAN portján kellene összekötnöm a kliens LAN1 ill. LAN2 portjával, de úgy nem megy a net.. A két smc LAN oldali ip címét változtasd meg, hogy a WAN és LAN oldal ne legyen ugyanabban a (2-es) szegmensben: Linksys router WAN=192.168.1.x, LAN=192.168.2.x SMC1 router WAN=192.168.2.x, LAN=192.168.3.x SMC2 router WAN=192.168.2.x, LAN=192.168.4.x Recoil írta: HAZ1 és HAZ2 gépei lássák egymást.. HAZ1 csak a többi HAZ1-es gépet akarja látni, vagy a HAZ2 gépeit is?
|
szomb. okt. 13, 2007 17:25 |
|
|
Recoil
vas-tag
|
|
pén. okt. 12, 2007 20:57 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Melyik DD-WRT változatot használod? Van külön VoIP támogatással rendelkező, elképzelhető, hogy arra van szükség és összekötheted a routereket a LAN porton.
|
pén. okt. 12, 2007 20:31 |
|
|
Recoil
vas-tag
|
Sziasztok!
A következő felaladat megoldásában szeretnék tőletek segítséget kérni.. Adott egy Linksys WRT54GL router (Firmware: DD-WRT) és 2 db SMC 7908VOWBRB VOIP router, amelyekkel hálózatot szeretnék kialakítani, az első képen látható módon, úgy hogy legyen netmegosztás és a HAZ1 és HAZ2 gépei lássák egymást.. A WRT54GL (WLAN CLIENT) kliens módban működik és továbbítja a netet a két SMC routernek (HAZ1, HAZ2).. A probléma az, hogyha valamelyik SMC LAN portját kötöm össze a Linksys-el, akkor működik a netmegosztás, de csak switch-ként üzemel és nem megy a VOIP része, pedig szükség lenne rá.. ezért ha jól gondolom, az SMC-k WAN portján kellene összekötnöm a kliens LAN1 ill. LAN2 portjával, de úgy nem megy a net.. Az ehhez szükséges beállításokban szeretném a segítségeteket kérni.. Előre is köszönöm!
|
pén. okt. 12, 2007 19:50 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
ok megnézem
köszi
|
hétf. okt. 08, 2007 14:27 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
energoman írta: Adott egy toshiba satellit noti vistával, hogyan tudom beállitani hogy Wifi helyett az UTP-s sávszélességre áljon rá ha be van dugva a routerbe. Most per pillanat ki kellett kapcsolnom a wifit a notin hogy 8megával menjen a hálózat.
A Windows 2003-tól ez elvileg úgy működne, hogy amennyiben az átjáró több kapcsolaton keresztül is elérhető, akkor mindig a nagyobb sebességűre állna rá.
Ha az automatikus metrika nem megfelelő, akkor kézzel kell beállítani mindegyik kapcsolatnál. A tcp/ip tulajdonságoknál a "Metrika" adja meg a keresési sorrendet. Pl. a vezetékes kapcsolatnál 1, a vezeték nélkülinél 2.
|
hétf. okt. 08, 2007 14:07 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Hali
Adott egy toshiba satellit noti vistával, hogyan tudom beállitani hogy Wifi helyett az UTP-s sávszélességre áljon rá ha be van dugva a routerbe.
Most per pillanat ki kellett kapcsolnom a wifit a notin hogy 8megával menjen a hálózat.
????
köszi az észrevételeket!
üdv
energo
|
hétf. okt. 08, 2007 12:52 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
TargeT írta: De van olyan router, ami akár generál is ilyet.
Enyém is ilyen (volt, amíg le nem cseréltem a szoftverét), de önmagától csak 16 karakteres WPA kulcsot volt hajlandó. Kézzel beállítva (szerintem nem bonyolultabb) meg simán megy 64 karakteres kulccsal a WPA2 is.
|
hétf. szept. 24, 2007 12:20 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Persze. Nekem pl. egy 32 karakteres katyvasz a kulcs. De van olyan router, ami akár generál is ilyet.
No persze nem bepötyögni szoktam, ha néha kell, hanem rajta van egy pendriveon.
|
szomb. szept. 22, 2007 12:35 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nem szótárszerű alatt a véletlen karaktereket érted? (Nagybetű, kisbetű, számok keverve...)
Üdv!
|
pén. szept. 21, 2007 21:45 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
gedikart írta: Aki nagyon akarja, bármelyiket feltöri...
Na azért ott még nem tartunk.
Tudomásom szerint a WPA2, ha jó hosszú a pre-shared-key és nem szótárszerű, azt jelenleg nem tudják még feltörni.
|
pén. szept. 21, 2007 18:38 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
house írta: Hannibal írta: SSID Broadcast: hogy amikor megnézed a látható hálózatokat, akkor megjelenjen-e a tied. Vagyis h a router szórja-e az éterbe, hogy "itt a wifi, csatlakozz ha tudod a jelszavam"
Ha ki van kapcsolva, akkor tudnod kell a hálózat nevét, pl "pistike wlan hálózatja", és csak ezután tudsz kapcsolódni a routerhez, márha tudod a WEP/WPA kulcsot. aha értem. és a WEP/WPA kulcs egyszerü jelszó? ha tudom a háló nevét azután kéri a jelszót majd utánna egyenes út a világra.
Pontosan.
|
csüt. szept. 20, 2007 14:39 |
|
|
czpetike
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. szept. 08, 2007 11:33 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Kistarcsa
|
Sikerült megoldani az ASUS Utilityvel. Jelenleg a bátyám notebookján próbálok wi-fi kapcsolatot varázsolni, nem könnyű.
|
szer. szept. 19, 2007 20:01 |
|
|
house
ezüst tag
|
Hannibal írta: SSID Broadcast: hogy amikor megnézed a látható hálózatokat, akkor megjelenjen-e a tied. Vagyis h a router szórja-e az éterbe, hogy "itt a wifi, csatlakozz ha tudod a jelszavam"
Ha ki van kapcsolva, akkor tudnod kell a hálózat nevét, pl "pistike wlan hálózatja", és csak ezután tudsz kapcsolódni a routerhez, márha tudod a WEP/WPA kulcsot.
aha értem. és a WEP/WPA kulcs egyszerü jelszó? ha tudom a háló nevét azután kéri a jelszót majd utánna egyenes út a világra.
|
szer. szept. 19, 2007 19:20 |
|
|
czpetike
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. szept. 08, 2007 11:33 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Kistarcsa
|
Ha jól értem, akkor a Tftp grafikussal úgy kell csinálni, hogy:
server: router ip címe
password: router jelszava
file: firmware, amit fel kell tölteni
nem sikerült neki a dolog.
|
szer. szept. 19, 2007 19:16 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
SSID Broadcast: hogy amikor megnézed a látható hálózatokat, akkor megjelenjen-e a tied. Vagyis h a router szórja-e az éterbe, hogy "itt a wifi, csatlakozz ha tudod a jelszavam"
Ha ki van kapcsolva, akkor tudnod kell a hálózat nevét, pl "pistike wlan hálózatja", és csak ezután tudsz kapcsolódni a routerhez, márha tudod a WEP/WPA kulcsot.
|
szer. szept. 19, 2007 18:53 |
|
|
house
ezüst tag
|
gedikart írta: Erre van a:
DHCP kikapcsolva: legyen statikus az IP. Ekkor rá kell jönnie, hogy melyik IP tartományban van router. dhcp esetén automatikusan megkapja az ip címet.
MAC cím szűrés: minden hálókártyának van mac címe gyárilag beégetve, a router csak azokat az eszközöket engedi csatlakozni, akiket a listában engedélyeztél. Meg lehet változtatni a gyári mac címet is pl a listában lévőre - tiédre, de hiába változtatja, klónozza a te mac címedre az övét, 2 azonos mac cím közül csak az első bejelentkezettet engedi be. Ha pl nem vagy otthon és megy a routered, akkor rá tud csatlakozni. De ha te már csatlakoztál, utána ő már nem tud a te címeddel.
Egyedi SSID: tudnia kell az ssid azonosítót hogy csatlakozhasson a hálózatodhoz. SSID broadcast letiltva: csak annyit lát, hogy van wifi, de nem tud csatlakozni, mert nem tudja az SSID 'jelszót'
És különféle erősségű kulcsszavas titkosítások.
Aki nagyon akarja, bármelyiket feltöri, de nem minden mezei user szórakozik ezzel. Örül, ha a laptopjával éppen talál egy nyilvános (ssid broadcastolva, dhcp engedélyezve, titkosítás, mac szűrés nélköli) hálózatot.
mi az a SSID broadcast? lécci világosíts fel!
|
szer. szept. 19, 2007 18:34 |
|
|
gedikart
ezüst tag
|
Erre van a:
DHCP kikapcsolva: legyen statikus az IP. Ekkor rá kell jönnie, hogy melyik IP tartományban van router. dhcp esetén automatikusan megkapja az ip címet.
MAC cím szűrés:
minden hálókártyának van mac címe gyárilag beégetve, a router csak azokat az eszközöket engedi csatlakozni, akiket a listában engedélyeztél. Meg lehet változtatni a gyári mac címet is pl a listában lévőre - tiédre, de hiába változtatja, klónozza a te mac címedre az övét, 2 azonos mac cím közül csak az első bejelentkezettet engedi be. Ha pl nem vagy otthon és megy a routered, akkor rá tud csatlakozni. De ha te már csatlakoztál, utána ő már nem tud a te címeddel.
Egyedi SSID: tudnia kell az ssid azonosítót hogy csatlakozhasson a hálózatodhoz.
SSID broadcast letiltva: csak annyit lát, hogy van wifi, de nem tud csatlakozni, mert nem tudja az SSID 'jelszót'
És különféle erősségű kulcsszavas titkosítások.
Aki nagyon akarja, bármelyiket feltöri, de nem minden mezei user szórakozik ezzel. Örül, ha a laptopjával éppen talál egy nyilvános (ssid broadcastolva, dhcp engedélyezve, titkosítás, mac szűrés nélköli) hálózatot.
|
szer. szept. 19, 2007 18:13 |
|
|
house
ezüst tag
|
nbela írta: house írta: úgy értem hogy nem tudjon senki sem csak úgy fellépni a netemre. csak az aki tudja pl. a jelszót Sajna még mindig nem világos 1. Wifi routerrel osztod a netet, akkor szűréssel és titkosítással beállíthatod, hogy csak a te géped netezhessen. 2. Vezetékes routerrel dettó. 3. A gépedhez többen hozzáférnek, de csak a kiválasztottak netezhetnek. Ekkor kell a gépre feltelípeteni egy külön programot ami korlátozza, jelszó használathoz köti az internet használatát.
az első-re vagyok kíváncsi.
ha veszek egy wifi rútert akkor gyakorlatilag aki leül a ház elé az netezhet.
na azt akarom hogy csak "én" netezhessek. pl. ha én leülök a ház elé én tudjak netezni de a másik személy nem. ezt hogy kell beállítani a rúterben?
|
szer. szept. 19, 2007 17:37 |
|
|
gedikart
ezüst tag
|
|
szer. szept. 19, 2007 17:19 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
house írta: úgy értem hogy nem tudjon senki sem csak úgy fellépni a netemre. csak az aki tudja pl. a jelszót Sajna még mindig nem világos
1. Wifi routerrel osztod a netet, akkor szűréssel és titkosítással beállíthatod, hogy csak a te géped netezhessen.
2. Vezetékes routerrel dettó.
3. A gépedhez többen hozzáférnek, de csak a kiválasztottak netezhetnek. Ekkor kell a gépre feltelípeteni egy külön programot ami korlátozza, jelszó használathoz köti az internet használatát.
|
szer. szept. 19, 2007 15:59 |
|
|
czpetike
ezüst tag
|
WL-520g
Azt írta ki, hogy időtúllépés történt. Ezt írtam be: TFTP -i 192.168.1.1 PUT WL520g_1.9.5.6_EN.trx
Ellenőrzésképpen beírtam úgy is, hogy: TFTP -i 192.168.1.1 PUT WL520g_1.9.5.6_EN.trx.bin , így viszont nem az a fálj neve, tehát el se indul.
|
szer. szept. 19, 2007 15:24 |
|
|
house
ezüst tag
|
nbela írta: house írta: rútert. hogy lehet beállítani azon hogy titkos/vagy védett legyen? azaz csak én tudjak belépni! minden routernek jelszóval védett az admin felülete. house írta: van olyan beállítás hogy ha pl. a win-ben beállítom a netet akkor kér nevet és jelszót? Winben nincs ilyen beállítás. Routerben lekapcsolhatod a netet, de macerás lehet mindig belépni az admin felületbe. A gépre külön telepíthetsz olyan programot ami korlátozza, jelszóhoz köti a net használatot.
úgy értem hogy nem tudjon senki sem csak úgy fellépni a netemre. csak az aki tudja pl. a jelszót
|
szer. szept. 19, 2007 14:05 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Re: WL-520g
czpetike írta: Hali! Most olyan problémám támadt, hogy frissítettem a firmwaret a WL-520g-n, most lassan villog a power led. Megnéztem a füzetben, ez azt jelenti, hogy **** a műveletet. Kérdésem az volna: milyen módon állítsam vissza a gyárit vagy töltsek föl rá másikat? A reset gomb csak a beállításokat hozza vissza.
Az jó jel ha villog a led, akkor a router még üzemképes. Keríts egy megfelelő firmware-t és kábelen keresztül töltsd rá TFTP-vel (úgy tudom, hogy az ASUS routerek is ismerik).
Parancssorból: TFTP -i 192.168.1.1 PUT firmware_neve.bin
Ez nem megy túl gyorsan (10-15 perc is lehet), de elég ígéretes.
|
kedd szept. 18, 2007 23:45 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
house írta: rútert. hogy lehet beállítani azon hogy titkos/vagy védett legyen? azaz csak én tudjak belépni! minden routernek jelszóval védett az admin felülete. house írta: van olyan beállítás hogy ha pl. a win-ben beállítom a netet akkor kér nevet és jelszót? Winben nincs ilyen beállítás. Routerben lekapcsolhatod a netet, de macerás lehet mindig belépni az admin felületbe. A gépre külön telepíthetsz olyan programot ami korlátozza, jelszóhoz köti a net használatot.
|
kedd szept. 18, 2007 22:56 |
|
|
czpetike
ezüst tag
|
WL-520g
Hali!
Most olyan problémám támadt, hogy frissítettem a firmwaret a WL-520g-n, most lassan villog a power led. Megnéztem a füzetben, ez azt jelenti, hogy **** a műveletet. Kérdésem az volna: milyen módon állítsam vissza a gyárit vagy töltsek föl rá másikat? A reset gomb csak a beállításokat hozza vissza.
|
kedd szept. 18, 2007 20:53 |
|
|